2010 Aralık Anneleri

bugun darmadagin olduk
gaz sancisi var deli gibi agliyo kizim
bi pirt yapmadi oglenden beri
rezene verdim gaz ilacini verdim
fayda etmedi su ana kadar
nevrim dondu yahu
cigliklarina o kadar uzuluyorumki
uyumak istiyo uyuyamiyo zavalli kizim

kızlar gaz için bio gaia ya iyi diolar ama nasıl kullanıldıgını,kac aylıkken kullanıldıgını bılmıom

sabah bir kalktım her yerim ağrıyor ateşim 39 hastaneye gittik grip olmuşum serum ilaç verdiler annem baktı ben hastanedeyken oğluma dökülüyorum kızlar inşallah bebeğime geçmez

gecmıs olsun canım ya benımde bogazım sıstı ıltıhaplanmıs,bademcıklerım olmamasına ragmen,eşimde nobetcıydı cıkamadım bugun ole cekıom kımsemde yok,cok acıyo:84:gecen gece cok kotuydum kızımın surubundan ıctım de ole dustu atesım..perişanım kızlar yanı

Son düzenleme:

hosgeldın canım,bende cıkardım eldıvenlerı de gazsancısı gelınce yüzünü mıncıklıo öylede çizilio,ne yapsam dıe dusunuom bende...

ben genelde çıkartıorum
bazen bakıorum soğumuş ozman giydiriyorum
bazen geceleri üşümesin diye giydiriyorum
ve banyoddan sonra
zaten herşeye dokunuolar
ben bayılıorum el hareketlerine. bana dokunmasına emerken.
kesiyoruz biz tırnakalrını bişi olmuo

sabah bir kalktım her yerim ağrıyor ateşim 39 hastaneye gittik grip olmuşum serum ilaç verdiler annem baktı ben hastanedeyken oğluma dökülüyorum kızlar inşallah bebeğime geçmez

geçmiş olsun canım
inşallah geçmez
senin sütün korur onu

bugun darmadagin olduk
nevrim dondu yahu

uamrım geçer canım
ben nurse harveys kullandım
bu sıraalr iyice azaldı vermiorum pek
rezene veriorum bazen
bacakalarını karnına çekip masaj yapak ii gelio

sana de geçmiş olsun canım
soğuk bişiler mi yediniz bakiim
çabuk iileşmeye bakın bari

ben bugün naptım kızlar biliomusunuz.
koltuğun kenarını üstüne su koymuştum çay bardağında kızıma vermek için emdikten sonra
eim d ekoltuğun üstünde altını değiştişriyodu.
kaşıkla veridm suyunu elim kaşığa takıldı bardak devrildi
bi, kısmı kızımın kafasına boca.
bikaç damlada yüzüne geldi sıçradı
öle korktumki
Allahtan bardak düşmedi.
ilk kazamızı da yaşadık
bidaha yaşatmasın
zarar gelmedi kızıma ama ben çok korktum
bi bakışı vardı yüzümüe yavrumun
ağlamadı demekki bişi olmadı
hemen sildim
sakarlık işte

herkese merhaba, sütü olmayan ve tamamen mama veren sütü de tatlı niyetine veren annelerdenim. ilk 5 günde oğlum 500 gr vermiş ve sarılık olmuştu o dönem hastanein bizi yönlendirdiği çocuk doktoruna gitmiştik adam beni resmen ezdi, hiç sütün yok, çocuğu aç bırakıp hasta etmişsiniz vs tam bu kelimeler olmasa da kibarca bunları ifade etti. ben yıkıldım tabi bir hafat ağladım hemen mamaya geçtik bebeğim iyileşti bikaç gün içinde ama benim "hiç" sütüm "hiç ötesi" oldu. ne yapsam gelmedi - ayrıca direkt veremedğim için silikon göğüs ucuyla veriyorum - tamamen mamaya döndük. dün gittiğimiz yeni çocuk doktorumuz her kadının sütü olduğunu sadece yanlış tekniklerden, moral bozukluğundan gittiğini ya da azaldığüını söyledi bana bayağı bi moral verdi ben de dünden beri silikonu bıraktırmaya çalışuyorum. silikon ve sütün de şöyle bir alakası varmış sizlerle paylaşayım. "sütün var mı diye kendi göğsünü sıktığınızda nasıl sıkıyorsunuz? çevresindeki kahvarengi kısmından di mi? işte silikonda o kısım uyarılmıyor halbuki bebek direkt tutsa o kısmı da tutacak ve süt kanalları uyarılacak" dedi doktorum. çok makul geldi bana da. ama biberonla mama verme kaşıkla ver diyor akşam deneyim dedim hem aç kaldı hem de canından can kopmuş gibi ağladı benim de içim parçalandı yine biberonla verdim. ağlaması da neyse hadi dayan diyeceksiniz, ağzında biriktirdi kaşıkla verdiklerimi ve sonra çıkardı üzülmemeye moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. çevremde bir iki ay sonra bile sütü gelen kişi olduğunu duyuyorum inş benimki de gelir vazgeçmeden emzirmeye devam! sütü olmayan anneler üzülmeyin devam edin. dün gece 3 aya kadar bebeğini mamayla besleyip sonra süt vermeye başlayan hatta fazla sütlerini sağıp dolaba koymaya başlayan bi kadınla tanıştım. sanırım umutlar tamamen yitince vucüt rahatlıyor ve süt kendi kendine gelmeye başlıyor.

lohusalık psikolijisinden anlamayan doktorlar, akrabalar, konu komşu allah sizi müstehakınızı versin

arkadaşlar gaz ilacı olarak om-x bitkisel şurubunu kullanıyorum çok da memnunum belki faydasını görürsünüz allah yardımcınız olsun!

Son düzenleme:

canım ben d eöle duymuştum. süt olayı arz talep meselesiymiş.
yani bebek emmezse istemezse gelmez. bence yılmadan devam et.
onuçta ilk günler hepimişzin azdı. yılmadan emzirmeey devam ettik ve gelio dimi
sen de kulağını tıka o sölenenleri.
artırmak için bitkisel yiyecekelre faaln yönl.
malt diyodu kızlar. dut kurusu. bence en çok su - su-su
ayva boza artırıo diolar.
ve mutlaka bebeğin emecek.
en kötü mama veriyosan yine de sağ göğsinü.
o da artırıyomuş
o da kahverengi kısmı uyarıyo

canım geçmiş olsun benimde ilk gün sütüm gelmedei,sonraki 4-5 gün azıcık azıcık ,hiç gelmicek sandım,tamamen psikolojik işte kendini kasmamaya çalış,benim hala canım bi şeye sıkılınca azalıverio sütüm,zaten bu doktorlar var ya bazıları çok iyi bazılarını Allah bildiği gibi yapsın,bizim burdaki çocuk doktoru yüzünden ben 2 gün ağladım,her doktoru dinlememek lazım işte

sagol denizcimsoguk su içtim ben ondan oldu,ama emzirmeden sonra gözüm bişiy görmüo ne bulsam dikiom kafama...

Merhabalar arkadaşlar uzun zamandır buraya yazamadım ara ara bakınıyorum ama bir türlü yazmaya vaktim olmuyor.
Oğluşum gündüz neredeyse hiç uyumuyor diyebilirim sabah 10 gibi uyandıktan sonra taa öğlen 2'ye doğru azıcık uyuyor o da 1-2 saat falan sonra akşam 7-8'e kadar uyku yok.
Uyumadığı gibi bi de onunla konuşulsun istiyor hep yatmakta istemiyor arada alıp kucakta gezdirilecek beyefendi Allahtan annem yakınımda da yardımcı oluyor yoksa iş, güç ha getire yandıydım.

Ayrıca benim oğlumunda gaz problemi var ama ben emzirmeden önce bir çay kaşığına azıcık sütümü sıkıp üzerine az bişey rendeleyip toz haline getirdiğim muskattan koyuyorum baya bi faydasını gördüm tavsiye ederim.

Bu arada bende mama takviyesi yapan annelerdenim.
Ne yazık ki sütüm tüm gün yetmiyor gerçi mamayı paketin üzerinde yazdığı gibi tam ölçü vermiyorum yarım ölçü verip sonra yine emziriyorum 2 aydır sütümde çoğalma hiç olmadı bizde böyle devam ediyoruz.
Çocuk doktorumuz günde 1 kilo süt iç dedi içiyorum zaten günde 1 kilo süt içmeye başladığımdan beri sütüm biraz daha çoğaldı ama asla oğlumu sadece sütle besleyecek kadar olmadı.
Bir de havuç, dereotu, maydonoz ve rokayı karıştırıp hemen hemen her gün salata olarak yiyorum o da biraz işe yarıyor zaten tüm yeşilliklerin süt yapma gibi bir özelliği var bir de bol bol ıspanak yemeye çalışıyorum.
Gerçi sütüm yağlı olduğu için yaramış ilk ay 1 kilo aldık ama bu ay sanırım daha fazla aldı bir de az da olsa mama takviyemiz var tosbağmı birkaç ay sonra nasıl kaldırıp taşıyacağım bilmiyorum baya ağırlaştı.
Zaten kansızlığımda var kan şurupları içip duruyorum bu sebepten iştahızımda napacağım bilmiyorum.
Valla hamilelik dönemimiz en güzeliymiş hepimiz merak ediyorduk bebeklerimiz ne zaman gelecek nasıl olacak diye hatta bana hamileliğin 40 hafta sürmesi uzun geliyordu ama iyimiş ya ne güzel nazımızıda yapıyorduk şimdi takan yok.

Dört gözle baharın gelmesini bekliyorum oğluşum biraz daha büyüyecek inşallah gaz sorunumuz o zaman biter şöyle oğluşuma bodylerini giydirir tombiş tombiş bacakları, kolları ortada bırakır salarım çayır çimene diyorum oyy kimbilir ne datlu olur.

Bu arada oğluşum bu sabah yüreğimi ağzıma getirdi oğlumda reflü sorunu olduğu için yatağını hastanedeki beşikler gibi hafif meyilli yaptık.
Neyse sıpa sabahleyin fıkırdıyor nesi var diye kalktım bi de ne göreyim yattığı yerden aşağı doğru kendini kaydırmış ki bunu çok sık yapıyor asla koyduğum yerde uyanmıyor neyse yüzüne battaniyesi gelmiş rahatsız olmuş biraz daha görmesem Allah muhafaza belkide ağzı, burnu kapanacak nefes alamayacaktı.
Şimdi artık yatağına yatırdığım zaman sık sık bakıyorum hatta üzerini tam örtmüyorum tırstım sıpa bi dakika durmuyor valla yürüyünce evin altını üstüne getirecek gibime geliyor yandıkkk.

Sezen'cim çok geçmiş olsun canım aman herkes dikkat etsin şunun şurasında kışın bitmesine az kaldı bebişlerimiz hasta olmadak sağ salim yaza girersek şahane olacak.:)

qsu'cum yerim kızçeni valla benim oğlumda eldiven duruyor nede başında başlık evin içinde bile body üzerine penye tulumla geziyor sıkıntılı sıpa fazla giyinmeyi sevmiyor.
Bi tek sokağa çıkarken başlık takıyorum o da kaşına doğru inince ağlamaya başlıyor.

sezencim geçmiş olsun, grip korkutuyo, çevrede herkes grip bizde, ablamlar 1 haftadır gelemiyolar, mesafemiz 2 dakka!

kızlar oğlum emzik almıyorrrrrrrr

Maydanoz ve roka sutu azaltir dereotu marul artirir diye okumustum.gerci roka ve maydonazdaki c vitamini de baska hicbir seyde yok,bebislere ve bize o da lazim dimi
Bizim oglan da pek sikilgan ne eldiven takiyor ne sapka,biraz kalin giyinince bile ustu degisene kadar yikiyor ortaligi

ben denedim kulak çöpünü zeytin yağına batırıp poposunun agzına sürüyorum sonra ayaklarını ileri geri yapınca yaptı kuzum

sağolun kızlar yaptım dediğinizi ama yaparken gözlerim doldu acaba canı yanıyomudur diye bide orasını burasını kurcalamış gibi oldum o gözlerime baktıkça ağlıcaktım yahu hemen yapmadı ama çok saat sonra yaptı kakasını şükür işte bu aşılar kabız etti yavrumu birde iştahsızlık başladı aşıdan ve kabızlıktan sonra 40cc zor içiyo yavrum napcam böyle bilmiyorum çok üzülüyorum
cnm geçmiş olsun bebeğine geçmemesi için çok temas kurma birde doktor bana maske tak demişti bebeğine yaklaşırken
cnm ben bio gaia kullanıyorum ve çok memnumum hem gaz giderici hemde sindirim sistemi düzenleyici dene istersen eczaneden alıyosun devlet ödemio 30 tl günde 5 damla veriosun
bugun darmadagin olduk
nevrim dondu yahu
cnm sende bio gaia dene istersen
kızlar gaz için bio gaia ya iyi diolar ama nasıl kullanıldıgını,kac aylıkken kullanıldıgını bılmıom
evet bize çok iyi geldi metsil bile işe yaramadı

oyyyyy allah korumuş en korktuğum şey bende çok sakarım yha o yüzden sıcak şeyler pek yanımda durmaz

bugun darmadagin olduk
nevrim dondu yahu

hapsuruk sen muskat ı denedın mı?

selam arkadaşlar iki ay aradan sonra işe başlamakla birlikte bende geldim aranıza. evet artık iş başındayım vicdanım sızlıyor ama napim çalışmalıyım. neyse güzelliklerden bahsedim oğlumla kavuştuk çok mutluyuz.geçen hafta oğlum benden kaptığı mikropla bronşt oldu ve tam bi hafta hastanede kaldık şimdi iyiyiz çok şükür. ama küçücük bedeni hasta ettiğim için kendimi affedemiyorum. aman dikkat edin onların bağışıklık sistemi oturmadığı için hemencik kapıp mikrobu çok hızlı ilerliyebiliyor hastalıkları

hapşuruk biz muskatı denedik cidden çok işe yaradı. bizim şu an gaz problemimiz yok çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…