2010 Aralık Anneleri

kulak pamuğunu zeytinyağına bulayıp popo uyarılabilir
ben öle yapmıştım,
baya yapıolar öle.
ama alışkanlık yapabilirmiş
ıkına ıkına öğrenmeleri gerekşomuş
çok normalmiş bu dönemde

Allah ALlah..benimi de yeşil kaka yapıyo..dr.olabilir normal dmişti.korksam mı ki?bi de banyo suyunu kaynatın demişti de yapamamıştım.sen kaynatıyor muydun?belki ondan olmuştur.

ya kızlar bide benim sezeryan kesiğinden bugun iltihap aktı.ya 2 ay sonra neden olur ki?canım çok sıkkın .

gecmis olsun canim
bu aralar benimkide yesil kaka yapio
icime kurt dustu simdi
yesil kaka disinda bi belirti varmiydi?
nasi; tedavi verdi? antibiyotikmi

ya her yeşil kaka mikrop mudur bilmiyorum açıkçası...

flagyl diye bir şurup verdi 10 gün kullanacaz.. günde 2 kere yarımşar ölçek.. bittikten sonra tekrar tahlili yapılacak...

çok geçmiş olsun o kadar kolay mı mikrop kapmak ya..üzüldüm

geçmiş olsun dileklerniz için hepinize teşekkürler.. arkadaşlar özellikle yeşillik yedikten sonra oluyor... ama bizim bugünlerde yeşil kaka oluyordu.. ben de dr. sordum normldir.. 8-10 kereyi geçmezse problem olmaz dedi.. ama her ihtimale karşı tahlil yapmak istedi ve sonuçtada mikrop kapmış..

illa sizinde öyle olacak diye bişey yok ama gün içerisinde bir iki kez geşil sulu veya böyle yapışkanımsı gibi olursa dikkat edin tabi ki...

Allah ALlah..benimi de yeşil kaka yapıyo..dr.olabilir normal dmişti.korksam mı ki?bi de banyo suyunu kaynatın demişti de yapamamıştım.sen kaynatıyor muydun?belki ondan olmuştur.

bak bunu hiç duymamıştım... bunda da olabilir aslında bundan sonra kaynatıp yıkıyayım çünkü ister istemez su kaçıyordur ağızlarına....

ya kızlarr her doktora hemen güvenip de cocuklarınıza antıbıyotık vermeyın en az 2 doktora gösterin,kızıma bir doktor bu cocuk cok hasta goturun bunu yatırsınlar hava verılsın cıgerlerı cok kotu dedı,ben sonra farklı farklı 2 doktora daha gosterdım masallah saglam dedıler Allah a sukur,aklınızda bulunsun ben 2 gun agladım ılk doktor antıbıyotık vermıstı bı de onu da hemen kestim,bu yşil kaka olayıda cok sasırttı..cunku benım kızım da bazen yapıo bende annemlerden duydugum kadarı ile bebekler üşütünce yeşil kaka yaparlarmış..hepinize iyi geceler yakında k.v gelıo bu arada

Ben bebegin ayakta sallanmasina veya kucaga alip uyuyana kadar sallanmasina karsiyim nedense ..
Bastan beri yapmadim .. annem el aliskanligi kucagina alinca salliyor pi$ pi$liyor hemen
anne yapma alismasin diyorum..
Cocuk öyle sersemlesiyor ve alisiyor .. sonra isin gücün yoksa
geceleri kalk agliyor diye evin icinde tur at salla kucakta ..

Bu ilk dönemler cok önemli .. geleneksel seyler sallamak nini söylemek vs ..
ama ben yapmiyorum .. yapana karsi degilim ama alismasa siz anneler icin daha rahat olur diyede düsünüyorum ..

benim cim cime kizim aglamaya basladigi zaman önce emzigini veriyorum genellikle öyle
hemen susuyor ..
oda olmuyorsa inatlasiyorsa kendi yatagima aliyorum sakin sessiz bir sesle konusuyorum onunla
benim kizim neden agliyor bakalim ?
kötü rüyami görmüs melegim ..
aaa ama bak gece olduu uyuman lazimm vs gibi ..
masal anlatir gibi bir iki dakikka konusuyorum ..
boncuk boncuk bakiyor emzigini emiyor sakinlesince yatagina yatiriyorum ve kendi kendine uyuyor

sizde deneyin bunu bence arkadaslar .. bizde ise yariyor .. cocugu sakinlesdiriyor ..
belki sizdede ise yarar ..

seenın bebeıs akıllıymıs masallah annesıdoktorlar 6 ay a kadar kucaga alısmaz dıyorlar,ınsan cocugunu mosmor ıkınırken ve o gazı ve kakayı cıkartamayıp aglıyorken gorunce butun geleneksel yontemlerı denıyor valla,-anne yat surda takla at susucam dese atarım gercekten,hele bazen oyle caresız kalıyorum ki;konu komsu bu cocuga ne yapıonuz dıye ?gelecek diye korkuyorum..cocugum sıkıntıya gırmesın dıye zararlı olmadıkca her seyı yaparım,nıtekım de hep kucagımda oyle konusmayı felan dınlese emınım cocuk buyutmek cok daha zevklı olurdu...ama buna da sukur tabi..senın bebıse alkıs

bu arada biz ası olduk teyzelerı,ınsallah atesımız cıkmaz doktor fıtıl verdi,kızımyıktı ortalığı utanmasam bende aglıcaktım ebemiz bi guzel yaptı iğneleri 3 tane,yazık ya bu cocuklara nasıl acıyordur kimbilir,yavrum gulucukler sacıyodu sedyede yatarken,ıgneden hemen once,sonra içli içli aglamaya basladı...

ayy bende subat tatılı bıtsın baslıcam,gecn de ben kızımın altını degıstırırken babası elma yıyordu elmayı dayamıs cocugun ağzına ama bılmedıgınden bende kızdım daha erken dedım cok komıktı kocaman elma bebısın agzında benımde sutum cok ama pompayla sagınca gelmıyor normalde hep ıslanıyorum akıyo gogsumden ama pompayla 50cc bıle sagamıyorum acaba beceremıyorm mu bu ısı?kızlar medela nın pompası var bende yınde yapamıom

canım bende medelanın mini elektrikli pompasını kullanıyorum gayette güzel çekimi. çok da güzel sütümü sağıyorum. sen nasıl sağıyosun ki beceremiyosun.

Tatlim ayni sikinti bende de var.kalkanin icinde 100 cc birikirken pompayla 2 gogusten ancak 30 cc cikiyordu.bir arkadasimin onerisiyle pompa ile cekerken pompayi takip etmemeye ve tv izlemeye,bebisimi izlemeye falan basladim.pompa yaptigini unutunca sutu daha rahat pompaliyorsun.oneririm yani

canım bende medelanın mini elektrikli pompasını kullanıyorum gayette güzel çekimi. çok da güzel sütümü sağıyorum. sen nasıl sağıyosun ki beceremiyosun.

aynen yaa,kalkandaki sütleri mi biriktirsem diyorumyanımda bardakla gezıom zaten bırıken sutlerı dokmek ıcın o da olmuyormus hemsıre ye sordum mıkrop uretıomus beklıyen sut buzluga atıyım yavastan dıyorum ama cıkmıyo.. bı de oyle deneyım bırde hemen sıkılıom 10 dkka ugrasıom bırakıom sız ne kadar beklıyorsunuz?sagarken gogsunuze pompayı bastıryormusunuz yoksa normal duruyor mu?

bastırınca göğsüm acıyor bastırmaya gerek kalmadan çekiyor zaten.ben de 10 dkdan fazla çekmiyorum zaten göğüs uçlarım berbat halde benim dediğim yöntemi bir dene,bu sayede yarım saat önce tek göğüsten 90 cc çektim 5 dkda.yalnız unutup da taşırma,dün gece benim başıma geldi gece gece yer silmece yapmak zorunda kaldım

ben azcık sıkıyorum ardından geliyo süt pompayla da çekiyorum. hiç bastırmıyorum kendiliğinden çekiyor zaten. gayette zevkli oluyo

canımmm kalkanda 100 cc yı nasıl bırıktırıosun merak ettım masallah dıyorumm

ya kızlar ben medela kullanıyorum.. ama sağarken göğüs uçlarım çok acıyor... bebeğim emerken öyle bir sorunum yok... sizinkiler acımıytor mu??? :26::26::26::26:

ben de karşıyım bebeklerin sallanmasına ya da kucakta uyumasına
emziriyorum sakinleşince yatırıorum yatagına kendi kendine yawaşca uyuyo tabi bu süreçte ağlıo bi iki ama susuo
doktorlar istedkleri kadr alışmıo desinler alışıo
kv 2 gün kaldı bende salladı bebeğimi hemen alışmış
bu düzene çevirene kadr 5 gün uğraştım
kimseyi karıştırmayın klendi içinizden geldii gibi büyütün bebeklerinizi ben ce

canımmm kalkanda 100 cc yı nasıl bırıktırıosun merak ettım masallah dıyorumm
Pompayla sagamayip mastit olunca merakima yenilip olctum kalkanda toplananlari bir gun,ben de kendime masallah diyorum,inek olsaymisim sahibimi pek mutlu edermisim
ya kızlar ben medela kullanıyorum.. ama sağarken göğüs uçlarım çok acıyor... bebeğim emerken öyle bir sorunum yok... sizinkiler acımıytor mu??? :26::26::26::26:

Benimki de aciyor guzelim ama sagmazsam faturasi daha agir oluyor o yuzden mecbur cekiyorum

elmayı bizde yalatıyoruz sonuçta o doğal bişe olmaz ondan korkma ama bal tehlikeli biliyosun onu vermesin.ben arada iğne ucu kadar pekmez bandırıp veriyorum tatsın die yada ufacık hoşav suyu bunlar sadece tadımlık korkma verekten vereceğin 1 damla yı geçmesin.pompa konusuna gelince şimd önce gelen sütten sonra yağlı süt inio şakır şakır onu beklemen lazım oda nerden baksan 15 dk alabilio bazen 10 dk mesela ben şöle yapıyorum iki ğöğsümü açıyorum birisini sağıyorum azalınca diğerine geçiyorum sonra gene ilk ğögse dönüyorum arada çıkmazsa gene 5 dk dinleniyorum gene sağmaya başlıyorum bu şekil o yağlı süt inene kadar sağıyorum sabretmezseniz pompa başında süt çıkmaz az elle masaj yapcaksınız sıkıp bırakın alttan destek yapın bu şekil yapıyorum ben

kızlar medela pompa kullanıyorum bende ama canım yanmıor ben uyguladıgım taktıklerı soyleyım belkı ısınıze yarar..ılk once dusuk devırden baslanacak yazıordu kagıdında oyle baslıyorum bıraz cekınce 1 devır uste alıyorum sonra sut glmeye baslayınca yıne en dusuk devıre alıyorum. cunku sut zaten gelmeye baslıo fazla cekmesne gerek kalmıor. bırde goguslerınızın cok gergınlesmesını beklemeden sagın cunku o zaman ılk baslarda cok acıyor. bunun dısında bıde sagınca sutu nasıl olsa emmıcek dıe ozellıkle gecelerı zeytınyagı surup gogus pedımıde degıstırıp yatıyorum gee emzırmeye uyandıgım da cok rahatlamıs oluyorum bde gece nedden bılmıom ama daha rahat uyuyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…