ben hiç kulllanmadım gerek görmedim açıkçası boyu 90 cm falandı kilo 15 kiloKübra, Ecrin'in daha iyi olmasına sevindim. Bence de farklı bir doktorun görmesinde yarar var. İnşallah her şey yolundadır.
Aedk, size de geçmiş olsun. Eşinin söylediği çok doğru bence, benim eşim de Ayşe'yi kış aylarında hastaneye götürmemi istemez. Doktorumuz bize çok önemli bir rahatsızlığı yoksa getirmeyin, burada daha çok mikrop var, sağlam çocuk hasta olur demişti. Ondan beri sakınıyoruz. Öksürüğe siyah turp ve limon, soğan suyu ve bal karışımından başka bir şeyin iyi geldiğine şahit olmadımi ben. Her duyduğumuzu denersek çocuklar yandı =) Ben en mantıklısını pekmez olarak görüyorum açıkçası.
Bu arada bir şey soracağım. Aranızda balık yağı, vitamin gibi destek ürün kullananlar var mı? Bizim kızın iştahı yerinde çok şükür ama bana kansız gibi geliyor, ayrıca boyu da uzamıyor gibi. En son kontrolde hemşire yaşına göre normal ama kilosuna göre kısa demişti =( Eşim de ben de çok uzun değiliz. Eşim 175 ben 160 ama merak ediyorum yine de. Süt de içmediği için takıntı yaptım galiba.
Kübracım crin'in daha iyi olmasına çok çok sevindim. Benim de aklıma o süt olayı gelmişti ilk aslında, bir de yeni sormuştun bir şey olur mu diye, hissetin mi nedir. Annelik işte.
Melcim,
öksürük krizinize vicksin iyi gelememesine aksine daha kötü yapmasına üzüldüm gerçekten. Benim arkadaşım bebekliğinden beri sürerdi kızına hep rahat uyuduklarını söylerdi ben kendim de denedim Rüzgar'da azıcık sürüp tabanlarına çorapla uyutmuştum. Ama şöyle bir fark var ki bu durum grip, nezle gibi burun akıntısı ve tıkanıklığa bağlı öksürüklerde işe yarıyor yani nefesi açıyor, hatta balgamı sümüğü kurutuyor da olabilir. Ben çok faydasını gördüm, hastayken öksürükten uyuyamıyordu ve sürdüğümde sabaha kadar uyanmamıştı Rüzgar. Vicks'in kutusunda da bebeklere asla solutmayın yazıyordu, ayak tabanlarına sürülüyormuş sadece. Ama sizin Alerjik kuru öksürük için ters etki yapmış olabilir, üzüldüm gerçekten. Grip nezle akıntı değilse sebebi yumuşatıcı şeyler ver geçmesi için. bol bol su içsin. Klimalar felaket. Bir buhar aleti edinmek lazım. Şu soğuk buhar yapan makineler var ya onlar çok işe yarıyor diyorlar klimanın havayı kurutmasına. Ben ısıtıcının üstüne su koyuyordum ama çok etkili değil bu. Canım geçmiş olsun tekaradan umarım geçer öksürüğü oğluşunun. Bu arada eşinin doktor olması ne güzel, kendi söküğünü dikemez desen de bir güven ya, ne bileyim, çocuğum olduktan sonra bir çocuk doktoruyla mı evlenseydim diye düşünürdüm hep
Beslenmesi iyiyse bence çok üstüne gitme vitamin yüklemesiyle. gereksiz vitamin takviyesi de karaciğeri ve böbrekleri aşırı yorarmış, dikkat etmek lazım. Ben doktorun önerisiyle tamamen kestim vitamin desteğini ki biliyorsun Rüzgar çok minyon hem kilo hem de boy olarak, iştahı da çok değil ama buna rağmen doktor kullanmayın artık dedi ve zincomega balık yağını da bıraktık böylece. Gerçi bana kalsa onu bırakmazdım içim rahat ediyordu ama gereksizse de kullanmak yanlış olurdu.
Canm ya Atanın konuşmasını ilerletmesine çok çok sevindim. Artk yakında sorularına cevap yetiştiremezsiniz bak görürsün.
Diş siyahlıkları bizde de hep sorundu, dişçi bile baktı, çürük başlangıcı gibi dedi, fırçalayın sık sık geçebilir ya da en azından ilerlemez demişti. Gerçekten de dediğin gibi fırçaladıkça azaldı, seviniyorum. Günde iki kere uykulardan önce fırçalıyoruz. Güzelce köpürtüyoruz, tükürüp çalkalıyor ağzını.
Bu arada demek çişini de söylüyor Paşamız oh ne mutlu sana. bizde o konuda hala bir gelişme yok.
merhaba cerencim..sen de yoktun sanırım.kübranın ecrinin durumu çok üzdü bizi arada atladım ,hoşgeldin..bende işe ara verdim ve yakında bir işim olmayacağından nette daha çok geziniyorum:)) iyi dileklerin için teşekkür ederim.umarım dediğin gibi iyi olur bizim için.çalışmayacak olmam sorun şu an benim için.çünkü orda güvenip bakıcı bulmam, iş bulmam çok zor bence.artık ev hanımı modunda günler beni bekliyor sanırım.avrupa olsaydı bu kadar dert etmezdim de öyle haftasonu bir tr ye gideyim diyebileceğim mesafe de olmayacağız.neyse yaşayıp göreceğiz bakalım.orada evde olacağımdan bol bol yazarım.ama saat farkından dolayı çok denk gelemeyebiliriz:))
ahh o öksürük yok mu.doruk öksürdükçe içim parçalanıyor.ama kuru öksürük olduğundan sanırım dediğin gibi alerjik olabilir.bir de bizimki birazda klimadan sanırım.malum evde olduğumuz sürece ve gece sabaha kadar çalışıyor.benim bile boğazlarımı rahatsız ediyor.bu klimanın zararı nasıl engellenir bilen varsa paylaşırsa sevinirim.herkesi öptümm..
çok uzun süredir her sabah aç karnına balıkyağı veriyorum ben ismi seven seas içinde balık yağı oranı çok yüksek diğer markalarla karşılartırdım hep doktoruna ve eczacılara çok danıştım bu markayı önerdi çoğu değeri yüksek olduğu için...
kübracım belkide olabilir...kafam o kadar dağınıkki sana yazarken sadece geçmiş olsun dedim aynı sorunu biz 3 kere yaşadık kafa kalmadıki sana anlatabileyim kaka yapabiliyorsa ve gaz çıkarabiliyorsa düğümlenme yoktur yüksek ihtimal mikrop kapmıştır endişelenme hiç babaanemiz umreden gelince ondan mikrop kapmıştı ahmet enes sonra dedesinin parasıyla oynadı eline aldı ağzına sokmuştu ne kadar anında müdahele etsende bi anlık ağzına sokup çıkarması mikrobu kapmaya yetmişti bide denizde kapmıştık kakası ishal ve kanlıydı ağrısı çoktu hiç birinde düğümlenme demediler mikrobik dediler durumu iyidir inşlh ecrinimizin...
hoşbulduk canım,1 hafta yoktum,inan daha kendime gelemedim.fuar çok yorucuydu,uçuşlar da rötarlı olunca perişanlıktı yani ..dönünce de paşamız kapris yaptı tabii:)iş konusu da belli oolmaz,yerleştikten sonra biraz kendine de vakit ayırırsın,alışmak için,evde olmak bi süre iyi de gelir,sonrasında belli olmaz bu işler,güzel bir iş fırsatı çıkabilir,iyi bir bakıcıyla beraber:)
klimanın havayı kurutmasından ziyade bakteri barındırması büyük sorun.bende de astım olduğundan sıkıntı oluyor.klimalarda bakteri önceleyen filtreler var,onlardan kullanmak lazım bir de sprey var,filtreye sıkılıyo ondan da kullanabilrsin,faydalı oluyor.ayrıca esin in dediği gibi nem de çok önemli ama belli olmaz ,fazla nem de öksrüğü artırabiliyo.geçmiş olsun tatlım.
[
Canm ya Atanın konuşmasını ilerletmesine çok çok sevindim. Artk yakında sorularına cevap yetiştiremezsiniz bak görürsün.
Diş siyahlıkları bizde de hep sorundu, dişçi bile baktı, çürük başlangıcı gibi dedi, fırçalayın sık sık geçebilir ya da en azından ilerlemez demişti. Gerçekten de dediğin gibi fırçaladıkça azaldı, seviniyorum. Günde iki kere uykulardan önce fırçalıyoruz. Güzelce köpürtüyoruz, tükürüp çalkalıyor ağzını.
Bu arada demek çişini de söylüyor Paşamız oh ne mutlu sana. bizde o konuda hala bir gelişme yok.
günaydın arkadaşlar...doruk dün gece on buçukta bir başladı bire kadar ara ara acayip öksürük krizi yaşadı.ne yapacağımı şaşırdım.sonra geçti.sabah yine ara ara öksürdü.soğuk algınlığı değil ,hırıltısı,balgamı,burun akıntısı yok.kuru öksürük.yavrum öksürükten gece rahat uyuyamadı bile.eşimde nöbetçiydi tek başıma elim ayağıma dolandı yani.kayınvalidemde doktorluk birşey yok bence diyor ama çok içim rahat değil.arkadaşımda alerjik astım olmasın falan dedi.iyice aklım bulandı.acaba çocuk dr. yerine direk alerji doktoruna mı götürsem.evde olunca bir de iyice kafamda seneryo yazar oldum..
kübracım bu arada ecrin nasıl oldu.daha iyidir umarım.
hepinizi öptüm..
Canım 1 yaşındaydı sanırım 1 şişe kullanmıştık vitamin bu hastalıgında yine verdi bağışıklı sistemi güçlenmesi için dedi zinco diye bişey normalde içirmiyordum
bu 2 oldu işte. boyu kilosu kaç ayşenin
canım biz yaz ortasından beri immuzinc kullanıyoruz.bağışıklık sistemini güçlendirici.bir şişe bitirdik.şimdi ona ara verdik zinco mega balık yağına başladık.ikisini dönüşümlü günlük olarak veriyorum.bir de öyle burnu akıp grip gibi olursa umca diye bir vitamin var,onu veriyorum.ama immuzinc i tavsiye ederim.eşim de onun kapsülünü kendi kullanıyor.
süt içmiyorsa yoğurda yönelin.yoğurt sütten daha fazla kalsiyum içeriyormuş hem.yada sütü nesquik ile denedin mi belki o zaman içer...
günaydın Melcim,bence bir doktora götürmende fayda var,uykusunu bölecek bir öksürük tedavi olmalı bence.alerjiye zaten göğüs hastalıkları bakıyor.ama bence önce kendi doktorunuza götür.alerji şüphesi olursa o yönlendirir mutlaka.telaşlanma canım benim,bence etrafındakiler aklını karıştırıyo,randevu al ve git ,için rahat etsin bişi kaybetmezsin nasılsa.:)
canım Hırıltısı olmadıgı sürece alerjik astım olacagını sanmıyorum boğazları tahriş oldugundan sürekli öksürüyo olabilir
tabi götürmende fayda var.
kızım dün 6 kere yapmış hepsi az az normalde günde 1 kez yapıyodu çok nadir 2 kez yaptıgı oluyodu.6 çok fazla.
bende zincoyu bagırsakları güçlensin diye içiriyorum bu sıra,doktor verdi bi kaç güne bırakacagım yanı 1 hafta kullanmış oluyorum.doktorumuzda karşıydı bu tarz vitamnlere ama kullanman gerekiyor bu hastalıgı için dedi.
ayşeciğin herşeyi gayet normal bence.benim kzıımda 14.5 kilo boy 90 1 hafta önce 90 nı gördük çok şükür.
komşumun oğlu aralık dogumlu 2 ay var aralarında boydada kilodada önde gidiyor
neyden kaynaklanıyor bilmem ben maşallah hiç hasta oldugunu görmedim arada burnu akıyor o kadar.(maşallah)neyle alakalı bir durum çözemedim allah ım hepimizin çocuklarına saglık sıhhat versin...
benim kzıımda peynir yemiyor mesela denemediğim yöntem kalmadı geçen kıvırcıgın içinde peynir yiyormuş annem azıcık oda yemiş nasıl mutlu oldum.sütü içer birde yogurt ya da ayran yer. napıyım yemiyor peynir işte keşke yese.
iyi akşamlar herkeze...
canım Hırıltısı olmadıgı sürece alerjik astım olacagını sanmıyorum boğazları tahriş oldugundan sürekli öksürüyo olabilir
kızım dün 6 kere yapmış hepsi az az normalde günde 1 kez yapıyodu çok nadir 2 kez yaptıgı oluyodu.6 çok fazla.
bende zincoyu bagırsakları güçlensin diye içiriyorum bu sıra,doktor verdi bi kaç güne bırakacagım yanı 1 hafta kullanmış oluyorum.doktorumuzda karşıydı bu tarz vitamnlere ama kullanman gerekiyor bu hastalıgı için dedi.
ayşeciğin herşeyi gayet normal bence.benim kzıımda 14.5 kilo boy 90 1 hafta önce 90 nı gördük çok şükür.
neyden kaynaklanıyor bilmem ben maşallah hiç hasta oldugunu görmedim arada burnu akıyor o kadar.(maşallah)neyle alakalı bir durum çözemedim allah ım hepimizin çocuklarına saglık sıhhat versin...
benim kzıımda peynir yemiyor mesela denemediğim yöntem kalmadı geçen kıvırcıgın içinde peynir yiyormuş annem azıcık oda yemiş nasıl mutlu oldum.sütü içer birde yogurt ya da ayran yer. napıyım yemiyor peynir işte keşke yese.
iyi akşamlar herkeze...
inşallah canım öyle bir durum yoktur.pazartesi dr.a aldım randevuyu..
kübracım dr sana iyileşme süreci ile ilgili bilgi vermiş miydi? belki hastalığın seyrinde normaldir 6 kere olması..çok fazla tabi ama Allah ım beterinden korusun yavrularımızı.amin..
ben kaçtım.yemek yapmam lazım.malum evde olunca mükellef bir sofra hazırlamam şart oldu :)))
günaydın herkese;canım Hırıltısı olmadıgı sürece alerjik astım olacagını sanmıyorum boğazları tahriş oldugundan sürekli öksürüyo olabilir
iyi akşamlar herkeze...
günaydın herkese;
canım Ata günde 2-3 kez yapıyor normalde :)kabızlıktan yeni kurtulduysa 4 ü buluyor:):) canım merak etme normaldir sanırım,sonuçta hemen 2 günde tamamen iyileşmesi zor,Esin 'in dediği gibi temizleniyodur barsakları..hastalanmayan çocuk çok iyi diye düşünmeyin,bebeklik ve çocukluk çağlarında ,girp nezle boğaz enf. vb hastalıklara yakalanmak çok da kötü değil.bvücutları bağışıklık kazanıyor mikroplara,bu sebeple ileriki yaşlarında daha sağlıklı oluyolarmış.Allah çaresiz dert vermesin,tabii ki çocuklarımızın ufacık bir yeri ağrısa biz endişeden kıvranıyoruz bizim canımız 10 kat daha fazla yanıyo ama geçip gidecek işte bu günler de..
boy kilo konusunda kız-erkek farkı da çok oluyor,gelişim tablolarında dikkat ederseniz,kız-erkek ayrıdır ve erkeklerinki daha fazladır.ayrıca kalıtım çok etkili. yani minyon anne-babadan çok uzun boylu çocuk çıkması çok zor bir ihtimal.yani Ayşe için boy kilo gayet normal bence..
Melcim ,sen işi bıraktın galiba,o kısmı kaçırmışım kusura bakma,ne zaman gidiyosunuz?
peynir konusunda da,çeşitli peynirleri denemekte fayda var; Ata mesela sert peynir seviyo,,yumuşak peynire acı diyo...bir de tost deneyebilrsiniz,benim paşa bayılır tosta..
yoğurt,süt tüketiyosa peynire de çok takmayın derim ben,kalsiyumu bir yerden karşılasın da..:)
kızlar tekrar sormak istiyorum ,emziğe devame den var mı bizim gibi,nasıl bıraktırmalı acaba,1-2 yol denedim tutmadı :18:
öpüyorum sizleri de ekimcikleri de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?