2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Melcim umarım o yardımcı işi bir an önce istediğiniz gibi olur, sana çok iyi gelecek diye düşünüyorum, iyi dinlenmen ve kendine iyi bakman gereken bir dönemdesin.
Psikolojik danışmana çok ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum aslında bir dönem çok bunalmıştım ama şu anda öyle bir durmum yok, sadece hayatımdaki bazı şeyleri düzenlemem gerekiyor o kadar. Yine de aklımda bulunsun tatlım, belki karar değiştiririm, destek almak isterim o zaman onunla irtibata geçerim.

Bu arada Bizim doktorumuz Rüzgar'ın gözünden şüphelendi bir dönem, bir göz doktoruna gidin dedi, biri küçük, biri büyük duruyor dedi. Biz de araştırdık dedik dünya göz'e gidelim orada çocuk için uzmanlar varmış. Gittik. Gerçi doktorun hiç çocuktan anladığı yoktu, Rüzgar durmadı, ağladı, istediği yere bakmadı vs. çok zor oldu daha bir buçuk yaşında falandı, laftan da anlamıyordu "İsterseniz bakmayalım" falan dedi stres oldu adam. Dedim o kadar gözüne damla damlattınız, bekledik, tabi ki bakın ne şekilde bakacaksanız. Bu damla göz bebeğini büyütüyormuş muayene için ve geçici olarak göremiyormuş ve ışığa karşı aşırı duyarlı oluyormuş. Çok ağlamıştı Rüzgar bir anda göremeyip, ışık fazla olunca, çünkü refleks olarak kısılamıyordu göz bebekleri hep açık.
Ama sanırım bu belirli bir teşhis için kullanılıyor, yani illa böyle bir şey yapmayabilirler.

günaydın herkese;
esincim;atanın da göz muayenesinde aynısını yaptılar,3-4 tane damla damlattılar,ama göz doktorumuz o kadar güzel yaklaştı ki Ataya ,çok güzel konuştu anlattı,güldürdü ;ata hiç ağlamadı,ve doktor ne dediyse yaptı,dediğin gibi 1,5 yaşında falandı..göze baktığı aletleri falan anlattı Ata da bayılır öyle şeylere,makinayla falan kontrol etti gözünü..sonra da zaten göz alerjisi de çıkmıştı,güneş gözlüğü kullansın dedi.şimdi mümkün olduğunca güneş gözlüğü kullanıyoruz tabii bunda GANGAM ın etkisi de oldu:)klibinde gözlüklü ya oğlum da gözlüğü takıp başlıyo oynamaya :):)
doktorlaırn çocuklarla diyaloğu çok önemli,hemen hissediyo sıpacıklar...

aslında y.dışı seyahatlerim çok yoğun ve yorucu geçiyo ama inanın rutinden bira uzaklaşmak o kadar iyi geliyo ki insana.imkanım olsa da oğlumla gidebilsem..
esincim ben de senin gibi anlatmak istiyorum ,bakalım ne tepki verecek..sabah uyanıp da "annem" diye sarılışı var ki içim gitti..bi de haziranveekim in yazdıkalrından sonra,aklıma olamdık düşünceler gelilyo,ben burda yokken,ya Ata hastalanırsa,bana ihtiyacı olursa,yanında olamazsam,öyle 1 saatte gelebileceğim yer de değil,ne yaparım..
bu arada bakıcımız son anda bi aksilik çıkmazsa pazartesi günü başlıcak işe
gördüğünüz gibi dengesizce duygular yaşıyorum,bi anda sevinip bi anda üzülüyorum..

neyse hepinizi öpüyorum,günümüz güzel geçsin ekimcikler...

günaydın ekimcikler
bende çok yogunum bugün detaylı okuyamadım en kısa zamanda bakıcam
ceren su gibi akıp geçsin zaman.sende deliksiz uyursun geceleri dinlenmen için birebir.
bakıcına çok sevindim canım inş. başka sorunla karşılaşmazsın

kızımın göz muayenesinde doktor damla falan kullanmadı sadece
elindeki bi aletle birde büyük bi makınayla baktı
zaten bizim çocuk doktorumuz 2 yaşına gireceği için rutin kontrol
demişti ve göz doktoruna yönlendirmişdi,,,ister ettirin ister ettirmeyin demişdi
sizin nneden damla damlatılıp muayene edildi acaba

ilk parmak boyası eserimiz :)
Eki Görüntüle 648215 Eki Görüntüle 648214

Son düzenleme:
Maşallah Ecrine, yetenekli bu konuda, Geleceğin ressamı mı çıkıyor ekimcikler arasından ne:) Çok da keyif almış gibi görünüyor.

Ben daha cesaret edemedim parmak boyasına, diğerleriyle bile her yerleri boyadı sağolsun. Ne duvarlar, ne koltuklar, ne de nevresimler kaldı boyanmadık. Nedense bizimkisi kitap defter boyamaktan çok kalan şeylerei boyamayı seviyor. Boyama kitabını da bana boyatıyor:)

Rüzgar da galiba müzisyen falan olacak, o yönde dvam ediyor, şimdi gitar da çalmaya başladı:)) Biz henüz öğretelim vs uğraşmıyoruz gerçi ama flüt, batari, davul, darbuka, gitar ne bulursa çalıyor, çalarken de şarkı söylüyor, hem de yabancı uzun hava:)))

Kübracım bizimkisi rutin dışında bir muayenedi, yani bir küçük, biri büyük görünmüştü doktora altında başka bir şey olabilir gözcüye gidin muhakkak demişti, bir de çok fazla göz alerjisi oluyordu ondan gitmiştik. Doktor da sözde çocuk uzmanıydı(!)

Ceren canım bakıcının başlamasına çok sevindim, inşallah her şey en kısa zamanda eski düzenine oturur. Hem bakıcı gelince senin yokluğunda bir nebze avuntu olur Ata'ya.
Allah bebişlerimizi bize bağışlasın, ömrümüz yettiğince de onlara en güzel şekilde annelik yapmamızı nasip etsin. Ben de hep haziranekim'i düşünüp, vesvese yapmaya başladım ama uzaklıkla bir ilgisi de yok ki bunun, gözümüzün önünde bile her şey olabilir Allah korusun, Allah'a emanetler.

evet canım Allah'a emanetler.rabbim kimseyi evladıyla sınamasın...
ekimciklerin ressamı ve müzisyeni belli oldu sanırım
aynen benim cadıda boyanmadık yer bırakmadı biliyosunuzki ev değişikliği yapmışdım 4- 5 ay önceydi,nasıl çizdiyse boyamadan çıkmamışdı..
bu yazda bu evi boyamam gerekecek sanırım :2:
geç oldu ama çözümü yazı tahtasında buldum epey büyükçe dilediği kadar çizip,siliyor
daha önce akıl edemediğime yanıyorum...

hepatit A aşısı zamanı geldi arkadşlar haftaya yaptırıcam

Ceren haziranveekim hepimizi cok etkiledi bende surekli ozellikle uyuyunca birsey olsa yasayamam diye dusunuyorum, ama Esin inde dedigi gibi bir sey olacaksa biz yanindaykende olur dusunsene gunde kac defa nasil tehikeler atlatiyorlar birsey olacak olsa yanindada olsak birsey yapamayiz hersey bir saniyede oluyor ama Allah hepsini koruyor
y.disina gitmek senin icinde cok iyi olur kafani dinler enerji depolar gelirsin bene Atanin artik herseyi anliyor olmasi farkindaolmasi daha iyi, onceden seni ozlese istese derdini anlatamiyordu ama simdi herseyi ona anlatirsin eminim oglunda her soyledigini anlayacak sen gittiginde seni ozlerse telefonda konusursun anneannesi babaannesi bakicisi surekli konusup anlatirar neden evde olmadigini nezaman gelecegini falan,hatta giderken senden ne istedigin sor oyuncak kitap vs. gitmene cok karsi cikmaz belki oyuncak falan getirecegi icin mutlu bile olur
hem bakicinda gelecekmis sen gitmeden bak hersey yavas yavas yoluna giriyor sende biraz kafa dinle kendine vakit ayir,kitap okumayi seviyordun kitaplarini oku gel tabi birazda kendine alisveris yap ozllikle kozmetik

Esin cok guldum yaaa yabanci uzun hava bir video cekip eklesene :)) bende fatihin videolarini albume eklemek istiyorum tabi olursa bir ara deniycem
bu arada o muzk aletleri sizde varm? br arada bir foto eklemistin cokguzeldi
benim olumda sarki soylemyi seviyor Ruzgarla bir grup kurarlar "Grup ekimcik"diye
Kubra senin kizininda resimleri cok guzel bende alirim diyordum ama resimde nasi birsey olduklarini gorunce vazgectim galiba :)) sandalyemin arkasindaki ve kapidaki tukenmez kalem izleri hala duruyor sildiklerimde haric ama yazi tahtasi fikride cok iyiymis

evet etraf kirleniyor allahtan yıkanınca çıktı, olsun aslı eglenmesine değer,biraz sıvı dikkat edilmesi gerekiyo
sulu boya alıcam bu h.sonuda bakalım begenecekmi cadım..

dogru soyluyorsun ama biranda daha once yaptiklari geldi aklima su ara cok aksi sagi solu belli olmuyor,dusunmem lazim belki alabilirim
bende kartonla birseyler yapmak istiyordum ama makastan korkuyorum hayvan figurlu makaslardan almayi dusundum ama parmagini kesmesinden korkuyorum
birara bakarim yeni degisik seyler almam lazim Fatih icinde iyi olur dedigin gibi eglenr,onlarin bir gulusu herseye deger

selam kk nın en güzel anneleriii......
esincim rüzgarin ne güzel müziğe ilgi duyması..her çocuğun mutlaka bir müzik aleti ile ilgilenmesi gerektiğini söylerler ya hep senin paşa bildiğin orkestra kurmuş..maşallah ona..

cerencim , doruk tr deyken öksürüğü için immunolojiye götürmüştüm..alerji testleri falan olmuştu..sonuçlarda alerji çıkmadı ama dr.astım adayı demişti.ve 3 aylık bir tedavi vermişti,astım hastalarına uygulanan..şimdi üç ay doldu, burda bir dr.a gideceğiz..sonuçları da tr deki dr.a da mail atıcam..
bakıcına çok sevindim..inşallah sorunsuz başlar da bir daha böyle aksilikler yaşamazsınız..ayrı kalıcam ata dan diye de üzülme..sonuçta iş için gitmen gerekiyor ve dediğin gibi değişiklik mutlaka sana iyi gelecektir..sen iyi olunca emin ol ata yada yansıyacaktır..hem öyle 3-5 günde anneyi unutmaz sen merak etme..annenin yeri çocuklarda apayrı..en kötü anne bile çocuğunun gözünde melek gibidir...hem bakıcında gelecek annen kv den de göz kulak olur..ee babası zaten yanında..gözün arkada kalmasın hiç..

kübra benim gelin bayağı ilerletmiş resim işini:))) ressam mı olacak bu cadı yoksa..ceren duymasın ama bak ben burada eğitimini üstlenirim müstakbel gelinimin:))) şaka bir yana maşallah ecrine..yaşına göre çizimleri de boyaması da çok ileride bence..

aslı fatihin çizimlerde iyiydi..bir benim doruk paşam mı kaldı..dorukda buranın en sendromlu erkeği galiba

hepinizi öptüm..yarın belki giremeyebilirim ya da siz uyurken girebilirim..dr. kontrollerimiz var..

Selam kizlar. Ceren ydisi gezileri arada nefea alman icin guzel bir firsat. Anlattigin kadariyla su siralar bayagi yogundun. Ata'yi ozleyeceksin kesin ama donuste seni guzel bir kucaklamayla karsilar eminim:) Bakicinin geri donmesine de sevindim. Yavas yavas ozlediginiz duzene donersiniz artik. Gozunuz aydin:)
Kubra, Ecrin ne guzel boyamis oyle. Ben ilk denemede her tarafi ortuyle kapladim. Ayseye de aktivite onluklerinden giydirdim. Ama dedigin gibi kolay cikiyormus. Sulu boya alirken baski kaliplarini da sor istersen. Su bizim zamanimizdan kalma pataes ip yaprak baskilarini kaliplastirmislar. Cok eglenceli ve yaratici bir fikir. Asli'nin dedigi gibi biz de kartondan birseyler yapma asamasindayiz. Makas konusunda dusunceliyiz ama. Esin, eşin muzikle ilgilydi galiba. Ruzgar da dogdugundan beri muzik aletleriyle hasir nesirse ne guzel ilerde hobi, meslek secerken aklinida birseyler olacak. Ben de Ayse'nin keman ya da piyano calmasini istiyorum. Biraz daha buyusun bakalim yetenek var mi gorecegiz. Mel senden haber almak iyi geliyor. Miniklere Doruk pasaya ve kendine dikkat et.
Bu arada hepatit a asimizi gecen hafta doktora goturdugumuzde yaptirdik. Sipa cok agladi, doktor lafi duymak istemiyor hanim:) Goz muayenimiz de olmadi hic. Aslinda hem dis hem de goz icin arastirma yapsam iyi olacak. Neyse iyi gunlerr herkese.

iyi geceler kizlaaaar
hepatit A dediginiz 6ay once ilk dozu yapilan asi degilmi? :)) ilk dozunu biz biraz gec yaptirdik galiba 2.si mayista asi kartinda oyle yaziyor
bu asi icin bizi saglik ocagindan cagirmisldi ilk dozu orada yaptirdik(ucretsiz)
2.dozuda orada yaptiracagiz(ucretli)

bir kacgundur Fatih e bal-limon-zencefil veriyorum arada hiriltili oksuruyor diye(inat ettim surup vermiycem :)) galiba bu limon yuzunden pisik oldu
bugun anne aciyor diye geldi yanima bezini bir actim kipkirmizi olmus hemen yikadim z.yagi surdum kiyamam yaaa bir ara yine aciyor dedi birzda babasiana nazlandi badil agladi ( insallah z.yagi iyi gelir kontrol ettigimde biraz hafiflemisti ama insallah sabaha gecmis olur genelde z.yagi iyi geliyor ama bakalim sabahi bekleyip gorucez

geçmiş olsun canım. Ben hiç zeytinyağı denememiştim umarım geçirir hemen. Rüzgar da kabız kaç gündür. Kıyamazlar onlara.

Bu arada bu kadar bilinçlenip, her şeyi konuşup anlayıp da hala bezi bırakmamaları normal mi acaba diye düşünmeye başladım. Tamam rahatlık ama durduğu yerde bile bile yapıyor sonra da bezimi elleme, değiştirme diyor, tuvalete gitmek istemiyorum diye inat ediyor. Tamam zorlamıyorum ama sık sık sormaya başladım artık. Nasıl alıştıracağız ki?

kızlar günaydın,
hepinize desteğiniz için teşekkür ederim,yazdıklarınızı okuyunca içim rahatlıyor.umarım sıkıntı olmadan gider gelirim,evet kendim için moral depolaması olacak.ben iyi olunca oğluma eşime de daha iyi deliyorum.yoksa aylardır biliyosunuz stressli ve sıkıntılıydım,sabrımın azaldığını hissediyorum herkese karşı..
aslıcım indirim zamanı aslında her yerde.ama alışveriş için zaman bulabilir miyim bilmiyorum,saat 7 en geç 8 de kapanıyor orda mağazalar.vitrinden şunu beğendim alıp çıkıcam desen,saat 8 olduysa içeri almaz adam seni, :):)artık freeshop tan kozmetiğe talim edicem.varsa istediğiniz bişiler alıp göndereyim size..:)
bu arada makas demişsiniz,biz uzun zamandır makasla kesme yapıştırma yapıyoruz Atayla..ucu küt,renkli elini kesmeyeceği çocuk makasları var..çok da rahat kullanıyo,hem parmak kasları için çok faydalı.mesela renkli kağıtlar aldım,onları küçük küçük kesiyoruz,sonra çiçek çizip üstüne yapıştırıyoruz.yapıştırıcı da stick olanlardan kağıt için. kendi kullanıyo rahatlıkla..
esincim süper yaa,ne güzel müzikle ilgil olması.Ata da çok seviyo,evde ksilifon,ve trampet çalıyo..gangamı uzun hava şekline söylüyo:)daha çok klasik müzik ve sanat müziği seviypo desem inanır mısınız??:)eşim tarafı sanat müziğiyle ilgili çalar söylerler,sanırım genetik,ben de pek sevmem :)
melcim,alerji ve astıma immunolojinin baktığını bilmiyodum canım,yoksa astım konusunu biliyorum doruk un..öksürükleri nası,oranın havası iyi geldi mi doruk paşamıza?tatlım sen onun biraz daha sakin durması içn,mutlaka bir aktivite bulmalısın,bir süre de olsa dikkatini toplayabileceği bişey..belki yeni bakıcınız faydalı olur bu konuda..hem dil öğrenmeye meraklıysa kuzucuk,onunla ingilizceye sarar,bu da bir aktivite sonuçta..Ecrini tavlamay çalıştığın da gözümden kaçmadı hani
aşımız 23 nisanda bizim..aslıcım artık ücretsiz hepatit aşısı devlet aşı listesine aldı..
pişik için tek geçtiğim krem "hametan" losyon olanından.inanın bir gecede geçiriyo pişiği...
esincim tuvalet eğitimi için,altını da açık bırakmak lazım.Ata yapıyo biliyosun tuvalete ama altını açıp ,öyle gezdirmeden olmuyo.canı isteyince bezine yapıyo..bu yüzden biraz havaalrın ısınmasını bekliyorum ben de..
özlemcim bu arada göz muayenesi önemli,bence bir an önce yaptır,1 yaşından sonra kontrol lazım..patates baskısı da güzel fikir,biz de yapalım h.sonu..
kübracım Ecrin yine ne güzle şeyler yapmış,siz seneye artık yağlıboyaya falan geçersiniz heralde:)

hepinizi öpüyorum kocaman

aslıcım evet ya nası hatırladın,çok severim kitap okumayı..uzun zamandır okuyamadım ,içime dert oluyo..her seyahat bir kitap kampanyasına devam edicem ben de..:)
eskiden kitapçılarda ne uzun vakit geçirirdim.saatlerce bakardım,incelerdim,bi sürü de alırdım..bu uyuz şehirde zaten öyle ,istedğim gibi kitapevleri de yok,onu bile netten alıyorum..bu seyahat için karar vermedim neyi okuyacağıma,tavsiyeleriniz var mı??

zeytin yagi iyi gelmis ogluma sabah bayagi hafiflemisti..
ben bezi cikartmak icn sabirsizlaniyorum kafasi karismadan ve is inada binmeden :) biraktirmayi dusunuyorum tuvaletini yaptigini farkind ama simdi bilincli bir sekilde bezine yapiyor yani once beze yapmayi ogreniyor dogrusu buymus gibi sonra bezi unutturup tuvalete yapmayi ogreticem galiba bu celiskiyle biraz zorlanacagim ama gece ve gunduz bzni birdefada cikartmak istiyorum eger bir bezler bir bezlemezsem eminim bunu bana karsi kullanir :))zaten inatlasacak seyler ariy eline koz vermek istemiyorum =))
bu yolda hepimize kolay gelsin gazamiz mubarek olsun

Ceren ne tarz kitap okumayi seviyorsun bilmiyorum,bende surekli okuyamsamda kitap okumayi cok seviyorum
Canan tan'in iZ kitabini begenmistim
susanna tamaro(eminim soyadi yanlistir :)) yureginin goturdugu yere git (valla ben bu kitabin adinida yanlishatirliyorum galiba:))) kusura bakma ama bunuda begenmistim
birde Ataturk un fikriye ile askini anlatan bir kitap okumutum cok onceden cok begenmistim
simdi alacafim kitap adini bu forumda duydugum mihrimah ile mimar sinanin askini anlatan kitabi alacagim hatta can dundarin m.ali birandin hayatini yazdigi kitabida istiyorum
yaaaa ben ben boyle hayat hikayelerini anlatan kitaplari cooook seviorum
bu forumdada kitap onerileri ile ilgili bolym var bir bak istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…