hadi yaaa hangisiydi peki dr?çakmaktaki. Erdemmi orasını hiç sevmiom ben.benim kis vardı kadın bana iğne verdi kisti yok etmek için duydunmu hiç başka dr. Gittim bu verilirmi dedi. Ya suç dedi.öle işte
özlem dr. senin doktor hangisi
selam kızlar,raporlu olarak iğnelere ne kadar ödediğinizi öğrenebilir miyim ve hangi iğneleri kullandığınızı.
teşekkürler şimdiden.
selam..
canım bana doktorum raporlu olarak puregon 600 1 kutu, puregon 300 2 kutu, 1 tane ovitrelle, ve progynex kapsül verdi ve ödediğim 470 tl idi....
puregon u evde kendin vurabiliyosun değil mi,birde progynex ne içinmiş bilgin var mı,çok soru soruyorum ama raporu en uygun ilaca göre çıkarttırmak istiyorum.
puregon için uygun insulin kalemi denilen bişey verdiler. insulin kullanalara verilen iğne uçlarındanda verdiler onlarıda hastane temin etti bana. göbekten veya koldan yapılabiliyo canım. ama ben her defasında göbekten yaptım. canım yandı ama bebek için herşeye katlanır oldum. ovıtrelle de göbekten vuruluyo oda çatlatma iğnesi.kendinden enjekörlü oda bitanem.. iğne ucu çoook ince zaten onuda kendim yaptım. progynexde progeteron içeren bir ilaç. onuda aşılama sonrası bebeğin tutunabilmesi için verilen bir ilaç. canım.
başka sormak istediğin ne varsa sorabilirsin canım benim ben seve seve yardımcı olmaya çalışırım.
ayyyyy çok güzellll yaaaaa kocişim bana çiçek göndermiiiiişşş....
çooook mutlu oldum vallaaa
valla beklemiyodum yaaaa.... sizinle paylaşmak istedim:
ALLAH mutluluğunu bozmasın cnm ne güzel düşünmüş seni bak
teşekkür ederim masalcım,ben daha önce gonal f kullandım,o evde vurulabiliyomuş ama ben öğrenene kadar iğne bittiayrıca en pahalısı gonal f galiba.
sonra menagon kullandım,en ucuzu bu ama o da evde vurulmuyo,ben şimdi ucuz ve evde vurabileceğim iğne arıyorum,ama acaba menagon içinde ince uçlu iğne ayarlanıp,evde vurunabilme ihtimali olurmu ki?
çünkü dışarı gidip vurdurmak beni acaip geriyo,zaten ilaçların içerisinde aşırı hormondan dolayı yaşadıklarım bana yetiyo,bide insanların afralarıyla,tafralarıyla uğraşmam gerekiyo o zaman.
aşılama hakkındaysa hiç bilgim yok,bazen karar veriyorum yaptırayım diye,bazense biraz daha beklim diyorum,bende şaşırdım,rabbim hakkımızda hayırlısını nasib etsin,ama siz genede bana anlatın aşılamada yaşadıklarınızı,karar vermeme yardımcı olabilir öğrendiklerim.
arkadaşlar ikinizde hoşgeldiniz aramıza..
asla pes etmek yok. bu mübarek gecede rabbim bizlerinde sesini duyacaktır.
kanamanızın olması önemli değil arkadaşlar yine de dualarınızı edebilirsiniz.
ayyyyy çok güzellll yaaaaa kocişim bana çiçek göndermiiiiişşş....
çooook mutlu oldum vallaaa
valla beklemiyodum yaaaa.... sizinle paylaşmak istedim:
masalcan,sen ne zaman yaptırdın aşılamanı,bekleme döneminde misin şu anda?
aşılama sonrası bekleme sürecine sen kandi isteğinle mi girdin yoksa doktorun mu önerdi canım
bu arada siz de sorun nedir?
ne güzel hayatım
ohhhhhh mis gibi kokuyordur da şimdi :)))
benim kociş şehir dışında haftada bir kez gidiyor ve şehir dışında kalıyor. ama bugün kalmayacakmış geç de olsa gelecekmiş..
az sonra da bana iş arkadaşaları gelecek geçmiş olsuna...
masalcım,çok teşekkürler.canım, ilaç kullandınmı kullanmadınmı alayamadım ama sanırım aşılama hiç yaptırmadın yada benmi yanlış anladım bilemiyorum...
aşılama aslında çok basit bi işlem canım. korkulacak hiçbirşey yok... ben 3 aşılama yaptırdım 3 tutmadı malesef... ama tutmayacak diye bişeyde yok... herşey nasip işi bitanem....
rabbim hayırlısını ve zamnını biliyo.. hayırlısı nne zamansa o zaman gönderecek bizim bebeklerimizi... ben buna inanıyorum..... rabbimin elinde herşey....
aşılamalarda hiçbir ağrı hissetmiyosun canım benim.
ilaçları adetin 3. gününden iitibaren kullandırdı benim dr. geneldede öyle oluyo diye biliyorum...
adetin 5-6 gününden itibarende gün aşırı yumurtaların büyüklüğünü kontrol ediyo. yeterince buyudugundede çatlatma iğnesini yaptırıyo ve aşılama içinsana saat veriyo. aşılamanın yapılacagı gun 2-3 saat önce eşinden sperm örneği alınıyo yıkanıyo spermler kalıtelılerı seçilip enjektöre alınıyo ve aılama esnasında da o yıkana spermler sana aktarılıyo. sende normal muayene olur gıbı yatırılıyosu ve spekulum denılen bır aletle rahımı rahat görmek için açılıyo malum bölge ve spermler enjektör yardımıyla aktarılır sana. doktora göre değişyo kimi 15 dakıka kimi 30 dakıka kimide1 saat yatırıp eve gönderiyo. aşılama yapıdıktan 1 veya 2 gün sonrada gün aşırı ilişki öneriliy ve sonra aşılamadan 14 gün sonra kan testinde anlaşılabılıyo tutup tutmadıgı canım.
yardımcı olduysam ne mutlu bana.. sormak istedikerini sor canım. bir tek ben değil topikteki arkadaşların hepsi yardım eder bitanem. herkez tecrübelerini paylaşır
tume cim çok geçmiş olsun canım sanada,sen aşılamayla hamile kalmamıştın sanırım,ben mi yanlış hatırlıyorum,hatta bize bi tarif göndermiştin,zeytinyağlı,incirli falan,onları uygulamayada gerek kalmadan hamile kaldın galiba,rabbim inşallah bir sonraki hamileliğini sonuna kadar sağlıkla yaşayıp,bebeğine kavuşmayı nasib eder.ne güzel hayatım
ohhhhhh mis gibi kokuyordur da şimdi :)))
benim kociş şehir dışında haftada bir kez gidiyor ve şehir dışında kalıyor. ama bugün kalmayacakmış geç de olsa gelecekmiş..
az sonra da bana iş arkadaşaları gelecek geçmiş olsuna...
ben ekim ve aralık aylarında 2 aşılama yaptırdım canım ama 3. Yü düşünmüyorum yaza kendimi toparlayıp tüp bebek istiyoruz bakalım hayırlısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?