- 22 Aralık 2010
- 676
- 5
- 46
nasılsınız kızlar nasıl gidiyor?
arkadaşlar kafam karıştı benim yine..bana yardım edin...
kızım doğdugundan beri gelişimi,beslenmesi,boyu kilosu sürekli takipde olan doktorumuz kızımın alerjik boronşit adına bişey taşımadığını söylüyor sürekli
ama benim kzım her öksürügünü ufak hırıltılara çeviriyor şuana kadar 3-4 kez böyle oldu
güvenmediğim için farklı doktora götürdüm
test yapılmıştı kolundan alerji testi yumurtanın beyazına karşı alerjisi çıkmıştı
yedirme dedi köftesini kekini ayrı yap katma beyazını demişti 1 sene önce
önceleri yedirmedik
sonra başka doktora götürdük
yediğinde vucutta bişey olurmu diye sordu hayır olmuyordu yesin önemli bi besin demişdi.
başka doktra götürdük 4 tüp kan alıp araştırdılar 1 ay sonra çıkmıştı sonucu araştırma hastanesinde.
kanında alerjiye ait bişey çıkmadı ve cigerleride temizdi bişey yoktu
kızımın boşuna canı yanıp test yaptırmıştım
ve yumurtayı yiyor bişey de çıkmıyor vucutta
ama benim aklıma takılıyor yedirme diyen doktor yese bile bi faydası olmaz aksine kanına zarar olur demişti
şimdi ben anlamıyorum kime daha götüreyim hepsi bir telden çalıyor
o başka söylüyor bu başka
kendi doktorum balgamı atamadığı için hırıltı oluyor diye ventolın surup veriyor du bu doktor benim içimi rahatlatıyor
duymak isstediğimde bu fakat tereddütlerim var benim
ben ne yapayım sizce yardımcı olun bana lütfen.
eğer gerçekten alerjik astım+bronjit ise tedavisi var ben geçmi kalıyorum
öyle değilse boşuna kortizonlu havalar neden vereyim biriciğime
hangi doktora götüreyim yazdıklarımın hepsi prof. kime inanayım
kızlar selam sizleri çok özledim ekimcikleri çok merak ediyorum geçmişin hepsini okumadan hemen yazmak istedim hasta olan bütün ekimciklre çook geçmiş olsun doğum günü geçmiş olanlra sağlıklı mutlu yıllar diliyorumoğlum doğum gününün ertesinde bir hasta oldu hala daha burnu akıyor ama ilaç vermiyorum ateşi yok halsizliği yok bir tek hapşırma ve burun akıntısı var tabii öksürükte olmuştu ama şimdi geçti geçen sene sürekli böyle oluyordu doktor kan testi yaptı ve film çekti alerjik astım başlangıcı demişti alerjiside 120.6 çıkmıştı normalde üst değer 60 benimde böyle mevsim değişikliğinde boğazım çok kaşınır birde metal alerjim var zaten oğlumda bana çekmiş galiba:44::44:
hepinizi çook çok öpüyorum kısa zamanda geri gelicem inşallah:126::126::126::126::126: unutmadan iki tane antibiyotik bitirdik orta kulak iltahabı için
birde üç hafta önce falan ayak serçe parmağımı kapıya vurdum korkudan doktora gitmemiştim ama dayanamayıp dün gittim p.tesi film çekilecek galiba kırık hala inanılmaz acıyor ve galiba birazda yamulduama serçe parmağı alçıya almıyorlarmış :26::26::26:napıcaklar bilmiyorum
eşimin kolu kırılmıştıya onu alçıya alırlarken bağrışları duydum korktum,bende doktora gitmedi gitseydim çok trajikomik olurdu onun kolu nenim ayağım alçıda bir de ikimizinde sağ tarafı ikimizi toplasan bir adam etmez o haldeykenneyseki onun alçısı çıktı şimdi bana ne yapacaklar acaba:26::26::26:
en kısa zamanda görüşmek üzere
kızlar şu nane limon zencefil tarçın çörek otu kaynatın bir taşım sonra içine bal katın bebişlere içirin öksürüğe iyi geliyor kızlar ciğerlere iyi geliyor
ayak tabanına viks sürmek yatarken o da iyi geliyormuş
ZENCEFİLLİ BALLI LİMON ŞURUBU
Malzemeler:
1 adet orta boy kavanoz
kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil
1 limon (dilimlenmiş)
yeteri kadar bal
Hazırlanışı:
Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik (jülyen doğrama) dilimleyin. Kavanoza yerleştirin ve limonları da ilave edin. Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın.
Kullanırken; bir çay bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan bir ya da iki yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp için.
Sıcak olarak içtiğiniz gibi aynı miktardaki karışıma soğuk su ya da soda ekleyerek de içebilirsiniz.
Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir.
Toz zencefil ve karabiberi küçük bir kavanozda balla karıştırıp her sabah bir çay kaşığı tüketiyorum 4-5 yıldır grip ve soğukalgınlığı yaşamadım.diye yazmış birisi bunlardan faydalanmak lazım
eşim geçen sene aktardan zencefil falan alacaktı adam vermemiş bebek için olmaz boğazını tahriş eder demiş sizlerde böyle bir problem oluyor mu?
ben doktora gittiğimde oğlumunde ayaklarını gösterdim içe doğru basıyordu diye doktor yürüttü falan bu çocuk düztaban dedihatta özel ayakkabı falan yaptır dedi ama medikale gittim markalı ayakkabı al dedi gerçi dışarıdan çok ayakkabı almadım ama artık hepsini markalı alıcam
kızlar selam sizleri çok özledim ekimcikleri çok merak ediyorum geçmişin hepsini okumadan hemen yazmak istedim hasta olan bütün ekimciklre çook geçmiş olsun doğum günü geçmiş olanlra sağlıklı mutlu yıllar diliyorumoğlum doğum gününün ertesinde bir hasta oldu hala daha burnu akıyor ama ilaç vermiyorum ateşi yok halsizliği yok bir tek hapşırma ve burun akıntısı var tabii öksürükte olmuştu ama şimdi geçti geçen sene sürekli böyle oluyordu doktor kan testi yaptı ve film çekti alerjik astım başlangıcı demişti alerjiside 120.6 çıkmıştı normalde üst değer 60 benimde böyle mevsim değişikliğinde boğazım çok kaşınır birde metal alerjim var zaten oğlumda bana çekmiş galiba:44::44:
hepinizi çook çok öpüyorum kısa zamanda geri gelicem inşallah:126::126::126::126::126: unutmadan iki tane antibiyotik bitirdik orta kulak iltahabı için
birde üç hafta önce falan ayak serçe parmağımı kapıya vurdum korkudan doktora gitmemiştim ama dayanamayıp dün gittim p.tesi film çekilecek galiba kırık hala inanılmaz acıyor ve galiba birazda yamulduama serçe parmağı alçıya almıyorlarmış :26::26::26:napıcaklar bilmiyorum
eşimin kolu kırılmıştıya onu alçıya alırlarken bağrışları duydum korktum,bende doktora gitmedi gitseydim çok trajikomik olurdu onun kolu nenim ayağım alçıda bir de ikimizinde sağ tarafı ikimizi toplasan bir adam etmez o haldeykenneyseki onun alçısı çıktı şimdi bana ne yapacaklar acaba:26::26::26:
sanırım mert eren hasta olacak huysuz başım ağırıyor diyor hafif burnu akıyor gibi şimdi nane limonlu olan çaydan verdim umarım iyi gelir
herkese selamlar; ayy hastalıklar başladı yine heralde..aslında soğuk havadan değil de dengesiz havalardan hasta oluyorlar,umarım nezleyle atlatırlar.
aslıcım hoşgeldin,özlemiştik seni,çok geçmiş olsun size de..sağolsun ben Emel in tarifinden çok mmenun kaldım.Ata da hep boğazdan hastalanır,öksürükle geçirir,zencefil iyi geliyo gerçekten,ben tozundan bulmuştum,ama çok acı dikkat etmek lazım,kaşığın ucuyla koymak gerek..çok faydalı öksürüğe..boğazını da tahriş etmedi ama belki çok kulllanınca öyle bir yanetkisi oluyodur,çok keskin bişey çünkü..
Ata da içe basıyor,doktorumuza sorduk dedi ki,mümkün olduğunca çıplak ayak gezdirin..ve ayak şekli tam olarak 3 yaşında oturur dedi. o zamana kadar bekleyelim,devam eederse ortopediste göndeririz dedi..eğer çok belirgin şekilde basma sorunu yoksa bekle derim ben..o ortopedik ayakkabılar çok sert ve yürümesi çok zor ,ablamdan biliyorum,daha da beter olmuştu yürümesi.ve düztabanlık geçmedi hiç..
esincim,tabanı düz görünüyo evet ama daha küçük oldukları için,başka çocuklara da dikkat et bizdeki gibi bir girinti o kadar belirgin olarak yoktur..
öpüyorum hepinizi,iyi haftalar.
İnşallah yanlış alarmdır. Başladık yine hastalıklara, hoş geldin kış. Gerçi biz Antalya'da daha kış görmedik ama bizim mikrop da İstanbul'dan geldi buraya, dedesi gelmişti, boğaz ağrısı vardı, ondan şüpheleniyorum
Hayatım alerjisi yoksa burun tıkanıklığından oluyor hırıltı doktorum banada ventolin şurubu ve havası verdi ben kullandım ama hırıltısı geçmedi tekrar götürdüm aynı doktora o zaman burnunu temiz tutalım dedi günde 10 defaya yakın sprey kullandım burnundaki pislikleri gerektiğinde çubukla temizledim 4-5 gün içinde hırıltısı geçti her hastalığında bol bol burnunu temizliyorum ve bol adaçayı 3 günde iyileşiyor tabi her çocuğun bünyesi farklıdır hayatım üzülme bide burnunu temiz tutmayı dene bi istersen :26:
selam canım,bu arada henüz ismini bilmiyorum.bizler isimlerimizi yazmıştık;ben ceren..Şekerler albüm nasıl yapılır birde onu anlatıverseniz pek bir mutlu oluverecemartık benimde kendimi tanıtma vakti geldide geçiyor bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?