2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

doğumgününü kutlayan herkese teşekkürler.bütün bebişler iidir umarım benim kız uzun zamandır grip tarzı düzelmedi daha tam.

valla ben kestim veren yok sanırım çok da emin değilim ama
havalar güzelken bıraktır parktı eğlenceydi daha kolay olur ben öyle yapmıştım 20 aylıkken

Vallaha yazdıklarını okurken bir yandan üzüldüm, bir yandan da güldüm özellikle son cümlelerine:)) Aynı durumdayız yani bir ara kendimi gördüm bu yazdıklarında. Evet yemeyince çocuk insan kendi anneliğinden kuşkuya düşüyor. Bir de benimkisi zayıf, hala 18 aylık kıyafetlerimiz. 2 yaş için olanların içinde kayboluyor. Böyle de olunca bir de dışarıdan ay ne zayıf, çok küçük kalmış, yemiyor di mi? belli belli? şöyle yedir, böyle tıkıştır vs. vs. gibi yorumlar alınca iyice kafayı yiyordum acaba sorun bende mi, ben nerede yanlış yaptım diye. Ama emin ol ki bizdeki sorun daha iyi anne olmaya çabalamaktan başka bir şey değil. Ben anladım ki rahat olunca her şey daha güzel oluyor. Emin ol ben de bu rahatlığa zor ulaştım ki hala arada zorlarım iki kaşık daha yesin diye. ama aç bıraktım yine yemedi dediğim çoğu zaman kendime objektif olursam aslında hiç de aç bırakamıyordum iki yudum süt içiriyordum arada, yok biskivi, muz, bir şeyler sonra aa aç bıraktım bak midesine bir şey girmedi ama yine de inat ediyor. Aslında inat eden bendim, kendimi kandırmaya çalışıyordum aç bıraktım ben ama işe yaramadı diye. Yok içime sinmedi aç bırakamadım. sonra bir gün dışarıdaydık, işler vardı öğün saati geldi geçti işler bitmedi, içim içimi yiyordu öğün atkadık da, ay yazık, aç kaldı, zayıflayacak diye bizimkinde tık yoktu ama sonra gerçekten acıkmış olacak ki o koşuşturmacada "anne acıktım, mama yiycem" demez mi:)) ben havalara uçtum hemen gittim fırsat bu fırsat hiç yemediği köfte söyledim bir yerlerden iki tane yedi, bizim için büyük bir olaydı bu neyse baktım ki gerçekten acıkınca seçtiği şeyleri de yiyecek. Ben de rahatladım. Sonuçta yemek yemek güzel bir şey, zehir etmeye gerek yok ki onlara da. Bu son kontrolde doktorumuz da dedi "sakın seçtirme yemek. yemiyorsa kaldır bir kaç saat sonra aynısını yine ver, bırak o koşsun yemek peşinde" dedi. Sonuçta inatlaşınca onlar kazanıyor ama açlık her zaman kazanıyor. Bir süre çok zorlandım öğünleri azaltıp, aralarını açıp miktarı ve ceşidi artırırken. Aç kaldığı zamanlar oldu. Sonra gördüm ki, kilosuna çok yansımadı neyse o, hem de açlığı öğrendi. Acıkınca acıktım diyor artık ve öğünlerimiz işkence olmaktan çıktı, şimdi çatalıyla kendi yiyor, buz dolabını açıp yemek arıyor, önlüğünü takıyor:)) yine de seçtiği şeyler var tabi vejeteryan oğlum, çorba dışında et yemez asla. Ha yemeye başlayınca da kilosu değişmedi.
Bu süreç kolay olmayacak canım. İçin gidecek ama bunu uzun vadeli düşün ve kendini kandırma, gerçekten yemiyorsa zorlama ve bırak aç kalsın. Üç gün beş gün sürebilir ve emin ol ki o yine kendine yeteni alacaktır. Bunun için de daha bu yaşta kreşlerle uğraşma çok hasta olacak, hiç yiyemeyecek. Öyle duyuyorum. İlk kreşe başlayınca hep hasta olurlarmış. Sana kolay gelsin. Takipteyim. umarım düzelir. unutma bu yiyen bir çocuktu, sonrası tamamen psikolojik, inada bağlamış, kararlı olmalısın. Seçme konusuna gelince istersen iki seçenek sun, çorba mı, makarna mı gibi. kendi seçsin, yemiyor mu, bir sonraki öğün yine aynı menü:))

Ne çok yazmışım. buradaki kızlar benim bu yemek ve kilo olayımdan bıktılar artık ama napalım bu konularda çok yaşadım, her şeyi anlatayım dedim.

2 yasini 15 gun gectik ama hala anne sutune devam..
Ayni durumda olan var mi aranizda?
Ne yapmak lazim acaba...

Biz de 19 aylık bıraktık. 2 yaşına kadar emzirmen iyi olmuş aslında, uzmanlar da bunu öneriyor ama daha fazlasını da önermiyorlar. Sonra bıraktırmak daha güç olur. Artık kesmenin zamanı gelmiş gibi. Kocaman oldular zaten, anne sütü artık çerez niyetinedir.

neden bıkalım esincim öyle şey mi olur siz yazıyosunuz öyle nasıl üzülüyorum hastalık dönemlerinde yemiyor kızım deli oluyorum
sizi anlayabiliyorum,
meme konusunusu bizde 21 aylık falandı bitirdik bahçeydi sokakdı parktı öyle unuttuk
kocaman oldular artık gerek varmı ki emmelerine...
istanbul sogudu dolayısıyla tuvalet eğitimini nisan-mayısa erteledim
daha erken gibi geliyor bana bu kışı bezle geçirmek istiyorum
hem her sabah bezi çok dolu oluyor bazen üzerine geçiyor,
şuanda uykusundan uyandırıp çişe götürsem hem yapmaz hemde ortalığı birbirine katar
en ufak bi sesde uyanıp 1 2 saat aglıyor hanımefendi
valla bana erken geliyor hemde soguk
aslı nerelerdesinnnn umarım bir sorun yoktur.
kutlayamadığım varsa tüm ekimciklerin doğum günlerini kutluyorum nice nice senelere allah ım yokluklarını göstermesin

Teşekkürler canım.
Vallaha ben de seneye erteledim tuvalet olayını. Çok hevesli değildi zaten. Hem benim de işime geliyor açıkçası, şimdi soğuklar başlayınca bizim ev klimalı ısınıyor gece tuvalete götür vs. zor. Doktor da daha erken zorlamayın dedi.
Bu arada ben de Aslı'yı çok merak ediyorum, sık sık girerdi, gece bile konuşurduk buralarda. Umarım bir şey yoktur. Aslıııı, seni çok merak ediyoruz, iyi haberlerini bekliyoruz.

Ceren de kayıp kızlar. İyilerdir inşallah. Koşuşturmaca vardır belki. Bayram falan derken...

Tuvalet eğitimine dün başladım. Bir kere bile işetemedim tuvalete. Bugün annee koşş dedi tam tuttum tuvalete yetişemedik =) Soğuklar başladı, bu yılı ben de atlayacağım galiba. Sizler nasılsınız bu arada. Yavrulara dikkat etmek gerekiyor, havalar birden değişti. Kışa sağlam girip, sağlam çıkarız inşallah.

günaydın kızlar
herkezin şimdiden bayramını kutluyorum bugün öğleden sonra yokum yarın da tatil :)
giremeyebilirim forma o yüzden kutlayım dedim.
ceren yurt dışındaydı gelmiş olması gerek diye biliyorum
yoğun sanırım.
kendinize iyi bakın ekimcikler iyi bayramlar..

kızlar günaydın...:)hepinizi çok özlemişim..
uzun zamandan sonra geldim ve yazdıklarınızı okudum.Gittim geldim,orda hava soğuktu aslında o havayı severim,alerjilerime iyi geliyor,yalnız 3 günde neredeyse 1.500 km yol yaptık sadece İtalya içinde.farklı bölgelere de gittik,bu durumda alerjilerim azdı.geldiğim gün ağız burun akıyo,kulak tıkandı vs..perişan oldum,biraz da grip durumları oldu heralde hala düzelemedim..sanırım Ata da kaptı benden dün gece de burnu akıyodu,inşallah nezleyle atlatırız şu bayram üstü..oğluşumu çok çok özledim tabii ki ama değişiklik iyi geldi ne yalan söyliyim.o da burda rahatmış,anneanne babaanne falan ilgilendiler sağolsunlar..hatta ben yokum diye devamlı gezmelere,oyuncaklara parka falan götürdüler,daha bile mutlu olmuş olabilir...beni görünce her zamanki gibi yüzüme dokunmaya başladı,gerçek miyim diye sanırım..çok tatlı oluyo kuzucum benim. aldıklarımı denedi,artık yeniyi falan biliyolar ya,bir de gitmiş boy aynasında bakıyo kendine sıpacık.. işte bende durumlar böyle..
melcim,demek sen de yoktun,benim kasım sonu yine seyahatim var,sende durumlar nasıl,devam edicek mi?doruk' a da geçmiş olsun canım..canım bu arada dişlere d,ikkat et de demir ilacı karatıyo,ilacı verdikten sonra dişlerini sil mutlaka..bu arada senin yokluğunu nasıl karşılıyo?
kıyafet konusunda haklısın canım,ben de Ata ya aldım ordan.bir de ben tekstille uğraşıyorum biliyosun,ne yazık ki orda gördüğün malların çoğunun kumaşı Türkiye de üretiliyor,uzak doğuda dikiloyr.buna rağmen bizde pahalı..ben çok güzel bot aldım kuzucuğa,sadece çocuk ayakkabıları üreten bir yer buldum,tam da oldu,zaten iç tabanlığı çıkıyor ölçebiliyosun..kazak falan aldım..ama evde giymek için uzun kollu bişler almak lazım..zaman yok ne zaman çıksam da alsam acaba?
esincim ,bizi hiç sıkmıyosun,tam tersi sana pek yardımımız dokunmuyor diye üzülüyoruz inan.ama bak çok şükür o bunalım dönmelerini atlattın biraz,darısı öbür ata nın başına.:)
yedikçe kilosu değişmiyo demişsin,bak Ata 1 yaşından beri aynı kiloda,yemesi iyi olmasına rağmen,o yüzden sanırım normal o artık..bak bizim paşa d hala konuşmuyo..oğlum bak artık ben işaretlerle anlamıyorum,benim gibi konuşsan sen de ne güzel anlaşırız dedim,,offff tamam....dedi
tuvaleti reddediyoruz,hayır diyor direkt,bezi dolunca değiştirilmesi talimatını veriyorlar paşamız..
ata_seven acaba Rüzgar ne oldu da yemeyi bıraktı o kısmı bilemedim..bu arada kilosu da gayet yerinde yememesine rağmen,bir de belki atıştırmalık bişey vermezsen daha öğün takip edebilir.anlıyorum sen de aç gezmesin diye bişey veriyosuneline ama,bu sefer aburcuburla tıkanmaz mı?onun yerine sadece öğün takip etsen? Allah yardımcınız olsun canım,yemeyen çocuk zor,kendinize iyi bakın..

esin,emel,kübra,özlem,gülşah,mel herkesin bayramını kutluyorum,aileleriniz,ekimciklerinizle beraber mutlu,güzel bir bayram geçirmenizi dilerim..pazartesi çalışıyorum ben,görüşmek üzere..

Kızlar size Bisey danışmak icin sayfaya girdim yardımcı olursanız sevinirim....öncelikle hepinize bebislerinizle sağlık diliyorum....benim geceden beri kahverengi akıntının lekelerini var...bunlar nisan denilen akintiysa bunu görenler kac gün sonra doğum yaptınız ?

canım walla ben sezeryan oldum,o yüzden çok bilgim yok ama nişanın kahverengş olduğunu bilmiyorum.bence en sağlıklısı doktorunu araman..bayramda da tatil doktorlara ulaşmka zor olur,bence hemen ara..sağlıklı doğumlar dilerim sana..

merhaba arkadaşlar,
doruk um tam atlattı derken bu defa da geçen hafta ateşlendi.akşam hiç birşeyi yoktu.sabaha karşı havlar tarzı dedikleri bir öksürük ve ateş.39,5 kadar çıktı ateşi.hemen acile gittik.kan tahlili akciğer filmi falan derken dr kandaki enfeksiyon oranı yüksek dedi.larenjit olmuşuz.mecbur antibiyotik kullanıyoruz.sırf bu yüzden kış aylarını hiç sevmiyorum.hem de oğluşum kendi doğumgününde hastalandı.18 ekimdi doğumgünü.o gün gittik acile.daha da üzücü oldu yani.neyse Allah beterinden korusun kuzucuklarımızı.şimdi daha iyi gibi.sanırım bir de arka alt azıları çıkacak.doruk ne zaman diş çıkarsa böyle hastlanıyor.
cerencim hoşgeldin.zor oluyor tabi bırakıp gitmek.ama ben genelde yanımda götürüyorum.bu sefer bana eşlik etmedi.ilk ayrılığımızdı yani.o yüzden çok zorlandım.maalesef bende ayda en az bir kere çıkıyorum yurtdışına.avrupada ofislerimiz var.aylık toplantılarımız oluyor.tek iyi yanı dediğin gibi tr imalatlı ürünleri daha uyguna alabiliyorum:)
esincim senden sıkılır mı hiç.yazdıkların çok doğru.seninki kadar olmasada ara ara biz de yaşıyoruz aynı sorunları.
ata_seven sıkma canını..sen rahat ol ki rüzgar bey de hissetmesin senin gerginliğini.yoksa iyice inat yapıyorlar.kilosu da yerinde maşallah.biraz ara öğünleri azaltsan ya da kessen belki o zaman biraz düzelir.
gülşahcım..kızının doğumgünü kutlu olsun.bizimkiler aynı gün doğumlu 18 ekim:)
hepinizi öptüm.şimdiden tüm ekim annelerinin bayramını kutluyorum.evlatlarınız ve sevdiklerinizle birlikte nice bayramlara inşallah.

bende sezeryan olmuştum ama suyumun gelmesiyle hastaneye gitmiştim.suyum gelmeye başladıktan 1 saat sonra falan nişan gelmişti.ama nişan bildiğimiz kırmızı renkte oluyor.yani benim öyleydi.sen hemen dr unla irtibata geç istersen.şimdiden hayırlı doğumlar dilerim.

valla bu aralar mert erenden dertliyim kızlar iyice asi herşeye ağlayan vuran kıran oldu hele yemek tam bir işkence tam yemiyor sadece ekmekle kakrnını doyurmak istiyor yediklerini hep döküyor daha küçükken dökmeyen oğlum o derce döküyor ki sinirlerim allak bulak oldu bir pilav yemek halıya üstüne başına sebeb oluyor bir gün içinde 3 kere üst baş değiştik ki saat 3 daha
altını değiştirmek işkence zaten daha da arttı bu durum

Son düzenleme:
Kızlar hepinizin bayramı mübarek olsun. Sağlıklı nice bayramlar görelim inşallah.

Yavruları hasta olan annelere geçmiş olsun. Aedk, Quarta hoşgeldiniz. Esin oğlunun yeme maceralarını takip etmek hoşuma gidiyor. Gelişmeler oldukça seviniyorum =) Aslı hâlâ kayıp, umarım her şey yolundadır. Hedi, Sebzelisomon, Loveli (unuttuğum yoktur inşallah) sizler de iyisinizdir inşallah.
Loveli, Mert Eren şu meşhur iki yaş sendromunu tam yaşıyor galiba. Arada Ayşe de inatlaşıyor. Boşver, kısa dönem egemenliklerinin tadını çıkarsınlar. Hırçınlık konusunda ne yaparsın bilmiyorum. Görmezden gelmeye çalış belki de dikkat çekmek istiyordur. Allah kolaylık versin.

Öpüyorum herkesi.

Selam kızlar, bir süredir giremedim pek umarım herkes iyidir, ekim bebeklerimizin ayının da sonuna geldik bu yılda. Doğum günlerimiz de bitti herhalde. Şu sıralar biraz yoğunum, ev sahibimiz evi satacakmış, yeni ev arayışlarındayım. Taşınmak zor gelse de değişiklik her zaman hoşuma gider benim:)
Aslı'dan hala haber yok sanırım, çok merak ediyorum onu.

melcim geçmiş olsun tatlım,Ata da geçirmişti aynı hastalığı,hem de bayram zamanıydı geçen sene,doktorumuz tatildeydi,başka doktora götürdük..o da dedi ki bişi olmaz ben antibiyotiğe karşıyım vs..ilaç vermedi.biz tün bayram perişan olduk,sonra kendi dr. götürdük,ne gerek varmış bu kadar süründürmeye çocuğu dedi.ant. yazdı2 günde kendine geldi..ama canım öksürük 10 gün falan devam ediyor endişe etme..umarım en kısa zamanda atlatırsınız..
emelcim,tam 2 yaş sendromu işte,inatlaşma zamanları..Ata da devamlı küsüyor,sinirlenince etrafında ne varsa yere atıp kırıyo,ki normalde sakin bi çocuktur..çözümü de inatlaşmamakmış..:)dökme huyu da sen kızdığın için yapıyor muhtemelen.umursamıyomuş gibi yap..bendeki taktik şu,gözümün içine baka baka sevmediğim bişeyi yapıyo mesela,yere atıp kırıyo oyuncağınnı,tepki, vermiyorum,sonra diyorum ki saknleştiysen git topla oyuncağını bakalım belki tamir ederiz diyorum yoksa da yenisini almıcam diyorum...sakin kalmak zor oluyo tabii ama bi kere kızdığını görünce devam ediyolar..
esincim,ben de severim değişikliği,inşallah istediğin gibi güzelbir ev bulursun canım..gerçi taşınma kısmı biraz sıkıntılı ama ..

herkesin bayramı iyi geçmiştir umarım..
bizimki güzeldi,bugün de işbaşı yaptım...oğluşum da kuzenleriyle falan çok güzel vakit geçirdi.uyku saatlerimiz düzenimiz bozuldu ama uyumluyduk yine de sorun çıkarmadı çok şükür.. b,iraz konuşmaya da başladık,çok mutlu oldumm..
aslı ne zamandır yook acaba,o hergün uğrardı mutlaka buraya,umarım sorun yoktur??

valla aynı dediğin gibi ben dayanamıyorum kızıyorum valla sabırlı olmam lazım bu konuda
aslı yok hala umarım herşey yolundadır
bayram biz de de süperdi uyku saati şaştı tabi ama eve dönünce kaldığı yerden devam ediyor çok şüükür hatta önceki gün gece 1 di uyuduğunda ki doğduğundan beri bu saati görmüş çocuk değil neyse arada olsun dedik ses etmedik o da haklı kalabalık ortam çoluk çocuk uyumadı biz de rahat bıraktık hiç yormadı sağolsun oğlum hatta altı kirlenince anne popişimi değiştir dedi derece güzeldi eve gelince aynı tas aynı hamam yine yıkıyor ortalığı altı değştimemek için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…