sebze çorbası yapabilirsin haftada 2 kez yese yeter diye düşünüyorum
aslında haklısın çorba sever sebeyi oraya ekleyim
bi de demin eski hemşiremizi aradım hepatit a aşısını sordum 2011 mart doğumlular vuruluyor siz ekim 2010 olduğunz için vurmaya gerek yok istersen özel alıp vurdurabilirsin dedi
aslında haklısın çorba sever sebeyi oraya ekleyim
bi de demin eski hemşiremizi aradım hepatit a aşısını sordum 2011 mart doğumlular vuruluyor siz ekim 2010 olduğunz için vurmaya gerek yok istersen özel alıp vurdurabilirsin dedi
evet canım kızımın kilosu gayet iyi zaten o yüzden doktor beslenmesi hakkında konuşmuyor.
benim sormak istediğim çorba şart tabikide ama içmediği zamanlar oluyor,içsin istiyorum sizde de böyle oluyor mu diye sormuştum
araba tutma konusunda tek bildiğim tuzlu bişeyler,arabaya bindiği zaman en sevdiği şeyleri al yanına eglendir unuttur
arkadaşlar öyle yapıyordu.
benim cadı kızımda öglen sallanarak uyur.akşam sarılıp bazen sütünü içerken bu aralarda pepeyi izleyerek uyur
bu zamana kadar çok nadir salladım ayagımda
inş. hep böyle devam eder aysecikde
Valla her gün çorba içiyor desem yalan olur. Bazen dışarıda oluyoruz ya da canı istemiyor ben de düşmüyorum üstüne.
Beni de araç tutar. Kızı oynatıyorum bazen ama bu kez de benim mide altüst oluyor. Konuşturmaya çalışıyorum sürekli işte. Yiyecek de pek yemez arabada, midesi bulanıyor diye galiba. Bi çare bulacağız artık :/ Sağol önerilerin için.
merhaba arkadaşlar..5 günlüğüne iş için yurtdışındaydım uğrayamadım.döndükten sonraki gün doruk rahatsızlandı..üst komşunun oğlu gripti.bize gelmişlerdi ben dönünce.hemen kaptı doruk da.dr.a gittik antibiyotiksiz hallettik şükür.bir de alerji olmuş.kollarında bacaklarında sinek ısırığı gibi kabarcıklar çıkmış.dr yediği birşeyden dedi.ben yokken babaannesi 3 gün üst üste bıldırcın yumurtası yedirmiş.dr zaten o yumurta ağır gelir üst üste yediğinden olabilir dedi.kremle atlattık onu da.gribi için sonra kontrole gittiğimizde dr 2 yaş tahlillerini de yapalım dedi.kan verdik.malesef biraz demir eksikliği çıktı.demir şurubu verdi.3 ay kullanacakmışız.biraz buna moralim bozuldu.bol yeşil sebze ve özellikle kırmızı et dedi.aslında zaten her hafta yediği şeyler ama öğünlerinde biraz arttırdık bakalım.
hepatit a aşısını bize haziran ayında amerikadayken yapmışlardı.ikinci dozunuda ocak da yaptırın demişlerdi...
kübra,emel, nurgül ve atladığım varsa affedin beni geçmiş doğumgünleriniz kutlu olsun canlarım.Allah ailenizle birlikte sağlıklı mutlu nice yaş günleri göstersin inşallah..
cerencim atanın düzelmesine sevindim.onların hastalanması bizi de çok hırpalıyor..sen de yurtdışındasın sanırım hala..umarım iyi geçer herşey.ben isviçredeydim.inanılmaz bir soğuk vardı.ordan almanya ya geçtim.orası da aynı.ama doruka çok güzel kışlıklar aldım.sözde textil ülkesiyiz ama ben oradan çok daha ucuza aldım.birde yılbaşına şimdiden hazırlanıyorlar her yerde tavşanlı çukulatalar vardı.bir sürü aldım onlardanda.iyi oldu..
şu demir eksikliği çok fazla değil dese de dr çok taktım kafama.önerisi olan varsa sevinirim.bu arada dr tahlil sonuçlanmadan demir eksikliği olabilir demişti.çünkü ben arada gözlerinin altında kızarıklık oluyor demiştim.bu onun belirtisiymiş.aklınızda olsun.ama şükür boy kilo durumu iyi.13,100 gr 92 cm olmuş beyefendi.
hepinizi öptüm.iyi geceler..
merhaba arkadaşlar..5 günlüğüne iş için yurtdışındaydım uğrayamadım.döndükten sonraki gün doruk rahatsızlandı..üst komşunun oğlu gripti.bize gelmişlerdi ben dönünce.hemen kaptı doruk da.dr.a gittik antibiyotiksiz hallettik şükür.bir de alerji olmuş.kollarında bacaklarında sinek ısırığı gibi kabarcıklar çıkmış.dr yediği birşeyden dedi.ben yokken babaannesi 3 gün üst üste bıldırcın yumurtası yedirmiş.dr zaten o yumurta ağır gelir üst üste yediğinden olabilir dedi.kremle atlattık onu da.gribi için sonra kontrole gittiğimizde dr 2 yaş tahlillerini de yapalım dedi.kan verdik.malesef biraz demir eksikliği çıktı.demir şurubu verdi.3 ay kullanacakmışız.biraz buna moralim bozuldu.bol yeşil sebze ve özellikle kırmızı et dedi.aslında zaten her hafta yediği şeyler ama öğünlerinde biraz arttırdık bakalım.
hepatit a aşısını bize haziran ayında amerikadayken yapmışlardı.ikinci dozunuda ocak da yaptırın demişlerdi...
kübra,emel, nurgül ve atladığım varsa affedin beni geçmiş doğumgünleriniz kutlu olsun canlarım.Allah ailenizle birlikte sağlıklı mutlu nice yaş günleri göstersin inşallah..
cerencim atanın düzelmesine sevindim.onların hastalanması bizi de çok hırpalıyor..sen de yurtdışındasın sanırım hala..umarım iyi geçer herşey.ben isviçredeydim.inanılmaz bir soğuk vardı.ordan almanya ya geçtim.orası da aynı.ama doruka çok güzel kışlıklar aldım.sözde textil ülkesiyiz ama ben oradan çok daha ucuza aldım.birde yılbaşına şimdiden hazırlanıyorlar her yerde tavşanlı çukulatalar vardı.bir sürü aldım onlardanda.iyi oldu..
şu demir eksikliği çok fazla değil dese de dr çok taktım kafama.önerisi olan varsa sevinirim.bu arada dr tahlil sonuçlanmadan demir eksikliği olabilir demişti.çünkü ben arada gözlerinin altında kızarıklık oluyor demiştim.bu onun belirtisiymiş.aklınızda olsun.ama şükür boy kilo durumu iyi.13,100 gr 92 cm olmuş beyefendi.
dün 18 ekim prensesimin doğumgünüydü.iyiki doğdun bitanem iyiki varsın.allahım sana ve abilerine çokkkkkkkkkkkkkkk uzun sağlıklı hayırlı bereketli ömürler versin.sizi bütün kötülüklerden kötü insanlardan korusun .allaha emenetsiniz sizi çokkkkk seviyorum canım yavrularım.evimizin minik prensesi iyiki doğdun.
herkese merhaba uzun zamandır girmiyordum kızlar umarım tüm anne ve bebişler iyidir. Gerçi artık çocuk oldular tatlılar. Rüzgar ata nın doğum gününü kutladık geçen hafta çok güzel ve eğlenceliydi vakit bulursam foto koyacağım inşallah. Doğum günü gelen ve geçen tüm ekimdaşlarımızı kutluyoruz oğlumla.
Sevgili anneler beni bazılarınız hatırlar rüzgar ata 12- 14 aylık olana kadar her şeyden yiyen bir çocuktu ama yaklaşık 9-10 aydır artık hiçbirşey yemeyen bir çocuk oldu. Bunun boyutunu anlatabilmek bile zor açıkcası benim için sadece ekmekle ve sütle gün geçirdiği günler var. balık tavuk köfte yiyen çocuk yemeyi reddediyor tabi ben bu duruma biraz daha alışmaya başladım bir şekilde bu günü az karla atlatayım kaşık ucu da yeter napalım kafasına geliyorum. Tüm yazım ona yemek yedirme taktikleriyle geçti. sahilde, eve mahalle çocuklarını toplayarak, tabak çanak değiştirip süsleyerek, tuttuğum yakınlarıma siz yedirin diye rica ederek, hatta havaya atıp ağzımla tutarak, hazır ürünlerin kaplarına koyup bakkal işiymiş gibi göstererek ve daha onlarca yöntem denedim ama olmadı olmadı. Oğlum bir kere uzatılan kaşığı çatalı reddediyor genelde bu da benim onu doyurmamı engelliyor eline aldığı şeyler ise ele bulaşmayan ve yabancı olmayan şeyler olmalı. Ne yiyor peki derseniz. Sabah ekmek çay ( ıhlamur, rezene siyah ve yeşil çay) simit patates kızartması bal ceviz fındık arasında bir kahvaltı. öğlen şanslıysam yaptığım poaça ya da kekten bir iki ısırık ya da süt. akşam yine şanslıysam bir kaç kaşık çorba o da bir iki çeşit fazlası yok pilav ve yoğurt ya da kefir makarna. tabii aralarda gofret bisküvi ya da kraker. Yumurta konusunu çiğden sütüne karıştırarak hallediyorum şükür farketmiyor sarısı beyazı gidiyor.12 kilo değerleri iyi ama yeme alışkanlığı beni üzüyor ben bu çocuğa nasıl yemek yediricem inanın artık bilmiyorum bir çok kişiye sordum danıştım araştırdım ama henüz sürekli ve etkili bir yöntem bulamadım aslında iştahsız değil ve aslında sorun iştah da değil biliyorum psikolojik bir reddetme durumumuz var fakat aşamıyorum. Sizinde fikrinizi almak istiyorum bizim için iksiri olan öne çıksın lütfen
dün 18 ekim prensesimin doğumgünüydü.iyiki doğdun bitanem iyiki varsın.allahım sana ve abilerine çokkkkkkkkkkkkkkk uzun sağlıklı hayırlı bereketli ömürler versin.sizi bütün kötülüklerden kötü insanlardan korusun .allaha emenetsiniz sizi çokkkkk seviyorum canım yavrularım.evimizin minik prensesi iyiki doğdun.
Ata seven nerelerdesin özledik seni. Burada üç tane ekim rüzgarı vardı bir biz kalmıştık. Canım ya seni çok iyi anlıyorum. Bu Rüzgarlar böyle oluyor demek kiBiz de bu tip sorunlar çok yaşadık, yemedikçe ben üzülüyordum zorladıkça o inat ediyordu. her yolu yöntemi denedik annemle yedirmek için. Ama yok bu öğün bizim zorumuzla ya da oyunla yese bir sonraki öğün lokma yemeyip kendi alacağı kadarını alıyordu. Ben şimdi eskisi gibi zorlamıyorum, hatta bir süre uzun süreler aç bıraktım. Hiç kolay değil, o açken ve o kadar hareket ederken, koşarken zıplarken insanın içi gidiyor gram gram aldığı kilolar da eriyor diye, aç açına nasıl böyle koşup duruyor diye ama işte kendine yeteni alıyorlar ne yaparsak yapalım. aç bıraktım derken her öğün saati ya da aralarda yemek sundum ama yemiyorsa hemen kaldırdım.
Canım ben ne zaman peşini bıraksam yemek konusunda o koşmaya başladı. "Anne açıktım, yiycem ben" demeye. İnsan bunu duyunca çok mutlu oluyor. ama işte biraz rahat olmak ve rahat bırakmak gerek zor da olsa. Her şeyi araştıran, her şeyi deneyen biri olarak Sana tek tavsiye edebileceğim şey bu, rahat ol ve yemek için peşinden koşma, aç kalsa da bekle direnci kırılıyor bir süre sonra, insan açlığa dayanamıyor, o da bunu anlayacak. acıktığını, açlığı öğrenmesine izin ver ne kadar zor da olsa. Sizin hiç olmazsa kilonuz da normalmiş, biz hala 10 kilolardayız inan şöyle 12-13 olsaydı iyice yayardım, o koşsun yemeğin peşinden diye ki şimdi de neredeyse öyle yapıyorum. sabah uyandıktan sonra en az 1 saat yedirmiyorum acıkınca güzel yiyor ki ha bir saat önce, ha bir saat sonra ne farkeder acıksın zaten 6-6,5 gibi uyanır. Öğlen 11,5-12 gibi uyur arada sadece meyve yediririm. uyanınca bir sat sonra 2 gibi de öğle yemeği sonra yine akşama kadar sadece meyve ya da dondurma o da 4ten önce akşam 7 gibi yine acıkır. böyle yani.
yemek seçmesine gelince bu dönemler seçerlermiş, her şey onların seçtiği istediği gibi olacak ya, onun peşine düşüyorlar, dönemsel yani, kalıcı olmaması için yine zorlamamak lazımmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?