2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

nice mutlu yıllara minik kuzum ben de beklerken ne dualar etmiştim allahım yardmet bize diye ay gözşlerim dolduuuuuu

Canım minik Ayşemizin de doğum günü kutlu olsun. Mutlu, sağlıklı, uzun bir ömür diliyorum Ayşe'ye ailesiyle ve tüm sevdikleriyle birlikte. İyi ki doğdun Ayşe.

herkese günaydın..
özlemcim ayşenin doğum günü kutlu olsun,öperim ikinizi de..

kızlar ben pazartesi günü y.dışına gidiyorum.cumaya dönücem inşallah.oğluşumun doğumgününü yarın kutlayacağız..ne yazık ki pazartesi yokum 15 ekim doğumlu Ata..
bu sefer biraz endişeliyim,çok anneci oldu oğlum,ne yapacak ben yokken bilmiyorum.tabii, her zamanki gibi benim burnumda tütecek de..biraz geç klasam işten,geliş saatimde kapılarda bekliyo ,evin içinde aranıyomuş kuzucum bi yere mi saklandım diye...neyse 4 gece ,hemen dönücem sonra..

Her gidişinde bu tür kaygıların oluyor ve giderek artıyor değil mi!? her seferinde yenisi ekleniyor. Küçükken çok küçük, sonra artık büyüdü, bu sefer anlayacak, şimdi anneci oldu. Canım yaa çok zor seni çok iyi anlıyorum. on yaşına da gelse ve 2 güncük de olsa onlardan ayrılmak ne kadar zor değil mi. Sana kolay gelsin. Ata'yı merak etme o da alışır bir kaç güncük, özler biraz Allahtan yanında bıraktığın kişiler güvendiğin ve onu seven kişiler. Ata'da "anne gitse de hep geri dönüyor'u öğreniyor, özlese de sana güveni artıyordur, bir de biraz daha bağımsızlaşmaya, ben anne olmasa da yapabilirim demeye de başlıyordur. Sana iyi yolculuklar. İkinizi de öpüyorum.

esincim ne kadar doğru yazmışsın;gerçekten de öyle..her seferinde sorunlar farklı,ilk gittiğimde emiyordu,bırakır mı acaba diyerek gitmiştim:)büyüdükçe daha kolay olur sanıyodum değilmiş..
sanırım hiçbir zaman da olmıcak..babası yanında zaten,gündüz her zamanki gibi bakıcısıyla evde olucak,annem de hergün gelir ben yokken,akşama kadar kalır,akşam da babası gelince babanneye gidiyolar,dede de var ;orda kalıyolar,oğluşuma değişiklik de oluyor,hepsi çok severler oğluşumu sağolsunlar.
kendine özgüven için haklsıın galiba hiç böyle düşünmemiştim.

ben de sizleri öpüyorum,1 hafta sonra görüşmek üzere...

İyi yolculuklar tatlım..
ata içinde değişiklik olur canım sevenlerinin yanında oda mutlu olur zamanın nasıl geçtiğini anlamaz.
canını sıkma sen telefonda zaten görüşürsünüz
cabucak gidip gelirsin inş.

İyi yolculuklar Ceren. Sıkma canını sayılı gün çabuk geçer, Ata da bir şekilde alışacaktır senin gitmelerine. Şimdiden doğum günü kutlu olsun yavrunun. Yakışıklı oğluşunu öp yerime.

iyi yolculuklar cerencim kendine dikkat et tamam mı atanın da doğum gününü kutluyorum annelik böyle işte hem bir endişe hakimmm

Dün doktor kontrolümüz vardı. Aşımız da yapıldı hepatit a ilk dozu, ikinci doz da nisan ayında yapılacak. Rüzgar 10,5 kilo ve 86 cm. Doktorumuza göre çok normal, gelişimi güzel gidiyor. Hele konuşmasını ve tavırlarını, algılamasını çok beğendi. Her çocuğun gelişimi farklıdır dedi, bazıları fiziksel hızlı gelişir, bazıları da beyinsel dedi. Balık yağını bırakabilirsiniz dedi, herhangibir takviyeye artık gerek yok dedi.
Annem bir ara acaba kurt falan mı var tahlil yapasak mı dedi, doktorumuz neredeyse tersledi. "Bu çocuk her şeyiyle çok normal, normal şeyler üzerine araştırma yapmaya, konuşmaya, bir şey aramaya gerek yok." dedi ve kilosuyla ilgili sorularımızı ağzımıza tıktı. Neyse ben de rahatladım:)))

maşallah rüzgara ne güzel annesi doktorunuz begenmiş işte sende sorun etme kendine zarar veriyorsun
bizim doktor da yemek ile ilgili soru sormama fırsat vermeden lafları tıkadı agzıma
gelişimi çok iyi bunları konuşmaya gerek yok diye.
ama aklıma takılan sorular var işte
mesela bazen hiç çorba içmediği günler oluyo,günde 2 kez içmesi gerekiyormuş
haftanın 7 gününde 1 gün balık,2.3.4 et, yapıyoruz hergün kırmızı et yemiyor ki zilli
tavuk yedirmiyoruz bu aralar hindi boyun seviyoruz ne bileyim anlamadım bu işi ben.

valla açıkçası her gün çorba içecek die bir kıstasım yok inan evde ne pişerse o ona özel yemek yapmıyorum balık haftada bir o kesin süt akşamları o kesin onun dışında bişey yok

Ben de şunu mutlaka yesin demiyorum ama çorba iyi oluyor. Hem rahat yiyor hem de karnının doyduğundan emin oluyorum. Yemek yemeyi reddederse hemen çorba giriyor devreye =)

Bu arada kızlar benim bu araba tutma olayına bir çare bulmam gerek. Koltuğa oturunca kusuyor. Kendini öyle endekslemiş ki buna, dün koltuğuna oturttum arabada daha ilk saniyede anne kusacam dedi sıpa Ankara yolunda perişan olduk. Poşet tutuyorum, tuzlu yediriyorum, sakız veriyorum hiçbir şey kâr etmiyor. Doktor metpamit diye bi şurup verdi. Onu içirince daha yola çıkmadan kusuyor. Varsa bir öneriniz dinliyorum vallayi.

Ve ayakta sallayarak uyuma devrimizi de kapattık. Yanına uzanıyorum elini üstüme atıyor uyuyor. Dün erken kalktı, bütün gün parktaydı. Aksam 9'da anne uykum geldi dedi. Pat diye uyudu. Nasıl mutlu oldum sormayın. Uykusu geldiğini de anlıyor artık yavrum =)

Sizler iyisiniz umarım. Esin, sizin doktor da bizimki gibi deli biraz galiba =) Oğluşun ne güzel sağlıklıymış, milletin dediğine de bakma boşver. Herkese uzaktan davulun sesi hoş geliyor. Sebzelisomon, hatırladığım kadarıyla kızının kilosu 14 civarındaydı. Bu çok çok iyi maşallah. Yeteri kadar yiyor demek ki. Sıkma canını, büyüyünce peşinde koşar yemek diye.

herkese merhaba uzun zamandır girmiyordum kızlar umarım tüm anne ve bebişler iyidir. Gerçi artık çocuk oldular tatlılar. Rüzgar ata nın doğum gününü kutladık geçen hafta çok güzel ve eğlenceliydi vakit bulursam foto koyacağım inşallah. Doğum günü gelen ve geçen tüm ekimdaşlarımızı kutluyoruz oğlumla .

Sevgili anneler beni bazılarınız hatırlar rüzgar ata 12- 14 aylık olana kadar her şeyden yiyen bir çocuktu ama yaklaşık 9-10 aydır artık hiçbirşey yemeyen bir çocuk oldu. Bunun boyutunu anlatabilmek bile zor açıkcası benim için sadece ekmekle ve sütle gün geçirdiği günler var. balık tavuk köfte yiyen çocuk yemeyi reddediyor tabi ben bu duruma biraz daha alışmaya başladım bir şekilde bu günü az karla atlatayım kaşık ucu da yeter napalım kafasına geliyorum. Tüm yazım ona yemek yedirme taktikleriyle geçti. sahilde, eve mahalle çocuklarını toplayarak, tabak çanak değiştirip süsleyerek, tuttuğum yakınlarıma siz yedirin diye rica ederek, hatta havaya atıp ağzımla tutarak, hazır ürünlerin kaplarına koyup bakkal işiymiş gibi göstererek ve daha onlarca yöntem denedim ama olmadı olmadı. Oğlum bir kere uzatılan kaşığı çatalı reddediyor genelde bu da benim onu doyurmamı engelliyor eline aldığı şeyler ise ele bulaşmayan ve yabancı olmayan şeyler olmalı. Ne yiyor peki derseniz. Sabah ekmek çay ( ıhlamur, rezene siyah ve yeşil çay) simit patates kızartması bal ceviz fındık arasında bir kahvaltı. öğlen şanslıysam yaptığım poaça ya da kekten bir iki ısırık ya da süt. akşam yine şanslıysam bir kaç kaşık çorba o da bir iki çeşit fazlası yok pilav ve yoğurt ya da kefir makarna. tabii aralarda gofret bisküvi ya da kraker. Yumurta konusunu çiğden sütüne karıştırarak hallediyorum şükür farketmiyor sarısı beyazı gidiyor.12 kilo değerleri iyi ama yeme alışkanlığı beni üzüyor ben bu çocuğa nasıl yemek yediricem inanın artık bilmiyorum bir çok kişiye sordum danıştım araştırdım ama henüz sürekli ve etkili bir yöntem bulamadım aslında iştahsız değil ve aslında sorun iştah da değil biliyorum psikolojik bir reddetme durumumuz var fakat aşamıyorum. Sizinde fikrinizi almak istiyorum bizim için iksiri olan öne çıksın lütfen

Son düzenleme:

valla mert eren de herşeyi yiyen bir çocuktu dün karnını ekmekle doyurdu desem yeridir yatmadan süt içirdim o öğle yemeğini iyi yemişti zorlamadım eskiden herşeyi yerdi şimdi ise taze fasülye falan buna benzer şeyleri yemiyor pilava bayılıyor mesela dün ıspanak kavurması vardı yoğurtlu 2 kaaşık aldı sadece ekmeği banıcam dedi tamam dedim bir baktım sadece ekmek yiyor 2 kaşığı zor tıktım ağzına sonra zorlamadım ne yapalım
ama kebap olsun tavuk olsun pilav olsun onlara bayılıyor hatta fazla yiyor onları ama sebze ıııııııhhhh yok yemiyor

Sevgili ekim anneleri bütün yavrularımızın doğum günü kutlu olsun.Nice sağlıklı,huzurlu,mutlu güzel yaşlarınız olsun.Taha Yasin im 20 ekim doğumlu dün sağlık ocagından arandık boy kilo gelişimi için,uzun zamandır gitmediğimiz için bilgi almak istemişler bu arada hepatit a aşısını sordum bu cuma yaptırırım diye düşünüyordum ama bugun hafif gribal bir durum söz konusu duruma göre davranacagız artık. Hepatit aşısını özel alıyoruz diye biliyordum dün hemşire bu aşıyıda devletin karsıladıgını ama henüz ellerine gelmediğini söyledi ve ayrıca 18 ay altı için karşılanıyormuş dedi.... Kafam karıştı 18 ay altı bu aşı yapılacaksa biz gec kalmış olmuyormuyuz bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler...

evet canım kızımın kilosu gayet iyi zaten o yüzden doktor beslenmesi hakkında konuşmuyor.
benim sormak istediğim çorba şart tabikide ama içmediği zamanlar oluyor,içsin istiyorum sizde de böyle oluyor mu diye sormuştum
araba tutma konusunda tek bildiğim tuzlu bişeyler,arabaya bindiği zaman en sevdiği şeyleri al yanına eglendir unuttur
arkadaşlar öyle yapıyordu.
benim cadı kızımda öglen sallanarak uyur.akşam sarılıp bazen sütünü içerken bu aralarda pepeyi izleyerek uyur
bu zamana kadar çok nadir salladım ayagımda
inş. hep böyle devam eder aysecikde

bütün yöntemleri denemişsiniz ama fayda yok
inşallah gecici bir dönemdir tekrar eski haline döner.

sebze çorbası yapabilirsin haftada 2 kez yese yeter diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…