2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Canım bence de çok takma kafana. Yumurtaya alerjisi olsa zaten yediğinde etkileri belli olurdu. Bu tarz alerji testleri duyduğum kadarıyla bebekler için doğru sonuç vermiyormuş. Çünkü onların bünyesi için bir çok şey yeni olduğu için alerjik çıkabiliyormuş ama yanıltıcıymış. Bir ara Rüzgar çok öksürdüğünde araştırmıştım alerji testi falan böyle duydum. Hırıltıya gelince, sümküremiyorlar, baklgam çıkaramıyorlar, ne varsa iyileşene kadar boğazda midede hırıltılar da normal bence. Ama eğer gerçekten için rahat edecekse bir doktor daha git ama özel omasın bu sefer üni hastanesi falan belki daha çok tatmin eder seni.
Bu arada öksürük şurubu genelde bu yaşlarda önermiyorlar. Kendi kendine geçmesi daha iyiymiş. Rüzgar da 3 gündür hasta öksürük, balgam salya sümük gece gündüz uyuyamıyoruz. Burnu tıkalı olunca uyutmuyor, açamıyorum da, izin vermiyor şu spreylere, ben de üstelemedim, biraz çin yağı damlatıyorum yastığına. Çok öksürüyor, öksürünce de kusuyor, yani 3 gündür yemek uykumuz yine alt üst. Şimdi bende de başladı boğaz ağrısı falan bana sattı, aman o iyi olsun da.

Canım ya, nasıl merak ettik seni, Allahtan internetmiş. Kimsenin de haberi yokmuş. Çok sevindim döndüğüne. Fatihe de geçmiş olsun, geçmiş zaten sevindim. Kırık için de sana geçmiş olsun. O minik parmaklar çok çabuk kırılırmış ve çoğu zaman farkına bile varmadan kaynarmış diye duymuştum. Bir keresinde koltuğun kenarına çarptığımda benimki de kırılmıştı galiba, gitmedim gerçi, şişti morardı, sonra geçti:)

kızlar şu nane limon zencefil tarçın çörek otu kaynatın bir taşım sonra içine bal katın bebişlere içirin öksürüğe iyi geliyor kızlar ciğerlere iyi geliyor
ayak tabanına viks sürmek yatarken o da iyi geliyormuş
ZENCEFİLLİ BALLI LİMON ŞURUBU
Malzemeler:
1 adet orta boy kavanoz
kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil
1 limon (dilimlenmiş)
yeteri kadar bal
Hazırlanışı:

Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik (jülyen doğrama) dilimleyin. Kavanoza yerleştirin ve limonları da ilave edin. Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın.
Kullanırken; bir çay bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan bir ya da iki yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp için.
Sıcak olarak içtiğiniz gibi aynı miktardaki karışıma soğuk su ya da soda ekleyerek de içebilirsiniz.
Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir.

Toz zencefil ve karabiberi küçük bir kavanozda balla karıştırıp her sabah bir çay kaşığı tüketiyorum 4-5 yıldır grip ve soğukalgınlığı yaşamadım.diye yazmış birisi bunlardan faydalanmak lazım

Teşekkürler canım hemen yarın deneyeceğim, çok severim böyle doğal tarifleri.

eşim geçen sene aktardan zencefil falan alacaktı adam vermemiş bebek için olmaz boğazını tahriş eder demiş sizlerde böyle bir problem oluyor mu?
ben doktora gittiğimde oğlumunde ayaklarını gösterdim içe doğru basıyordu diye doktor yürüttü falan bu çocuk düztaban dedi hatta özel ayakkabı falan yaptır dedi ama medikale gittim markalı ayakkabı al dedi gerçi dışarıdan çok ayakkabı almadım ama artık hepsini markalı alıcam

Sen söyleyince aklıma geldi ben de hep kontrolde sorayım doktora diyorum ama unutuyorum. Rüzgarın da sanki ayaklarının altı çok düz geliyor bana, içe doğru basma yok ama başka belirtileri var mıymış ki bilmiyorum, nedense unutuyorum hep. Bu arada markalı ayakkabılar chicco nun falan da ortapedik diye biliyorum çoğu modeli. Eskiden yoktu diye yaptırılıyordu belki de.

çok geçmiş olsun tatlım üzüldüm umarım çabuk iyileşirsiniz:26:

sanırım mert eren hasta olacak huysuz başım ağırıyor diyor hafif burnu akıyor gibi şimdi nane limonlu olan çaydan verdim umarım iyi gelir

Aslı hoşgeldin tekrardan, çok da geçmiş olsun. Umarım önemli bir şeyin yoktur.

Loveli, inşallah hasta olmadan atlatır. Yavrum, baş ağrısını da biliyor.

Bu arada zencefil çok yararlı ama kararında kullanmak gerekiyor. Tozunu kullanmanızı tavsiye etmem, çok etkili çocuklar rahatsız olabilir. Tazesinden küçük bir parça kullanın bence. Çocuklar kışı kasta olmadan atlatırlar inşallah.

sanırım mert eren hasta olacak huysuz başım ağırıyor diyor hafif burnu akıyor gibi şimdi nane limonlu olan çaydan verdim umarım iyi gelir

İnşallah yanlış alarmdır. Başladık yine hastalıklara, hoş geldin kış. Gerçi biz Antalya'da daha kış görmedik ama bizim mikrop da İstanbul'dan geldi buraya, dedesi gelmişti, boğaz ağrısı vardı, ondan şüpheleniyorum

herkese selamlar; ayy hastalıklar başladı yine heralde..aslında soğuk havadan değil de dengesiz havalardan hasta oluyorlar,umarım nezleyle atlatırlar.
aslıcım hoşgeldin,özlemiştik seni,çok geçmiş olsun size de..sağolsun ben Emel in tarifinden çok mmenun kaldım.Ata da hep boğazdan hastalanır,öksürükle geçirir,zencefil iyi geliyo gerçekten,ben tozundan bulmuştum,ama çok acı dikkat etmek lazım,kaşığın ucuyla koymak gerek..çok faydalı öksürüğe..boğazını da tahriş etmedi ama belki çok kulllanınca öyle bir yanetkisi oluyodur,çok keskin bişey çünkü..

Ata da içe basıyor,doktorumuza sorduk dedi ki,mümkün olduğunca çıplak ayak gezdirin..ve ayak şekli tam olarak 3 yaşında oturur dedi. o zamana kadar bekleyelim,devam eederse ortopediste göndeririz dedi..eğer çok belirgin şekilde basma sorunu yoksa bekle derim ben..o ortopedik ayakkabılar çok sert ve yürümesi çok zor ,ablamdan biliyorum,daha da beter olmuştu yürümesi.ve düztabanlık geçmedi hiç..
esincim,tabanı düz görünüyo evet ama daha küçük oldukları için,başka çocuklara da dikkat et bizdeki gibi bir girinti o kadar belirgin olarak yoktur..

öpüyorum hepinizi,iyi haftalar.

Selam kızlar herkese, umarım hepinizin keyifleri yerindedir. Ben çok ağır bir grip geçiriyorum ve iki gündür gözler, ağız, burun akıyor ve her yanım kırılıyor. Rüzgar da hasta olduğu için gece boyunca tam uyuyamıyoruz, babasını istemiyor gece uyanınca illa ben. Uyuyup dinlenemeyince de geçmiyor sanki daha da artıyor. Bugün babası erken geldi al dedim gidin nereye gidiyorsanız ben biraz dinleneyim. Aldı götürdü dışarı Rüzgar'ı, Rüzgar daha iyi artık tabi, öksürük gündüz yok, akıntı da azaldı ve dışarıda daha iyi oluyor. Neyse yattım biraz dinlendim daha iyiyim. Şu grip aşılarını yaptıran yararını görenler var mı onu soracaktım. Sevmem öyle şeyleri, ilaç bile kullanmam ama çocukla hasta olunmuyor, her taraf her tarafta şimdi, mutfak diye bir şey kalmadı:)) ama halim yok, Bir tek Rüzgarın yemeğini yapıp kaçıyorum hemen.

Sana da iyi haftalar canım,
Ben daha zencefil alamadım gündüz aklıma gelmiyor, şimdi burda yine görünce babayı yolladım markete daha deneyemedik yani, bakalım şu öksürük geçse çok rahatlıycam hep öksürükten uyanıyor.
Düz tabanlık konusuna gelince, haklısın çoğu bebeğin öyle düz görünüyor ama babada yarı düztabanlık varmış, her şeyiyle ona çektiği için şüphelendim ben ama dediğin gibi 3 yaşına kadar beklemek lazım, çıplak ayak gezdirmeyi ben de yapayım o zaman her ihtimale karşı.

adanada da havalar sıcak hem de ne sıcak işte sabah 6 da evden çıkıyor kışlık eve geliyor yazlık dengesiz bir hava şimdi daha iyi bu barış mançonun tarifi cidden iyi şimdi burnu hapşırığı yok şükür .ben toz almadım parçalı olarak alıyorum bir tane atıyorum içine iyi oluyor tadı da güzel oluyor o şekilde

ablam da oğlum için aynısını dedi ama ben daha erken diye düşünmüştüm ayak şekli oturmadı daha arada kontrol ediyorum düz taban değil bence içe basımı da azaldı tüm yaz yalın ayak gezdi hala da ayağında çorap geziyor evde terlik giymiyor yerler çok soğumadı diye dert etmiyorum şimdilik

Merhaba dünya güzeli anneler ve kuzucukları

Ben uzun zaman takip edemedim biliyorsunuz neler paylaşıldı hangi konularda fikir alışverişinde bulundunuz bilemiyorum geçmişin hepsini okumak çok zor benim gibi kuduruk bir çocukla kafamı ekrana yapıştırıyor resmen ikimiz beraber pcdeyken çoğu şeyi yapamıyorum eminim sizde aynı durumdasınız sizlerden bilgi almak istediğim bir konu var şekerler

Bitanelerimizin tuvalet eğitimine başlayan var mı ?

Ben ara ara denemeler yapıyorum çişimizi söylemeye başladık ama kakamız hala çok kıymetli bezine yaptıktan sonra kaka yaptım diyor kayınvalidem bezi bir kerede çıkar bir daha bağlama dedi bu hafta geçsin haftaya yapıcam bakalım izmir yolculuğum var yarın küçük bir tedavim var gidip geleyim daha sonraları evdeyim sürekli ilgilenebilirim inşallah olumlu sonuç alabilirim :26:

Bu konu hakkında bazen sinirlerimi bozuyorlar yaşını başını almış bayanlar '' ohooo biz 1 yaşını geçinde bezden temizledik şimdiki gençler pek rahat tak bezi at bezi işlerine geliyor uğraşmıyorlar '' diyorlar süpersonik çocukları vardı galiba 1 yaşında bezi bırakacak la havle deyip geçiyorum susmak en güzel cevap kayınvalidem sen başlayacağın güne karar ver beraber bıraktırırız diyor destek olması hoşuma gitti tavsiyelerini kulak ardı etmeyeceğim umarım çabuk atlatırız bu dönemi

Bu konu hakkında umarım bilgi alışverişinde bulunmamışsınızdır

Şekerler albüm nasıl yapılır birde onu anlatıverseniz pek bir mutlu oluverecem artık benimde kendimi tanıtma vakti geldide geçiyor bile

burnunu temizliyoruz tatlım teşekkür ederim fikrin için..

Hepinize geçmiş olsun canım merak ettik seni hoşgeldin..
esincim sanada geçmişolsun dediğin gibi kış hoşgeldi :)
ayakkabı konusunda benim cadınında ayakları taraklı hep ortapedik aldık
ayakkabı önemli..
emelin veridiği tarif çok güzel deniycem bende
hoşcakalın

Son düzenleme:
esincim çok geçmiş olsun canım,inşallah en kısa zamanda toparlanırsın..grip aşısı o mevsimde grip oldukptan sonra işe yaramıyo. sezon başlangıcında vücuduna henüz mikrop girmemişken yapılırsa faydalı,yani daha hafif atlatamnı sağlıyor hastalığı.. yani senin için geç oldu biraz..sen koruyucu olarak iyi beslen,vitaminini falan aksatma en iyisi,sık hastalanıyorsan..

Şekerler albüm nasıl yapılır birde onu anlatıverseniz pek bir mutlu oluverecem artık benimde kendimi tanıtma vakti geldide geçiyor bile
selam canım,bu arada henüz ismini bilmiyorum.bizler isimlerimizi yazmıştık;ben ceren..
bizler sadece arkadaşlarımıza açık ,özel albüm olarak seçtik,sonra resim yüklemeye başlıyosun zaten..profi,l kısmında albüm oluşturdan başlıyosun..seni d e merak ediyoruz,sanırım sen bizim albümleri gördün..:)
tuvlaet eğitimini tabii ki konuştuk ama devam ederiz sorun değil,birbirimizin sorunlarından konuşuyoruz her zaman,tekrar tekrar,sonuçta destek olmak için burdayız birbirimize..neyse ayrıca bu da bir sorun değil de..aramızda henüz alıştırabilen yok..yanlış hatırlamıyosam,Rüzgar en hızlısıydı,söylüyodu yaz başına kakasını falan ama o da sonradan bıraktı..
Ata nın kabızlık sorunu olduğu için ben çok ısrar edemiyorum.wc yi reddediyo kesinlikle,oturttuğum zaman da kabız oluyo..o yüzden bıraktım,ne yapayım her şeyin bir zamanı var,ne yaparsam yapayım o hazır olunca yapacak zaten.....
zaten çocuğu büyütmüş herkes,tuvalet eğitimini 1yaşında vermiş,kendi kendine yemeyi 1,5 yaşında öğretmiş,konuşamaya da 10a ylık başlamıştır.

kızlar bu arada,Ata konuşma konusunda fena değil,ilerleme var en azından,değişik kelimeler söylüyo,yuvarlayıp şarkılar söylüyo,ama hala net olarak cümle yok...şuna karar verdim,sanırım Ata bebeklikte kaldı biraz yani çocuk moduna geçmedi gibi geliyo..yaşıtı çocukalra bakınca daha olgunlar,benimki hala da bebeksi..anlatabildim mi bilemiyorum ama..onun da zamanı var demek ki..çok takamamaya çalışıyorum..bakalım..

kübracım,onu yazmayı unutmuşum,gerçeketn burnun açık olması çok önemli,doktorum da bana hep diyo,kulağın için bile burnunu açık tutmak zorundasın diye..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…