2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

bu emzik derdi bizde de var. uyanınca alırım diye uyanır uyanmaz ağzını tutuyo kızım o derece tutkun. bende 15 tatiili bekliyorum. anne sütünü de tatilde kesmiştim. insanın braz daha sabrı oluyor. ucunu kesmeyi deneyeceğm ama bilmem başarılı olurmu çünkü Alya onu öyle de emer gibi geliyor. benim korkum emziği bırakıo parmak falan emmesi çünkü eltimin oğlu biberonu bırakınca parmak emmeye başladı hemde 5 yaşındaydı...

merhaba herkese... geçmişi okuyamayacak kadar kafam dalgın okuduğumu anlayamıyorum canım sıkkın biraz... herkes iyidir umarım bebeklerinde keyfi yerindedir inşlh ...sizden bi ricam olucak zaman ilerledikçe kalabalıklaşıyoruz nicklerin yanına isimleri yazabilirmisiniz bilen biri bi msjda yazıverse örneğin :

esinrüzgar = esin : rüzgar

sebzelisomon = kübra : ecrin

gibi...

yanlış yazıcam diye çekiniyorum çok karıştırıyorum isimleri hepinizi öpüyorum iyi geceler...

ben senin yazına ekledim kendimi kızlar siz de böyle yapın alıntı yapıp ekleyin hepsi bir arada olur

günaydın ,iyi haftalar;
emziğe h,ç başlamasaydık d,icem ,o da olmuyor,kollik olduğu için mecburen zorla alıştırdım,neyse ..Ata sadece uyurken alıyor ,onun dışında hiç vermiyorum,emziğin ucunu kestim. önce gündüz deneyelim dedik,bakıcımız verdi. paşam emince AAAAA demiş atmış hemen yere,sonra da çok gülmüş..işte emzik artık delinmiş artık emmeyelim vs vs den sonra koşarak içeri gitmiş(küsünce hep böyle yapar) küsmüş,yatmış yere,dudaklar titremiş falan ,hıçkıra hıçkıra ağlamış.bi de iç çeke çeke ağlar,sağlam emziği vermeden de sakinleşmemiş. yani böyle yalandan bağırıp ağlama falan olsa neyse ,öyle içli ağlayınca dayanamıyo insan..dün dedim ki(ucu kesik olan ortada geziyo); Atacım bak bunun ucu delinmiş,diğeri de bi süre sonra böyle olacak,ikisini de çöpe atalım emmeyelim dedim;hayır dedi. peki o delinince napıcaksın dedim,düşündü ,babaaaa dedi.....baba napıcak ki dedim,,bildiğin gözlerinden yaş akma hareketi yaptı,ağlama sesleri çıkardı,babaya ağlıcakmış da babası alcakmış...cin gibi bu nlar yaa,benden diil babadan istiyo,onun dayanamıcanı biliyo..
konuşmaya başladı ama,hala işaret dilinde çooookkk iyiyiz,sıkışınca hemen dönüş...:)
bu arada ödü lişi çok iyi aslında ,ablam da emzik perisi uydurmuştu,devamlı hediye getiriyodu emzik almadığı için ..ama kızı süse püse düşkün,ojeydi,bilezikti derken bıraktı..benim oğlumun öyle aşırı bağlı olduğu pek bişi yok,yani emziği değişecek kadar,onu nası yapmalı bilemedim..

melcim,demek o kadar yakın gidişiniz.boşver uzun olsa zaten düşün düşün sıkıntı olurdu,ne olacak,nasıl olacak vs..işi bırakmak kolay olmamaıştır eminim,ama dediğim gibi belki senin için de iyi bi riş fırsatı çıkar bi süre sonra..umarım güzel bi bulursunuz,hem senin beğendiğin hem de hastaneye yakın..neyse daha önce d egittin hiç bilmediğin bir yer değil..değişiklik iyi gelir insana merak etme,ilk başta alışmak biraz zaman alır elbet ama düzene oturur herşey..Doruk nasıl bugün doktora gidiceksiniz sanırım??

Kübracım Ecrin nasıl oldu?daha iyidir umarım?

öptüm hepinizi..

günaydın ekim anneleri....herkese iyi haftalar..

cerencim iyi dilerklerin için saol canım...dr.a gittik bugün.eşim yok zaten.kv ile beraber gittik sabah.çok moralim bozuldu.dr yüksek ihtimalle alerjik astım dedi..kesin teşhis için alerji solunum testi yapılması gerekiyormuş.onun için de çarşamba gününe randevu aldık.kuru öksürük diye ihmal etmeyin kızlar..

canım bozma moralini,en azından sebebi belli olur işte...yalnız ben çocuklara bu testin yapıldığını bilmiyodum.ben yaptırdım,eğer aynı testse önce araştır derim,çünkü sıkıntılı bir test ayrıca yan etkileri fazla..yani korkutmak istemem ama sadece nasıl bir test olduğunu bil diye anlatayım sana.tabii çocuklara aynı testi yapıyolarsa....
bi makinadan solumaya başlıyosun sonra da ciğerindeki nefes çıkana kadar üfletiyolar. ölçümler vs den sonra,aynı işlemi,bir madde solutarak tekrralıyolar. bu madde sadece astımı olanlarda tıkanma yapıyo,sağlıklı insanda bişi yapmıyo. giderek dozunu artırıyolar soluduğun maddenin..ben 2. dozda tıkandım ve fısfıs diye tabir edilen ilaçtan solumak durumunda kaldım...öksürük krizi vs yapabiliyo,astımın şiddetine göre..
yanlış bişi söylemek istemem ama eğer aynı testse Doruk çok zorlanabilir ve gerçekten astımı varsa ,çok sıkıntılı olur..gerçi doktorum biliyodur bunları ama sen hazırlıklı ol,korkma orda..

çok geçmiş olsun canım..

mel geçmiş olsun canım kuru öksürük belirtisi oldugunu bilmiyodum canım umarım istediğin gibi olur.
cerencim atanın küsme tarzına bayıldım.benim cadımda küsünce direk dudaklar büzülür aglar
bende dayanamam tabi bu seferde şımarır diye korkarım..
çok şükür kızım iyi antibiyotik bitti umarım tekrar karşılaşmayız böyle bir durumla.
iş yerinde o kadar insanlarla haşır neşir olmaktan ben yine hastalandım kolumu kaldıracak halim yok
afedersiniz burnumda akamıyor direk cigerlerime, doldu artık akşam gidecem hastaneye 2 gün rapor alayım
bu seferde kızıma geçecek işte.ilk hastalıgıda benden geçmişti.
herkeze iyi haftlar

Selam ekim anneleri

Mel canım çok geçmiş olsun. Umarım sonuç şüphelenildiği gibi çıkmaz ama öyle de olsa çaresi var sonuçta, yine de zor tabi geçmiş olsun. Demek işten de ayrıldın, hayırlısı olsun, en iyisini yapmışsın biraz dinlen, kendine ve oğluşuna zaman ayır, büyük değişim var yakında.

Kübracım sana da çok geçmiş olsun arkadaşım ya, kış mevsimi yine hastalıklarla geçiyor, umarım Ecrin'e bulaşmadan atlatırsınız hemen. Rapor almak iyi fikir hiç olmazsa dinlenirsin. Ecrin'e rapor alamasan da geçeceği varsa sabah akşam geçebilir öyle düşünme.

Kızlar ya bu caliou, pepe hastalığı geçmiyor, aranızda önce izlettirip sonra da bıraktırmaya çalışanlar vardı, nasıl gitti acaba? Ben bir kaç saat oyalasam evde yine geçiyor tv'nin başına tutturuyor, bizde tivibu var o yüzden tekrar bölümlerine defalarca ulaşabiliyoruz, aynı bölümleri seyredip duruyor. Hayır desem de yemiyor, biliyor ayarlarını falan, neredeyse kendi açacak yani. Evde olunca böyle hemen dışarı kaçıyorum ama yağmurlar ve hava izin vermediğinde mecbur izlettiriyorum arada umarım çok olumsuz etkileri olmaz.

içim daraldı bugün valla sıkıldım yani off rahatlamak istiyorum..
esincim tv konusunda benim cadı kendini aşmıştı
izleyebileceği hertürlü şeyi kaldırmışdım ama tv mecbur
gündüz 2 bazen 3 saat izliyor peş peşe değil toplaadıgımız zaman bu rakam çıkıyor
akşam 5 den sonra oyunla oyalıyorum biraz, tv açık olursa kendi istediği kanalları açmak istiyor
bizdede digiturk var baby tv de egitici programlar oluyor annem onları izletiyor
yemesini istediğimiz yemekler böylece yeniyor.
akşamları bazen izliyor genelde izletmiyorum zaten beni özlüyor gerek yok tv karşısında zaman öldürmeye. ama malesef artık kış günün çogu evde oluyorlar mecbur açık oluyor izleniyor kaçanak yok.başarabilenlerin tavsiyesi varsa dinlerim.
konuşması hayvanları tanıması sayı sayması neslerin çogunu öğrendi bunalr sayesinde
2 yaşında göz muayenesine götürmüşdüm çok saglıklı dedi maşallah..
allah korusun göz kaymasına sebep oluyormuş
ben takmıyorum fazla ne yapayım bizlerde izliyoduk.

Haklısın aslında, biz de öyle büyüdük ama işte insanın içi rahat etmiyor. sonuçta tv'ye aptal kutusu deniyor, çünkü gerçekten de insanı bir süre sonra kendisine bağımlı hale getirip, bir çok düşünme merkezini de bloke ediyor. Kitlesel bir uyuşturucu bir nevi, ayrıca bilinçaltı mesajları da özellikle çocukların izlediği şeylerde daha çok kullanılıyormuş diye duymuştum. Ben Sinema Tv okudum, gerçekten çok etkili bir mecra. Şimdi bile bile zararlarını çocuğa izlettirmeyi içim elvermiyor. Mesela oturuyor karşısına normalde 1 sn yerinde durmayan çocuk, yarım saat kıpırdamadan pür dikkat izliyor. Onu öyle görünce hiç hoşuma gitmiyor. Bir de onların beyinleri şimdi öyle bir sünger gibi ki. Orada bizim dikkatimizi, ya da ilgimizi çekmeyen her kare onların beyinlerine kazınıyor. Bir de şu anda bilinç altı hazırlanıyor onların. Nasıl mesajlar giriyor kontrol edemiyorsun tv karşısında. Sanırım engelleyemeyeceğiz ama en azından bu çerçevede mümkün olduğunca kontrollü olmakta fayda var.
Elimden gelse evdeki tv'yi saklayacağım artık ama nasıl oyalayacağımı da bilmiyorum bütün gün. Onun enerjisine benim enerjim yetişmiyor kesinlikle. Hem bi de bazen otursun da dinlensin biraz diye düşünüyorum. Neyse bıraktıran ve çözüm bulan varsa bana da söylesin.

Bu arada sanırım hasta olduğundan bunaldın, başka bir sorunun yoktur umarım canım. Bu günlerde ben de bir tuhaflaştım, sıkılıyorum, daralıyorum mevsimseldir herhalde.

bende mevsimlere bağlıyorum
durduk yere içim daralıyo nefes alamıyorum bayılsam rahatlıycakmışım gibi hissediyorum
valla esincim bende bir ara acayip çok takmışdım kafama
hatta bigün dıgıturk kartını çıkarıp saklamışdım ama annem durduramıyor kızımı dediğin gibi enerjilerinin maşallahı var
peş peşe olmadıgı için toplam 2 3 saatın zararı olurmu bilmiyorum
yada engel koyamadıgım için bilmekmi istemiyorum,bilmiyorum...

Son düzenleme:
Mel, Kübra çok geçmiş olsun. İnşallah biran önce atlatırsınız.
Esin, bizim kız da çok izliyordu. Ben de radyo tv okuduğum için senin gibi çok iyi biliyorum zararlarını. İzletmek de istemiyorum açıkçası ama bazen beni çok daraltıyor. Sürekli oyun istiyor ya da işim oluyor. Yemek, temizlik derken. Ben de açıyorum televizyonu. Keloğlan hastası Ayşe de. Pepee de seviyor. Mümkün olduğunca yakalanmamaya çalışıyoruz. Saatlerini ezberledim artık. Ben mesela pepee ve keloğlan dışında başka bir şey başladığında kapatıyorum. Biraz ağlıyor ama sen izledin şimdi anne izleyecek diyorum. Oyuncak falan oyalıyorum bir şekilde. Benim şöyle bir şansım var Ayşe çok inatçı değil sakin biraz da o yüzden kolay kandırabiliyorum. Ama kanmayan çocuklar da ne yaparsan yap kanmıyor. Söylediğin her şeye katılıyorum, bilinçaltı, beyni uyuşturması, aptal kutusu... Bazen de evdeki çocuk napsın, sıkıntıdan patlasın mı deyip kendim açıyorum vallayi. Ben sürekli oyun oynayamıyorum ruhum daralıyor. Başka bir uğraş bulana kadar (ne bilim kreş, okul, farklı aktivite) mecbur izin veriyorum.

herkese merhaba,
Kübracım geçmiş olsun canım,ben de Ata da nezle olduk. burun akıyo,tıkanıyo,bir de öksürük var.gece zor geçti,burnu tıkanınca,ağzından nefes alıyo,o da öksürük yapıyo,sıkıntılandı,üstünü açıyo ben kapatıyorum..inşallah ateş falan olmadan atlatırız.ben de aynı durumdayım tabii de kendimi görmüyorum,paşa iyi olsun da:)
balla zencefil yaptım,c vitamini depoladım,meyve suyu vs.. bi de kongest diye bi ilacımız var ondan verdim.. bu vicks nası kullanılıyo tam olarak kızlar bilen var mı? ben şu ayak tabanına sürme olayını denicektim,sizler zararlı dediniz vazgeçtim.burun tıkanıklığı için ne yapmalı başka?

ben tv den çok genel elektronik eşyalardan muzdaribim. bilgisayar,cep telefonu,tablet,hepsine meraklı Ata.ancak çizgi film için falan değil,herşeye bakıyo. youtube açmasını biliyo.gangam açabilyo,izley,ip ekrandaki diğer videolara bakıyo...offf diyorum,zararlı bişiye denk gelicek diye hep yanındayım..öğretici çocuk videoları da hep ingilizce,çok seviyo onları ama konuşma gelişimi için zararlı olur diye korkuyorum..neyse ki bu aktiviteler çok sürmüyo..en fazla 20 dk. falan..
gündüz internet yasak,bilg. açıp bilgisayardaki fotolara falan bakıyomuş:)
kızlar peki bişi sorucam,ekimcikleriniz ççizgi film izliyo,peki sizin izlediklerinizi? yani akşam dizi,film vs,onlara da bakıyo mu?
ben akşam gelince yemekten sonraya kadar açmıyorum tvyi ,ne kdara da olsa gözümüz kayıyo,verimli vakit geçiremiyoruz,ama sonra mecbur açılıyo tv,ne bilim filmlere falan bakılıyo,tabii Ata da bakıyo,zararlı hem de çizgi filmden daha çok..

bu arada Esincim,Rüzgar maşallah gelişimi çok iyi,konuşuyo,ifade ediyo herşeyi,bence artık yasak koymaya başlayabilrsin..yani şöyle mesela,çizgi film için belli saatler koyabilrsin.o saat geldiğinde kendin tv yi açarsın,sonra saat dolunca kapatırsın..bunu önceden söyliceksin tabii..saati e de en çok sevdiği çizgifilm saatinden ayırt edebilirsiniz saat kavramı olmadığından.anlatabildim mi??
annemden aldığım tiyolardan bunlar da..):

kızlar çok alakasız olucak ama,az önce forumda geznirken denk geldim,alakasız bir bölümde,ama çok çok güldüm,siz de beğenirsiniz dedim kopyaladım ::):):)

GÖLGEM KULLANICISINDAN ALINTIDIR.:

BU BİR İLANDIR.....

ÇOCUĞUM SATILIKTIR.

Ortalama 4 yaşlarında olan bonus kafalı bir kızımız satılıktır.

Alacaklılar için Kızımızın özellikleri
1- Sabah işe gidecek gibi hergün 07:00 da uyanır öğle uykusu yoktur. Gece 24:00 de hala oyun oynayalım yada “ yatakjaaa şohpet edelim mi “diye sorar. Ama geceleri uyanmaz ! ( bak bu önemli )
2- Eğer çalışan bir anne iseniz her akşam ufak da olsa bir şey alıp ona götürmeniz lazım ! Yoksa o geceyi burnunuzdan getirir.
3- Markete onunla gidecek iseniz yanınızda mutlak suretle ekstra bir para bulundurmanız lazım .Lakin normal havlu kağıt 3,00 TL iken sırf üstünde çizgi film karakteri olduğu için 12.00 TL vermişliğimiz var… Şimdi diyeceksiniz ki almasaydın olmuyor efendim markette yere yatmış elini ve ayaklarını yere ısrarla vuran “ bunu almaz iseniz burayı dağıtırım” diyen alınca da “ şu işi beni ağlatmadan yapsanız ya bacım “ diye yanıt veren bir fırlama var karşınızda !
4- Ne tür oyuncak alırsanız alın baba her daim at, anne her daim eşek olmaya mahkumdur ! Oyuncaklar onların yerini tutmaz !
5- Bu çocuğu aldıktan sonra anne, baba, teyze, hala, dayı , amca gibi kavramları unutun. Öyle bir huyumuz yoktur. anne bacım, diğerleri ismi ile hitap edilecektir. Babaanneye “ kirveeeeeee” diye seslenmişliği de vardır !
6- Bu gece eşimle uyuyayım diye düşünme gibi bir lüksünüz yoktur. Çocuk her daim annesi ile uyur ! Bu bir kaidedir. Değiştirmeye kimsenin hükmü yetmez !
7- Sürekli olarak en iyi sensin en güzel sensin gibi pohpohlayacak kelime haznenizi geniş tutunuz !
8- Etoburdur efendim paso et yemekleri ister sebze geldiğinde “ ne bijim yemek ben yiiimem “ der hatta sırf bu yüzden ilerdeki kocasının kasap olmasını ister !
9- Gece erken uyutmak için sakın ha ona doktor geliyor demeyin ! “Gelse de sana bir iğne yapsa rahatlasan “ der, polis geliyor demeyin “ o polis değil ambulans hiçbir sey bilmiyorsun der “
10- Alacaklılar ve detaylı bilgi için lütfen mutfağa başvurunuz. Aldığınız çocuk ile bir oda dolusu alınıp alınıp hiç oynanmayan oyuncaklarda hediyemizdir.

Cerencim süpermiş :) güzel anlatmışlar...bende sabahdan beri fıkra okuyup eğleniyorum :)
gamgam star sevdası bizdede bu hafta başladı
flash bellekten plazmaya takıp dinliyoruz oynuyoruz
ben laptop tablet kaldırdım hiç görmüyor cep telefonuda akşam buzdolabın üzerine koyuyorum göstermiyorum
şikayet etmiş gibi olacagım ama herkez ben değil babası sürekli 5 tane halasıyla babaannesiyle amcasıyla teker tekerr
telefonda konuşturup mutlu oluyor akıllı....çok akıllı oldugu için yapıyor
günde 1 2 kez benimle konuşuyo ama bu mecbur :)
yani yeterince alıor rradyasyonu o yüzden kaldırdım.

Son düzenleme:
Kübracım tekrar geçmiş olsun canım.

Teşekkürler kızlar,
Tv hakkındaki yorum ve önerileriniz için. Aslında böyle bir dönemde yaşıyoruz ve bizim yaptığımız, alıştığımız, hayatımızın bir parçası, hatta yaşam tarzımız olan bir şeyi sağlıklı değil, doğru değil, kötü etkiler gibi sebeplerle yasaklamaya çalışmak zaten çok zor, hatta imkansız. Bir yerde patlak verecek, sonuçta bizimle yaşıyor ve bizden öğreniyorlar. TV evde o iş bitmiştir:))

Cerencim Rüzgar 8 gibi yatağa gittiği için biz o gidene kadar açmıyoruz, ben bir tek Muhteşem Yüzyıl'ı izliyorum bazen de Yalan Dünya'yı:)) Onun dışında tv açmayız çok, Rüzgar yatınca film falan izleriz en fazla ki bunu da uzun zamandır yapmıyoruz. Yani aslında bizim TV'yi evde en çok izleyen Rüzgar. Başta aman ne olacak ki biraz oyalanır sıkılır diye açıyordum Rüzgar'a çünkü o da çok ilgilenmiyodu 10dk en fazla, fakat sonra bir sardırdı, şimdi ağzından düşmüyor. Diğer bütün aktivitelerin önüne geçmeye başladı. Ondan panikledim. kendim ettim kendim buldum yani. Dediğin gibi saati deneyeceğim ama Tivibu yüzünden her şeye saatsiz zamansız erişti şimdi nasıl uygulayayım bir yöntem bulacağım.

Bu arada paylaştığın yazıya çok güldüm. 4 yaşındaymış. Bakalım bizleri neler bekliyor.
Bizimkisi namaz kıldıracakmış gibi her daim 6'da güneş doğmadan kalkıyor, ben satmaya kalksam kim alır ki bu modeli:))

Telefoncu olmuş seninkisi iyice:)) Rüzgar da konuşmak için alır beni konuşturmaz ama yere çarpar hemen. karşıyız telefona:))

Bu arada işin Radyasyon kısmına gelince. O da başka bir konu. Şu telefon operatörlerinin reklamları var ya. Kapsama alanımızı genişlettik, Türkiye'nin her yerindeyiz vs. vs. Türkiye haritasında nokta nokta ışıklar yanıyor, dalgalar dağılıyor falan. İşte o reklamları izlerken nefesim daralıyor. Çekim gücünden çok nasıl dört bir yandan radyasyona maruz bırakıldığımızı düşünüyorum. Bu teknoloji geliştikçe dünyaya olumsuz etkileri de gelişiyor. Duyduğum bir şey de telsiz telefonların, kablosuz internetlerin konuşmayı bırak evde ve hatta komşu evlerde bile yoğun bir radyasyon oluşturuyormuş. Bizim kablosuz internet var, bağlanırken bir bakıyorum çevreden gelen bağlantılara tanıdık tanımadık bütün komşuların isimleri, nickleri , bir sürü ağ bağlantısı var. Yine nefesin daralıyor. Böyle bir ortamda artık aldığımız önlemler ne kadar etkili bilemiyorum. Allaha emanet işte...

tv konusunda sabahları babaannede tüm öğlen açık sevdiği bişey olunca izliyor sürekli çocuk kanalı açık
akşam açmıyoruz bizim izlediklerimizden izliyor ona da dikkat ediyoruz kavga şiddet küfürlü program açmıyoruz
akşam sadece bir çizgi film izliyor tivibu var biz de de istediğini açıyoruz sonra uyku
radyasyon her yerde nasıl sakınacağız onları kendimizi sevdiklerimizi bilmiyorum allah emanet yaşıyoruz işte

Günaydın kızlar. Bugün sabahı sabah ettik. Ayşe hanım rüyasında terliklerini gördü galiba. Gecenin köründe çığlık çığlığa ağlamaya başladı. Babası gitti yanına, onu istememiş geri gönderdi. Ben gittim "Anne gerlik giycem" dedi. Aldım yanıma yatırdım sakinleşsin diye mızmızlanmaya başladı gözü kapalı şekilde gerlik de gerlik diye. Giydirdim terliklerini huzur buldu sıpa uyudu. Ama üstüne örteceğim diye ben uyuyamadım bir türlü. Sabah da 9da kalktı hanım. Bu üst açma işine çözüm bulamadım, bıraktım artık. İnşallah hasta olmaz.

Bu arada tv konusuna gelince, bizim televizyon hep açık. Ama çizgi film yoksa - keloğlan, pepee ve bir iki tane daha - iki dk bakıp gider Ayşe. Bizde hep film izlenir ya da cnbc-e ve tartışma programları açık olur o da ilgisini çekmiyor pek. Yatacağımız zaman şimdi televizyonu kapatıp uyuyacağız diyorum önce mızmızlanıyor sonra susuyor. Quarta'nın şu sözüne katılıyorum; bir şey yapmadan beş on dk önce ona bilgi veriyorum. Mesela şimdi yemek yiyeceğiz, banyo yapacağız, dışarı çıkacağız ama ağlamak yok falan diye. İşe yarıyor mu bilmiyorum ama pek sıkıntı çekmiyorum. Belki de yarıyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…