artık bundan sonra rahatlarsın canımmm
evet canım şimdi çok çok daha iiyim ilk hallerimde çok pişman olmuştum, zaten hani ben öle çojkta isteyerek hamile kalmadım ama şimdi bebeğimin varlığını hissetmediğim zaman başlıyrm telaşlanmaya.. minik kuzum karnımdayken bile kendini çok sevdirdi kuzum doğunca kafaları yerim artık...delikafadulden
canım benim bu 3ncü olduğuu içinn bende ilk hamile kaldığımda hiç istemediimm amaa şimdii doğsunn diye delii oluyoruzz ailecekkk
sen kaç haftalkısınn 28 yazıyoo
Günaydın Şekerlera.s.,
ARAMIZA YENİ KATILANLAR VAR, HOŞGELDİNİZ HANIMLAR:
eysiel
tugbasi
qsu
Sayfalar çok hızlı ilerlemiş, hemen geriye dönüyoruumm, okuyabildiğim kadar okuyacağım...
Hadi bakalım hayırlı haberlerle gel inşallah.
Evet canim, insan bir an yanlis anlayinca iste istemeden kiriyo birbirini ama sukur bir kac saat icinde hersey duzeldi,hormonlar insana neler yaptiriyo :) tesekkurler sözlerin icin canimopuyorumnanaktanGizemli Selin ikinizi de çok öpüyorum canlarım, bir yanlış anlama olmuş ama siz hanımlığınızla halletmişsiniz.
İşte KK ruhu budur:enbuyukkk:, sizleri seviyoruuummmmmmŞeniz
tesekkurler canim iyi yaklasiminiz icinopuyorumnanaktanbenim kalbimden geçenleri yazmışsın..canım benim
aynen..
saol canim, gercekten cok guzel oldu, hava arada bir bozdu bulutlar geldi ama bu sicakligi pek bulamiyoruz malesefcnm bizim topikte yurt dışında olan arkadaşlarda var konuşursun onlarlada öpüyorum seni ve tombiş oğlunu ii gezmeler
Canim benim saol sözlerin icin, insallah Allahim bir daha yasatmaz ayni aciyi sana, hic birimizin ne olacagi belli degil bu hayatta, ne zaman basimiza böyle bisey gelecegide belli degil, umarim hepimiz bebislerimize saglikla sag salim kavusuruz , en önemlisi de bu zaten :)opuyorumnanaktankızlar naptınız ya sabah sabah doğum mevzularını açıp
daha çok varrrrrrrrrr
şuan anın keyfini çıkarmauya çalışın.
sezeryan ya da normal doğum sonunda bebeğimize kavuşmak var
bu anı özel yapan da o.
bence çok büyük ithamlarda bulunmadan, birbirimzii kırmadan fikirleri beyan edelim
herkesin farklı korkuları olabilir.
çok uç noktada örnekler vererek benim gibi korkakları daha da korkutmayın.
gerçi konu tatlıya bağlanmış da.
ben kendi adıma şunu söyleyebilirim.
çevremde normal doğumda çok yapan var sezeryan da.
adı üzerinde normal doğum
bu tabiki en doğal olanıdır.
herkes korksada içten bunu ister aslında.
ama çvremde normal doğuma hazırlanırken sonana kadar izin kullanmayıp bekleyen
ama son anda çatı muayenesinde uygun olmayınca sezeryan olan.
doğum sırasında okadar sancıyı çekip tam bebiş doğacakken kordon dolanması dolayısıyla sezeryan
yapmak zorunda kalan.
sona ana kadar sancı çekip korkup güçsüz düşüp sezeryana alınanlar
bence önceden düşünüp kurmaya gerek yok bence
bunalr strese sokuyo insanı.
çünkü hayat hiç palnlandığı gibi gitmiyo.
kendimi örnek evrecek olursam
herşey çok gzüel giderken 32. haftada yavrumu birdenbire kaybediverdim
ben ani sancılarla hastaneye gittiğimde doğuruyorum zannederken
bebeğimin kalbi durmuş kaybetmişim
hemen doğum hazırlıklarına başlandı.
doktorum normal doğum yap dedi.
ben bu acıya dayanamam dedim
ben bebeğimi koklamaya hazırlanırken onun cansız doğumuna katlanamazdım
ben hiç bişey görmek , hissetmek istemiyorum dedim
zaten son anda kanamalar başlayınca acil sezeyana alındım.
Allaha şükür dikişim vajinanın hemen üstünd yaklaşık 5-6 cm uzunluğunda ve gayet estetik.
2 gün içinde hemen ayağa kalktım.
tek üzüldüğüm nokta dikişlerin tam iyilşmesi vakit aldığıundan tekrar hamile kalmak için doktorum
1 sene zaman vermişti.
ama ben kaybettiğimi hemen geri alamk istiyodum
bu acıya dayanmak çok zordu.
ama ben sporumu yaptım
doğumöncesi kiloma döndüm.
kendime iyi baktım.
ve doğumdan 4 ay sonra hamile kaldım.
şuan bir profa , bir riskli gebelik uzmanına gidiyorum.
doktorum bu 4 ay konusu üzerinde durmadı bile.
korkma bişey olmaz dedi.
dikişelerim gayet iyi durumda.
daha sonra doktoruma sormuştum
keşke normal yapsaydım dedim
daha sonra beklenme durumuna karşı
o da yapamazdık dedi
öncesinde yapabilirz diye düşünmüştüm ddi
ama senin kanaman başladı sezeryana almak zorundaydık dedi
yani bekelnmeyen durumlar oalbiliyo.
şimdi de sezeryan olacağım kesin.
ya hayat böle kızlar.
çok plan yapmayın derim ben.
Tek tek alıntı yapmayacağım fakat ''Normal mı doğum mu sezeryan mı düşünüyorsunuz''? soruma karşı verilen cevaplara göre ufak bir tartışma çıkmış.Soruyu soran ben olduğuma göre iki kelam edeyim dedim.
Kim nasıl istiyorsa doğumunu o şekilde gerçekleştirmede özgürdür.Ben korkutuğum için sezaryan ya da epidural normal doğum dedim.Bir başkası rahat der sezeryan der.Diğeri normal dan yana tercihini kullanır.Kimse kimseyi tercihlerinden dolayı eleştirmeye hakkı yok.Benim işime -sezeryanla doğum yapmak geliyor hemde mecburi değil desem- ne olucak? Taşa mı tutulucam ya da ''Ayyyy ne kadar saçma ne şımarıkça'' gibi sözlere mi maruz kalıcam.Herkes birbirinin tercihlerine saygı duyarsa ''neden''le değil, sonuçla ilgilenirse pek sorun kalmayacağını düşünüyorum.
Sonuçta ne sezeryanla,ne normalle doğum yapanlara madalya vermiyorlar.
amanda aman hemende kendimize benzetmişiz inşallah gönlünden geçen gibi olur cnm bnm hakkında hayırlısı olan ne ise o olsun
yok tatlım tam kesinleşmedi. o nedenle yazmadım topiğe. kesinleşsinde söyleyeceğim inş. babasının peşinde tin tin koşan bi kız hayal ediyoum bende opuyorumnanaktanKız olduğu belli mi canım, bana da erkek diyorlar ama bende için için kız istiyorumopuyorumnanaktan Kesinleştiyse yazayım mı listemize???
oy maşallah yaa demek sanaa bezeyecek baba kıskanır sanaa benzersee
erkekler biraz kıskanç oluyoo anneye benzeyinceee
evet bende kaptırmıyorum satenn kendiimi 3 hafta sonra daha da kesin belli olur
süpersinnnn :lepi:ben öğrenciyken bir yıl içtim ondan canım. ama kendim mayalıyordum. öncesinde mide problemlerim vardı. günde bir öğün yiyebiliyordum. bu nedenle tostombalak bişeydim böyle 64 kilo felan. günde bir öğün beslenince vücut depo etme yoluna gidiyo tabii. metabolizma yavaşlıyo halince. ayrıca uyku düzenim rezildi. hepsini halletti. ben çok memnun kalmıştım. mide problemimi hallettiği için o gün bugündür günde 6-7 öğün yiyebiliyorum. akabinde öğünlerim arttığı için o kiloların hepsini verdim. hiç diyet yapmadan düşünsene. yiyerek kilo verdim resmen. herkes çok şaşırmıştı. hasta mı bu kız felan diyolarmış arkamdan.
velhasılıkelam tatlım bana çok iyi geldi. umarım sana da yarar. herşeyden önce süt ürünü. ama mayasını bulabilirsen kendin mayala derim. ben mayasını bulabilirsem yine başlayacağım. tadınıda çok seviyordum
fistigim ben türkiyede degilim,son ana kadar normale mecburum senin gibi..saol canim, hepimizin bebislerini korusun rabbim :)selamlar
bende ona cok sevindim zaten, hala Turkiyede normal dogumla dogurmak isteyenlerin olmasi beni cok sevindirdi.Cunku sezeryan mecburi durumlarda kullanilmali bence.
Masallah sende baya guzel bir bebekmissin ozaman, hafif etli butlu bebisler daha tatli oluyorlar :)
bencede aslinda erken acildi konu , bende gecen seneden doldugum icin dayanamayip yazdim icimdekileri, halbuku simdiden dogumu dusunmeye gerek yok, ama bence insan korkmadigi zaman hersey daha guzel geciyo, ben hic korkmadim ilkinde , simdi ise herseyi bildigim icin hic hic korkmuyorum, Allah problem vermesinde baskada dogumun sonrasi cok rahat :) doguma yakin konusuruz yine :) sorularin olursa bu konuyla ilgili herzaman sorabilirsin ve bidigim kadariyla cevaplamaya calisirim canim.opuyorumnanaktan
kuzumm cok haklisin canim..kızlar naptınız ya sabah sabah doğum mevzularını açıp
daha çok varrrrrrrrrr
şuan anın keyfini çıkarmauya çalışın.
sezeryan ya da normal doğum sonunda bebeğimize kavuşmak var
bu anı özel yapan da o.
.
kuzummm cok sagol..darisi sana ve diger fistik annelere insallah..slm, nasilsiniz kizlar?
cucum sezen testler guzel cikmis cok sevindim insallah yaptiracak herkesin testleri cok guzel gelir....
deniz annen gitmis allah kavustursun....
bugun belcikada hava cok guzel esim bahceyi ve tersi temizliyo masa sandalyeyi cikaracaz artik..cok seviniyorum bu sene havalar cok kotu gecti, yazinda burdayiz bu yuzden insallah havalar boyle guzel devam eder....
canim süper haberlerle gel insallah..kızlar doktora gitmeme 1 saat kaldı test günlerimi felan söyler bebişe bakar heyecanlandım şimdi 12 haftalığız bakalım netleşmiş olucak mı bebişim
Tek tek alıntı yapmayacağım fakat ''Normal mı doğum mu sezeryan mı düşünüyorsunuz''? soruma karşı verilen cevaplara göre ufak bir tartışma çıkmış.Soruyu soran ben olduğuma göre iki kelam edeyim dedim.
Kim nasıl istiyorsa doğumunu o şekilde gerçekleştirmede özgürdür.Ben korkutuğum için sezaryan ya da epidural normal doğum dedim.Bir başkası rahat der sezeryan der.Diğeri normal dan yana tercihini kullanır.Kimse kimseyi tercihlerinden dolayı eleştirmeye hakkı yok.Benim işime -sezeryanla doğum yapmak geliyor hemde mecburi değil desem- ne olucak? Taşa mı tutulucam ya da ''Ayyyy ne kadar saçma ne şımarıkça'' gibi sözlere mi maruz kalıcam.Herkes birbirinin tercihlerine saygı duyarsa ''neden''le değil, sonuçla ilgilenirse pek sorun kalmayacağını düşünüyorum.
Sonuçta ne sezeryanla,ne normalle doğum yapanlara madalya vermiyorlar.
evet saol canim, sukur olay cözuldu , iyi oldu.SELIN ve GIZEMLI
tüpdaslar ve yeni kankalar,vallahi ilk yazdiklarinizdan baslamistim okumaya
yüregime indirecektiniz,nerdeyse aglayacaktim..
dokunsalar bugün zaten aglamakliyim..
senede bir ay günes görüyoruz,ilkide bugündü,bende güneslendim sanirim biraz fazlaya kactim,günes gecti basima :kedi:
ohh neyseki olay cözülmüs cok sükür :lepi:
evet saol canim, sukur olay cözuldu , iyi oldu.
Bu arada sen hangi ulkeden canim, merak ettim accik bilmiyorumkismile
kizlar ben geldim herkes gitmis :gitme:
hep böyle oluyor ama
topigi bugünde ben kapaticam sanirim :çok üzgünüm:
yok ttatlım ben burdayım dizilere vermişlerdir kendilerini bende bi yandan izlemekteyim vallakaydirigubbakcemile3sen neyapıosun
ben geriden takip ediyorum canim
sonradan internetten,türk kanallarim yok maalesef benneyaptımki
sende mi aski memnucusun yoksa
Bende geldim kızlar kaydirigubbakcemile2
hosgeldinnnnnnBende geldim kızlar kaydirigubbakcemile2
ah ah canım benim evet öyle ama eşim kurtlar hastası yani kurtlar vadisi kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 izletmemekye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?