2010 Ekim Anneleri

çok sık yememek gerekiyormuş. civa varmış içinde. hoş diğer büyük balıklardada aynı şey geçerli. ama ben ayda bir yiyorum. çok sewiyorum naapiim?omegada var ona bakarsanız di mi ama?

balık haftada ıkı gun tuketılse ıyıymıs ton balıgı yemeyın dıyodular hamıleyken ben de oylee yapıyorum. aaa ben bu aksm balık alım:) kız aklınla bın yasa emi.

Büyük balıklar içerdikleri yüksek civa miktarları nedeni ile genellikle hamilelikte önerilmemektedir. Ton balığı ise büyük olmasına rağmen genelde düşük civa içeren balıklar sınıfına dahil edilmektedir.

Yüksek oranda Omega 3 içermesi, doymuş yağ oranlarının düşük olması ve yüksek kaliteli proteini nedeni ile deniz ürünleri ve özellikle ton balığı tüketilmesi gebelikte önerilmektedir. Ancak Amerikan Gıda ve ılaç Dairesi haftalık ton balığı tüketiminde sınırlamalar koymuştur.

Ton balığı hazır kutulanmış konserve şeklinde tüketilebileceği gibi bütün eti biftek gibi ızgara şeklinde de yenilebilir. Gebelikte önerdiğimiz konserve ve light olarak adlandırılan yağsız ton balığı tüketilmesidir. Bunda sınır haftada 2 porsiyonun geçilmemesidir.

Tüm gebelik boyunca haftada 2 seferi geçmemek kaydı ile 80 gramlık kutu light ton balığı yemenizde yarar vardır.

ınternetten okudum ton balıgı haftada ıkı porsıyon yenılır yazıyo. normal balıkta haftada ıkı kez ıyıymıs. ben zaten haftada ıkı kez balık yıyom.

ay balığın her türlüsünü sewwerim valla ben civa falan anlamam :))

ben de sevıyorum. eskıden adece hamsı yerdım sımdı hepsını yıyorum. hamsıyı kendım temızleyebılyıorum oburlerını balıkcı temızlıyo ama evde ıclerını tek tek yıkıyom zor oluyo.

100 tl az değil bebişe başka bişii alırım o parayla..

evet ben de onu dıyorumbaska bısey mı alsam onun yerıne. zaten bana alacak bısey bırakmıyolar:):) annem kayınvalıdem paylasıyolar alınacakları. ben keyfı seylerı alcam. bıde sampuan fılan alırım ayyy. sabun tozuyla zaten yıkıyorum suan da da camasırları o konuda sorun yok.

kızlar siz ne güzel yemek yiyosunuz.ben doğru düzgün hiç birşey yiyemiyorum.hele balık.zaten sevmezdim.şimdi 2 kere ancak yedim.bugünde zorla fırında tavuk pişircem.yiyebilirsem tabi.midem yanıyo ve ağrıyo.ben ne yapmalıyım bişey söyleyin lütfen

ben kırmızı et yemıyorum zaten. tavuk cok seveım. yaz olsaydı tavugu domateslı bıberlı ahhh ne guzel olurdu. balıkta yıyom. sebze yemeklerı yapıyom. ben zaten herseyı yıyom eskısı gıbıyım bulantım yok ya.

benim yemek yemek şöyle dursun evde temizlik yapmak bile gelmiyor içimden ama allahtan annem gelcek yakında o bana bakar

patateste olsun yanında...tavuklar çıtır çıtır.... iştahını açmanın yollarını ara bence.. bide acı baharat reflü yaparmış demekki dr. ondan dedi yasak diye.. ne yediğine dikkat et bakalım, tetikleyen bişii wardır mutlaka..

benim yemek yemek şöyle dursun evde temizlik yapmak bile gelmiyor içimden ama allahtan annem gelcek yakında o bana bakar

ben temizlik işini iyice salmış durumdayım. kocişle yapabildiğimiz kadar yavaş yavaş yapıyoruz. allahtan dırdır etcek biri değil kocişim. anlayışlı..ondan serdim bende kendimi galiba...:teytey:

canım benim ben anlayamadım ki ne yesem midem ağrıyo.ağrıdığı için de iştahım yok.ama dün gece annemin yaptığı dometes soslu patates ve biber kızartması geldi.annem gelir gelmez yaptırcam onakaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…