2010 Aralık Anneleri

kizlar bende sizin sabah sabah basinizi sisirdim
kusura bakmayin..
ayrica sagolun desteginiz icin..
iyiki varsiniz..
sinirlerim öyle bozukki
daha detaylara girsem herhalde anlatmam aksami bulur..
en iyisi ben uzanayim biraz..
birde hamilelik psikolojisiyle insan hemen aglayip üzülüyor herseye..
hepinizi kocaman öpüyoruz

valla rahatladım.
sırada cinsiyet öğrenme
sonra yaptırırsa 3lü test
ayrıntılı ultrason faaln var.
inşallah çok güzel haberler vermeye devam edicez.
inşallah canım inşallah hepp böle güzel haberler gelicek hepimizden
cnm önce bebeğe ayrıntılı bakılıyor
esa pilisi ölçümü yapılıyor elleri backalrı kolları mesane beyin mide barsaklar ve başının ölçüsü parmakları tam mı gibi bi çok şey usg ile inceleniyor sonra senden bir kan alıyorlar
bu iki değer karşılaştırıldığı için adı ikili test usg deki durum hemen çıkıyo zaten dr yanında ölçyo ama kan testi 3 gün sonra aldım daha fazla bekleyenlerde oldu durum bu yani

burcummm canımsın sıkma sen canını kolay bişiler yap nasıl olsa beğenmiyorlarmışya zahmetli şeyler yapma sakın

haftaya gidicem canım inşallah.yani şimdi gidince ultrasona sokucak ense kalınlığına bakacak.sonra kan vericem.ikisinin değerlendirmesi kan tahlilini alınca olucak yani herşey ozaman belli olacak..ense kalınlığındaki sonuçtan kan tahlili sonucununn iyi cıkacağını tahmin ediyo olabilmeleri şaşırttıda beni.

Canım hiç öyle düşünme, biz burda üzüntümüzü, sevincimizi, acısıyla tatlısıyla hayatın anlamını paylaşıyoruz.Üzme kendini de bebişini de.
Bazen boşvermek, bizi üzen şeyleri görmemek gerekir.Yarın hepsinden kurtulmuş olacaksın bunu düşün.

kaç haftalıksın canım insan nasıl merak ediyor dimi benim bir arkadaşım 7 aylık olana dek öğrenemedi hiç göstermedi ben de haftaya gidecdeğim şimdiden ya göstermezse diyorum.
15. haftam bitiyor canım..Malesef dün doktorum hem sabahtan hem öğleden sonra baktı.ama inat yaptı döndü oraya buraya göstermedi.Sabahtanda uyuyor dedi doktor.yan gelip yatmış. bugün başka yere gidicem , tatlı bişiler yiyip gideyim diyorum.

benim bildiğim kadraıylada ense kalınlığının ii çıkması vebebeğin burun kemiği olması iiye işaret ama bunlar ii çıkıncada kan sonuçları kötü gelebiliyo bu genelde yaş 34- 35 üstü olan annelerde olabiliyo

ama ölçümler yüksek çıkıp kan sonucu ii gelende oluyo hiç biri bi kriter değil yani

sen dua et bol bo cicim ölçüm ii se kanda iidir
ölçüö kötüyse bile kanında ii çıkma ihtimali var

hatta ikisi kötü çıktı en yakın arkadaşımın amnio yapıldı ve tertemiz değerler

meyve suyu ve kek canım

millet nst ye girdiklerinde bebek uyuyorsa hareketlensin diye bi kek bi meyva suyu at ağzına gel diyorlar dene bence sende

gerçi bazende minikler çok hareketli diye bakamıyo doktorlar hahahahaha

[Selam güzeller.Sabah sabah yumurtanın faydalarına deyinelim dedim : ))) Yemeyen de yesin : )

hamilelikde yumurta yemek bebeği koruyor Hamilelik döneminde yüksek düzeylerde ihtiyaç duyulan kolin, folik asit ve riboflavin vitaminlerince zengin olan yumurtanın bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve beyninin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynadığı bildirildi.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Parlat, standart bir yumurtanın 6,5 gram kadar yüksek biyolojik değere sahip protein içerdiğini söyledi.

Bir yumurtada ortalama 6 gram yağ bulunduğunu dile getiren Parlat, bunun yüzde 65-70'inin doymamış, yüzde 30-35'inin ise doymuş yağ asitlerinden oluştuğunu bildirdi.

Tavuk yumurtasının, paranın satın alabileceği en besleyici ve en ucuz gıda olduğunu vurgulayan Parlat, şunları kaydetti:

''Yumurta, yağda çözünebilen A, D ve E vitaminleri ve suda çözünebilen B grubu vitaminlerce zengindir. Yumurta ayrıca tiroid hormonlarının sentezi için gerekli olan iyot ile sağlıklı diş ve kemikler için ihtiyaç duyulan fosfor bakımından da beslenme açısından yeterlidir. Hamilelik döneminde artan kırmızı kan hücresi formasyonu için gereksinim duyulan demir bakımından da zengin olan yumurtada bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için gerekli olan çinko ve selenyum elementleri de bolca bulunmaktadır. Yumurta, yine hamilelik döneminde yüksek düzeylerde ihtiyaç duyulan kolin, folik asit ve riboflavin vitaminlerince de oldukça zengindir.''

Özellikle hamilelik dönemindeki yetersiz kolin ve folik asit alımının bebeğin beyin gelişiminin yetersiz olmasına ve doğum sonrası dönemde ciddi hafıza anormalliklerine veya kayıplarına yol açabildiğini ifade eden Parlat, ''Bu yüzden hamilelikte düzenli yumurta tüketimi bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, beyninin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Özellikle hamilelerin günde en az bir yumurta tüketmeleri son derece önemlidir'' dedi.

Canım boşver neden kendini strese sokuyorsun.Sabah gelirler Akşam giderler kalıcı değiller ki.4 çeşit yemek yapma 3 çeşit yap.Hamilesin sonuçta kusuruna bakıcak değiller ya.Kusur olarak görüceklerse de bu onların düşüncesizliği.

Beterin beteri var kuşum.Bizimkiler kaç kere çat kapı geldiler.Kaç kere misafirlikten döndüm.Kaç kere yatağımda yakalandım -ki her defasında lütfen habersiz gelmeyin dediğim halde.Abisi gelir kaynım yani Gece 10 'da yemeğe, aç ailecek.Siz misiniz gece gece benim evime aç gelen.Söyledim acılı lahmacun oturup yediler.Ayy bende çok doluymuşum.Düşüncesizler hayatım hepsi aynı stres yapma sen.

Gözün aydın şekerim.Çok sevindim.

Son düzenleme:

canım denizinde dediği gibi şuan önemli olan sen ve bebğin bırak isteyen dediğini desin.sen hastalanıp yatınca(allah korusun)o çok konusanlar uzaklara kaçarlar.salla gitsin.bir iki çeşit yaparsan yap.gerisinide ondalrın yanında yavaş yavaş yap.belki yardım eden olur.

saol canım.açlık tokluk farketmiyo değilmi kan testi için

sağol canım hayırlısı ile bir atlatabilsem.haftaya gidicem ama şimdiden heyecan bastı beni..ağlayasım geliyor

gunaydın tatlım..ben hiç yumurta yiyeymiyorum sutte içemiyorum.kendimce bu olaya cozum getirdim.sutu nesquikli.yumurtayıda baharatla ve zeytinyağı ile yiyebiliyorum.gerçi hamile kaldığımdan beri hiç yemedim yumurta

gunaydın tatlım..ben hiç yumurta yiyeymiyorum sutte içemiyorum.kendimce bu olaya cozum getirdim.sutu nesquikli.yumurtayıda baharatla ve zeytinyağı ile yiyebiliyorum.gerçi hamile kaldığımdan beri hiç yemedim yumurta

Canım bende ilk haftalar sütten midem bulanıyordu.3-4 gündür içmeye başladım.

Aman içte Nesquikli olsun.Ben bazen mısır gevreği ile yiyorum.Tahıl almakda çok önemliymiş.Bak sende o şekilde yiyebilirsin meyveli olanları da var.Bayağa vitaminli bir şey.

Yumurtayı da aynen senin gibi yiyorum bende.Karabiber kırmızı biber ve biraz yağ .Çok da lezzetli oluyor.

kızlar ya bebeğime beyaz bi battaniye örmek istiyorum üzerinede uğur böceği işlice kabarık kabarık ama erkek içinde bi obje bulmam lazım işlicek onun için ne yapmalıyım

kız erkek belli değil ya ikisinede uyucak bişey olsun dedim işte

uğur boceği uyar işte

OOO canım baya da hamaratsın maşallah,ben banyo lifi bile öremiyorum.Yamuk oluyor delikafadulden

CANIM BU SİTEDE GUZEL MODELLER VAR UĞUR BOCEKLİDE VAR BELKİ SANA FİKİR VERİR.
ezocum cnm sağolasın bende az önce oraya baktım böle ebruli olan bile çok güzel kızada erkeğede kullanaılabilir saol cnm çok incesin ama linki sil canım uyarı falan alma benim yüzümden
OOO canım baya da hamaratsın maşallah,ben banyo lifi bile öremiyorum.Yamuk oluyor delikafadulden

ayyy bakıcaz işte ne kadar marifetliyim ben kendiminkide hakkıyla başaarırsam sana da öriim rüyacım

burcum naptın kuşum dinlendin mi

ne yemek yapacağına karar verdin mi

aman unutmada isimlerini yazma yiyecek ismi yazmama kararı aldık ya:))

tesekkür ederim kizlar..
hepinizi cok seviyoruzzz :1rolleyes:
konuyu kapattim..dediklerinizi yapicam.
esimede söyledim,arayim gelmesinler falan dedi ama olmaz artik..
annemi aradim oda rahatlatti beni biraz sagolsun..

carna canim sende dertliymissin ah arkadasim olumunekankayizsmile
kiz bi ferhunde gibi olamadik hee demi kaydirigubbakcemile3

bu arada bebegimi ilk defa dün cok fazla hissettim..
yatinca kipir kipirdi resmen,nasil sevindim anlatamam :asigim:
artik büyüdüler sanirim,daha önce bu kadar yogun hissetmemistim yavrumuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…