sabah bir kalktım her yerim ağrıyor ateşim 39 hastaneye gittik grip olmuşum serum ilaç verdiler annem baktı ben hastanedeyken oğluma dökülüyorum kızlar inşallah bebeğime geçmez
ben çalışıyordum dogumdan önce.. işim geregı de benım pc başında fazla kalamıyordum.. vaktım yoktu... şimdi yenı yenı rahat rahat oturabiliyorum...
ben bebegıme eldıven giydirmiyorum.. rahat etsın diye.. ilk haftadan sonra gıydırmedım... elini emıyor bırde.. sık sık tırnagını kesıyorum.. böylelıkle yuzude çızılmemiş oluyo...
bu arada kızlarr, bebişlerinizin eldivenlerini çıkartıomusunuz,benim kız cıkartınca gaz sancısı gelınce yüzünü felan cizio ben bazen cıkartıom ama genelde eldıvenlı,artık her seye dokunsun ıstıyorum..siz ne alemdesiniz?
sabah bir kalktım her yerim ağrıyor ateşim 39 hastaneye gittik grip olmuşum serum ilaç verdiler annem baktı ben hastanedeyken oğluma dökülüyorum kızlar inşallah bebeğime geçmez
bugun darmadagin olduk
gaz sancisi var deli gibi agliyo kizim
bi pirt yapmadi oglenden beri
rezene verdim gaz ilacini verdim
fayda etmedi su ana kadar
nevrim dondu yahu
cigliklarina o kadar uzuluyorumki
uyumak istiyo uyuyamiyo zavalli kizim
gecmıs olsun canım ya benımde bogazım sıstı ıltıhaplanmıs,bademcıklerım olmamasına ragmen,eşimde nobetcıydı cıkamadım bugun ole cekıom kımsemde yok,cok acıyo:84:gecen gece cok kotuydum kızımın surubundan ıctım de ole dustu atesım..perişanım kızlar yanı
herkese merhaba, sütü olmayan ve tamamen mama veren sütü de tatlı niyetine veren annelerdenim. ilk 5 günde oğlum 500 gr vermiş ve sarılık olmuştu o dönem hastanein bizi yönlendirdiği çocuk doktoruna gitmiştik adam beni resmen ezdi, hiç sütün yok, çocuğu aç bırakıp hasta etmişsiniz vs tam bu kelimeler olmasa da kibarca bunları ifade etti. ben yıkıldım tabi bir hafat ağladım hemen mamaya geçtik bebeğim iyileşti bikaç gün içinde ama benim "hiç" sütüm "hiç ötesi" oldu. ne yapsam gelmedi - ayrıca direkt veremedğim için silikon göğüs ucuyla veriyorum - tamamen mamaya döndük. dün gittiğimiz yeni çocuk doktorumuz her kadının sütü olduğunu sadece yanlış tekniklerden, moral bozukluğundan gittiğini ya da azaldığüını söyledi bana bayağı bi moral verdi ben de dünden beri silikonu bıraktırmaya çalışuyorum. silikon ve sütün de şöyle bir alakası varmış sizlerle paylaşayım. "sütün var mı diye kendi göğsünü sıktığınızda nasıl sıkıyorsunuz? çevresindeki kahvarengi kısmından di mi? işte silikonda o kısım uyarılmıyor halbuki bebek direkt tutsa o kısmı da tutacak ve süt kanalları uyarılacak" dedi doktorum. çok makul geldi bana da. ama biberonla mama verme kaşıkla ver diyor akşam deneyim dedim hem aç kaldı hem de canından can kopmuş gibi ağladıbenim de içim parçalandı yine biberonla verdim. ağlaması da neyse hadi dayan diyeceksiniz, ağzında biriktirdi kaşıkla verdiklerimi ve sonra çıkardı üzülmemeye moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. çevremde bir iki ay sonra bile sütü gelen kişi olduğunu duyuyorum inş benimki de gelir vazgeçmeden emzirmeye devam! sütü olmayan anneler üzülmeyin devam edin. dün gece 3 aya kadar bebeğini mamayla besleyip sonra süt vermeye başlayan hatta fazla sütlerini sağıp dolaba koymaya başlayan bi kadınla tanıştım. sanırım umutlar tamamen yitince vucüt rahatlıyor ve süt kendi kendine gelmeye başlıyor.
lohusalık psikolijisinden anlamayan doktorlar, akrabalar, konu komşu allah sizi müstehakınızı versin
herkese merhaba, sütü olmayan ve tamamen mama veren sütü de tatlı niyetine veren annelerdenim. ilk 5 günde oğlum 500 gr vermiş ve sarılık olmuştu o dönem hastanein bizi yönlendirdiği çocuk doktoruna gitmiştik adam beni resmen ezdi, hiç sütün yok, çocuğu aç bırakıp hasta etmişsiniz vs tam bu kelimeler olmasa da kibarca bunları ifade etti. ben yıkıldım tabi bir hafat ağladım hemen mamaya geçtik bebeğim iyileşti bikaç gün içinde ama benim "hiç" sütüm "hiç ötesi" oldu. ne yapsam gelmedi - ayrıca direkt veremedğim için silikon göğüs ucuyla veriyorum - tamamen mamaya döndük. dün gittiğimiz yeni çocuk doktorumuz her kadının sütü olduğunu sadece yanlış tekniklerden, moral bozukluğundan gittiğini ya da azaldığüını söyledi bana bayağı bi moral verdi ben de dünden beri silikonu bıraktırmaya çalışuyorum. silikon ve sütün de şöyle bir alakası varmış sizlerle paylaşayım. "sütün var mı diye kendi göğsünü sıktığınızda nasıl sıkıyorsunuz? çevresindeki kahvarengi kısmından di mi? işte silikonda o kısım uyarılmıyor halbuki bebek direkt tutsa o kısmı da tutacak ve süt kanalları uyarılacak" dedi doktorum. çok makul geldi bana da. ama biberonla mama verme kaşıkla ver diyor akşam deneyim dedim hem aç kaldı hem de canından can kopmuş gibi ağladıbenim de içim parçalandı yine biberonla verdim. ağlaması da neyse hadi dayan diyeceksiniz, ağzında biriktirdi kaşıkla verdiklerimi ve sonra çıkardı üzülmemeye moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. çevremde bir iki ay sonra bile sütü gelen kişi olduğunu duyuyorum inş benimki de gelir vazgeçmeden emzirmeye devam! sütü olmayan anneler üzülmeyin devam edin. dün gece 3 aya kadar bebeğini mamayla besleyip sonra süt vermeye başlayan hatta fazla sütlerini sağıp dolaba koymaya başlayan bi kadınla tanıştım. sanırım umutlar tamamen yitince vucüt rahatlıyor ve süt kendi kendine gelmeye başlıyor.
lohusalık psikolijisinden anlamayan doktorlar, akrabalar, konu komşu allah sizi müstehakınızı versin
sezencim geçmiş olsun, grip korkutuyo, çevrede herkes grip bizde, ablamlar 1 haftadır gelemiyolar, mesafemiz 2 dakka!
kızlar oğlum emzik almıyorrrrrrrr
Aynen benim oğlumda almıyor hep ittirip atıyorr
sezencim geçmiş olsun, grip korkutuyo, çevrede herkes grip bizde, ablamlar 1 haftadır gelemiyolar, mesafemiz 2 dakka!
kızlar oğlum emzik almıyorrrrrrrr
Aynen benim oğlumda almıyor hep ittirip atıyorr
benimkide almıyor o itiyo ben veriom o itityo
Merhabalar arkadaşlar uzun zamandır buraya yazamadım ara ara bakınıyorum ama bir türlü yazmaya vaktim olmuyor.
Oğluşum gündüz neredeyse hiç uyumuyor diyebilirim sabah 10 gibi uyandıktan sonra taa öğlen 2'ye doğru azıcık uyuyor o da 1-2 saat falan sonra akşam 7-8'e kadar uyku yok.
Uyumadığı gibi bi de onunla konuşulsun istiyor hep yatmakta istemiyor arada alıp kucakta gezdirilecek beyefendi Allahtan annem yakınımda da yardımcı oluyor yoksa iş, güç ha getire yandıydım.
Ayrıca benim oğlumunda gaz problemi var ama ben emzirmeden önce bir çay kaşığına azıcık sütümü sıkıp üzerine az bişey rendeleyip toz haline getirdiğim muskattan koyuyorum baya bi faydasını gördüm tavsiye ederim.
Bu arada bende mama takviyesi yapan annelerdenim.
Ne yazık ki sütüm tüm gün yetmiyor gerçi mamayı paketin üzerinde yazdığı gibi tam ölçü vermiyorum yarım ölçü verip sonra yine emziriyorum 2 aydır sütümde çoğalma hiç olmadı bizde böyle devam ediyoruz.
Çocuk doktorumuz günde 1 kilo süt iç dedi içiyorum zaten günde 1 kilo süt içmeye başladığımdan beri sütüm biraz daha çoğaldı ama asla oğlumu sadece sütle besleyecek kadar olmadı.
Bir de havuç, dereotu, maydonoz ve rokayı karıştırıp hemen hemen her gün salata olarak yiyorum o da biraz işe yarıyor zaten tüm yeşilliklerin süt yapma gibi bir özelliği var bir de bol bol ıspanak yemeye çalışıyorum.
Gerçi sütüm yağlı olduğu için yaramış ilk ay 1 kilo aldık ama bu ay sanırım daha fazla aldı bir de az da olsa mama takviyemiz var tosbağmı birkaç ay sonra nasıl kaldırıp taşıyacağım bilmiyorum baya ağırlaştı.
Zaten kansızlığımda var kan şurupları içip duruyorum bu sebepten iştahızımda napacağım bilmiyorum.
Valla hamilelik dönemimiz en güzeliymiş hepimiz merak ediyorduk bebeklerimiz ne zaman gelecek nasıl olacak diye hatta bana hamileliğin 40 hafta sürmesi uzun geliyordu ama iyimiş ya ne güzel nazımızıda yapıyorduk şimdi takan yok.
Dört gözle baharın gelmesini bekliyorum oğluşum biraz daha büyüyecek inşallah gaz sorunumuz o zaman biter şöyle oğluşuma bodylerini giydirir tombiş tombiş bacakları, kolları ortada bırakır salarım çayır çimene diyorum oyy kimbilir ne datlu olur.
Bu arada oğluşum bu sabah yüreğimi ağzıma getirdi oğlumda reflü sorunu olduğu için yatağını hastanedeki beşikler gibi hafif meyilli yaptık.
Neyse sıpa sabahleyin fıkırdıyor nesi var diye kalktım bi de ne göreyim yattığı yerden aşağı doğru kendini kaydırmış ki bunu çok sık yapıyor asla koyduğum yerde uyanmıyor neyse yüzüne battaniyesi gelmiş rahatsız olmuş biraz daha görmesem Allah muhafaza belkide ağzı, burnu kapanacak nefes alamayacaktı.
Şimdi artık yatağına yatırdığım zaman sık sık bakıyorum hatta üzerini tam örtmüyorum tırstım sıpa bi dakika durmuyor valla yürüyünce evin altını üstüne getirecek gibime geliyor yandıkkk.
Sezen'cim çok geçmiş olsun canım aman herkes dikkat etsin şunun şurasında kışın bitmesine az kaldı bebişlerimiz hasta olmadak sağ salim yaza girersek şahane olacak.:)
qsu'cum yerim kızçeni valla benim oğlumda eldiven duruyor nede başında başlık evin içinde bile body üzerine penye tulumla geziyor sıkıntılı sıpa fazla giyinmeyi sevmiyor.
Bi tek sokağa çıkarken başlık takıyorum o da kaşına doğru inince ağlamaya başlıyor.
merhabalarrr...
yavaş yavaş buraya da girilmeye başlandı oh ne güzel...
ben patlıcam evde ya...
hele de yalnızken..
bazen işe gitsem keşke diyorum yaa...
sehri hüzün canım ben zeytinyağıyla dürtmüştüm poposunu yapmıştı
kakasını başka bişey yapmadım.
kızlar bişey sorcam;
gece sütü sağdım poşetine koydum 50cc falan hepsini de
sağmak istemedim kız uyanınca rahatça içsin die..
bu poşete sonradan yine süt ekleyebilir miyim mesela bugün?
buzdolabında saklayıp süt ekleyip buzluğa koymak olur mu?
dün gecekini yine de koydum buzluğa 1 ay saklayabiliyormuşuz yıkıldım
deri dondurucum yok benim.
ben denedim kulak çöpünü zeytin yağına batırıp poposunun agzına sürüyorum sonra ayaklarını ileri geri yapınca yaptı kuzum
sağolun kızlar yaptım dediğinizi ama yaparken gözlerim doldu acaba canı yanıyomudur diye bide orasını burasını kurcalamış gibi oldum o gözlerime baktıkça ağlıcaktım yahusehri-huzun canım benim d eolmuştu kulakpamuğunu zeytinyağına soktum ve popoyu uyarmıştım
çok ağlıodu mecbur yaptık ama sürekli yapmak tembelliğe neden oluomuş
doktora sorduk biz.
7 güne kadar yapmaması normalmiş
ama 3-4 gün yapmazsa ve rahtsız olursa gliserinli bi fitil evrdi onu kullanırsınız dedi
ama şimdi iyiyiz Allaha şükür yapıo zorlansa da
öğrenicekelr bu şeklide dedi.
bağırsakalrı uzauyomuş
ondanmış
cnm geçmiş olsun bebeğine geçmemesi için çok temas kurma birde doktor bana maske tak demişti bebeğine yaklaşırkensabah bir kalktım her yerim ağrıyor ateşim 39 hastaneye gittik grip olmuşum serum ilaç verdiler annem baktı ben hastanedeyken oğluma dökülüyorum kızlar inşallah bebeğime geçmez
cnm ben bio gaia kullanıyorum ve çok memnumum hem gaz giderici hemde sindirim sistemi düzenleyici dene istersen eczaneden alıyosun devlet ödemio 30 tl günde 5 damla veriosunoo biraz canlanmıs burasıı :) benim oğluşumun coksiddetli gaz sancısıoluyo kaskatı kesiliyo oğlum yaa sabsimplx wermisti dr ama guvenip veremiyorum daha etkili bi gazilacı solesenize bana.. bu arada 40tan sonra abdestten falan bahsedilmiş ewet 40tan sonraözuroluyo gusul abdesti alıp namaza baslanıyo ama her vakit abdest tazelemek gerekiyo.. tam emin olmamakla birlikte sanırım 3 vakit kanaman olmazsa 4.vakitten sonra normal kılmaya baslayabiliyosun.. benim kanamam 10 gunde bitti zaten ama kahverengi lekelenmeler oluyodu onlarda 40tan sonra bitti bakalım ne zaman adet olcaz sut koruycakmı benim gorumcemin 16 aylık kızı var hala adet olmadı
cnm sende bio gaia dene istersenbugun darmadagin olduk
nevrim dondu yahu
evet bize çok iyi geldi metsil bile işe yaramadıkızlar gaz için bio gaia ya iyi diolar ama nasıl kullanıldıgını,kac aylıkken kullanıldıgını bılmıom
ben bugün naptım kızlar biliomusunuz.
koltuğun kenarını üstüne su koymuştum çay bardağında kızıma vermek için emdikten sonra
eim d ekoltuğun üstünde altını değiştişriyodu.
kaşıkla veridm suyunu elim kaşığa takıldı bardak devrildi
bi, kısmı kızımın kafasına boca.
bikaç damlada yüzüne geldi sıçradı
öle korktumki
Allahtan bardak düşmedi.
ilk kazamızı da yaşadık
bidaha yaşatmasın
zarar gelmedi kızıma ama ben çok korktum
bi bakışı vardı yüzümüe yavrumun
ağlamadı demekki bişi olmadı
hemen sildim
sakarlık işte
bugun darmadagin olduk
nevrim dondu yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?