2010 Aralık Anneleri

doğru dimi kızlar
eninde sonunda öğrenecekti insanlar.
Allahım yardım etsin
korusun yavrualrımızı
bizler elimizden geelni yapıyoruz.
inşallah sağ salim hayırlısıyla kavuşmak nasip olur.

ben biraz çıkıyorum kızlar
bu hafta bi arkadaşımın çocuğunun doğumgünü partisi var
hediye almay çıkıcaz arkadaşla
öpüldünüzzzzzzz.
bizede nasip olsun öle doğumgünlerii kutlamayı inşallah.

canım bende kent hastanesıne gıdıyorum evıme 10 dakıka cunku ama bu egıtım olayı ıyı bısımıs benım hıc tecrubem yok bebk konusunda delikafaduldendelikafadulden

gunaydın kızlar
sabahdan girrim doktora ultrasona girdim kanı verdim.3,5 da sonucu alıcam .mimik bal torbamı gordum.eller havadaydı.cıstak cıstak.inşallah sonucumda iyi cıkar kızlar ultrasonda bakarken 1,2 dedi o ne ense kalınlığımı bilmiyorum.kaan sonuclarını alınca belliolacak inşalah.ay heyecanlıyım.işede gerigitmedim.cinsiyeti sordum doktorum belli olmaz şimdi dedi.ama buyuk ihtimal ERKEK olabilir dedi.torun başam benim annesi yesin onu...kızlar dua edin inşallah sorunsuzatlatırız.bu arada doktor ilaç verdi eczanedeki kıza sordum iyiki sormuşum .kız dediki antibiyotık.gidince sorucam bakalım neyin nesiymiş.

canım avatar resmine baktım senin guney belli etmiş kendini.derlerki.oltrasonda dik duruyorsa erkekdir .yatay duruyorsa kız.seninki bayağı dikey.benimkide yata ama doktor erkek ihtimali yuksek dedi...

Bizi bu korkular mahvetti, ahh ahhhhhheyvahedigeldismile

cnm yapma ama böle nerden geldi aklına bu bazen çok su içiyoruz çok yemek yiyirouz sonra tuvalte falan gidince bana da öle gelio ama düşünme böleşeyler nolur sen de üzülürsün bebişte üzülür

Canım ne bileyim geçen başka bir doktora gideyim dedim, doluymuş o da. Kendi doktoruma da zamanından önce gitmek istemiyorum, kendimi tutayım diyorum. Herhalde akşama kadar yalnızım ya, kurup duruyorum kafamdan:gitme:

kimse benim yazdığımı okumadı sanırım heycanımı paylaşmak istemiştim ama neyse önemli değill (

Canım bazen göremiyoruz, hızlı ilerliyor sayfalar. Ne mutlu sana, maşallah. Keşke bende hissetsem şimdi çok ihtiyacım var:gitme:

İnşallah bişey yoktur, canım teşekkür ederim.

1,5 kilo almıştım şimdi yarım kilo vermişim, ödemler mi iniyor dersin. Kontrolüm cumartesi günü, inşallah bişey yoktur. Eşimle gideceğimiz için cumartesine aldım. En son gördüğünde kuyruğu vardı, şimdi inşallah iyidir bebişim Allah ım lütfen:Saruboceq:

Amiiinnnn inşallah canım:Saruboceq:

aminnn denizimm..
görüsürüzzz,iyi gezmeler...
bende disari cikiyorum kizlar,öpüldünüzzz

Görüşürüz tatlım..

Niye antibiyotik verdi, rahatsızlığın mı vardı acaba? Ense kalınlığıdır o tatlım ve haftana göre gayet normal. İnşallah kan sonucunda güzel çıkar da rahat edersin tatlım:Saruboceq:

eşlerimizin doğuma girmesi konusunu konuşmuşsunuz. kaçırmış da olsam bişeyler söylemek istiyorum ben de... ilk doğumumda eşim benimle doğuma girdi. hem de kendi istedi girmeyi. beni doğumhaneye götürürlerken bi baktım doktoru sıkıştırmış ben de girebilir miyim diyo. doktor izin verdi neyseki. doğum sırasında elimi tuttu ve ıkınırken ensemden destek olarak bana yardımcı oldu. bazen düşünüyorum da o olmasa doğuramazdım herhalde. oracıkta ona bir kez daha aşık oldum. geçenlerde de sordum buna da girecek misin diye, doktor izin verirse tabiki gircem dedi. o mucizeye bi kez daha şahit olmak istiyor. onun için de tarif edilemez bi duygu... tek kötü tarafı yalnız bi ara doktorun eşime gel bak bak kafası, saçları görünüyo diye yanına çağırmasıydı. o da unutuldu gitti yani, o andan ondan çok daha farklı duygular içindeydik çünkü...

Selam kızlar; gerekli bir bilgi olduğu için ekliyorum...
Yaz hamilelerine öneriler
..................... Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. ...................., yaz aylarında hamilelere şu önerilerde bulunuyor:
“Ödem oluşmaması için fazla tuz almayın, güneşten sakının, bol bol su için.”

Yaz aylarına girerken hepimiz sıcaklarla nasıl baş edeceğimizin planlarını yaparken hamileler sıcaklardan daha da fazla etkileniyor. Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu, hamileliğin ile aylarından itibaren kadınlarda sıcaktan etkilenme başladığını vurgulayarak oluşan rahatsızlıkları ve yapılması gerekenleri şöyle anlatıyor:
“Vücut ısıları yükselen, tartıları ve kan hacimleri artan, akciğer kapasiteleri daralan hamileler için sıcaktan korunmak daha da önemli. Özellikle hamileliğin ilk yarısında hipotansiyon- tansiyon düşüklüğü- sık rastlanan bir şikayettir. Yaz aylarında ısı ve terleme ile oluşan sıvı kaybı eğer yerine konmazsa bayılmalara neden olabilir. Bu nedenle, her zaman olduğu gibi, 1,5 – 2 litre sıvı, özellikle de su içilmesi gebelikte daha büyük önem taşır. Sık aralıklarla az miktarda su içmek ve yemek yemek hem sıvı açığının oluşmasını engeller; hem de hipoglisemi- düşük kan şekeri- nedeniyle görülebilecek rahatsızlıkları da ortadan kaldırabilir. Yaz aylarının nimetlerinden faydalanıp, bol bulunan meyve ve sebzelerden tüketmek en sağlıklısı. Bebeğin gelişimi için yeterince protein ve kalsiyum alınması da çok önemlidir. Yaz ayları dondurmasız geçmez. Hamileler dikkatli olmalı, iki canlıyım, bebek istedi diyerek aşırı tüketen annelerde şeker hastalığı olma olasılığını akıldan çıkartmamak gerekir. Hamilelikte mide boşalma süresi uzadığından, hazmı zor, kızartma, aşırı yağlı ve şekerli yiyeceklerden kaçınmak gerekir.”

Ödeme karşı kısa yürüyüş!

Gebelikte kan hacmi ve damar geçirgenliğinin artması ile özelikle ayak ve bacaklarda görülen ödemin rahatsızlık verici boyutlara ulaşabildiğini vurgulayan Dr. Fıçıcıoğlu, ödemin getirdiği sorunlar hakkında şunları söylüyor:
“Ödeme sıcakların etkisi ile toplardamarların genişlemesi de eklenince, hamileler evde giyecek ayakkabı bulamayabilirler. Sıvı alımına dikkat ederken, sodyum-tuz- alımına da özen göstermek gerekir. Kesin bir tuz kısıtlaması yapılmamalı, ancak tuzlu çerez, işlenmiş gıdalar, şarküteri gibi aşırı tuzlu yiyecekler tercih edilmemelidir. Uzun süre ayakta durmak, oturmak ya da güneşte kalmak ödemi arttırabileceğinden, gün ortasında 11.00–16.00 arası doğrudan güneşte kalmaktan sakınmak, kısa yürüyüşler yapmak ve ödem olması durumunda yatarak ayakları yükseltmek alınabilecek önlemlerdendir.”

Hamilelere yüzme önerisi

Hamilelikte önerilen en ideal sporlardan birinin yüzmek olduğunu belirten Dr. Fıçıcıoğlu, “Eğer kanama, düşük tehdidi, yüksek tansiyon, erken doğum gibi hamileliği komplike eden bir durum yoksa, son aya kadar deniz veya havuzun temiz olması ön koşulu ile yüzmek sıcaklarla mücadele etmenin en güzel yollarından biridir. Ayrıca hamilelik boyunca aktif olmak kan şekerini düzenler, oksijen kullanımını arttırır, tartı alımını dengede tutar ve normal doğumu kolaylaştırır” diyor.
Hamilelerin giyim tarzının da rahat olması gerektiğini vurgulayan Dr. Fıçıcıoğlu, giyim tarzı konusunda şu bilgileri veriyor:
“Hamile bayanın giyimi, ayaklarda oluşan kan göllenmesini arttırmayacak şekilde, diz kalça ve belde rahat olmalı, yaz aylarında gereksinime göre eklenip çıkartılabilecek özellikte ince katmanlardan oluşmalıdır. Hamilelikte cilt lekelenmeye yatkındır ve hamilelikte oluşan kloazma adı verilen gebelik maskesi gebelikten sonra da kozmetik sorun yaratabilmektedir. Güneş lekelenmenin oluşumunu arttırır. Gün ortasında doğrudan güneş altında kesinlikle bulunulmamalı, şapka, güneşlik, giysiler ve yüksek koruma faktörlü ürünlerle güneşin zararlı etkilerinden korunmalıdır. Ayrıca annenin vücut ısısının artması, gelişen bebeğe zarar verebileceğinden, uzun güneş banyoları ve solaryum önerilmez. Özetle hamileler güneşten sakınmalı, bol su içmeli ve denizin keyfini çıkarmalılar.”

Ne kadar güzel yaa : )

Benim eşim dayanamam acı çekmene falan giremem diyor.Hatta bana sezeryan ol acı çekme diyor : )

evet cnm bende onu burda duymuştum dik durursa erkek falan diye bilmiyorum nekadar doğru diye,çok sevindim cnm bi oğluşumuz daha geliyo galiba,inşallah canım çok güzel sonuçlar alırsın ama o antibiyotiği bende anlamadım cnm ya neden verdiki,içme sakın daha
canım bende kent hastanesıne gıdıyorum evıme 10 dakıka cunku ama bu egıtım olayı ıyı bısımıs benım hıc tecrubem yok bebk konusunda delikafaduldendelikafadulden
canım senin hastaneninde vardır kesin ilk muayenende sor kesin orasıda büyük hastane,mutlaka vardır.benim 1-2 arkadaşımda oraya yakın oturuyorlar orda yaptı doğumu,memnundular baya,bizim hastanede de hemen kalcağın odayı süslüyorlar geçen kontrolde odalar bakmıştım hep süslüydü mavi pembe tüllerle

canım çok etkilendim ya ne güzel bende çok istiyorum girmesini,eşimde gircek kabul etti bakalım inşallah o günleri görürüz bizde

Ne kadar güzel yaa : )

Benim eşim dayanamam acı çekmene falan giremem diyor.Hatta bana sezeryan ol acı çekme diyor : )

canım bebişin ne kadar güzel allah nazardan saklasın 41kere maşallah geçmişte de yazmıştım kocaman olmuş,dr.amı gittin,nasıl geçti kontrolün

canım bebişin ne kadar güzel allah nazardan saklasın 41kere maşallah geçmişte de yazmıştım kocaman olmuş,dr.amı gittin,nasıl geçti kontrolün

Evet canım dün gittm.Her şey normal 7 cm boyu.Ense kalınlığı 0.9 mm gayet iyi yani .

Erkeğe benziyor di mi ? : )Çirkin ördek yavrusu bee: )

Evet canım dün gittm.Her şey normal 7 cm boyu.Ense kalınlığı 0.9 mm gayet iyi yani .

Erkeğe benziyor di mi ? : )Çirkin ördek yavrusu bee: )

oh maşallah ne güzel iyi herşeyin hep böle olsun inşallah,kan sonucunu almadın daha demi,ya ben anlamamki neye benzediklerini,dr. tahminde bulundumu,kimle gittin benim eşim annem babam vardı annemler çok ağlayınca dr. da tahminde bulundu iyi bakayım cinsiyetine dedi :))) çıkıntısı varmış erkek olabilirmiş demişti,evet çok çirkin annesi o maşallah :))

ınşaallah canım hepimizin.
Yok canım kan tahlilini cumartesi alabilirim ama ben salı günü gidip alıcam çünkü doktor haftaya tekrar muayane edicem seni dedi.Git gel yapmıyacağım.Ama korkum yok iyi bekliyorum sonucu: )

Benim eşim vardı süpriz yapmış paşam bana: ) gelmiyecekti çünkü pazartesi yoğun bir gün oluyor.Dayanamadı cinsiyetini öğrebiliriz demiştim hayal kırklıkğına uğradı biraz : ) Kız benim ki hiç tahminde bile bulunmadı.Bilseydim bende Annemi götürür ağla derdim :roflol: sen neden bu taktikleri paylaşmadınn bizimle kaydirigubbakcemile3

ayy ne bileyim hiç aklıma gelmedi ya,keşke deseydim valla etkileniyolar dr.lar çünkü,babamda ağlıyodu bide dr. zaten onlarla daha çok muhabbet etti bak dedesi bu eli bu ayağı diye :))))sonra ben dedim cinsiyeti belli olurmuki zaten bi isteğimiz yok farketmez dedim,hadi onada bakalım dedi öle gelişti,adamın anını yakaldım yani :))))
ya sen niye bidaha muayene olcan na ballısın varya bana 1 ay koydu yine 13 günüm kaldı

10 kere sordum 10 kere de gülerek ben görmiyorum bişi dedi uyuz kaydirigubbakcemile3

Ayy ne bilim kızz adama alışkanlık yaptı galiba, görmek istiyor sanırım :roflol: şimdi bu son görmeden sonra 1 ay koyar yine benimki de.

bi olgunlar yapacaksın o zaman sositososito ben ankara'da okudum. eşimde ankaralı. sık sık gideriz ankaraya hatta bu hafta sonuda ankara'dayız. her gittiğimde kaçmaya çalıştığım yerlerden biridir olgunlar. inglourious basterds'a niyetliyim çünkü tarantino'yu severim ama hala kısmet olmadı. twiligt'ın ilk filmini izledim kitaplarını okumadım açıkçası. güzel ama bende çok heyecan uyandırmadı. yani dediğim gibi requiem for a dream, eternal sunshine of spotless mind, oldboy, gadfather, v for vendetta, fight club tarzı bööyle savuran şeyleri seviyorum. kitaptada konudan çok dil ve kurgu takıldığım. oğuz atay'a başlamayı düşünüyorum. engin geçtan'a felan. psikolojik kitaplara yöneliyorum genellikle. bide diline çok önem veriyorum edebi yönü yüksek olmalı. senin şu an elinde okuduğun bi kitap var mı?
canım egıtım oldugunu hıc duymamıstım sen hangı hastaneye gıdıosun ?guzel bısımıs yaa heveslendım sımdı:dance:

tatlım ben çapatıp'ta yüksek lisans yapıyorum. uygulamalı dersler de ben gözlem yapıyorum halince. obstetrik ve jinekoloji'de sezeryanı gözlemlem için almıştı operasyona. yoksa harici bi eğitim felan değil gebelere yönelik

canım seyrettiysen unutmazsın onu. sevdiğim filmleri bende çok izlerim. bazen gelene gidene izletirim çok keyif alırım yeni izleyen biriyle izlemekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…