2010 Aralık Anneleri

Bizim de asıl gaz sancılarımız yeni başladı, ama sizinkilerin aksine benim kızımın gazı sabah saatlerinde başlıyo, her gün saat kurulmuş gibi saat 7 de ıkınmaya başlıyo, 7.30 gibi ağlamaya terfi ediyo. Ve ne yaparsam yapayım susturamıyorum, meme vermek hariç tabi :) Daha önceki akşam ağlamaları meğersem naz mış, gerçek gaz sancısıyla tanışınca anladım:) Bu yüzden en azından gündüz yüzüstü yatsın istiyorum ama nefret ediyo, yatmak istemiyo hiç, sürekli kafasını bi sağa bi sola çeviriyo, ağlıyo. Mecburen sırtüstü yatırıyorum ben, ama kafası hep yan duruyo, kusmaya karşı, kendi de öle seviyo zaten :)
kızlar,
ben kilo veremiyorum bir türlü takıldı kaldı kilo ayn yerde..bir de canım hep tatlı istiyor özellikle emzirme sonrası..ne yapıcam bilmem

Valla ben de aynı durumdayım, bu ara o kadar tatlı ihtiyacım var ki. Normalde şerbetli tatlılardan nefret ederim ama şu an gözümün önünde tütüyolar, olsada yesem, dün eşimi aradım çikolatalı gofret alsın diye, 10 tane almış, yarısı bitti bile Ama annem gittiğinden beri doğru düzgün kahvaltı yapamıyorum, kızım sabahları hep kucak istiyo çünkü. İyi beslenemediğim için de gerekli enerjiyi sağlamak için bünye tatlı istiyo sanırsam...

kızlar özüm de demiş
ya katılıyorum fazlasıyla..
ben de yemedim yemedim gaz olcak die.
yavrum az kilo aldı ama hep toktu
ağlamayı bilmez sağolsun..

sonra yemeye başladım ohh sefam olsun dedim:)
şimdi düzelmiş kilo alıyor yavrum uygun şekilde
farketmiş yani..
ben buna bağlıyorum
başka bir değişiklik yapmadık çünkü..

karnı doyan gazı çıkan her çocuk en az 2 saat uyur dedi doktor.

kızlar kilo konusunda bende dertliyim.
sanki kilo alıyorum ve çok üzülüyorum
geçen bebekelri eşlere bırakıp dışarı çıktık 2 saatliğine
bikere bebeğimin yüzü hep gözümün önüne geldi çok özledim
bişi anlamdım yaniş.
bişrde alışveriş yapmak istiodum hiçbişim olmuo
kenimi şişko ve çirkin hissediorum
hep eşofman giymek istiorum
kendimi güzelde hissetmöiorum minicik kıyafetelri görünce
yemesek süt azlaır yesek böled eolmuo
napıcaz böle ya
kendimi böle hisssederken
eşiminde her areketi gözüme batıo.
sinirliyim bu sıralar.
parise gittik bi kez de
bazen isteğim oluo ama o isteksizdi.
sanki anne olunca olmazmış gibi
bi gariphissettim
bebiş uyurken alelacele.
ya bi tek ben mi öeleyim
derdime bi çare hatunalr.
eşimide kendime yakın hissetmiorum
kendimi de beğenmiorum
offffffffffffff
kilolarımdan kurtulmak istiorummmmmm
ama nasılllllllllllll
bebişimi beslemem gerekirkennnn

canım az sabır bence...
azcık havalar ısınsın bence çok daha güzel olacak herşey..
bebişler de iice ele avuca gelecek
alıp kolumuza çıkıcaz yavruşları..
parkta onları havalandırırken biz de yürüyüş yapmış oluruz..
hayalim bu:)

ben de özellikle ilk ay takmıştım kafayı..
saçıma başıma falan..
eşimle bir konuşma yaptık
duygusal biraz
o gün bugündür benden güzeli yok...

anneyiz biz ya daha ne olsun...
yeterki yavruşlar iyi olsun...

bu gece paris yolcusuyum

denizim harfi harfine beni mi anlattın ne?

ya kızlar şu paris çok kötü benim,acıyor nedense sankı normal dogum yaptım..hiç bi şey anlamıom.. hee bu arada bende hamıle kalmadan oncekı halımden daha zayıfım sanki tartılmadım ama kızımı kucakta gezdırmekten butun gun ayaktayım o uyurkende ev ısı felan yakında vucudum ıflas edecek valla..

Son düzenleme:
canım ya seni çok iyi anlıyorum. eminim eşin sadece seni incitmekten korktuğu için yanaşamıyodur. bi de yeterince yük var zaten omuzunda yormak istemiyodur. benim eşimden yana sorunum yok ama yine de dediğin gibi kendimi beğenmiyorum ve sürekli sorun çıkarıyorum. eşimle biz de bi konuşma yaptık beni ikna etmek için baya uğraştı ama işe yaramadı açıkçası. ona belli etmedim tabi ama önce benim kendimi güzel hissetmem lazım... 9 kilo almıştım ben, doğumda 3 ilk zamanlarda da 2 kilo gitti. sonra 4 kilo kaldı bana. önceden de vardı bi 3-4 kilo fazlam. sanki dünyanın en şişman kadınıyım. kıyafetlerimin çoğu olmuyo, olsa da ben giymiyorum. elbiselere ve hamile pantolonuma devam. bi de eşofmanlar tabi... aslında zamanla gidecek çok iyi biliyorum ama sabretmek zor geliyo. düzenimizi bi oturtsak önce gece atıştırmalarına son vercem, sonra da koşu bandıma ve egzersizlerime geri döncem...

denizim harfi harfine beni mi anlattın ne?

hepimiz aynı şeylerimi yaşıyoruz.
offf bilmiorum gelgitler içierisindeyim
valal eşimiz gözüm görmüo hep kızımla vakit geçirmek istiorum
zaten her hareketi batıo
zaten istediğim gibide değilim:
kilolar falan bakım da çok yapamıoruz
sanki o uyuyunc dedikelrimiz duymayınca
ilgisizliğe yorup uzaklaşıyorum daha fazla
off sinir oluyorum ona ya
kendime de
kurtulmak istiorum bu kiloalrdan
fıstık gibi olmak istiorummm ya ben

of kızlar ya hepımızın dertlerı aynı. bence bıraz bebıslerde bızı uzuo gazdı kaka yapamama gıbı..kılolar bır dert e bıde kocalar mısafır su bu ooooooff offf...

allah sabır versınnn hepımıze bende kendımı kotu hıssedıom hala hmıle pantolormı gıyıyorum normal gıysılerımı cıkarmadım bıle yuklukten cunku olmıcaklar .. ordan burdan portlıcek heryerım en ıyısımı gozum gormesınnn...

evet ya gece atıştırmalrı oldukça ansıl kilo vericez bilmem
aslında koşu bandım var
egzersz yapabilirim biraz ama
bebekle uğraşırken,ev işi yemek derken çok yoruluyorum
halim yok açıkcası
oturduğum yerden gitse şu kilolar
eşim paris yolcusu olmak istio hep aslında ama
ben kendimi beğenmiorum
o beğenip istesede
birde her hareketi batarken istemiyorum niyeyse
offffffffffffffff

canı tatlı ceken arkadaşlar,ben delıler gıbı tatlı yıyorum ama buna bır çözüm buldum,HURMA,abur cubur cıkolata felan yemektense bır emzırmeden sonra oturup 1 kase hurmayı yiyorum üstünü de 2 bardak suyu ıcıyorumhem süt artıyor hemde kalıtesı de artıyor dıye dusunuyorumbu arada sankı bazen esımden fazka yıyormusum gıbı gelıyor

Son düzenleme:

evet canım ya her yer pörtliyo, özellikel göbüş
geçen korse giydim
o da okadar sıktıki
yürüyemedim sanki
belimde ağrıyo
hep eşofman giymek istiorum rahatça
bari hAMİLE KOTUMU GİYEYİM
ALMAKİSTİORUM
AMA MAĞAZADA DENİCEM BİSÜRÜ OLMICAK CANIM DAHADA SIKILACCAK

ben de eşimden çok yiyorum, hele tatlıları...eski kıyafetleri de çıkarmadım sinirim bozulmasın diye, yenisini de almıcam kilo vermeden...

geçen biraz abartmışım galiba bu sorun çıkarma işini, eşim güldü, KK'daki herkes senin gibi mi dedi :)

valla bende oyle ıyıkı kk da dertlesıyoruz cunku bu yasadıkalrımız bı tk ben yasıyorum dıe kahrolur dururdum. en azından sımdı yanlız degılım herkes aynı dıe kendımı avutuyorumm.. bu arada dotor kontrolune gıderken guzl gıyınıp makyaj yapmıstım. bıde tek gıttım oglanı eve bırakıo kendımı 45 dk lıgına da olsa eskısı gıbı ozgur ve ıyı hıssettım ama kapıya gelıp oglanın aglama sesını duyunca haydeeee dedımm baslıozzz ..

denızım bnde esofman gıymekten sıkıldım artıkkkk ya yazın dgum yapmak daa mı ıyı nedır boyle tıkıldık kaldıkkkk

Evet kızlar emzirmek inanılmaz insanın iştahını açıyor ve acaip bir tatlı isteği oluşturuyor insanda.Benim de canım tatlı istiyor, aslında genel anlamda iştahım da çok açık.Ama kendimi frenliyorum, dikkat ediyorum en azından ve egzersiz yapıyorum.Sütlü tatlıları tercih ediyorum mesala.Çikolata ağzıma sürmüyorum, hamur işi yok.Sulu yemekler yiyorum ve acıkmadan asla yemek yemiyorum ve en son öğünüm akşam 19.00.Bu saat den sonra bitki çayları ve midem çok kazınırsa petibör bisküvü ( süt yapıyor ) veya meyva.

Bence az biraz dikkatle rahatlıkla kilo verebiliriz.Önemli olan bir yerden başlamak ve kararlı olmak.O zaman daha iyi oluyor insanın psikolojisi.Evet, şu istah açıklığı ile dikkat etmek zor olabilir kabul ediyorum, bu da insanı agresif yapıyor yani yemek istediklerini yiyememek (!) ama ; kilolardan ötürü , kişinin kendini beğenmemesi daha kötü bür ruh haline sokuyor insanı.Ben 1. tercihi seçiyorum.

Paris mevzusuna gelince.Biz daha gitmedik.Yani ben o psikolojide değilim şu an.Yorgun oluyorum bir kere.Kızım düzgün uyumuyor, ister istemez bu beni bazen agresif yapabiliyor.Ve sizler gibi eşimin bir çok hareketi gözüme batıyor.Fakat eşimin beni istemediği gibi bir düşünceye kapılmıyorum, hissetmedim en azından.O da benim gibi değişik ruh hali içinde olabilir.Paris mevsunu çok takmıyorum ve spontane bir zaman da yaşayacağını düşündüğüm ince bir mevzu : ) ve ben o zamanı bekliyorum.Sizde boş verin : ) zaman , zaman .

valla psikoljiler hep ayni esimle bizde agresiflesiyoruz.))
dun gegece; askim cocuk agliyor bi bak dedim:)) uykusuzluk bende tavan yapmis onun verdigi yorgunluk( bana offff dedi
sinirlendim ondan once kendim kalktim emzigini verdim.cevirdim sirtimi yuz vermedim zaten parise gitmek imkansiz adetim geldi yakinda iki aylik olacaz :))
neyse ben surat yapiyorum o daa artik her agladikca hemen kalkmaya calisiyor bende ondan daha hizli davranip kizimiza bakiyorum ve surat ayni yapiyom
sabah hic bir sey yokmus gibiydi o gecenin yorgunlugu agresifligi sanirim 6 aya kadar bu logusalik surer :))

asiri bir sekimlde cikolata tuketmek istiyorum:18::18::18::18:
hasteneyken kutu kutu cikolatalar gelmisti iki uc kutuyu bitirdim birisi bitmek uzere insan adetliyken cok istyor nutellanin kapagini acip acip kapatiyorum
nefsime hakim olmaya calisiyorum.bugun 10 dk lik egzersiz yaptim karin ve bacak sikilastirici
hergun yapsam
yeter

valla
oyle bir alisveris yapma tutkusu var ki icimde ama
sadece ust alabiliyorum

kizlar tatli meselesini sutlu tatlilarla gidermenizi oneririm
daha hafif oluyor sonucta
ben birde kahvalti disinda kesinlikle ekmek yemiyorm
kahvaltida da kepek yada cavdar 2 dilim yiyorum
simdiye kadar 9 kilo gitti benden
simdi haftada 1 kilo veriyorum
67 oldum
60a inmem lazim marta kadar hedef koydum kendime

ne guzel canim bende sadce kahvaltida ekmek yiyorum normelde de ekmegi sadce kahvalti ve tere yerken kullaniyorum:)))benim bes kilom fazla iki ayda gitti gitti gitmesse polis cagiracam yaka paca gotursunler kilolarimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…