ya bu çok kötü bir şey,çok sinirlendirciklava:ama yeni doğana hazır süt içiremezlerki hazmedemez...parçalarım valla onları klava:
aaaa inanmiyorum sut hirsizlari, daha ne duyacaz!!!!
ben iki kez doguma girdim, amcamin oglu iki seferinde esini yari yolda birakti ve onun yerine ben girdim doguma...
dogum ani bence zor degil onemli olan sancilara dayanmak, bizim gelin epiduralde yaptirmamisti, dogum yaptigi an yuzunde bi rahatlik ifadesi vardi, bence simdiden dusunup stres yapmayalim, imkansiz veya cok zor olsaydi o kadar kadin dogurmazdi bizim neyimiz eksik demi olumunekankayizsmile
aa olur mu yaa, o ilk süt çok faydalı ve gerekli, vicdansızlık resmen! Kuzeninin sütünün erken gelmesi şanssızlık olmuş bu durumda, hem anne kendi emzirir, ne demek sağmak Allah Allah? Ayrıca bırak yeni doğmuş bebeğe, 1 yaşına kadar tüm çocuklara hazır süt içirmek sakıncalı, bunu nasıl bilmez hemşireler. Sakın hazır süt vermesinler bebeğe, 12. aydan sonra verilir o.
valla ben dava ederim, hazır süt ya! mama olmasın canım o? süt değildir inşallah mama olsa da ayrı bi konu o da, sütü gelmiş annenin bebişine nasıl o sütü vermezsin, ay sinir oldum ya! benim sütüm 2 gün gelmedi, o yüzden içim acıyarak mama verdim 2 gün, mamaya alışırsa zor olur süte dönmesi diye.
kızlar bizde korkumuzdan hiç bi şey alamıoz bebeğe...yakın zamanda akrabalarımızda yaşadık,görümcemde ebe o da ole soluyo doguma yakın alıcam her seyi...bu arada bana doktorum yazdı bundan sonrakı tum testleri bende Ankaraya gıdınce baslıcam yaptırmaya,bende sıze yazayım;
16-20 hafta üçlü test
20hafta tetenoz1
24 tetonoz2
22-23 ayrıntılı ultrason (Ankarada gidecek olan varsa super doktor tavsıyesı verebılırım)
24-28 şeker testi
bu kadar canlar bunlardan sonra NTS takıbı yapılacakkaydirigubbakcemile5
Yok canım be bildiğin eve aldıgımız kutu sütler varya onlardan..
Dava etmişler galiba bilmiyorum tam ben sinirlenince annem sustu :mymeka:
heheh,annem gibi..ama ben simdi Allah var birkac kez ayakkabimi baglattim cünkü riskli dönemdi o zaman ve sancim vardi..ama ama amaaa ben sefiom twilight serisiniiii :dilcikar:
cok sükür bizde iyiyiz canimm..
ben doktorum demeden birakmistim valla..uyu uyu uyu,icim disim uyku olmustu..simdi iyiyim..cin gibi kaydirigubbakcemile3
etkisi bende oldu yani,seninde ondandir sanirim CADIARZU
valla ayiptir soylemesi ben en az ogleye kadar uyuyorum ama gunduz uykum yok zaten ogleye kadar uyuduktan sonra bide gunduz uykusu olsa oha filan olur herhalde sempatiksalakcinni
neyse bakalim normalde ikinci trimestr cok daha rahat geciyomus ve daha enerjik oluyomusuz.....
cucum benimde esim diyo normalde yavas hareket edersin simdiyse sanki acelen var yavas ol diye hep uyariyo...
nazlara gelince galiba bende naz yapmiyorum eger cznim bisey isterse aldiriyorum, zaten ev isi yapmami pek istemiyo sagolsun cok yardimci oluyo...
ama bazi hamileler var corap ve ayakkabilarini eslerine giydiriyomus, bende fena fikir degilmis deyince annemde azari yedim sakin duymayim gorusuruz dedi, damadini cok severde
baskada nazlanmadim..cok hiperaktif oldum aysecim ben yaaa,senin gibi..
pilli diyor esim bana kaydirigubbakcemile3
Bu arada kızlar kuzenim istanbulda bi hastanede doğum yaptı..
Hemşireler gelip sütünü sağmışlar bebeğe içireceğiz diye..
Annenin ilk sütünde çok yararlı maddeler oldugu için yüzü sıkılaştırıp yaşlanmayı mı önlüyormuş ne bülent ersoyun yüzüne embriyo hücresi naklettirmesi gibi..
Annenin sütünü alıp yüzlerine sürmüşler bebeğe de hazır süt içirmişler bunu şans eseri kuzenimin eşi görmüş aman bizde dikkatli olalımmm..ohaoldumsmile
yuhhhhh,o hemsirelerin varya ben oracikta sacini basini yolardim kötükedihüso
ilk süt ne kadar önemli,süt bile degil,sivi böyle sarimsi bisey..kolostrum deniyor..
antibiyotik etkisi varmis..ve bebegin onu almasi cok önemliymis..
ay kizlar yaa valla sinir oldumm..
aman ha kesin basinizda biri olsun kardes,arkadas gibi...takip etsin sürekli bebeginizi..
Maşallah doktorum da baya bişeler anlattı da eşimin aklındadır bende yok bişi..
İnşallah güzel sonuclar alırsın
Canım yaa biz 20'li 30'lu haftaları ne zaman görüceezkaydirigubbakcemile3
22-23 ayrıntılı ultrason (Ankarada gidecek olan varsa super doktor tavsıyesı verebılırım)
rezilller ya başka bişey demiyorum! kuzenin dava etsin de bi daha yapmaya cesaret etsinler bakalım, canım ya valla sinir bozucu.
yuhhhhh,o hemsirelerin varya ben oracikta sacini basini yolardim kötükedihüso
ilk süt ne kadar önemli,süt bile degil,sivi böyle sarimsi bisey..kolostrum deniyor..
antibiyotik etkisi varmis..ve bebegin onu almasi cok önemliymis..
ay kizlar yaa valla sinir oldumm..
aman ha kesin basinizda biri olsun kardes,arkadas gibi...takip etsin sürekli bebeginizi..
ANKARADA banada bi doktor tavsiyesii lütfennnnn...
haftaya gidicem ordayim,kayseride var doktorum ama Ankarada acil bi durum olursa gidecebilecem bi doktor lazimmm
ben ben ben bennnn, Ankara'da doktor arıyorummmmmmmmm! kim canım? hangi hastane? netten içime sinmedi, gidince araştırıyım diyorum artık.
kızlar selam..
moralim çok bozuk..deminden beri ağlıyorum.bebeğimin genetik sonuçları belli olmuş.dr aradı biraz önce.bebeğimde kromozom anomalisi falan yokmuş,normalmiş herşeyi.büyük ihtimalle pıhtılaşma kaynaklı kaybettik bebeği dedi dr.
ve bebeğim erkekmiş..
kromozom anomalisi olsaydı hiç üzülmeyecektim.ama şimdi çok kötüyüm.yıllar sonra bulduğum sapasağlam bebeğimi pıhtılaşma yüzünden kaybettim.
inşallah sizler sağ salim kucaklarsınız miniklerinizi..rabbim kimseye yaşatmasın..mafoldumben
kızlar selam..
moralim çok bozuk..deminden beri ağlıyorum.bebeğimin genetik sonuçları belli olmuş.dr aradı biraz önce.bebeğimde kromozom anomalisi falan yokmuş,normalmiş herşeyi.büyük ihtimalle pıhtılaşma kaynaklı kaybettik bebeği dedi dr.
ve bebeğim erkekmiş..
kromozom anomalisi olsaydı hiç üzülmeyecektim.ama şimdi çok kötüyüm.yıllar sonra bulduğum sapasağlam bebeğimi pıhtılaşma yüzünden kaybettim.
inşallah sizler sağ salim kucaklarsınız miniklerinizi..rabbim kimseye yaşatmasın..mafoldumben
kızlar selam..
ve bebeğim erkekmiş..
benim artık uykuya meyil azalması gerekirken arttı canım. tabii buradaki sıcaklarda uyku yapıyor. normal yani uyumanselaaaaam nasilsiniz arkadaslar biz iyiz allaha sukur....
ya kizlar benim uyku sorunum var , hep yatmak istiyorum, projestan kullaniyodum doktorum uyku yaptigini soylemisti ama dun biraktim acaba hala onun etkisimi?
bide benim cildim cok kuruydu, simdi sanki dahada kurudu, sizdede oyle sorunlar varmi?
funny games'i en yakın zamanda izleme canım. biraz sinir yapabilir. aslında bizim amelie tarzı filmler izlememiz lazım bol bolCanım hayır değil.Sanırım sen Açlık oyunları adli kitaptan bahsediyorsun.O kitabı geçen sene tatilde okumuştum.O kitabın filmi yapıldı mı bilmiyorum, haberim yok !! ama yapılmışsa muhtemelen sinir bozucu olmuştur : )
Haa, Hunger de bir hayli sinir bozucudur.
Rahatlık mı batıyor bize acaba durduk yere sinirimizi bozuyoruz.Funner Games de en yakın zamanda izlenecektir: )
sezencim yazarı kim onun? bakim ben bi onaben yeni çıkan LEYLA adlı kitabı okudum tavsiye ederim arkadaşım
ne!! yeni doğmuş çocuğa içme suyu bile verilmezken hangi aklı evveller yapmış bunu? canım hangi hastane bu?Bu arada kızlar kuzenim istanbulda bi hastanede doğum yaptı..
Hemşireler gelip sütünü sağmışlar bebeğe içireceğiz diye..
Annenin ilk sütünde çok yararlı maddeler oldugu için yüzü sıkılaştırıp yaşlanmayı mı önlüyormuş ne bülent ersoyun yüzüne embriyo hücresi naklettirmesi gibi..
Annenin sütünü alıp yüzlerine sürmüşler bebeğe de hazır süt içirmişler bunu şans eseri kuzenimin eşi görmüş aman bizde dikkatli olalımmm..ohaoldumsmile
kızlar selam..
ve bebeğim erkekmiş..
kızlar selam..
ve bebeğim erkekmiş..
kızlar selam..
ve bebeğim erkekmiş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?