2010 Aralık Anneleri

aynur53çok sağol canım...evet aynen dediğin gibi ama ınsan sıkıntı yapıyormuş kendine ,kendimi tutamıyorum inan şuan bile gounden yaş akıyor.

sinem canım sonuçlara bakan kendi doktorum.ben tıp fakultesine gidiyorum doktorum docent,hem hocalık yapıyor,hem tup bebeğe bakıyor,hemde normal muayene de hastaları var anlayacığın heryerde var.ben ultrasona girdiğimde doktormu sorularımı sorumyorum o ultrasonda bakıyor yanındaki asistanına hani yeni mezun olanlar varya ona soyluyor banada o esnada demir ve kalsıyum hapı vericem dedi.konusduk falan ben soruları sordum.cıktım odadan kan sonuclarımı goturunce recetemi alrım deidm arkamdan sekter kız getirdi receteyi..o kız hangi akla hizmetle o ilacı yazdı anlamadım.bu geceden beri uyanıyorum aklıma geliryor yaa...yaşım 29 canım.sonuçları da yazıyım ama onemli olan neresi bilmiyorum gorduğumu yazarım şimdi.

hcg-49,9
PAPP-A 1,38
NT 1,2 mm sanırım bunlar genel bilgiler .
riskler yazan yerdede sunlar yazıyor.
Kombine risk
1:2575
Cut off değerinin altında

ikili test
1:414
cut off değerinin altında

YAş riski
1:735

Trisomy 18+NT
<1:10000
cut off değerinin altında

burdaki dort değerin 3unde cut off değerinin altında yazıyor ama yaş riskinde bişey yazmıyorya kadında bende de boyleydi dedi.bide yanda bir grafik var sanırım oda onunkine benziyordu.bende doktora onu sordum sen sırnırı aşmamışsın dedi.

anladım cnm benimde yaşım 27.5 raporda da öyle gözüküyor o yüzden böle yazdım,kağıdın ortasında benim risk durumları yazıyor mesela downs risk 22.000de 1 bu down sedromunun bide bunun yaş riski var oda 1.200 de 1 yada 1.400de 1 hangisi doğru bilmiyorum çünkü 2 numara var o yüzden emin olamadım bide ayrıca edwards risk 100.000de 1 bunun birde age riski var yaş riski oda 12000de 1 çıktı dr. bu değerlere çok iyi dedi,zaten 3lü testte bunu net bir sonuca bağlıyorlar nerdeyse

sanırım kadın ordaki 735te 1 oranı için yaş riski demiş benim okuduğum bilgilere göre dr.lar onları risk görmüyor cnm 100de 1 ler 50de 1ler oluyor,senin yaşında kilonda olan 735 kadında bi kişinin çocuğunda bu rahatsızlık olabilir demek bu kötü değil cnm,zaten değerlerin çok iyi şükür,zaten risk görmüş olsaydı dr.un mutlaka bişey derdi emin ol,ama çok garantiletmek istiyorsan başka bi polikliniğe git ayaküstü sor bi dr.a oda rahatlatsın seni,

canım benim kağıdımda çizelge var onun en tepesinde risk bölgesi diye işaretlenmiş oda 1:250 diye yani 250de 1 olursa riskli demekmiş diye bence hiç kafana takma sen cnm riskli durumda değilsin

canım ne diyeceğimi bilemiyorum ateş düştüğü yeri yakarmış..çok üzüldüm.Rabbim sana evladını mutlaka geri verecek bak neler neler yaşayan arkadaşlar var inancını hiç kaybetme en kısa zamanda bize güzel haberlerini vermen için dua edeceğiz..

ne güzel haberler bunlar..gözün aydın arkadaşım doktordan sonra insan nasıl rahatlıyor değil mi? hep iyi haberlerle gelelim inşallah..oğluşunun ismi hazır mı?

senin yaşında ne varmış ben 34 yaşındayım geç evlendim ve bin şükür ki Rabbim aratmadan verdi bebişimi..lütfen doktorunun söylediklerinin dışında söylenenleri dikkate alma..sen orda o kadar beklemeseydin o saçma şeyleri duymayacak ve moralin bozulmayacaktı.hamileliğinin tadını çıkar ve içini ferah tut canım..

canim benim ne desem bilemedim mafoldumben
bi sey sebep oldu,öyleydi böyleydi diye kendini sakin hirpalama arkadasim..
en kisa zamanda bebegin yeniden gelicektir insallah..
kromozom anomalisi olsaydi belkide diger gebeliginde kafana takilacakti yine mi olacak diye,ama pihtilasma icin bi sürü ilac var...en azindan böyle düsün canim benim..
Allahim en dogru zamanda yine melegini göndersin insallah..

cok sevindim canim,gözün aydin,oglusumuz gösterdi demek pipisinii zemuszemus
massallah canim kirkbin keree

ah canim benimm,bozma moralini..
ense kalinliginiz süper bi kere..bu bilinen bi deger..
diger sonuclarda doktorumun bana anlattigiyla kiyasladigim kadariyla normal bence.. daha birde yas,sigara kullanmal vs vs. bi sürü beraber düsünülecek deger var..1/250 den itibaren risk..
ordaki kadinlarda abartmis,sanki üstlerine vazife gibi..insanlarin mutsuzlugundan mutluluk cikaran tipler demekki,hiiiiicccc takma canim..elbetteki doktorun herkesten daha iyisini söyler ki söylemis zaten..
yok benim icimde süphe var diyorsan testleri al yanina bi doktora daha göster canim..
ayrica canim benim bu testler,degerler hep birer olasilik..kesinlik degil..nice amniyosentez denilen arkadaslarin turp gibi bebisleri oldu biliyorsundur mutlaka..
kendinide bebisinide üzme canim..ve ilac konusunda sinirlenmekte haklisin canim..bir daha yazilan ilaclari kendinde kontrol et canim.ah ahhhhhh bi dikkatsizlik nelere yol aciyor..:teselli:

Son düzenleme:
nezaket,
senin yaşın gebelik için geyet uygun yanındaki hanım niçin bundan dolayıda amnio sentez yapabilirler demiş anlayamadım. üstelik 735'te 1 iyi bir oran 250'de 1 dir sınır

canım ya cok sağol.ben bu oranların bu sekilde değerlendirildiğini bilmiyordum.bu durumda ikili test yazan yerdeki riskim daha fazla gozukuyor.414 de 1.aman ne bilim yaa salak kadın eşiminde dediği hevesimizi kursağımızda bırakdı...benim doktorum 2 li de risk görmeyince 3li test yapmıyor canım.bidaha 18. hafta gormeye gidicem paşamıı

Günaydın Ezo cum, canım benim hiç sıkma canını, ne demek o sırada bekleyen birinin lafıyla bu kadar üzülünür mü? Bütün grafikler birbirine benzer hemboshayallersmile Hiiiççç canını sıkma bi tanem benim, koskoca doktorun sorun yok diyor sen kendine iş çıkarıyorsun aşkol yani:1hug:

Bence artık bebeğinin ultrasonda ki görüntülerini hatırlayıp o tatlı anları düşün, hep olumlu şeyler düşün, minik kuzunun içinde büyüdüğünü, sana sımsıkı tutunduğunu düşünalkisalkisalkis

Bak burada tooba diye bir arkadaşımız var ya o hiç test yaptırmıyor bile, yani bu testlere güvenmediği için. Ayrıntılı ultrason yapacak ya o zaman herşey belli olur, sen milletin lafıyla canını sıkma rahat ol tatlım:lepi:

kizlar bende coook heyecanliyim bugün...
rutin kontrolümüz var ve bebisin pozisyonu uygun olursa cinsiyeti görebilicez..
22 gün oldu melegimi görmeyeli,cok heyecanliyimm,kimbilir nasil olmustur simdi
cok duygusalim dün geceden bu yana senağlama

canım valla çok sevindim rahatladığına,şimdi hamileliğinin keyfini çıkarmaya bak hadi,şu üzüldüğün bir günün acısını çıkarman lazım çünkü bebişinde üzüldü :)) yaa burayı sel götürüyor ne bu ya,çok şiddetli yağmur var inanamıyorum yani

ayy çok heyecanlandım cnm ne güzel inşallah cinsiyetinide öğrenirsiniz cnm sağlıklı görün ilk önce 2. olarak cinsiyetini görün,benimde 13 günüm kaldı ((

canım yerim seni yaa üzülme öğlede yapma ne güzel bak bebişini özledin ondan böyle huzursuzluk yapıosun giidip gelince hemen haber ver canım benim yaa bende öyle oluyorum ya doktora gidicem zamanlarda çok güzel bi duygusallık yaa

Ay ne güzel cucum, benim cumartesi ben bile heyecandan öleceğim:1shok:
Bennde görsem de rahatlasam artık bebeğimi:Saruboceq:

:)) öyle walla canımı sıkmayayım diyorum. gerçekten kesinliği zayıf testler bunlar. amniosentezin bile %80. işte annelik böyle canlar, doktor sırasındaki hatunların dediğinden bile etkilenebiliyoruz. hatta doktor bile içimizi rahatlatamıyo. halbuki hatunlar doktordan çok bilse orda işi ne..

en iyisi kafası rahat gebelik diyorum ben. çözülemeycek bi sorun için zaten canımı sıkacaksam da bu özel dönemi rezil etmeyeyim.. zaten başı felaketti :sinifsinif:

kızlar hepinize çok teşekkur ederim.hepinize tek tek cevap yazmak istiyordum ama bizim şef geldi nasıl çalışıcaksam bu halimle.tekrar girmeye calışıcam.giremessem yarın gorusuruz inşallah.Allah hepinizden razı olsun.ınşallah sağlıklı sıhhatlı kucağımıza alırız bebklerimizi..hamile kalmak benim için ne kadar zordu.şimidki durumdan ondan aşşağı değilmiş hani.

ayy çok heyecanlandım cnm ne güzel inşallah cinsiyetinide öğrenirsiniz cnm sağlıklı görün ilk önce 2. olarak cinsiyetini görün,benimde 13 günüm kaldı ((

aminn kizlar cok sagolun..
gercektende bu minicik sevimli seylere asik olduk,acayip özlüyorum..
özlenmeyecek gibi de degiller ki.. :asigim:
haber veririm canlar cok sagolun Şeniz

Ay canım ya :teselli:Bak ne güzel göreceksin bebeğini...
İnşallah cinsiyetini de gösterir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…