2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

selam ekimcikler.....
biraz göz gezdirdim geçmişe..arada yien kaynatmışsınız..bir denk gelemedim ya..öncelikle destekleriniz ve sabırlı yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim..hazirenekim in yazdığı sözün bittiği yer sanırım..tüylerim ürperdi okurken..ben de son bir kaç gündür doruğa sinirlendiğimde içimden ya olmasaydı diye geçirip kendimi frenliyorum..bugün de bu yazıyı okuyunca çok etkilendim..bazen o kadar ufak şeyleri dert edebiliyoruz ki , yokluğunda yaşayacağımız acı aklımıza bile gelmiyor..neyse Allah hepimizin evladına sağlık sıhhat ve uzun ömürler versin..korusun doğmuş,doğmamış meleklerimizi:)

ceren tamda bundan bahsettim dahaconce msj larimda insan zaman gectikce oyle seylerla karsilasiyorki bugun ayriligi dusunduren sebep yarin tartisma konusu bile olmuyor oyle guzel anlar yasiyorsunki iyiki ayrilmamisim diyorsun mesela ben iyiki ayrilmamisim diyorum oglum olduktan sonra yoksa ogluma nasil kavusurdum boyle bir cok olay yasiyorsun hayatinda
valla ne diyeyim Allah bugunumuzu aratmasin en guzel gunumuz boyle olsun
bende hala msjin etkisindeyim biz burada cocuklarimizin gelisimlerini payladirken baska evlerde ne acilar yasanmis oysa bizile ayni hayalkeri kurmuslardi biz yavrularimizla uyurken baska bir ekim yavrusu ebedi uykuya dalmis yavrum benim Allahim cennetine aldi O nu suan bile gozumden yaslar akiyoe
herkes bugunun tadini cikartip kiymetini bilsin bence
hayat 1 gundur oda bugun....(

çalışan anneler konusunda ben de çok hassasım..tam 2,5 aylıktı canım oğlumu bırakıp işe başladığımda..o geçen bir hafta yaşadığım üzüntü ve stres hala hatırladıkça burnumun direğini sızlatır..valla bana kızanlar olabilir ama naçizane benim fikrim çalışan anne olmak kesinlikle daha zor..hem fiziksel olarak hem de manevi olarak daha yıpratıcı..ama herşeye rağmen çalılan anne olmak bir o kadar da güzel..hayırlısı ile ikizlerim gelsin hemen arayışlara başlıcam..
ikizler beni zorlamaya başladı kızlar bu arada..iştahsızlık ve aşırı yorgunluk hissi var.şimdiden yardımcı bakıcı aramaya başlamam lazım sanırım..alıştık seçtik derken zaman geçecek..hepinizi kocaman öptük...

çekilin kızlar biz geldik:)))
buyrun kuzum biz cekildik soz sizindir :))

Mel seni buralarda goremeyince cook merak ediyorum.yaaa aklima gelmisken bir ara sana yazmistim belki okumamissindir forumun gebelik basliginda "amerikada hamielik"diye bir konu var oraya baksa belki sana yakin oturan hatunlar vardir belki arkadas olur gercektede gorsursunuz )
doruk pasa ne yapiyor hala sendromdami? ikizler ne kadarlik oldu?

selam aslıcım..
dediğin topic e bakayım bir görmemişim önceki yazdığını..aslına bakarsan çok vakit geçiremiyorum nette.ilk baktığım yer zaten burası sonrada 2013 ekimleri var işte.ama merak ettim bir inceleyeyim.saol canım.
doruk un sendromu tavan yapmış durumda..sürekli bağırp,ağlayan,eline geçen herşeyi ağzına alan bir çocuk düşünün..işte o benim oğlum..hiç bir aktiviteye yanaşmıyor..ikizler bugün tam 9+0 dalar..zaman hızlı geçiyor sanırım..
bugün biraz geciştirmiş gibi oldum ama çok halsizim..

ooooo masallah miniklere minik ekimciklere
oglunuda takma kafana saglikli olsunda bazen acayip seylerle oynamayi seviyorlar msela fatih mandallari alip oyuyor tren falan biseyler yapiyor,bazen tepsiyi alip duvara yasliyor arabalarini kaydiriyor
birde gecengun ogretmenim kaplumbaga aldik(gazeteden:) bu ara ona takiliyor =))

Selam kizlar. Gecmise bakamadim tam insallah hersey yolundadir, siz de yavrulariniz da iyidir. Yavru kelimesini yazarken gozlerim doluyor haziranveekim'in yasadiklari aklimdan cikmiyor. Durup durup kizima sarilip sessizce agliyorum. Rabbim kimseyi evladindan ayirmasin. Yine anladim ki saglik ve huzurdan sonrasi bos.
Bizi sorarsaniz iyiyiz cok sukur. Bir sey sormak istiyorum size. Sizinkilerin agzi kokuyor mu? Ayse'nin bes alti aydir agzi kokuyor. Aclik falan dedim baktim ara ara devam ediyor. Cteai goturdum doktora akut faranjit dedi. Durduk yere mi oldu dedim, olur oyle diye gecistirdi surup verdi. Bir de aurup bittikten bir sure sonra tekrarlar dedi! Ee diyorum guluyor. Nasil sinir oldum anlatamam. Doktorumuz iyidir aslinda ama adamin ilac vermemek gibi bir hastaligi var. Netten arastirdim akut faranjiti, bademcik, bogaz rahatsizliklarindan sonra olurmus. Ayse cok sık hasta olmaz biliyorsunuz. Ama sanirim rahatsiz oldugunda antibiyotik vermedigimiz icin tam anlamiyla iyilesme olmadi ve sonuc ortada. O kadar pismanim ki ilac vermedigim icin. Artik esimi falan dinlemem. Kalici olabilirmis cunku. Buyuyunce yavrumun sosyal cevresinin etkilenmesi sozkonusu:/Aman cok yazdim yine kendimi anlattim. Opuyoruz Fatih'i, Ruzgar'i, Ecrin'i, Ata'yi, Doruk'u vee unuttuklarimi. Bu arada isimleri yazinca farkettim iki tanecik genc kizimiz varmis :)

valla bir ara mert erenin de ağzı kokuyordu sonra nasıl kesildi bilmiyorum dişimizi fırçaladık ağzı açık kalıyordu o aralar sanırım ondan oldu şimdi iyi şükür ama bizim dişlerde siyah yaaaaa üzülüyorum ama yeni dişlerimiz inci olur inş diyorum

ozlem hos geldin
evet bogaz enf.olunca fatihinde agzi kokar hatta bizimkinin once agzi kokar anlarim birseyler olacagini sonra atesve bogaz enf.en son nette sinuz akintisina bakmisti buda agiz kokusu yapiyormus fatih en son sikayeti buydu ve nefesi kokuyordu gecmis olsun kizina

Cerencim evet değil mi aynen bu sabah haziranveekim'in yazdıklarını okuduktan sonra kalbime bir ağırlık çöktü, rabbim kimseye evlat acısını yaşatmasın, yaşayanlara büyük sabır versin. dediğin gibi ben de toparlandım biraz, Benim oğlum sağlıklı olsun, yanımda olsun gerisi boş, her şey geçer, Allahım onu benden ayırmasın. Biliyosunuz kene ısırmıştı ve Rüzgar hasta olmuştu o on günü hala unutamam hayatımın en kötü en en en kötü günleriydi, öldüm öldüm dirildim, yani olasılığı bile hiç bir acıya benzemiyor. haziranveekim için dularım, rabbim yardımcıları olsun. o acı nasıl diner bilmiyorum ama dindirsin allahım.

Mel selam canım, demek halsizliklerin başladı ilk üç ayı atlat hayırlısıyla son üç'e kadar rahatlarsın biraz diye tahmin ediyorum, 2. üç ayda çok güzel bir enerji geliyor, hormonlar oturuyor. O arada da bakıcı yardımcı bulursunuz, haklısın bu aralar arayışa başlamak lazım, hem iyi biri olur sana da arkadaşlık eder belki, destek olur inşallah kafana göre birini bulursun en kısa zamanda. Doruk'u da çok takma kafana canım böyle bir dönem coşup sonra duruluyorlar dönem dönem. Şimdi o da hava değişikiliği, kültür değişikliği yaşıyor onun da etkisi vardır, düzelir. Kendine ve tatlılarına çok iyi bak. haberlerini bekliyoruz.

msj imi duzeltmek istedim duzenleme paneli cikmadi insallah duzelmistir
en guzel degil en kotu gunumus yazacaktim

kızlar hepinize günaydın,
güzel bir güne uyandık değil mi?:):)

melll,sen daha uynamadım ama kuzum,oh uyu uyuy misler gibi:)ikizlerimize de iyi bakdoruk paşamız da sendromların doruklarında demek bu ara,parmak boyasına ne dersin,malzemeler,kırtasiyeden alınan parmka boyası,kollardan giyilen bir önlük,masaya batması muhtemel örtü serilmiş..:)sonra o boyalarla özgürce;parmaklarla boyama..:)bence bir dene,hoşuna gidecektir.
9 haftalık ikiz ekimcikleri severim ben,esinin dediği gibi 2. 3 aylık dönem daha iyi geçecektir,doruk da alışacaktır,bu arada doruk a söylediniz mi kardeşi olacağını???

özlem,ata nın da arasıra olur,boğaz enfeksiyonundan sonra..ama bi de tam fırçalayamıyo dişlerini onun da etkisi vardır..
emelcim,dişlerindeki siyahlık fırçalamayla azaldı mı? bizim diş dr.dedi ki bazen dişin üzerindeki zar(öyle diyelim diş çıkarken oluyomuş)yırtılmıyomuş,yemek artıklarıyla da kararma oluyomuş,frıçalama ile azalır dedi.atanıki öyle oldu..

hepinizi öpüyorum,siz de ekimcikleriniiz öpüverin hemen

herkese gunaydinlar hayirli cumalar
bugunumuz dunumuzden guzel gecsin insallah,Su guzel cuma gununde hepimizin hayirli butun dualari kabul olsun insallah(camiye hoca olucam yakinda:))
butun ekimcikler ve anneleri hepiniz iyisinizdir umarim.gunesi karsimda gorunce bir anda enerji doldum )
dunden sonra anladim ki artik dunyalik ufak tefek seylere kafayi takmak bos cok bos resmen hayata bakisim degisti.gece fatihi yine oksuruk tuttu uyaninca aklima dirwk haziranveekim geldi Allahim bir oksuruk beni bu kadar uzuyor moralimi bozuyor o kizcagiz neyapsin birseyde canini verse cozum olurmu asla,bu yuzden kendime kizdim artik kucuk seylere bu kadar kahrolmak yok Allah saglik versin herseyin ustesinden geliriz Allah beterinden korusun bugunlerimizi aratmasin....
Ceren su parmak boyalarindan bende bakacagim bir ara kendime kitaplar almaya gidecegim Eminonu-Beyazita oradan alacagim hem oglumada kitap alacagim bakalim nezakan gidecegim =))
ayyyy gercekten surekli aklima ge

benim kızımında kokuyor bazen ve hatta son bir iki gündür kokmaya başladı
ekimciklerin içinde ecrin ve ayşe sadece kız değilmi fark etmemişdim
bence agız kokusunun sebebi dişleri düzenli fırçalamadıgımız için
bizde ayşeciği öpüyoruz

Sagolun kizlar. Dislere de pek bakamiyoruz aslinda. Kendisi fircalamak istiyor ama dis yerine dilini fircaliyir hep. Artik dise ne kadar etki ederse...
Mel masallahh ikizler kendilerini belli etmeye basladilar demek. Doruk bey de sendromun en sicak doneminde himm. Allah yardimcin olsun ne diyeyim. Cerenin dedigi gibi Dorukun dikkataini verebilecegi birseyler bulmak zorundasin sanirim. Birkac aya duzeni oturturaunuz merak etme :)
Esin, aile sorunlari kimsenin yakasini birakmiyor. Dort dortluk bir evlilik gormedim ben. Uzme kendini, birbirinizi dinledikten sonra her sey yoluna girer. Ruzgari opuyoruz.
Ceren su parmak boylara benii mahvettii. Bikac ay once aktivite olsun diye aldim. Dedigin gibi onluk ortu duzenegimiz tamamdi amaaa Ayse bir sure sonra kendinden igrwndi, vicik vicik:) O gun bugun dolabimizda sakli. Uc yilin sonunda bir komsu buldum. Dort yasinda kizi var Ayse de cokk seviyor. Kizcagizin kas rahatsizligi var yuruyemiyor. Rehabilitasyona gidiyor. Orada ogrendigi aktiviteleri Ayseyle birlikte tekrarliyor. İkisi icin de cok iyi oluyor. Hatta kizin iyilesme aurecinde Aysenin etkisi oldugunu soylemis doktorlari. Bizimkinin de kendine guveni geldi. Dwmek ki bir tane de olsa arkadasa ihtiyac duyuyorlar. Ayy son bir sey daha yazacagim. Cok uzun oldu kusura bakmayin, birikmis. Su siralar surekli anne kizma deyip duruyor. Halbuki su son olaydan sonra sesimi bile yukseltmiyorum. Goren de iskence ediyorum zanneder. Neyse ki esim sahit. Onun da dikkatini cekmis. Bilmeden virsey mi yaptim acaba diyorum:/

mel hatırlıyomusun bilmiyorum ama ikimizde 2 aylıkken bırakmışdık ve seninle o dönemlerde buradan konuşmuşduk
validene bırakmışdınsen. şimdi o konuşmaları arıyorum bulamıyorum kullanıcı adım farklıydı ama benim..

mel doruga bahsettimmi kardeşi olacagını,ben kızıma sordugum zaman hayır anne istemiyorum diyo:)
ilk 3 ayı böyle yorgun halsiz geçirmen .

Allah kimseyi yavrusuyla sınamasın,tarif edilemez bir acı,düşünmesi bile deli ediyor aglatıyor insanı
o anneyede allah güç kuvvet sabır versin çok zor.. benimde aklımdan çıkmıyor

yine burada okumuşdum 2 yaşındaki bir kız çocugu yere kafası sert çarpıyor beyinde bilmem ne baloncuk patlıyor
hastaneye gidiyolar ölüyo yavru bebek

daha geçen gün bizim kurumda çalışan güvenlik bi abinin 2 yaşındaki oğlu balkondan düşdü 4 kattan olay yerinde ölmüş

içim daraldı 2 gündür

iyi hafta sonları

Allah hepsine sabir versin ben bir kere bu forumda maalesef bebegimi kaybettim konusunu okudum gunlerce etkisinden kurtulamadim Allah im ne acilar yasamislar Allah kimseye yasatmasi

Canım Rüzgar da şu sıralar kızdın mı kızdın mı, o kızdı mı, bu kızdı mı? sorup duruyor, o da takıldı ve bu beni de çok rahatsız ediyor. Arada sesimi yükseltiyorum yani kızıyorum ama çok abarttığımı sanmıyorum yine de bu konuda biz de böyleyiz, bir şeyden takmış olabilirler, farketmeden bir şeyde abartmış olabiliriz ki böyle sorup duruyorlar. Şimdi kızmasam da soruyor, kızsam da hatta öyle bir noktaya geldiki ben kızmayınca kızdırana kadar yapıyor ne yapacaksa sanki beni deniyor, ya da dalga geçiyor gibi bazen böyle hissediyorum:)) İnşallah unuturlar. Kızmadan da olmuyor ki:)

Bu arada dişleri Rüzgar'ın da çok siyah lekeliydi, düzenli fırçalamaya başladık macunla günde en az iki kere mutlaka baya azaldı. Ben çok çektim o çekmesin istiyorum. Doktoru çürüğe dönüşebilir bunlar demişti de çok korkmuştum o günden beri fırçalıyoruz mutlaka. Kendine bırakmıyorum ben fırçalıyorum çünkü kendisi henüz o kadar iyi fırçalayamıyor. İstemezse kendi fırçamı da ona veriyorum sen de benimkileri fırçala diye o arada bir güzel fırçalıyoruz, deneyin siz de.

Parmak boyasını merak ettim en kısa zamanda alacağım. Bu arada tv durumları nasıl kızlar. Bizimki yine sardırdı sürekli istiyor, çok açmamaya çalışıyorum ama evde olunca ve de çalışamam gerekince açıyorum bir yandan da içim hiç rahat değil. Şimdi de pocoyoya sardı.

Ayy kübracım yaa, benim de içim acıyor, Allah onlara basır versin demekten başka bir şey gelmiyor elimden, keşke gelse. İnsan empati bile yapamıyor, yapmak istemiyor, bir anne için daha acı ne olabilir ki. Allah kimselere evlat acısını yaşatmasın. Allah onları bize bağışlasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…