ah esincim niye böyle oldu bizim rüzgarlar hislerimi çok iyi anlamışsın gerçekten, ama ben aşamıyorum bu durumu galiba yani onun inadı benim annelik güdüsüyle karnını doyurma takıntım çatışıyor. Biliyorum inadından yemiyor ama niye :2: aç bıraktım kaç kez ben de ama önüne istediği şeyi koymazsam tepine tepine ağlıyor sıpa o meyveyi ya da çorbayı öldür allah yemiyor.Nadir anlar var işte bazen mesela kıymayı asla yemeyen çocuk bir keresinde dedesinde 3 tane pide yedi sonra tamam dedim dedeye gittik defalarca dışarıda yedik ama yok yarım pideyi geçmedi. Meyve zaten kendi tercih yapmaya başladığı andan itibaren yemedi tamam kabul dedim ama et tavuk balık sebze çorbaları deli gibi yiyen çocuk hepsini hızla bıraktı.Off bilmiyorum ilginç huyları var mesela eline birşey deymeyecek bulaşmayacak yeni bir tat olmayacak dün kabak tatlısından artık sırf tatlı oldunu anlasın diye zorla diline değdirdim tadını aldığı halde nefretle tükürdü. Bütün gün yanlızca ekmek ya da simit bir kaç ceviz fındık bal ve akşam da az biraz pilav yoğurt ya da kefir işte tüm mönü bu yani süt içmese ölecek ve dediğin gibi işin ilginç tarafı asla oturmuyor olması yani halsiz güçsüz falan değil aksine enerji hat safhada. sabah 10 gibi kalkar kahvaltı da saydıklarımı içer 14 gibi uyur 16 gibi kalkar baba gelene kadar yani 18e kadar aç bırakırım akşam yemeği yesin diye yok olmaz sonra başlar anne mama diye tabii istediği ya ıvır zıvır ya da ekmek ve çay olur 24 gibi de anca uyur. Doktor iştah şurubu verdi yok fayda etmedi şimdi başka bir vitamin aldım ondan medet umuyorum. Yani aslında rüzgar ata mutlu çok mutlu asıl mutsuz olan benim sanki elimden oyuncağımı aldı görevimi yapamıyorum gibi bir ruh halindeyim o güzel beslenirse ben anne gibi anne olabilirmişim gibi geliyor ki aslında bir başkası anlatsa ona da saçmaladığını asıl önemli olanın ruh sağlığı olduğunu ilgilenmenin kıymetini falan anlatacak eğitim ve fikirdeyimNeyse ben de bir kaç ay içinde merak duygusunun yemeklere de yansıyacağını umut ediyorum ne bilim bir gün canı kalacak bu insanlar bu kadar iştahla ne yiyorlar diye meraklanacak umarım. 2 gün önce bir kreşin kapısından girdim en küçük yaş grubunu sormak için 3 dediler aslında rüzgar atanın kreşe ihtiyacı yok biliyorum ama çocukların arasında her gün aynı saatte annesi olmadan yeme merakı uyanır mı merak ediyorum etrafımdakilerse olumsuz bakıyorlar bu düşünceme. Tavsiyene kulak asıcam göstermelik değil gerçekten yaymaya çalışıcam bir de böyle deneyelim. Off şunu yazarken bile hemen arkasından ya hastalanırsa güçsüz düşerse diyorum :18:. Tamam tamam yapıcam :2:
doğumgününü kutlayan herkese teşekkürler.bütün bebişler iidir umarım benim kız uzun zamandır grip tarzı düzelmedi daha tam.
2 yasini 15 gun gectik ama hala anne sutune devam..
Ayni durumda olan var mi aranizda?
Ne yapmak lazim acaba...
Vallaha yazdıklarını okurken bir yandan üzüldüm, bir yandan da güldüm özellikle son cümlelerine:)) Aynı durumdayız yani bir ara kendimi gördüm bu yazdıklarında. Evet yemeyince çocuk insan kendi anneliğinden kuşkuya düşüyor. Bir de benimkisi zayıf, hala 18 aylık kıyafetlerimiz. 2 yaş için olanların içinde kayboluyor. Böyle de olunca bir de dışarıdan ay ne zayıf, çok küçük kalmış, yemiyor di mi? belli belli? şöyle yedir, böyle tıkıştır vs. vs. gibi yorumlar alınca iyice kafayı yiyordum acaba sorun bende mi, ben nerede yanlış yaptım diye. Ama emin ol ki bizdeki sorun daha iyi anne olmaya çabalamaktan başka bir şey değil. Ben anladım ki rahat olunca her şey daha güzel oluyor. Emin ol ben de bu rahatlığa zor ulaştım ki hala arada zorlarım iki kaşık daha yesin diye. ama aç bıraktım yine yemedi dediğim çoğu zaman kendime objektif olursam aslında hiç de aç bırakamıyordum iki yudum süt içiriyordum arada, yok biskivi, muz, bir şeyler sonra aa aç bıraktım bak midesine bir şey girmedi ama yine de inat ediyor. Aslında inat eden bendim, kendimi kandırmaya çalışıyordum aç bıraktım ben ama işe yaramadı diye. Yok içime sinmedi aç bırakamadım. sonra bir gün dışarıdaydık, işler vardı öğün saati geldi geçti işler bitmedi, içim içimi yiyordu öğün atkadık da, ay yazık, aç kaldı, zayıflayacak diye bizimkinde tık yoktu ama sonra gerçekten acıkmış olacak ki o koşuşturmacada "anne acıktım, mama yiycem" demez mi:)) ben havalara uçtum hemen gittim fırsat bu fırsat hiç yemediği köfte söyledim bir yerlerden iki tane yedi, bizim için büyük bir olaydı bu neyse baktım ki gerçekten acıkınca seçtiği şeyleri de yiyecek. Ben de rahatladım. Sonuçta yemek yemek güzel bir şey, zehir etmeye gerek yok ki onlara da. Bu son kontrolde doktorumuz da dedi "sakın seçtirme yemek. yemiyorsa kaldır bir kaç saat sonra aynısını yine ver, bırak o koşsun yemek peşinde" dedi. Sonuçta inatlaşınca onlar kazanıyor ama açlık her zaman kazanıyor. Bir süre çok zorlandım öğünleri azaltıp, aralarını açıp miktarı ve ceşidi artırırken. Aç kaldığı zamanlar oldu. Sonra gördüm ki, kilosuna çok yansımadı neyse o, hem de açlığı öğrendi. Acıkınca acıktım diyor artık ve öğünlerimiz işkence olmaktan çıktı, şimdi çatalıyla kendi yiyor, buz dolabını açıp yemek arıyor, önlüğünü takıyor:)) yine de seçtiği şeyler var tabi vejeteryan oğlum, çorba dışında et yemez asla. Ha yemeye başlayınca da kilosu değişmedi.
Bu süreç kolay olmayacak canım. İçin gidecek ama bunu uzun vadeli düşün ve kendini kandırma, gerçekten yemiyorsa zorlama ve bırak aç kalsın. Üç gün beş gün sürebilir ve emin ol ki o yine kendine yeteni alacaktır. Bunun için de daha bu yaşta kreşlerle uğraşma çok hasta olacak, hiç yiyemeyecek. Öyle duyuyorum. İlk kreşe başlayınca hep hasta olurlarmış. Sana kolay gelsin. Takipteyim. umarım düzelir. unutma bu yiyen bir çocuktu, sonrası tamamen psikolojik, inada bağlamış, kararlı olmalısın. Seçme konusuna gelince istersen iki seçenek sun, çorba mı, makarna mı gibi. kendi seçsin, yemiyor mu, bir sonraki öğün yine aynı menü:))
Ne çok yazmışım. buradaki kızlar benim bu yemek ve kilo olayımdan bıktılar artıkama napalım bu konularda çok yaşadım, her şeyi anlatayım dedim.
neden bıkalım esincim öyle şey mi olur siz yazıyosunuz öyle nasıl üzülüyorum hastalık dönemlerinde yemiyor kızım deli oluyorum
sizi anlayabiliyorum,
meme konusunusu bizde 21 aylık falandı bitirdik bahçeydi sokakdı parktı öyle unuttuk
kocaman oldular artık gerek varmı ki emmelerine...
istanbul sogudu dolayısıyla tuvalet eğitimini nisan-mayısa erteledim
daha erken gibi geliyor bana bu kışı bezle geçirmek istiyorum
hem her sabah bezi çok dolu oluyor bazen üzerine geçiyor,
şuanda uykusundan uyandırıp çişe götürsem hem yapmaz hemde ortalığı birbirine katar
en ufak bi sesde uyanıp 1 2 saat aglıyor hanımefendi
valla bana erken geliyor hemde soguk
aslı nerelerdesinnnn umarım bir sorun yoktur.
kutlayamadığım varsa tüm ekimciklerin doğum günlerini kutluyorum nice nice senelere allah ım yokluklarını göstermesin
Kızlar size Bisey danışmak icin sayfaya girdim yardımcı olursanız sevinirim....öncelikle hepinize bebislerinizle sağlık diliyorum....benim geceden beri kahverengi akıntının lekelerini var...bunlar nisan denilen akintiysa bunu görenler kac gün sonra doğum yaptınız ?
Kızlar size Bisey danışmak icin sayfaya girdim yardımcı olursanız sevinirim....öncelikle hepinize bebislerinizle sağlık diliyorum....benim geceden beri kahverengi akıntının lekelerini var...bunlar nisan denilen akintiysa bunu görenler kac gün sonra doğum yaptınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?