ttalım göz muayenesi yaptırmadın mı hiç?9 aydan sonra mutlaka yaptırın diyorlar,biz de geçenlerde gitmiştik,özellikle gözleri kızarıyor diye,alerjisi varmış zaten,muayene de oldu,çok şükür sorun yokmuş..ama diş muayenesini bilmiyodum..
evet aşımız var bir de..biliyosun biz yarın ultarason için de gidicez.hepsi bi arada işte..
canım sıkma canını o kadar,,sen üstüne düştükçe daha çok yapmak ister emin ol..mesela şöyle yapsan,kural koy ,yani mesela secdiği çizgi filmlerin saatlerine göre sabah mesela(tabii saat kavramı yok, o yüzden aktivitelerine göre) kahvaltıdan sonra,öğlen yemekten sonra,akşam da anne eve geldikten sonra ; işte şu çizgi filmleri izlicez. onun dışında resim yapıcazz,hamur oynıcaz vs..(izlemek yok yerine sevdiği aktivitelerin adını söyle)ya da parka gidicez vs...bi süre zorlanırsın sonra alışır merak etme...tabii bu koyduğun kurala annenin de uyması şart.yoksa 1 kere bile kural çiğnense anlamı kalmaz..sıkma canını herşeyin çözümü var ...
hiç yaptırmadım göz muayenesi canım,
gece uykudan uyandı diyorum aynı meme ister gibi pepe diye yırtındı bagımlılık mıdır bu
ben kural koysam annem her istediği yapıyor canım,canı cıkolatamı ıstedı hemen,tv mı ıstedı hemen,
bu sabah ki annemle polimiğim
ecrin nasıl anne?
çok mız mız kahvaltıda sadece bir dilim ekmek yedi
eee
annene mama dedi
eeee
bende markete götürdüm
eee
çikolata goflet aldı eline
eeeeeee
eve geldik onları yedi
anne hep sen alıştırıyosun neden götürüyosun ona güveniyoda yemiyo diyerek tartıştık
böyle işte cerencim,kızsan olmuyor sussan olmuyor:)
kübracım şimdi anneanne babanne falan şımartıyor çocukları tamam da seninkinin farklı bir durumu var,o aynı zamanda bakıyor da tüm gün..o yüzden esine katılıyorum.annenle ciddi bir konuşma yapman gerekli..işte anne mi baksın bakıcı mı durumunda annenin bakmasının kötü yanı da bu. bakıcı olsa istediğin gibi konuşup yönlendiriyosun ,annen olunca bi yere kadar konuşabilyosun. seni de ben yetiştirdim oluyo sonunda..hiç yaptırmadım göz muayenesi canım,
gece uykudan uyandı diyorum aynı meme ister gibi pepe diye yırtındı bagımlılık mıdır bu
ben kural koysam annem her istediği yapıyor canım,canı cıkolatamı ıstedı hemen,tv mı ıstedı hemen,
bu sabah ki annemle polimiğim
ecrin nasıl anne?
çok mız mız kahvaltıda sadece bir dilim ekmek yedi
eee
annene mama dedi
eeee
bende markete götürdüm
eee
çikolata goflet aldı eline
eeeeeee
eve geldik onları yedi
anne hep sen alıştırıyosun neden götürüyosun ona güveniyoda yemiyo diyerek tartıştık
böyle işte cerencim,kızsan olmuyor sussan olmuyor:)
ayy esin aynı durumdayız,tek farkla ben süslüyümdür.ojesiz çıkmam,makyaj severim.ata da ojelerim değişince hemen gelip eller,sevip sevmediğini belirtir:)hangi makyaj malzemesi nereye sürlür gösterir,hatta geçen gün göz makyajı temizleyiciyle,cilt temizleyiciyi ayırt etti,şoka girdimUyy çok tatlı yerim onun minik parmaklarını.
Seninki hiç olmazsa kız da seni taklit ediyor benimkisi de gördü böyle ahahahaaaa.
Eline almış geçen yapıyordu benim gibi ki öyle çok ortada yapmam ama bir kere gördü o da yetti. dedim "oğlum sen erkeksin, erkekler yapmaz annneler yapar, babalar traş olur dedim:)" anladı galiba bana verdi hemen cımbızı "Anne yap yap diye:)) bir ara da oje sürmeye kalkıştı neyse ki o de geçti, sürekli anneyi görünce e kimi taklit edecek ki. Allahtan o kadar süslü değilim de ufak şeylerle yırtıyoz. Eski patronum da senden kız çocuk çıkmazdı zaten demişti
Esincim cok tesekkur ederim kusur bakma arada okuyup actim cvp yazamadim gece Fatihin atesi tam anlamiyla dusunce bugun doktora goturmedim bu seferki bogazdan degilmis yoksa gecmezdi zaten atesi yuksek olmasina ragmen yemesinde hareketleride hicbir yavaslama yoktu geceden cantami bile hzirladim eger biraz olsun atesi olsaydi sabah vakif gureba arastirma hastanesine gturecektim normalde zaten acile oraya goturuyordum ama gunduz baska bir doktorumuz var ona goturuyordum mayistan beri bu doktora goturuyorumAslıcım çok çok geçmiş olsun ya, çok üzüldüm şimdi. Umarım ateşi düşer, şurubun etki etmesini bekle biraz, sürekli kontrol altında tut sabah da dediğin gibi iyice bir araştırılsın. gece gece acillerde gezmek de çok zor, ben de kaç kere gittim her seferinde öylece yolladılar keşke sabahı bekleseydim diye döndüm, çocuk için de zor oluyor.
Gerçekten de çok sık yaşıyor bunu Fatih, başka hastaneye götür imkanın varsa belki bağışıklığı yükseltici bir tedavi uygularlar ya da ne bileyim baskılayıcı antibiyotik tedavisi diye bir şeyler duymuştum, baksınlar iyice. Tahmin edebiliyorum durumunu kıyamam ben ona ya. Umarım geceniz rahat geçer canım. İnşallah ateşi düşmüştür bile.
Esincim cok tesekkur ederim kusur bakma arada okuyup actim cvp yazamadim gece Fatihin atesi tam anlamiyla dusunce bugun doktora goturmedim bu seferki bogazdan degilmis yoksa gecmezdi zaten atesi yuksek olmasina ragmen yemesinde hareketleride hicbir yavaslama yoktu geceden cantami bile hzirladim eger biraz olsun atesi olsaydi sabah vakif gureba arastirma hastanesine gturecektim normalde zaten acile oraya goturuyordum ama gunduz baska bir doktorumuz var ona goturuyordum mayistan beri bu doktora goturuyorum
siz hala bebeklik doktoruna mi gidiyorsunuz ben onu biraktim birkere kizdim birdaha gitmedim
gercekten ne iyi olurdu onlar yerine biz hasta olsak zaten hep ona gelecek olan bana gelsin diye dua ediyorumaslıcım çok geçmiş olsun,ne kadar ateşte ilaç vermeye başlıyosun canım?
bademcik çok zor iş,iyi bir doktora kontrol ettirsen,ilerisi için de fikir sahibi olursun,çünkü bu tip durumlarda,5 yaşından sonra bademcik leri almanın,çocuğun gelişimi için daha sağlıklı olduğunu söylüyolar...
kıyamam ben ona yaa,,onlar yerine biz hasta olsak daha iyi walla ya..
kizlar size birsey daha soracagim cocuklariniz aglamasi nasil? tuhaf bir soru farkindayim ama benim oglum cani yandiginda aglayamiyor. pazar gunu oynarken gozumun onunde oynarken yere dustu yanagini vurms(ben ilk once basini vurdu zannetim) kaldirdim aglayamiyor dudaklari mosmor oldu kendi bembeyaz nefesini tutuyr sanki aglasin diye yuzunu ovaladi poposuna yavadca vurdum sonra nefes aldi agladi bu daha oncede oluyordu igne falan olurken ama uzun zamandir olmamisti unutmusum tekrat olunca korktum normalde birsey isteyince veya istedgi olmayinca falan aglar ama cani yaninca resmen katiliyor :-((
bu arada aglamafi icn yuzunu sivazlarken uykusu var diye cok kisa gozlerini baydi sanki Allahim yuregime iniyordu gozumun onunen birsuru sey gecti cunku ben yanagini gorene kadar basini vurdu zanbediyordum
bunlarin hepsi belki iki dakika icinde oldu ama aklimdan birsuru sey ecti hatta on dakika sonra esim geldi onu gorunce aglamaya basladim gercekten cok korkmustum
birde aklima gelmisken nete adacayinin faydalarina bakmistim bnim gibi bilmeyenler varsa bakmanizi oneririm banada birisi onermisti baktim tam bizlikmis))
kizlar size birsey daha soracagim cocuklariniz aglamasi nasil? tuhaf bir soru farkindayim ama benim oglum cani yandiginda aglayamiyor. pazar gunu oynarken gozumun onunde oynarken yere dustu yanagini vurms(ben ilk once basini vurdu zannetim) kaldirdim aglayamiyor dudaklari mosmor oldu kendi bembeyaz nefesini tutuyr sanki aglasin diye yuzunu ovaladi poposuna yavadca vurdum sonra nefes aldi agladi bu daha oncede oluyordu igne falan olurken ama uzun zamandir olmamisti unutmusum tekrat olunca korktum normalde birsey isteyince veya istedgi olmayinca falan aglar ama cani yaninca resmen katiliyor :-((
bu arada aglamafi icn yuzunu sivazlarken uykusu var diye cok kisa gozlerini baydi sanki Allahim yuregime iniyordu gozumun onunen birsuru sey gecti cunku ben yanagini gorene kadar basini vurdu zanbediyordum
bunlarin hepsi belki iki dakika icinde oldu ama aklimdan birsuru sey ecti hatta on dakika sonra esim geldi onu gorunce aglamaya basladim gercekten cok korkmustum
birde aklima gelmisken nete adacayinin faydalarina bakmistim bnim gibi bilmeyenler varsa bakmanizi oneririm banada birisi onermisti baktim tam bizlikmis))
selam kızlar..
iki gündür yazıyorum yazdıklarım çıkmıyor.nette mi sorun vardı bilmiyorum.umarım bu sefer sorun çıkmaz.
aslı , kübra ve geçmişte kaçırdığım hasta bebişlere çok çok geçmiş olsun.umarım en kısa sürede iyileşirler.kış gelmeye başladı malesef hastalıklar da başladı..
kübracım tv konusunda arkadaşlarla aynı fikirdeyim.ciddi şekilde bir konuşma yapman lazım..zaman geçtikçe önüne geçmek daha da zorlaşır.insanın kendi annesine söz geçirmesi biraz daha zor sanırım.doruk a da babannesi bakıyor ama kendi de pek hoşlanmadığından tv den çok açmıyor.bir de bu çukulata şeker konusu gerçekten çok tehlikeli.arkadaşımın oğlu daha 3 yaşında,ön dişleri siyahlaştı ve geçen gün tam 6 tane dolgu yaptırmak zorunda kaldılar.o yüzden dikkatli olmak lazım..
cerencim sana da çok geçmiş olsun.annemden biliyorum bel ağrısı çok fena..geçenlerde annemde de fıtık olduğunda arada yine ağrısı tuttu.eczaneden yakı diye bir bant aldım denesin diye.fayda etti demişti ama belki sana da iyi gelir.
özlem,yerim ben senin o süslü kızını..çok tatlı maşallah.Allah nazarlardan korusun.
Esincim..tam gününde girmişim buraya.kaçırsaydım üzülürdüm.doğumgünü kutlu oldun küçük paşanın.sağlıkla mutlulukla hep beraber güzel bir ömür geçirin inşallah..kontrolleriniz de iyi geçer umarım.ben doktor konusunda mağdur olanlardanım.bir türlü istediğimiz gibi bir dr bulamamıştık ama yaşından sonra medical de bulduk iyi bir dr. o zamandan beri değiştirmedik.sen hangi dr.a gidiyorsun merak ettim.
arkadaşlar antalaya da bile havalar soğumaya başladıysa diğer illeri düşünemiyorum bile.hala kısa kollu geziyoruz ama akşamları serinledi..hiç sevmiyorum kışı
emel bu arada geç oldu ama doğum günü kıyafetine bayıldım.ne yetenekliymişsin..benim hiç öyle el becerilerim yok malesef..doğumgününü ben eşiminkiyle birlikte kutlamayı düşünüyorum.dorukla aralarında 4 gün var sadece.bize yakın şu pazar günleri kahvaltıya gidilen kır bahçelerinden var.orasıyla konuşucam bakalım olursa dışarıda yapmayı düşünüyorum..birde eş dost akrabaları kısa kısa kamereya almaya başladım.doğum günü mesajlarını.onları cd de toplatıcam becerebilirsem...
hepinizi öptüm.iyi geceler..
Çok teşekkürler Mel. Biz de aşağımızdaki sürekli gittiğimiz sahil var, oradaki tesiste toplandık bir kaç eş dost bizbize zaten orada da aile olduk neredeyse her gün sabah akşam oradayız. Aramızda pasta kestik, sonra da denize girdik eğlendik güzel oldu.
Bizim doktorumuz da medikal parktan Ali Satılmış. Sizinkisi kim acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?