2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

yok valla dr burada bir dr bulmak istiyorum bir kaç isim söylediler gideceğiz bakalımmm

mert eren de bebekken ağlamadan önce nefesini tutardı dudaklar morarırdı şimdi çok canı yanarsa böyle yapıyor

gunaydin ekim ayinin guzel anneleri :))
esin dogum gununuz ne guzel gecmis eglenmissiniz daha ne olsun bakalim biz ne yapacagiz
bu arada dedigin dogru olabilir oglumun kani dusuktu ondan olabilir bu ay asimizi yaptirirmaya gidince kanina baktiririm yada doktor asiyla ayni gun kan almazsa birkac gun sonra baktiririm

hatta gecen gun kuzenimle konustuk bu konuyu bana dediki hani su misir bugday gevrekleri varya onlarda demir varmis verebilirsin dedi
ben simdilik k.boynuzu pekmezi yesil mercimek vs.veriyorum acaba alsam mi gevrek falan?
valla kizlar hic usenmeden her soruma uzun uzun yorum yapip cvp verdiginiz icin cok tesekkur ederim sizin fikirleriniz benim icin cok onemli
daha sonra bir sorum olacak ama bu sefer temizlik malzemeleri ile ilgili :))

Sayin AZRA-CEREN-EMEL hanim fotograflarinizi en kisa zamanda yuklemeniz onemle rica olunur, aksi taktirde hakkinizda cezai islem uygulanacaktir...
ilginize simdiden tesekkur ederiz

imza;kk kulubu ekimcikleri :))

Aslı benim kızımda da ağlarken katılma oluyordu. Burda da birkaç kere yazmıştım. Ağlarken nefesi kesiliyor bir noktaya dikiyordu gözlerini. Doktorumuz kansızlıktandır demişti. Ama beş altı yaşına kadar devam edebiliyormuş. Mümkün olduğunca ağlatmamaya çalış. Ağlayamadığı zamanlarda da kıçını falan sık, sars çocuğu ki nefes alabilsin. Neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. Ben de kaç kere kız öldü diye kendimden geçmiştim. Ama şimdi alıştım. Biran önce düzelir inşallah. Geçmiş olsun.

Temizlik demişken sıpa dün akşam koltuğuma oje döktü. İki dk mutfağa gittim babasının yanında hemen dökmüş. Bir geldim ki ne göreyim. Köşe koltuk bir de. Benim koltuklarım iskeleti de dahil hepten sökülüp yıkanabiliyor. Hemen söktüm aseton falan denedim ama ıı ıh. Gri koltuğum, oje de mor. Oyyy, kan beynime sıçradı. Kuru temizlemeleri falan aradım. Hepsi de geçiremeyiz dedi. Mecbur aldığım yere gidip yüzünü değiştireceğim. Kendini de boyamış, bacakları boydan boya mor oje. Asetonla silsem rahatsız eder mi cilidini acaba:/

Son düzenleme:
sorma ozlem ya ne kadar korktum tam dedigin gibi gozlerinide bir noktaya dikiyor sanki gozleri buyuyor aklimdan taksiyi nasil bulurum hangi hastaneye gideyim vs.gibi bintane soru gecti
Allah kimseyi evladiyla sinamasin...
senin daha once yazdiklarin aklima geldi ama senin yazdigindan emin olamistim tekrr sormak istedim. demekki kara kuzularda daha cok oluyor :))
koltugunada uzuldum gercekten oje lekesi cikmiyor iyiki kilifi degisebiliyor ya cekyat falan olsaydi :))
bacaginida yika lifle biraz ov ama cikmaz hethalde son olarak asetonla hemen carcabuk siler yikarsn
ben diyorum bu suslenmek genlerinde var bu cimcimelerin seninkide kime cekms ki acaba?:))

kızlar merhaba,
aslıcım bir an önce koyacağım foto,mesaj alındı:)
mısır gevreğinde falan da demir var,bir de çekirdekte.. günde 1 avuç yedir,benimki bayılıyor..ben de çok severim tabii.kuruyemiş demir yönünden çok zzengin. ayrıca karpuzda da mercimekte de çok var..geçmiş olsun canım..
özlemcim,2 gün önce aynı durum oldu neyse ki koltuk beyaz oje beyaz olunca pek sorun olmadı. ama ben asetonla silmeme rağmen geçmedi,çok şaşırdım..bence koltuk yüzlerini hemen değiştirme canım,biraz idare et,azcık büüyünce değiştirirsin.sıpalar nasılsa canını okuyor eşyaların..:)
esincim doğum gününüzn güzel geçmesin sevindim,pasta kestik denize girdik ne güzel bi cümle yaa...ben deniz aşığıyım , ne kadar şanslısınız..

bu arada doktora gittik,kabızlığı için kanama falan olmuyosa ilaç kullanmayalım diyetle çözmeye çalışalım dedi.bol sebze meyve ve akşamları kuru kayısı erik kompostosu içsin dedi. bakalım inşallah...ultrason çektirdik ,çok korkuyodum biliyosunuz..dalak hala aynı büyüklükte.doktorumuz dedi ki,bazı insanlarda dalak ve bazı organlar büyük olabiliyomuş,öyle gibi görüyo dedi ama 3 ay sonra tekrar kontrol dedi..biraz rahatladım ama yine de tam değil tabii.beklicez 3 ay sonrasını..onun dışında konuşması için de,duymasında algılamasında sorun yok,o yüzden problem değil dedi. tıbben 2 yaşında 2 kelime yeterli dedi:)güldü bi yandan da...merak etmeyin sorunu yok dedi..ona da sevindim..
şimdi tonla iş beni bekliyo hepinizi öpüyorum kızlar ve ekimcikler...

Ceren kontrolunuz sorunsuz gecmis ne guzel bak dalaginda buyumede devam etmiyor doktorun dedigi gibi onun dalagi o buyukluktedir uzme kendini konusmasida normalmis ohhh bugun hep iyi haberler almissin ne guzel
benimde cok isim var bgun sana da bana da kolay gelsin
cekirdege bende bayilirim :))

Gözün aydın Ceren. Korktuğun şeyleri söylememiş doktor sana bak =) Konuşmasına takma bence, bizim sıpa da biliyorsun hiç konuşmuyordu şimdi de çok konuşmuyor gerçi ama dediğini anlıyoruz en azından. Birden oldu hem de. Ata senin endişeni hissediyor bence, psikolojik de olabilir belki. Sağlık olsun.

Koltuk yüzünü değişeceğiz galiba. Değişmeyeyim diyorum ama o kadar kötü duruyor ki. Mosmor:/ Bir sürü de para isteyecekler sanırım. Dün aradım fiyat çıkarıp arayacaklarmış. 600-700 lirayı gözden çıkarmak gerekecek.

Bugün doğumgünü olan yavrumuz varsa, öpüyorum onu çokkk.

esin bebişinin doğumgünü kutlu olsun çok güzel yazmışsın.aslı çok geçmiş olsun yavruna.ceren seninde belin için geçmiş olsun okuyup çıkıyorum ama her an yazmaya fırsat bulamıyorum. herkes iidir bu sabah inşallah.benim kızımda grip oldu burnu akıp duruyor.allahım tüm hasta bebeciklere şifa versin .nurgül sanada günaydın yazana kadar çıktınmı bilmem.

nane limon zencefil tarçın çörek otu bir taşım kaynat üstüne bal ekle içir kuzuya çok iyi geliyorrr canım geçmiş olsun

Sana dq gunaydin hedi. Cikmisim coktan yeni gordum yazini. Bu arada cook gecmis olsun. Lovelinin tarifi cok mantikli geldi bana biran once iyilesir kizin insallah. Kizlar farkinda misiniz bugunlerde cok fazla gecmis olsun lafini kullanmaya basladik. Hayirdir insallah :)

Kızlar selamlar,
Ekim bebekleri nasıl herkes iyidir umarım. Bizim 2. yaş günümüzden sonra sanki 2 yaş sendromu daha bariz başladı. Bir anda ağlıyor ve susturmak ya da eskisi gibi başka şeylerle oyalamak çok zorlaştı. İlla ki benim dediğim olacak diye inat ediyor ve kesinlikle başka şeylerle avunmuyor. Bir inat, bir inat 3 gündür her olayda ağlamaya başladı. Her şeye "Yok, olmaz, hayır" bunlar favori kelimelerimiz, artık her şeyden fazla bunları kullanıyor.

Bir de bugün yine asla yapmıycam dediğim bir şeyi daha yaptım( Rüzgar'ın karşısında eşimle şiddetli bir tartışma yaşadık. Bunu asla yapmam diyordum. Çocuğun karşısında tartışmamak için çok uğraşıyorduk ama bu sabah film koptu ikimizin de sinirleri gerildi gerildi koptu sanki. Normalde çok kavga etmeyiz, hatta hiç etmeyiz de denebilir. Ama edince de böyle oluyor. O kadar ağladı ki Rüzgar biz bağırışırken, sonra zor susturduk, uyurken hala hıçkırıyordu. Çok pişmanım çooook, nasıl kötü oldum anlatamam. İnşallah çok etkilenmez de unutur. İnsan sinirlenince gerçekten bazen kontrolü kaybediyor. Eşimle tartışmanın sebebi de Rüzgar'dı. Hep ben kötü oluyorum. o iyi polis ben kötü. Hep disiplin koymaya çalışan benim bu sefer babasından yüz buluyor. "O ağlarken biraz ilgilenme, ilgilenince daha çok abartıyor" diyorum dinlemiyor. Bu sefer de çocuk benden soğuyor sanki. Ben bir şeyi yapma dersem hemen ağlayarak baba baba gel diyo, öyle ağlıyor kapıda falan. Kendimi kötü hissediyorum öyle yapınca.

Aslıcım selam.
Babamlar geldi marmaristen oradan arısütü diye bir şey almış Rüzgar için, çok faydalı falan diyorlarmış. Ben de biraz araştırayım dedim, biraz temkinli olurum böyle şeylere hele de çocuk içinse. Neyse nette biraz araştırdım da aklıma Fatih geldi, hani soruyordun sürekli hasta oluyor bağışıklığı düşün olabilir diye. İşte bu arısütünde bağışıklığı güçlendirici bir sürü aminoasit varmış ve çok yararlıymış. 2 yaştan sonra da bala alerjisi yoksa güvenle kullanılır diyorlar. Aklında olsun, bir araştır istersen sen de belki size de yarar. Ben de yarından itibaren bir deneyeyim diyorum. Bakalım.

sorma ya hastalık havasıı valla umarım demeyiz artık

işte baba yanlış yapıyor tek olmak gerekir yoksa çocuk işine göre davranır
olur böyle şeyler etkisi kalmaz korkma canım

cerencim atanın kontrolünün iyi olmasına sevindim.doruk da konuşma konusunda çok zayıf.hiç cümle kurmuyor.bir kaç kelime var onları sık kullanıyor ama sanki her geçen gün biraz daha fazla kelime öğreniyor.inşallah en kısa zamanda konuşmaya başlarlar da dertlerini anlatabilirler.
hasta bebişlere geçmiş olsun.havalar serinleyince malesef soğukalgınlığı da artıyor.dr en son gittiğimizde umca diye bir vitamin verdi.burnu akar grip gibi olursa hemen ver.daha hafif geçirir yada engeller dedi.sarımsak özleri varmış içeriğinde..emelin tarifi de benim favorilerimden:) hakikaten işe ayrıyor ama.
esincim sen de sıkma canını.istemesek de arada oluyor böyle şeyler.insanız sonuçta bazen frenleyemiyoruz kendimizi.ama daha çok ufak.akılda kalıcı bir şey olmaz bence..ebeveynlerden biri hayır diğeri evet diyorsa böyle çatışmalar oluyor malesef.aslında hareketlerimizde tutarlı olmamız ve bir diğerimizin yaptğı yanlış da olsa çocuğun yanında destek vermemiz gerekiyor.ne yapalım.onlarla birlikte bizde bir başka şekilde büyüyoruz işte..hepimiz yaşamışızdır böyle şeyleri..
bu arada doğum günü geçen ekim bebişimiz var mı? rüzgar hariç..kaçırmamışımdır umarım..
aslıcım nete girmeye çok fazla vaktim olmuyor ama ilk fırsatta yüklicem fotoları..
herkese iyi geceler..

Merhaba herkese,
Bebisleri hasta olanlara cok cok gecmis olsun biran once iyilessinler insallah
Bizim de bu pazar gunu dogumgunu partimiz var en sonunda disarda yapmaya karar verdim umarim guzel gecer
Nasil gecti 2 sene, zaman cok cabuk ilerliyor. Son 9 aydir sarpla birlikte oldugum icin daha mutluyum onun gelisimini gorerek yasamak cok guzelmis her ne kadar zaman zaman is ortamimi ozlesem de boyle daha iyiyim..
İki sene once bugunlerde ne zaman sancim tutacak acaba diye heyecanla bekliyordum belki cogumuz bekliyorduk:)
Bu arada istanbulda bulusma ayarlandi mi hic? Sanki oyle mesajlasmalar olmustu ama cogumuz calisiyor galiba ayarlanamadi herhalde
Kis gelmeden bulussak guzel olurdu aslinda..

günaydın herkese,

Ata nnı doktor kontrolünün akşamına ateşi çıktı,tüm gece 2-3 saate bir ateş düşürücüyle ancak 38 e indi,zaten sonra da 40 a kadar tırmandı..çok kötü bi geceydi,devamlı duşa falan soktuk..oğluşum alev topu gibi yatıyodu,kıyamam..sabah erkenden bi daha doktora gittik,faranjit olmuş,yine boğazı yani..yutkunamıyo kuzum,dolayısıyal yemek yiyemiyo,hala da ateşi var..neyse bugün daha iyi uyandı..tabii yine antibiyotik kullanıyoruz mecburen.
aslıcım senin ekimcik daha iyidir umarım?
melcim inşallah yakında bıdır bıdır konuşacaklar..
esincim üzüntünü çok iyi anlıyorum,ne yazık ki bizde de oluyor bazen.ne kadar istemesek da aile içinde yaşanıyor böyle şeyler.merak etme kalıcı birşey olmaz,hafızamız kötüleri unutmak iyileri hatırlamak üzerine kuruludur.:)bak sana dün sabahki olayı anlatim,anla ki babaların geni hep aynı;doktordan sonra eve geldik ilaç vericem mecburen yemek yedirmem lazım,antibiyotik bu aç karnına veremem. neyse çorba yaptım tazecik mercimek,mızırdanarak içirmeye çalışıyorum,babası diyo ki kahvaltı yesin,çorba olmaz sabah sabah. dedim ki yemiyo boğazı ağrıyo çocuğun yutamıyo..neyse öyle böyle zorla içirdim çorbayı bi öksürük geldi Ata hepsini kustu..o halde(benim de üst baş gitti) bana dio ki bi lafımı dinlemiyosun da sabah sabah çorba olur mu da bilmem ne...onlar çok biliyolar herşeyi ama ne yazık ki her şeyi uygulamak yönetmek bize kalıyo..demem o ki esincim,boşver kötü polis biz olalım,oğullarımız nasılsa bize düşkün olacak

öpüyuorum hepinizi.

Canım size de çok geçmiş olsun. Ata inşallah en kısa zamanda toparlar, kıyamam ben ona yaa, ne zordur faranjit de.

Evet haklısın babalara kalsa biz birer cadı oluyoruz ama her şeyi de en ince detayına kadar düşünüp uygulamak bize kalıyor. Onlar da oynasınlar, eğlendirsinler, sevsinler, kendilerini daha çok sevdirsinler.
Vallaha bana düşkün olsun diye bir arzum yok aslında bugüne kadar o da hiç bana düşkün olmadı bağımsızlığını ilan etti daha şimdiden. Sahilde bize "siz eve gidin bye bye" diyor. Arkadaş dedi böyle diyor ama gittiğinizi görse ağlar iddaya girdik biz çıktık gittik arkamızdan bile bakmamış:)) Bu ne özgüven diye şaşırdılar. Bu kadar da olmasın ama oldu işte.

Ceren cok gecmis olsun farkindamisin hep yakin zamanlarda hasta oluor bizim ekimcikler tam toparlaniyor kaybettigi kiloyu geri aliyor hooop yine hasta sana yardimci olmak isterdim ama kelin ilaci olsa basina surer hesabi benimki :)))
doktora sormustum Mel'in soyledigi surubu kullan faydasini gorursun demisti bu ay almayi dusunuyordum, dunde Esin'in soyledigi ari sutune bakicam netten bize uygunsa bunu kullanirim (gecen sene alerjk astim badlangici var demisti doktor belki bize uygun degildir mesela surup uygun degil galiba ???)
offf of napicam bilmiyorum
biz bu kadar ugrasip dusunurken eslerimiz sag olsun hep bir kusur bulurlar benimkide sizinkinin baska versiyonu :)))
mesela salonda oturuyor Fatih elinde kalemle yaninda geziniyor beni mutfakan falan cagirir-askim bir ara su kalemi elinden alirsin bir yerine batmadin der eeee sen al ozaman, onun yaninda birsey yapar benim haberim yok ama duzeltmek bana duser kendi sadece sorunlari dile getirir ama cozum bulmak bana duser
hepsi ayri bir dert bizde bir kac sefer tartistik fatihin yaninda zaten kiyamam ses biraz yukseldimi dudaklar bukulur yaslar akar hemen gozunden, birde benink cok asiri anneci

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…