2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

sebze çorbası yapabilirsin haftada 2 kez yese yeter diye düşünüyorum

aslında haklısın çorba sever sebeyi oraya ekleyim

bi de demin eski hemşiremizi aradım hepatit a aşısını sordum 2011 mart doğumlular vuruluyor siz ekim 2010 olduğunz için vurmaya gerek yok istersen özel alıp vurdurabilirsin dedi

Herkez farklı telden çalıyor anlamadım valla . bizim doktor 24 aylık olunca ilk dozunu yapacagız dedi ve yaptı
sağlık ocagına sormadım
araştırdım sağlık bakanlıgı aşıları 2 yaş hapatit a yazıyordu.
valla anlamıyorum ben

Bugun sağlık ocagına ugradık boy kilo ölçümü için ve hepatit a aşısını 18 aydan oncekileri devlet karsılamaya başlamış bizler özel alıp yaptırcakmışız grip oldugumuz için bayram sonrası yaparız dediler hayırlısı artık ne diyelim...

evet özel aşı isteğe bağlı ama tavsiye edilen bir aşı yapılması gerekiyormuş.

Biz de özel yaptırdık. Sağlık ocağı söylememişti zaten, doktor söylemişti. Gerekli diye biliyordum ben de aman herkes birşey söylüyor zaten.

Ataseven, yemeyen çocuk zor. Allah yardımcın olsun. Anladığım kadarıyla Rüzgar abur cuburu seviyor. Onları vermesen mesela. Hani hiç yoktan iyidir deyip veriyorsundur eminim için rahat etmiyordur ama kek, poğaça, gofret... Ne bilim bunlara güveniyor belki de. Annem hep iki gün aç kalmayla kimseye birşey olmaz der. Biraz sabredip inat et yemek dışında bir şey verme belki ikna olur. Allah tekrar yardımcın olsun.

Valla her gün çorba içiyor desem yalan olur. Bazen dışarıda oluyoruz ya da canı istemiyor ben de düşmüyorum üstüne.
Beni de araç tutar. Kızı oynatıyorum bazen ama bu kez de benim mide altüst oluyor. Konuşturmaya çalışıyorum sürekli işte. Yiyecek de pek yemez arabada, midesi bulanıyor diye galiba. Bi çare bulacağız artık :/ Sağol önerilerin için.

merhaba arkadaşlar..5 günlüğüne iş için yurtdışındaydım uğrayamadım.döndükten sonraki gün doruk rahatsızlandı..üst komşunun oğlu gripti.bize gelmişlerdi ben dönünce.hemen kaptı doruk da.dr.a gittik antibiyotiksiz hallettik şükür.bir de alerji olmuş.kollarında bacaklarında sinek ısırığı gibi kabarcıklar çıkmış.dr yediği birşeyden dedi.ben yokken babaannesi 3 gün üst üste bıldırcın yumurtası yedirmiş.dr zaten o yumurta ağır gelir üst üste yediğinden olabilir dedi.kremle atlattık onu da.gribi için sonra kontrole gittiğimizde dr 2 yaş tahlillerini de yapalım dedi.kan verdik.malesef biraz demir eksikliği çıktı.demir şurubu verdi.3 ay kullanacakmışız.biraz buna moralim bozuldu.bol yeşil sebze ve özellikle kırmızı et dedi.aslında zaten her hafta yediği şeyler ama öğünlerinde biraz arttırdık bakalım.
hepatit a aşısını bize haziran ayında amerikadayken yapmışlardı.ikinci dozunuda ocak da yaptırın demişlerdi...
kübra,emel, nurgül ve atladığım varsa affedin beni geçmiş doğumgünleriniz kutlu olsun canlarım.Allah ailenizle birlikte sağlıklı mutlu nice yaş günleri göstersin inşallah..
cerencim atanın düzelmesine sevindim.onların hastalanması bizi de çok hırpalıyor..sen de yurtdışındasın sanırım hala..umarım iyi geçer herşey.ben isviçredeydim.inanılmaz bir soğuk vardı.ordan almanya ya geçtim.orası da aynı.ama doruka çok güzel kışlıklar aldım.sözde textil ülkesiyiz ama ben oradan çok daha ucuza aldım.birde yılbaşına şimdiden hazırlanıyorlar her yerde tavşanlı çukulatalar vardı.bir sürü aldım onlardanda.iyi oldu..
şu demir eksikliği çok fazla değil dese de dr çok taktım kafama.önerisi olan varsa sevinirim.bu arada dr tahlil sonuçlanmadan demir eksikliği olabilir demişti.çünkü ben arada gözlerinin altında kızarıklık oluyor demiştim.bu onun belirtisiymiş.aklınızda olsun.ama şükür boy kilo durumu iyi.13,100 gr 92 cm olmuş beyefendi.
hepinizi öptüm.iyi geceler..

biz de hergün çorba olayını uzun zamandır bıraktık..biz ne yersek onu yiyor.ama ben doruk da şunu farkettim.eğer öğün aralarında yemek yiyeceği zamana 1-2 saat kala birşeyler yerse yemeği çok yemiyor doğal olarak.bizde de artık yemek ayırt etme olayı var.önceden mercimeği çok severdi şimdi çok aç değilse yemiyor.
araba tutma konusunda benim yeğenimde öyleydi.ama o öyle böyle değil araba biraz hareket etsin hemen istifra ederdi.dr bir şurup vermişti.bildiğim kadarıyla bir süre kullandılar.ama şimdi şuruba da gerek kalmadan atlattılar.yani biraz daha büyüyünce geçer bence.şimdisi içinde eline tuzlu çubuk kraker falan ver,bulantısını alır biraz.

sağol tatlım doruk kuzuma da geçmiş olsun
hepatiti daha vurulmadık en iyisi alayım da vurdurayım burdaki hemşire benim canımı çok yaktı diye oğlumu götürmeye korkuyorum aklıma geldi kayınvalidemin ordaki sağlık ocağına vurdurayım ben
2 yaş tahlillerini de yaptırayım nelere baktırdınız
evet mert erenin göz altları hep mor gibi kızarık
ben hep pekmez veriyorum demir için sanırım et falan lazım eee onu da yiyor

Hoşgeldin Canım, o soğukların üstüne Antalya iyi gelmiştir:)
ve de çok geçmiş olsun. Biz de uzun zaman demir eksikliğiyle uğraşmıştık. Doktor ferrosanol vermişti en etkilisi oymuş, uzun süre devam etmiştik, ben de pekmez takviyesi yapmıştım, kırmızı et çok sevmiyordu. Ispanak falan ver ve inek sütünü biraz azalt eğer çok tüketiyorsa, hele de etle birlikte yoğurt falan onlarda demir eksikliğine yol açıyormuş. Çok takma kafana kilosu boyu maşallah çok iyi şurup takviyesiyle düzelir hemen. Yalnız ilaçtan sonra dişleri mutlaka temizle demir ilaçları çok kötü leke yapıyor.

Hoşgeldin canım,geçmiş olsun antibiyotiksiz atlattıgına sevindim..
bizim doktor kan falan istemedi 1 yaş kontrolünde yapılmıştı.
acıkcası bende korkuyorum demir eksikliği çıkar diye
teşekkür ederiz inş. hep birlikte sağlıklı mutlu nice nice senelere...
bildiğim kırmızı et,pekmez,yeşil sebzeler sen takviye yap mutlaka ilaça bağlı kalma
aslı nerelerdesin girmiyosun forma umarım bi sorun yoktur.
ceren de gitti
Mothercare , C&a , idil baby indirimler var kızlar kışlıklarımızı tamamladık
hele ki idil babyde bir montlar kabanlar var bayılırsınız.

uzun zamandır giremedim bütün doğumgünü olan geçen bebişlerin doğumgünleri kutlu olsun.araba tutma konusunda bende çok dertliyim her seferinde mutlaka kusuyo elimizde poşet bekliyoruz.bi yerlere gitmek işkence oluyo.çare bulan banada sölesin.

dün 18 ekim prensesimin doğumgünüydü.iyiki doğdun bitanem iyiki varsın.allahım sana ve abilerine çokkkkkkkkkkkkkkk uzun sağlıklı hayırlı bereketli ömürler versin.sizi bütün kötülüklerden kötü insanlardan korusun .allaha emenetsiniz sizi çokkkkk seviyorum canım yavrularım.evimizin minik prensesi iyiki doğdun.

doğum günün kutlu olsun prenses nice güzel günlerin olsun

ZENCEFİLLİ BALLI LİMON ŞURUBU
Malzemeler:
1 adet orta boy kavanoz
kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil
1 limon (dilimlenmiş)
yeteri kadar bal
Hazırlanışı:

Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik (jülyen doğrama) dilimleyin. Kavanoza yerleştirin ve limonları da ilave edin. Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın.
Kullanırken; bir çay bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan bir ya da iki yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp için.
Sıcak olarak içtiğiniz gibi aynı miktardaki karışıma soğuk su ya da soda ekleyerek de içebilirsiniz.
Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir.

ayrıca

Toz zencefil ve karabiberi küçük bir kavanozda balla karıştırıp her sabah bir çay kaşığı tüketiyorum

kızllar bunları buldum soğuk algınlığı boğaz ağrısı mide bulantıları yol tutmalarına iyi geliyormuş

Son düzenleme:

Ata seven nerelerdesin özledik seni. Burada üç tane ekim rüzgarı vardı bir biz kalmıştık. Canım ya seni çok iyi anlıyorum. Bu Rüzgarlar böyle oluyor demek ki Biz de bu tip sorunlar çok yaşadık, yemedikçe ben üzülüyordum zorladıkça o inat ediyordu. her yolu yöntemi denedik annemle yedirmek için. Ama yok bu öğün bizim zorumuzla ya da oyunla yese bir sonraki öğün lokma yemeyip kendi alacağı kadarını alıyordu. Ben şimdi eskisi gibi zorlamıyorum, hatta bir süre uzun süreler aç bıraktım. Hiç kolay değil, o açken ve o kadar hareket ederken, koşarken zıplarken insanın içi gidiyor gram gram aldığı kilolar da eriyor diye, aç açına nasıl böyle koşup duruyor diye ama işte kendine yeteni alıyorlar ne yaparsak yapalım. aç bıraktım derken her öğün saati ya da aralarda yemek sundum ama yemiyorsa hemen kaldırdım.
Canım ben ne zaman peşini bıraksam yemek konusunda o koşmaya başladı. "Anne açıktım, yiycem ben" demeye. İnsan bunu duyunca çok mutlu oluyor. ama işte biraz rahat olmak ve rahat bırakmak gerek zor da olsa. Her şeyi araştıran, her şeyi deneyen biri olarak Sana tek tavsiye edebileceğim şey bu, rahat ol ve yemek için peşinden koşma, aç kalsa da bekle direnci kırılıyor bir süre sonra, insan açlığa dayanamıyor, o da bunu anlayacak. acıktığını, açlığı öğrenmesine izin ver ne kadar zor da olsa. Sizin hiç olmazsa kilonuz da normalmiş, biz hala 10 kilolardayız inan şöyle 12-13 olsaydı iyice yayardım, o koşsun yemeğin peşinden diye ki şimdi de neredeyse öyle yapıyorum. sabah uyandıktan sonra en az 1 saat yedirmiyorum acıkınca güzel yiyor ki ha bir saat önce, ha bir saat sonra ne farkeder acıksın zaten 6-6,5 gibi uyanır. Öğlen 11,5-12 gibi uyur arada sadece meyve yediririm. uyanınca bir sat sonra 2 gibi de öğle yemeği sonra yine akşama kadar sadece meyve ya da dondurma o da 4ten önce akşam 7 gibi yine acıkır. böyle yani.

yemek seçmesine gelince bu dönemler seçerlermiş, her şey onların seçtiği istediği gibi olacak ya, onun peşine düşüyorlar, dönemsel yani, kalıcı olmaması için yine zorlamamak lazımmış.

Doğum günü kutlu olsun prensesinin. Birlikte mutlu ve sağlıklı nice güzel yıllar geçirin. Allah sizi hiç ayrımasın.

Doğum günü kutlu olsun prensesinin. Birlikte mutlu ve sağlıklı nice güzel yıllar geçirin. Allah sizi hiç ayrımasın.

ah esincim niye böyle oldu bizim rüzgarlar hislerimi çok iyi anlamışsın gerçekten, ama ben aşamıyorum bu durumu galiba yani onun inadı benim annelik güdüsüyle karnını doyurma takıntım çatışıyor. Biliyorum inadından yemiyor ama niye :2: aç bıraktım kaç kez ben de ama önüne istediği şeyi koymazsam tepine tepine ağlıyor sıpa o meyveyi ya da çorbayı öldür allah yemiyor.Nadir anlar var işte bazen mesela kıymayı asla yemeyen çocuk bir keresinde dedesinde 3 tane pide yedi sonra tamam dedim dedeye gittik defalarca dışarıda yedik ama yok yarım pideyi geçmedi. Meyve zaten kendi tercih yapmaya başladığı andan itibaren yemedi tamam kabul dedim ama et tavuk balık sebze çorbaları deli gibi yiyen çocuk hepsini hızla bıraktı.Off bilmiyorum ilginç huyları var mesela eline birşey deymeyecek bulaşmayacak yeni bir tat olmayacak dün kabak tatlısından artık sırf tatlı oldunu anlasın diye zorla diline değdirdim tadını aldığı halde nefretle tükürdü. Bütün gün yanlızca ekmek ya da simit bir kaç ceviz fındık bal ve akşam da az biraz pilav yoğurt ya da kefir işte tüm mönü bu yani süt içmese ölecek ve dediğin gibi işin ilginç tarafı asla oturmuyor olması yani halsiz güçsüz falan değil aksine enerji hat safhada. sabah 10 gibi kalkar kahvaltı da saydıklarımı içer 14 gibi uyur 16 gibi kalkar baba gelene kadar yani 18e kadar aç bırakırım akşam yemeği yesin diye yok olmaz sonra başlar anne mama diye tabii istediği ya ıvır zıvır ya da ekmek ve çay olur 24 gibi de anca uyur. Doktor iştah şurubu verdi yok fayda etmedi şimdi başka bir vitamin aldım ondan medet umuyorum. Yani aslında rüzgar ata mutlu çok mutlu asıl mutsuz olan benim sanki elimden oyuncağımı aldı görevimi yapamıyorum gibi bir ruh halindeyim o güzel beslenirse ben anne gibi anne olabilirmişim gibi geliyor ki aslında bir başkası anlatsa ona da saçmaladığını asıl önemli olanın ruh sağlığı olduğunu ilgilenmenin kıymetini falan anlatacak eğitim ve fikirdeyim Neyse ben de bir kaç ay içinde merak duygusunun yemeklere de yansıyacağını umut ediyorum ne bilim bir gün canı kalacak bu insanlar bu kadar iştahla ne yiyorlar diye meraklanacak umarım. 2 gün önce bir kreşin kapısından girdim en küçük yaş grubunu sormak için 3 dediler aslında rüzgar atanın kreşe ihtiyacı yok biliyorum ama çocukların arasında her gün aynı saatte annesi olmadan yeme merakı uyanır mı merak ediyorum etrafımdakilerse olumsuz bakıyorlar bu düşünceme. Tavsiyene kulak asıcam göstermelik değil gerçekten yaymaya çalışıcam bir de böyle deneyelim. Off şunu yazarken bile hemen arkasından ya hastalanırsa güçsüz düşerse diyorum :18:. Tamam tamam yapıcam :2:

Hedi, güzel kızının doğum günü kutlu olsun. Nice sağlıklı hayırlı yıllarda birlikte olun inşallah.

Ataseven, yeme alışkanlığı için kreşi önerenler fazla. Yani ablamın kızı da anlattığın gibi, ıvır zıvır dışında bir şey yemezdi. Ağzına tencere yemeği değmezdi. Okula başlayınca öyle güzel düzene girdi ki. Ablam çok memnun mesela. Ama yeğenim 6 yaşında. Rüzgar için erken olup olmadığınasen karar verirsin. Yarım gün ver birkaç hafta bak bakalım düzelme oluyor mu. Ona göre devam edersin. Allah yardımcın olsun, Ayşe de hastayken ağzına lokma sokmaz. Seni çok iyi anlıyorum.

Kızlar hepiniz iyisinizdir umarım. Biz pazartesi halıları kaldırıp, tuvalet eğitimine başlıyoruz inşallah. Bakalım kimin inadı galip gelecek. Arkadaşımın kızı ağustos doğumlu, çişi öğrendi. Kakayı da arada söylüyor. Bayağı bi zorlandı ama şimdi rahat. Biz de biraz üstüne düşeceğiz bakalım. Dua edin de hevesimiz kısa sürmesin =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…