Hafta = Ay
1-6 = 1. Ay
7-10 = 2. Ay
11-14 = 3. Ay
15-18 = 4. Ay
19-22 = 5. Ay
23-26 = 6. Ay
27-31 = 7. Ay
32-35 = 8. Ay
36-40 = 9. Ay
nasıl yani ya ben hala 3 aylıkmıyım bende 3. ayım bitti 4 ün içindeyim diyorum sayıncada oyle cıkıyor..
Canım sen verdiğim linki incele söylediğim durum orada konuşulmuş.
ben ay hesabını sat'a göre yapıyorum. mesela benim sat 17 mart. 17 nisan 1 aylık gibi. yarın 3 ayım bitmiş olacak 4. aya giricem. soranlara da 3 aylık diyorum. 15 gün sonra 3,5 aylık demeye başlarım artık. bu arada bugün 13 haftam bitti. 4 hafta 1 ay eder diye gidersek 40 hafta da 10 ay yapıyo ama biliyoruz ki hamilelik 9 ay 10 gün.... yerimseniben
İşte biraz orası karışıyor 9 ay 10 gün ama sonuçta 9 ayı doluyor 10 aya da 10 gün girmiş oluyorsun öyle bakınca 10 ay oluyor
Umarım anlatabildim :sm_confused:
özlemcim canım nasılsın,ayy ne güzel başlamışsın benimde şu 2 haftadır isteğim dışında çok yoğun geçtiği için egzersiz niyetine geçiyodur hepsi,4saat ayaktaydım ya ondan korktum biraz öğrencilere pek alan yoktu hep seyircilere ayırmışlar,ayy babama sorsan ben seni okutcaktım daha diyo evlenmeseydin,oda onlarla kalayım diye yazık son evlenceğim sene bile bana kaç kere yurt dışına göndereyim seni eğitim için diyodu ama iş işten geçti bebiş bile geliyorr :)) seninkinide öğrenelim canım ya ne acaba senin bebişin
nezaketcim ersasuyu görünce söylerim ben senin adına ekler o listeye
anladım canım oradan bakınca öyle görünüyo tabi. ama 4 hafta 1 ay dersek 40 hafta tam 10 ay yapıyo. dolu dolu....
neyse bence çok da önemli değil. herkes kendini nasıl iyi hissediyosa öyle hesaplasın. hepimiz mutlu olalım:)
Canım sen verdiğim linki incele söylediğim durum orada konuşulmuş.
ewet canım bakdım.aslında soyledikleri mantıklı ilk ayı 6 haftada almışlar.ama soylede bişey var.internetteki bazı sitelerde satı girince test yapma gunun ,bebğin organ gelişiminin bittiği gun,2 li test gunu,duşuk tehlikesinin azaldığı gunu hesaplayan hesaplayıcılar var.o hesaplayıcılara gore riksli donemi bitirmiş oluyorum.mantık olarakda mesla ben 12+2 yım 12 hafta 3 ay yaptığı için oyle dusunmusdum fakat unuttuğumuz şuymuş ki gebelik sata göre alınıyo.adet oluyosun 1 haftan adetle geciyo sonra bi haftada dollenme oluyo 2 hafta oyle geciyo yani...neyse karışık bi konu bayağı
özüm canım hayırlısı olsun bebekler kısmeti ile gelir derler sizin için hayırlısı nasılsa öyle olsun
Denizim gözün aydın çok sevindim güzel haberlerine ikili testin de iyi çıkacak biliyorum..ama ben eklediğin resmi göremedim ki nerdee? Bursa çok sıcak bugün ben de soğuk ılık duş aldım bizim ev Yalçın Beyin muayenehanesine çok yakın..şimdi 15 temmuzu bekleyeceğiz..
herkese günaydın,
ilk defa günü ben açıyorum:)geçmişi okudum önce kısaca aklımda kalanlara yazayım,
gurbetgelini canım geçmiş doğumgünün kutlu olsun. eşinin fazla üstüne gitme bence, erkekler bizim gibi değil. unutmaya meyilliler. biz de eşimle üniversiteden beri beraberiz, neredeyse o günlere dair hiçbişey hatırlamıyo...bazen nostalji yapalım diyorum, soruyorum hani şöyle olmuştu hatırlıyo musun diye....tık yok...
toobacım, kızlar kısmetiyle gelirmiş, bakarsın çok zengin olursunuz...hayırlısıyla kucağına aldığın günler de gelir umarım. bu arada bu sene benim doğumgünüm de bulantılı geçti. pastamdan bile yiyemedim neredeyse...
özüm, hayırlı olsun. bebeğin nüfus cüzdanında ankara yazsın istiyo demek ki...aman taşınırken kendini fazla yorma. umarım eşinin de işi bi an önce hallolur.
aaaa denizim seni nasıl unuturum. çok sevindim canım. demiştim sana ağzın kulaklarında gelip anlatacaksın bize diye. umarım sonuna dek böyle gider. bi sonraki randevu için geri sayıma başlamadın hemen di mi? alışverişi haketmişsin canım. güle güle giyin bebeğinle. bu arada göbüşün süper...
cucum umarım şeker yüklemesinde problem yaşamazsın. aslında ben de çok korkuyorum ondan. malum gebeliğe bağlı guatr, tansiyon, bulantı, kusma daha bilmem neler...neredeyse olabilecek herşey çıktı. guatr olduğunu öğrendiğimde ilk söylediğim şey şimdi şeker de çıkar kesin bende olmuştu....
Kızlar günaydın dün kontrolüm vardı. Bebişim kız olacakmış. doktor çok az yanılmaya payı vardı. Ablası hep oğlan bebek demesine rağmen kız bebek geliyor. Sevindim gerçi kızımla 2,5 yaş olacak herşeyi paylaşırlar umuyorum inşallah öyle olur.
denizim, sağolasın canım. seninde hayırlı olsun bebeğini görmüşsün. bende çok şaşırmıştım usg'de benim hesabımdan büyük çıkmasına. neredeyse bir hafta önden gidiyor ki biliyorsunuz 2 ay ben kendimi hiç besleyemedim. halada kilo almış değilim 4 ayım bitiyor ama sıpalar kendini besliyo walla. bunu görünce cidden hayranlık duydum şükrettim Allah'a.. hayırlısıyla inşAllah cinsiyetini de öğrenirsin.
özüm ataman hayırlı olsun.. bebeğin kısmeti artık. ama eşinden ayrı zorlanmazsın inş. Allah yardımcın olsun
beraser, sağolasın tatlım. bakalım zengin edecek mi bizi. varlığı ayrı bi zenginlik zaten. senin bulantıların ne oldu? devam ediyor mu hala?
safa, seninde kızın hayırlı olsun arkadaşım. prenseslerimiz artıyor. kızına söyleme konusuna gelince. tamam çok küçük ve işlem öncesi denilen dönemde. yalnız bu duruma son anda alışmasını beklemende ona haksızlık olur. birden evde bir ortak daha. üstelik hala daha anakuzusu dönemindeyken. yavaş yavaş alıştır. etrafta kardeşi olanlar hakkında konuşabilirsin. yaşına uygun bu konuda hikayeler içeren kitaplar alabilirsin. kontrollerde beraber gidip ona kardeşini gösterebilirsin. önemli olan haberdar olup bir değişikler olabileceğine hazır olması. yoksa bizim gibi anlamasını tabii ki bekleyemeyiz
gunaydinlar annisler
birazdan ikili test icin hastaneye gidecegim
randevumu erken saate aldilar 11.30 da orda olacagim
insallah sonuclar iyi cikar dua edin canlarim
İyiyim ya bu hafta garip bir şekilde : ) Hatta hamile gibi bile değilim yani ya normal miyim değil miyim anlamadım gitti.Korku düştü içime nedense ağzımın tadı düzeldi biraz.Çay istemezdim şimdi kötü gelmiyor tadı falan : ) Pazartesi günü gidicem inşaallah kötü bir durum yoktur ve cinsiyetinide öğrenebilirim sanırım kızımız olucak erkekde olursa -ÖMRÜM- olucak ismi belli oldu : ))
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 Eee bari liseyi falan çift dikişle falan bitirseydin adam sevinirdi.Çok güldüm ya babana.Gerçi benim babamda öyleydi ben okul devam ediyorken evlendim ilk önce çok karşı çıktı ama sonra kabul etti.Babalar kızlarına çok düşkün oluyor istiyorlarki dizlerinin dibinden ayrılmasınlar : )Gerçi sen yine iyi beklemişsin Bana ne olduysa kaydirigubbakcemile3
Evet ya karmakarışık.Ama bana 1 hafta döllenme 1 hafta regl günün ayrıca dahil edilmesi mantıklı geliyor.Çünkü ben doktora 6 haftalıkken gitmiştim bana 4 haftalıksın demişti 2 haftayı çıkardı ama doğum zamanını sata göre hesaplıyorlar galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?