2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

esincim selam canım.viks dediğin gibi sanırım gribal durumlarda işe yarıyor.doruk unki kuru öksürük.hırıltı ,akıntı yok..akşam eşimle konuşucam tekrar dr a gidelim diye.çünkü haftaya o gidecek ben tek başıma öyle tahlil falan olursa idare edemem.bakamıyorum doruk tan kan falan alındığında.arkadaşa bahsettim bugün. o da biraz canımı sıktı.gerçi biraz evhamlıdır ama aklıma takıldı.kuru öksürük genelde alerjik astım da olur dedi.eşimi aradım bir telaş.o da tek başına öksürükle bunun teşhisi mi olur dedi.ilk defa duydum ama bizimkisi istanbul bronşiti diye birşey olabilirmiş:) o neyse hiç duymamıştım.neyse akşam konuşalım deyip beni geçiştirdi sanırım:)) yani dr olması pek işe yaramıyor merak etme.hele bizimkinin eline Allah düşürmesin, beyin cerrahı.en fenası.o yüzden sanırım öksürük falan ona hastalık gibi gelmiyor mudur nedir anlamadım..
milyoncum sen de yoktun ne zamandır.ahmet enes nasıl geçmiştir umarım gribiniz.

ben hiç kulllanmadım gerek görmedim açıkçası boyu 90 cm falandı kilo 15 kilo
ben takılmıyorum sağlıklı olsun da d,yorum uzun olmasa da olur

ya diş fırçalamayı çok ihmal ettim unutuyorum yaaaaaa başlıyım diyoum unutuyorum sabah erken kalkıyor fırçalamıyor akşam da unutuyorum ihmal ediyorum ki dişleri lekeli azalmış ama var yaaa
sabahları ağzı kokuyor sizinkilerde oluyor mu

hoşbulduk canım,1 hafta yoktum,inan daha kendime gelemedim.fuar çok yorucuydu,uçuşlar da rötarlı olunca perişanlıktı yani ..dönünce de paşamız kapris yaptı tabii:)iş konusu da belli oolmaz,yerleştikten sonra biraz kendine de vakit ayırırsın,alışmak için,evde olmak bi süre iyi de gelir,sonrasında belli olmaz bu işler,güzel bir iş fırsatı çıkabilir,iyi bir bakıcıyla beraber:)
klimanın havayı kurutmasından ziyade bakteri barındırması büyük sorun.bende de astım olduğundan sıkıntı oluyor.klimalarda bakteri önceleyen filtreler var,onlardan kullanmak lazım bir de sprey var,filtreye sıkılıyo ondan da kullanabilrsin,faydalı oluyor.ayrıca esin in dediği gibi nem de çok önemli ama belli olmaz ,fazla nem de öksrüğü artırabiliyo.geçmiş olsun tatlım.

[
Canm ya Atanın konuşmasını ilerletmesine çok çok sevindim. Artk yakında sorularına cevap yetiştiremezsiniz bak görürsün.
Diş siyahlıkları bizde de hep sorundu, dişçi bile baktı, çürük başlangıcı gibi dedi, fırçalayın sık sık geçebilir ya da en azından ilerlemez demişti. Gerçekten de dediğin gibi fırçaladıkça azaldı, seviniyorum. Günde iki kere uykulardan önce fırçalıyoruz. Güzelce köpürtüyoruz, tükürüp çalkalıyor ağzını.
Bu arada demek çişini de söylüyor Paşamız oh ne mutlu sana. bizde o konuda hala bir gelişme yok.[/QUOTE]

inşallah canım,yeter ki konuşsun,şikayet etmicem hiç sorulardan falan :)
bu arada paşam dişlerini pek öyle köpürtüp fırçalamıyor aslında çok tertemiz yağtığı söylenemez ama idare ediyo işte,bi de tükürmeyi öğrenemedi daha ,çok komik oluyo yutuyo suyu sonra tükürüyo

öptüm hepinizi.

Ay canım benim böyle benimsilemeniz beni çok mutlu ediyor gerçekten teşekkür ederim.
muayene sırasında hiç durmadan agladığı için doktor agrısından dolayı düşündü hatta düşündük onun üzerine 4 kakanında kanlı olması en son sırf kan olması onun üzerine ateş,kusma karın agrısı olması şüpheye düşürdü lefleride şişmiş görünce ilk ultrasonda ihtimal verdi.bi kaç doktorla konuşup karar verdiler.
onların paniklemesi beni kat kat korkuttu. yoksa bizim doktorumuzda kulak burun boğaz uzmanı hani direk bu doktorun demesiyle hareket etmedik. bizede enfeksiyon dediler en son.yediği ellediği,dilden bile bulaşıyormuş. bugün iyiymiş çok şükür yarım saat sonra yanındayım.allah ım tüm çocuklarımızı korusun..bizi onlarla sınamasın..
(amin)

inşallah canım,yeter ki konuşsun,şikayet etmicem hiç sorulardan falan :)
bu arada paşam dişlerini pek öyle köpürtüp fırçalamıyor aslında çok tertemiz yağtığı söylenemez ama idare ediyo işte,bi de tükürmeyi öğrenemedi daha ,çok komik oluyo yutuyo suyu sonra tükürüyo

öptüm hepinizi.[/QUOTE]

Rüzgar da il kzamanlar yutuyordu sonra tükürürdu ya da hiç tükürmüyordu, ben o zamanlar çok macun kullanmadım ya sadece ucunu değirdim fırçaya ya da boş suyla fırçaladım. Sonra her seferinde kendim fırçalarken onun yanında bir fırçalamada on kere tükürüyordum gösterdim ona da böyle yap diye. Sonra macun kullanmaya başladım, ağzı köpürünce hemen tükürmeye başladı, güzelce fırçalıyoruz ama arada yuttuğu da oluyor birazını, umarım bir şey olmaz ondan da. Bu arada tükürmeyi öğrenince her yerde her şeye tükürdüğü bir dönem de oluyor.

günaydın arkadaşlar...doruk dün gece on buçukta bir başladı bire kadar ara ara acayip öksürük krizi yaşadı.ne yapacağımı şaşırdım.sonra geçti.sabah yine ara ara öksürdü.soğuk algınlığı değil ,hırıltısı,balgamı,burun akıntısı yok.kuru öksürük.yavrum öksürükten gece rahat uyuyamadı bile.eşimde nöbetçiydi tek başıma elim ayağıma dolandı yani.kayınvalidemde doktorluk birşey yok bence diyor ama çok içim rahat değil.arkadaşımda alerjik astım olmasın falan dedi.iyice aklım bulandı.acaba çocuk dr. yerine direk alerji doktoruna mı götürsem.evde olunca bir de iyice kafamda seneryo yazar oldum..
kübracım bu arada ecrin nasıl oldu.daha iyidir umarım.
hepinizi öptüm..

günaydın Melcim,bence bir doktora götürmende fayda var,uykusunu bölecek bir öksürük tedavi olmalı bence.alerjiye zaten göğüs hastalıkları bakıyor.ama bence önce kendi doktorunuza götür.alerji şüphesi olursa o yönlendirir mutlaka.telaşlanma canım benim,bence etrafındakiler aklını karıştırıyo,randevu al ve git ,için rahat etsin bişi kaybetmezsin nasılsa.:)

Kilosu 13 boyu da 87 idi en son. Biz hiç kullanmadık işte doktorumuz izin vermedi açıkçası eşim de pek güvenmiyor, gizli gizli içirecektim =)

Yoğurdu da zorlarsam yiyor. Nesquik'i de beğenmedi. Süte bir iki cicibebe atmazsam ve tv açmazsam hayatta içmiyor. Hiçbir şekilde kanmıyor sıpa.

Loveli ben de çok takmıyorum aslında ama bazen yaşıtlarıyla yan yana görünce kısa geliyor. Vazgeçeyim en iyisi vitamin işinden.

pazartesi için aldım randevu bakalım.kendi dr.umuza.umarım geçer öksürük de oğlum biraz rahatlar..

canım Hırıltısı olmadıgı sürece alerjik astım olacagını sanmıyorum boğazları tahriş oldugundan sürekli öksürüyo olabilir
tabi götürmende fayda var.
kızım dün 6 kere yapmış hepsi az az normalde günde 1 kez yapıyodu çok nadir 2 kez yaptıgı oluyodu.6 çok fazla.
bende zincoyu bagırsakları güçlensin diye içiriyorum bu sıra,doktor verdi bi kaç güne bırakacagım yanı 1 hafta kullanmış oluyorum.doktorumuzda karşıydı bu tarz vitamnlere ama kullanman gerekiyor bu hastalıgı için dedi.
ayşeciğin herşeyi gayet normal bence.benim kzıımda 14.5 kilo boy 90 1 hafta önce 90 nı gördük çok şükür.
komşumun oğlu aralık dogumlu 2 ay var aralarında boydada kilodada önde gidiyor
neyden kaynaklanıyor bilmem ben maşallah hiç hasta oldugunu görmedim arada burnu akıyor o kadar.(maşallah)neyle alakalı bir durum çözemedim allah ım hepimizin çocuklarına saglık sıhhat versin...
benim kzıımda peynir yemiyor mesela denemediğim yöntem kalmadı geçen kıvırcıgın içinde peynir yiyormuş annem azıcık oda yemiş nasıl mutlu oldum.sütü içer birde yogurt ya da ayran yer. napıyım yemiyor peynir işte keşke yese.
iyi akşamlar herkeze...

Son düzenleme:

inşallah canım öyle bir durum yoktur.pazartesi dr.a aldım randevuyu..
kübracım dr sana iyileşme süreci ile ilgili bilgi vermiş miydi? belki hastalığın seyrinde normaldir 6 kere olması..çok fazla tabi ama Allah ım beterinden korusun yavrularımızı.amin..
ben kaçtım.yemek yapmam lazım.malum evde olunca mükellef bir sofra hazırlamam şart oldu :)))

Canım ya tekrar tekrar geçmiş olsun, neyse ki kanlı falan değil çok şükür, Allah'ım beterinden korusun. İshali de yavaş yavaş kesilir. Bağırsaklar mikropları o şekilde atıyor.

Peynir olayına gelince geçen gün çikolatalı peynir denettiler standda çok tuhaf geldi, Rüzgar da denedi tadını çok sevince aldım bir tane. Ekmeksiz falan yiyor çok sevdi. Pınar Beyaz'ın çikolatalısı belki yer seninki de. Çikolata da var içinde ama peynir sonuçta:)

telefonda konuşuyoruz doktorlada 6 fazla diyo ama hepsinde balgam gibi sümüksü bişeyler çıkarması iyi diyor. yahu bu kız bu kadar mikrobu nereden alıyor ben şaşdım artık.allah büyük dert vermesinde.
esincim ishalı çokdan kesildi ilk gün ishaldi sadece artık normale döndü fakat bu seferde çok yapar oldu.dediğin gibi bagırsaklar bu şekilde atıyoda olabilir
bahsettiğin peyniri deneyim bende canım teşekkür ederim.

günaydın herkese;
canım Ata günde 2-3 kez yapıyor normalde :)kabızlıktan yeni kurtulduysa 4 ü buluyor:):) canım merak etme normaldir sanırım,sonuçta hemen 2 günde tamamen iyileşmesi zor,Esin 'in dediği gibi temizleniyodur barsakları..hastalanmayan çocuk çok iyi diye düşünmeyin,bebeklik ve çocukluk çağlarında ,girp nezle boğaz enf. vb hastalıklara yakalanmak çok da kötü değil.bvücutları bağışıklık kazanıyor mikroplara,bu sebeple ileriki yaşlarında daha sağlıklı oluyolarmış.Allah çaresiz dert vermesin,tabii ki çocuklarımızın ufacık bir yeri ağrısa biz endişeden kıvranıyoruz bizim canımız 10 kat daha fazla yanıyo ama geçip gidecek işte bu günler de..
boy kilo konusunda kız-erkek farkı da çok oluyor,gelişim tablolarında dikkat ederseniz,kız-erkek ayrıdır ve erkeklerinki daha fazladır.ayrıca kalıtım çok etkili. yani minyon anne-babadan çok uzun boylu çocuk çıkması çok zor bir ihtimal.yani Ayşe için boy kilo gayet normal bence..

Melcim ,sen işi bıraktın galiba,o kısmı kaçırmışım kusura bakma,ne zaman gidiyosunuz?

peynir konusunda da,çeşitli peynirleri denemekte fayda var; Ata mesela sert peynir seviyo,,yumuşak peynire acı diyo...bir de tost deneyebilrsiniz,benim paşa bayılır tosta..
yoğurt,süt tüketiyosa peynire de çok takmayın derim ben,kalsiyumu bir yerden karşılasın da..:)

kızlar tekrar sormak istiyorum ,emziğe devame den var mı bizim gibi,nasıl bıraktırmalı acaba,1-2 yol denedim tutmadı :18:

öpüyorum sizleri de ekimcikleri de..

cerencim malesef bıraktım işi.haftabaşında istanbuldaydım.bu hafta yıllık izindeydim yani.pazartesi günü gidip ilişiğimi kesicem.çok zor olacak. dokuz senem oldu şirkette.ama hazırılıklar için erken ayrılmam gerekiyordu.18 ocak istanbul aktarmalı uçuyoruz bakalım .biraz önce aldık biletleri..kafam çok dağınık..her şey karmakarışık çünkü..ben yapım gereği biraz fazla aidiyet duygusuna sahibim sanırım..eşim yarın gidiyor..yazın gittiğimizde apart tarzı bir yerdeydik.çok güzel ve kaliteliydi.şimdi uzun süreli olunca daire kiralıcaz..hastaneyede yakın olması şartmış..böyle işte benim durum biraz sıkıntılı..

merhaba ekım anneleri
bende taaa hamılelıgımden beri üyeyım ancak bu formda çok yazışmada bulunmadım ama sızlerı çok takıp edıyorum öncelıkle hasta olan bebişlere geçmıs olsun hep saglık dolu zamanlar geçıreleım ınsallah benım oglumda 24 ekım dogumlu çok zor büyüttüm o kadar uykusuz ve fena bır oglum vardıkı anlatamam neyse geçtı gıttı günler daha ıyı eskıye göre masallah şimdi 2 yasını 2 ay geçıyor neredeyse bu arada adı Rüzgar arada bende sızlerle yazısabılırım ınsallah vakıt buldukça gırmeye çalışıcam.

Emzik konusunda arkadasımız soru sormus benım oglumda dogdugundan bu yana hep emzık emdı taki 18 aylık olana dek ben 1.5 yasında bıraktırmak ıstıyordum zaten ama korkuyordum emzık delısıydı çünkü neyse bır karar aldım arastrdım okudum bır anda yaparsam olmayacagını anladım öncelıkle güzdüzleri uyku dısında hiç emzik vermedım emzık ıstedıkçe ve yerını gösterdıkçe suyunu verdım ve baska seylere yöneltip kafasını dagıttım ılk 1 hafta zordu sadece gündüz bır defa uydugunda verıyordum uyandıgı gıbı alıp kaldırıyordum ve gece verıyordum sonra gündüz uykusunda vermeyi kestım bırkaç haftada öle devam ettım yaklasık bır ay sürdü böyle daha sonra doktoruna danıstım ve gecede verme artık dedı ve bır gece cesarıtımı topladım vermedım oldukça zor uyudu aradı ıstedı ama hep elımle elını tuttum konustum onunla derken bır baktımkı hiç aramıyor artık sadece dıkkat et ılk bıraktırdıgın zaman baska bebekte emzık görünce kendının sanııyor ve almaya kalkıyorlar ben yasadım ama neysekı o dönem bıttı ıns sende basarırsın

Son düzenleme:
cerancim.. emziği bir an önce bıraktırman lazım..dişleri için zararlı olur artık..arkadaşım kızını bıraktırmak istediğinden emziğin ucunu kesmişti ve öyle vermişti..o an bırakmıştı..diğer arkadaşımda emziği oğluşuna verdi sen artık büyüdün hadi bunu beraber çöpe atalım dedi,kendi eliyle attırdı çocuğa.mükafat olarak da şu top top nesquik ler var ya onlardan vermişti..her ikisinde de çok kısa sürede işe yaramıştı..

cerencim fark etmedim emziği sordugunu
tatlım valla benim fıstık hiç emzik emmedi 2 aylıktı gündüzleri annem vermek istemişti ben yoktum çünkü yanında
almamıştı bizde zorlamadık.keşke bi fikrim olsa idi... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…