2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

zeytin yağı benim kurtarıcım,hatırlarsanız ecrin mantar olmuşdu krem vermişdi doktor nasıl kaşıyodu yavrum
saf zeytin yağı ile kesin çözüme ulaşdım herkeze tavsiye ederim.kış aylarında yüzüme sürerim krem gibi, çatlamalara birebir.
bu seneyi zencefil+bal ve ayak tabanlarına vick ile atlattım şükürler olsun ki 1 kutu antibiyotikle bitirdik bu kışı..

bu arada bez konusu açılmışken biz ecrini uyanıkken yani gece ve öğlen uykusu hariç hiç bezlemiyoruz
yine hatırlarsanız annem karar vermiş çişini öğretecek falan demişdim o günden beri söylüyor çişini,kakasını...
arada kaçırmalar oluyor tabi özellikle arkadaşlarıyla oyun halindeyse,altına yaptıgı zaman hiç tepki vermiyoruz sadece kızım bize söylesen iyi olur üşürsün falan...
eltim çocuk gelişimi psikiyatristi dediği kesinlikle o bezi bıraktıgın zaman asla görmesin kullanmasın diyo ama benim cadı küçük bebekleri gördüğü zaman
taklit ediyo, gecen günde meme emen bebek görmüş o günden beri memelerime yapışıyo :) eski günlerime geri dönmüş gibiyim

kitap konusunda bende okumak isteyen ama zamanı olmayan kategorideyim...
cerenin dediği gibi bizde uzun zamandır makas kullanıyoruz hatta sıkıldı ecrin artık.
çocuklar için kapaklı falan makaslar var ecrin kesmeyi daha çok seviyor yapıştırmadan ziyade..

melcim kontrolleriniz vardı miniklerin nasıl olmuş,doruga ne dediler tedavi sonuç göstermişmi.
evet mel gerçekten güzel resim çiziyor ecrin, bu konuda araştırma içindeyim ne yapabilirim diye..

özlem bencede göz ve diş doktoruna götürmelisin kontrol amaçlı...
bende p. baskısı deneyebilirim güzel fikir saol önerin için..
benim cadı önlük falan taktırmıyo o kadar sorun yapmadım çünkü yıkanınca çıkan boyadan ya..
özlem bende piyano çalmasını istiyorum hayal ediyorum kızımı öyle..

cerencim hiç sorma ya seneye sergi açarım artık
2-3 günde ata seni unuturmu hiç tatlm mademki iş için gidiyorsun tadını çıkarmak zorundasın..
arkadaşın oluyomu yanında yanlızmı gidiyosun?

esin rüzgarın müzige ilgi duyması çok güzel hangisine daha yatkın.sen nasılsın canım bi gelişme varmı??

ceren ve mel kızım için gelin diyalog larınız güldürdü beni 2 gramlık gülmeye ihtiyacım varken iyi geldi
çok hastayım 4 gündür boynumu kımıldatamıyorum biraz önce kas gevsetici iğne vurdurdum iyi geliyor sanki..

güzel arkadaşlıklar edindik keşke birbirimize yakın olsaydık yakından görüşürdük ekimcikler tanışırdı..

öpüyorum hepinizi...

Sanirim haftaya goz doktoruna goturecegim. Komsu kizindan bahsetmistim, onun gittigi cocuk goz doktoru var. Gayet memnunlar. Karsi tarafta olmasi biraz dusunduruyor ama referansli bir yere gitmeyi tercih ederim. Randevu alacagim bu hafta.
Kitap okunayi ben de severim. Genelde polisiye psikolojik kitaplar okurum. Favorim Jean-Christophe Grange'dir. Bir sekilde firsat bulurum. Cok dinleniyorum okurken. Dan Brown, Kemal Tahir ve dunya klasikleri... Ucurtma Avcisi diye bir kitap var. Onu onerebilirim. Kisisel gelisim okurdum onceden ama hic eglenceli gelmezdi. Filmlerde bile kung fu macera aksiyon ararim:))
Kubra insallahh bir sekilde piyano calmaya heveslenir. Cok istiyorum cunku. Tuvalet konusunda da sanirim en son biz basariya ulasacagiz. Ayse israrla yaptiktan sonra farkina variyor. Soguktan dolayi israr etmiyorum ama cokk buyuk dert gibi geliyor bana. İnsallahh biran once rahatlaruz.

günaydın kızlar,

kübracım çok geçmiş olsun,boynun nasıl tutuldu ki,kas gevşetici iğne çok ağır gelmez mi?bi doktora görünsen daha iiy olur tatlım,o iğneler de pek masum değil,bir süre rahat ediyosun,ama o süre içinde de kasların gevşemiş olduğundan ters hareket yapabiliyosun,ve hissetmiyosun,sonradan daha çok ağrı oluyo..
saf zeytinyağı gerçekten çok faydalı,öksürükte karabiberle karıştırıp göğsüne sürünce de çok iyi geliyo.ben de kahvaltıda ekmek batırıp yemeyi yanında peynirle çok severim :)ayy karnım da aç ya,sabahları kahvaltı yapamıyorum ,zaman olmuyo,halbuki en sevdiğim öğündür..
canım seyehate müdürümle beraber gidiyoruz.orda acentemiz de var,italyan.gün içinde müşteri z,iyaretleri,akşama da beraber yemek yenir genelde..eğer gün içinde vaktimiz olursa,herkes yalnız da takılır...yıllardır beraber çalışıyoruz zaten,kafa insanlardır..ama bu sefer 5 gece olacak ne yazık ki..ayrlayamadık başka türlü.pazartesi gidiş,cts dönüş..gündüz zaten işte oluyodum,çok sorun olacağını sanmam da beni düşündüren gecesi..umarım herşey yolunda gider..
özlemcim ben de sinemada aksiyon severim,macera aksiyon gerilim..uçurtma avcısı gerçekten güzel bir kitaptı..bir de size zülfü livaneli serenad tavsi,ye ederim,o kadar güzel duygu yüklü düşündürücü ve sürükleyici bir roman ki,hayran kalmıştım..
öpüyorum sizi güzel ekim anneleri:)

bu hafta sonu oğluşunla beraber iyi vakit geçirin canım..
sen yokken de akşamları babasıyla zaman geçirir
bende zeytin yağını zeytinin üzerine döküldüğünde banmayı çok severim :)
sorma ceren ya nasıl oldu bence anlamadım kaç gndür çekiyorum bu agrıyı
sanırım cereyanda kaldım.saçlarımı toplamaya bile kolum kalkmıyordu.c.tesi yengem yapmışdı kas gevşetici muscoflexle bişeyi karıştırdı iyi gelmişdi
dünle bugünde buradaki hemşireye vurdurdum iyi geliyo gibi..
doktora nasıll gideyim şimdi ben bütün izinlerimi kızım için kullanıyorum

özlem; bu yaka dediğin anadolu yakasındaysa hangi hast.ne
benim götürdüğümgöz doktoruda süperdi..

tuvalet konsusunda herkeze başarılar diliyorum// allah yardımcımız olsun...

Gecmis olsun Kubra, boyun agrisini iyi bilirim. Hemen atlatirsin insallah. Arkadasin bahsettigi doktor Anatolia Goz Hastanesi'nden İbrahim Sahbaz'mis. Ama sanirim yanlis anlamis sadece cocuklara degil ama cocuklara da iyi bakiyormus. Sizin doktorun adi ne, hastanesi? Yaklasimi iyiyse ona goturebilirim cunku Ayse'de en sonki asi maceramizdan beri doktor hastane fobisi basladi.

selam herkese...
dün dr koşuşturmalarından helak olduğum için bütün öğleden sonra yattım..benim ikizcikler maşallah diyim çok iyiymiş.ay sonunda ikili test var.bolca vitamin verdi doktor..doruk içinde dr ciğerleri iyi dedi.koruma amaçlı nisan sonuna kadar devam edelim ilaca dedi..sonra kesecek sanırım..tr.deki doktorlada görüştüm..saolsun çok ilgili bir doktor.o da sonuçlara göre aynı şeyleri söyledi.sadece biraz grip olduğundan demir testini yapmadı çocuk dr.u..sonuç yanıltıcı olur.iyileşsin 10 gün sonra gelin dedi.göz doktorunda da bizi mahvetti..hiç durmak istemedi..dr genel muayene etti..göz dipleri falan sağlıklı dedi.görme fonksiyonları gelişimini 7-10 yaş arası tamamlarmış.bu süre içinde bir sorun var ve tedavi edilirse ergenliğe kadar iyileşirmiş.dr. 6 ay sonra tekrar gelin kontrole dedi.sonra sorun çıkmazsa bir de okul öncesi..sürekli gözünü kırpması göz ile ilgili değilmiş.dikkat çekmeye çalışıyor dedi.yanında kesinlikle bahsetmeyin ve engellemeyin dedi.

esincim , nasılsın arkadaşım..rüzgarın müziğe ilgisi gerçekten çok hoş.tuvalet konusunu biz aştık..artık gece gündüz bez olayımız yok..ilk 3 gün biraz zorlandım ama şu an maşallah diyim düzene girdi.gece için 2 kere vukuatımız oldu..ikizler gelmeden öğretmem gerekiyordu.benim gözüm korkuyordu ama korktuğum gibi olmadı..biraz ısınsın havalar birden at bezi..emin ol çabuk alışır..
kübracım boynun için bir görün bence doktora..benimde bir kaç kere tutulmuştu çok fena bir ağrı..işin masabaşı ise zaten bel ve boyun ağrısı kaçınılmaz malesef.geçmiş olsun canım.
aslıcım fatihe de geçmiş olsun..şu kış geçse de kurtulsak gripten..burası da iki gündür biraz sertti hava..bir de sinir bozucu olan hava güneşli de olsa tam güneşli gibi olmuyor nasıl diyim gri sanki her daim..iç karartıcı.. pişik için zeytinyağı birebirdir..ben doruğa hiç pişik kremi kullanmamıştım..bizim yediğmizen fazla zeytinyağı beyefendinin popoya harcamışızdır heralde
özlemcim senin nasıl gidiyor çalışmalar..müjdeli haberlerini bekliyorum dört gözle..
cerencim tr deyken doruğu öksürüğü geçmedi diye götürdüğümde çocuk dr.u bizi alerji ve immunoloji uzmanına yönlendirmişti.bizde gitmiştik.o doktor kan tesleri ve ciğer filmi istemişti.alerji olarak da ev akarı , besin ve solumun alerjisine bakılmıştı.onlar temiz çıkmıştı.doktor o zaman alerjik bir durum yok ama astım adayı demişti..eşimin babası da astım zaten.genetik geçişli genelde demişti.bu yüzden de 3 aylık bir tedavi vermişti.pulmicort.şimdi burdaki dr.da iyi dedi bakalım ..nisan sonu tekrar gideceğiz..sana da şimdiden iyi yolculuklar canım..işlerin rast gider umarım.

bu arada bir tane yardımcı bulduk bakalım..yarın gelecek..bir hafta kadar deneyeceğiz.o bizi, bizde onu seversek devam edicez..bosna hersek li bir bayan.biraz türkçe biliyor ama ana dili ingilizce..referansları çok iyiydi.doruğu görünce hemen ilgilenmeye başladı..doruk da hoşlandı sanırım.. umarım dilediğimiz gibi olur da ben de biraz hem psikolojik hem de fiziksel olarak rahatlarım:) hoşuma giden kadının gerçekten çocukları seven sempatik bir ifadesi vardı..hani böyle tavrından bakışından anlaşılır ya..bakalım zamanla anlıcaz artık.

bıraksanız daha yazıcam valla.hızımı alamadım..biraz uzun oldu.kusuruma bakmayın..kolay mı 3 can taşıyorum hepinizini öptüm,ikizlerim ve dorukla beraber:))

kızlar selam..
melcim yaz yaz sen ,ne de olsa bizdeki konular x3 sende
ne zaman bıraktınız bezi nası oldu anlatsana,biz burda kıvranırken halledivermişsin bile.:)
kontrollerinize çok sevindim,sen de rahatlamışsındır biraz..ailede ikiz var mı bu arada?
bakıcın da iyi çıkar umarım,ilk intiba çok önemli gerçekten de bazı insana bakınca kanın ısınmıyo,nası çocuk emanet ediceksin..doruk da ingilizceyi söker hemen bence...bak işler yoluna giriyor sevindim senin adına tatlım..
öptüm sizleri..

selamlar herkese.........
bugun boyle okuyup hemen kaciyorm kusura bakmayin
kubra;cokgecmis olsun boyun agrisi cok zor benimde bir iki defa olmutu islak sacla yatinca olmustu :))insalkah kisa zamanda gecer
esin;sen nerelerdesin kac gundur? merak ettim Ruzgarin kabizligi gectimi?gecmezse sende z.yagi ver bu zeytin yagida her derde deva :))
ceren;sanada simdiden hayirli yolculuklar kendine kitap bulabildinmi?bulduysan isimlerini yazda bizde nasiplenelim kuzum :))
mel;hosgeldin valla neguzel haberler verdin masallah ikizlerine,oglusunada masallah ne cabuk tamamlamis tuvalet egitimini ben biraz kokuyorum isi inada bindirecek diye bu ara ne dersem amane derem tersini soylyor-yapyor
ben kizmamakta inat edince fatihte anne bana kizsana diyor niye oglum diyorum uzuleyim diye diyor=))sonra masustan biraz kiziyorum biraz beklyor bakiyor tik yok agliyamiyor anne cok kiz cok diyor =))
bmyardimci bulmna sevindim insallah seversinizde siznle kalir oglun icinde iyi olur Dorukla bol bol aktivite yaparlar sende dinlenirsin biraz
aktivite demisken bugun makas elisi kagidi falan aldim parmak boyasinada baktim ama birkac gun sonra alicam hepsini biranda tuketmeyelim =))makas kagit makasiymis demir bir tarafi yok elini kesme riskide yok
Mell uzakta olan sensin ama benim cenem dustu
neyse kizlar ben kaciyorum sabah 7:30da ciktim azonce geldim fatih simdi uyudu hemen yemek yapmam lazim kendinize ve ekimciklere cooook iyi bakin

valla alttaki kulanicilari gorunce dedim bunlar yine kaynaticak ara ara takip etmeye katar verdim
gitmiycem iste gitmiycem =))

cerencim aslında yazmıştım burda ama çok fazla girmediğimden o dönem tamamladığımız yazmadım sanırım..ya da 2013 ekimlere de mi yazdım ki ikizleri öğrenince karar verdim.ilerleyince hamileliğim zorlanırım diye.zaten evden çok çıkmıyorduk..evin de her yeri sıcacık..lazımlık falan ben çok hoşşanmıyorum..minik bir klozet aldım.böyle portatif gibi.bizimkinin minyatürü yani.duvara monte ediliyor.ilk gün fena değildi.ikinci gün biraz oyun haline getirmişti.olsun olmasın anneee çişiiiimmm diye beni de peşinden koşturarak wc ye gidiyorduk sürekli..ama uzun sürmedi.yani ilk 3 gün zordu inanın..gece de bir iki hafta kadar ara ara kaldırım götürdüm wc ye.yatmadan önce çok sıvı tükettirmedim.şimdi artık kendi kendine bile yapıyor diyebilirim..düğmeli yada fermuarlı bir şey giymemişse tabi:)) öyle yani tatlım..çok gözümde korkuttuğum gibi değilmiş..bir iki vukuat oldu tabi ama o da normal alışma sürecinde..zaten kazarar yapınca kendisi rahatsız oluyor..
benim ailemde hiç ikiz yok aslında..ama eşimin amcaları ikiz ve halaları da..onların hep ya 2 kız ya 2 erkek olmuş..bakalım bizim nasıl olacak..onlarda erkek olursa işte o zaman yandım sanırım:))
yardımcı işi umarım istediğimiz gibi olur..gün geçtikte zorlanıyorum.halsizlik beni zorluyor biraz.ileride de koca göbişim zorlar heralde.burada kötü olan öyle oyun kulübü gibi birşey bulamadım..ya da var ama ben bilmiyorum
öptüm canım..rüzgar paşamı da öp benim için.

valla alttaki kulanicilari gorunce dedim bunlar yine kaynaticak ara ara takip etmeye katar verdim
gitmiycem iste gitmiycem =))

kaçma tabi nereye gidiyorsun sen bakalım???? kolay kolay tutturamıyorum zaten sizi burda..
aslı sen verdiğim amerikada gebelik topiğine bir kaç kere girdim..hoş muhabbettler var ama beni burası daha çok sarıyor..zaten çok uzun kalmıyorr.kısa vaktimi de burda değerlendiriyorum..bu arada fatih paşa kendine eziyeti mi seviyoe öyle..alem ya.. güldürdü bene yine..

baktım kimse yok ben de kaçıyorum..oğluş kahvaltı istemişken bu fırsatı kaçırmayayım.

Mell sana onermemin sebebi belki yakin yerlerde oturuyorsunuzdur veya yer mekan onerileri icindi
yoksa oyle amerikan topiklerinde sohbet falan etmene izin veremem kusura bakma 2013ekiciklere bisey demedik bide amerikan topigi cikartma basmiza valla kapattiririm o topigi ona gore

Melll isler yoluna girmeye baslamis cok sevindim senin adina. İkizlerekocaman bi masallah. Doruk'a daha da buyuk masallah, bezi birakti demek. Nasil rahatlamissindir ohh. Darisis basimiza diyecegim ama benim hiccc umudum yok. Bugun ozellikle takip ettim. Kaka yapinca soylesin altini degiseyim dedim kizda tik yok. Onceden yaptiktan sonra da olsa cisim geldi derdi. Artik onu da demiyor Bakalim ne zaman birakacak. Bakiciniz da insallah diledigin gibi cikar. Doruk'un hosuna da gitmis, birkac aya yararini gorursun. Bu arada ikizler de erkek olursa dort erkekle basa cikacaksin. Allah yardimcin olsun:) Ben kalabalik ailelere bayilirim. Calismalar da devam ediyor ama hala birsey yok. Bu ay da olmazsa yumurta takibi yaptiracagim sanirim. Benim iltihaplarla basim dertte. Doktorum hersey normal dedi ama yine de tuplere falan zarar mi verdi acaba diyorum. Adet duzensizligim yok cunku gunu hic sasmaz. Ama alti ay oldu sonuc alamadik. Bakalim hayirlisi artik:)

ozlem snden bu ay haber gelir diyordum demek olmadi (kismet herseyin hayirlisi
ama sendende kiz bekliyorum malum ekim erkekleri daha fazla yabancidan gelin almayalim :))
saka yapiyorum Alhah hayirli evlatlar versin

Kızlaaaarr ya altı üstü bir gün girmiyorum hepiniz toplanmışsınız, çaylar kahveler, ohh muhabbetiniz bol olsun:))) (ne güzel olurdu herhalde öyle toplansak aslında:)

Hepsini tek tek okudum nerden başlasam...

Öncelikle Kübracım geçmiş olsun boynun umarım daha iyidir şimdi. Stresten de olabiliyormuş özellikle ensedeki ağrılar ama o böyle bir şey değildir herhalde. Neyse hemen iyileşirsin umarım tatlım. Minik ressamımızı da öpüyorum.

Meeeeeellll çok güzel haberler bunlar özellikle bezi bırakmanıza çok sevindim bir yıldır benim gözümü en çok korkutan konu oldu bu bez meselesi, Rüzgar da sağolsun korkumu boşa çıkarmıyor, her sorduğumda inatla tuvalete yapmıycam diyor. Bakıcınızla umarım karşılıklı anlaşırsınız, yükünü biraz hafifletir, hiç olmazsa yanında biri olur, bütün gün evde 3 çocukla zor. Sevindim vallaha arkadaşım. Bu arada daha önce de soracaktım hep unuttum, sen buradayken de belki söylemek istemezsin diye sormadım ama her önünden geçerken acaba Mel burada mı çalıştı diyorum Kayı Gruba bakarken. Bir ihtimal de bizim ofisin karşısında bir turizm şirketi var ama nedense seni hep kayı'da çalıştı sanıyorum.

Aslıcım canım vallaha bir gün girmedim ama çok yoğun bir gün olmuş bu topikte, ondan bir kaç gün gibi geldi bana bile:)) Ama yazamasam bile takipteyim sürekli, gözüm üstünüzde ona göre ekim anneleriiiii....

Özlemcim senden de en kısa zamanda hayırlı güzel haberler alırız inşallah. Zamanı gelince o da gelir annesi telaş yapma, sabret:) Kalabalık aileler her zaman benim de hoşuma gitmiştir, cıvıl cıvıl olur güzel ilişkilerle, sevgiyle...

Bu arada bu çocuklar dikkat çekmek için ne taktikler kullanıyorlar yaa, demek Doruk onun için göz kırpıyormuş vay vay, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Fatih bey de annesini kızdırıp ağlayacak da dikkat çekecek kesin o da onun için yapıyordur. Bizimkisi de dikkat çekmek için Fatih'in taktiğini uyguluyor çünkü ordan biliyorum. Önce kızdırır, sonra sorar, kızmamışsam eğer can damarıma basıverir bu konuda çok ustalaştı:))) Benim biraz daha sakin olmam gerekiyor, hiç tepki göstermesem belki bu taktiği bırakır.

Nihayetinde haftaya taşınıyoruz kızlar, bir ev bulabildik sonunda, o kadar evin içinde bunca zaman aradık burnumuzun dibindeymiş, kısmet işte. Anlayacağınız yoğun bir hafta beni bekler ve de yepyeni bir hayaaat:))

Hepinizi seviyorum ve de ekimciklerle birlikte öpüyorum tek tek

Asıl uzun yazmak diye buna denir bkz: yukarıda...
hep böyle kaptırıyorum sonra mesajı gönderip bir bakıyorum mektup olmuş, gören de çok geveze sanır beni, hiç öyle değilimdir normalde...

slm herkeze

mel ikizlerin iyi olmasına çok sevindim inş. sorunsuz geçirirsin hamileliğini..
bezi bırakmanıza da çok sevindim darısı tüm ekimciklere...
ecrinin altını gece bezlemezsem biterim çünkü bez hala dolu oluyor..
yardımcın istediğin gibi olur inş. çok işine yarayacak türkçede biliyormuş çok iyi olmuş canım

Özlem Koşuyolu medipol Doç. Dr. İ. Gökhan gülkılık götürmüştüm ben memnun kaldım tavsiye ederim.
İğne vurulmadığım gün tekrar başlıyor ağrısı ne yapıcam ben bilmiyorum
seninde güzel haberlerini bekliyoruz canım...

esin tşk edeirm canm neyden kaynaklandı bu agrı bilmiyorum//bizde seni ve rüzgarı öpüyoruz canım
ev bulmana çok sevindim.dilerim ki yeni ev sizi kendinize getirir eşinle rüzgarla beraber mutlu mutlu yaşarsınız

yaz gelsede tatile gitssek deniz kum güneş .. dinlenmeye ihtiyacım var

kızlar günaydın,
ben de kadınlar gününüzü kutlayarak başlamak istiyorum..kadına şiddetin olmadığı,kadın haklarının yazılı kağııtlardan ibaret olmadığı,daha özgür daha mutlu yarınlar olması dileklerimle..umarım çocuklarımızı ilerde bu hakları savunabilecek şekilde yetiştirebilir,bilinçli bir nesil yaratabiliriz.

kübracım bu kadar zaman geçmeyen ağrı için bence bir doktora görün istersen,dediğim gibi kas gevşeticiler ,ters hareket yaptığında hissetmemeni sağlıyo,o yüzden etkisi geçince daha çok ağrı olur.çok geçmiş olsun tatlım.

mel,bak aklıma geldi,tek fotoğrafını görmediğimiz kişi sensin biliyosun değil mi?herkese yazarken,aklımda görüntürü oluyo,bir tek sen yoksun,gerçi ben yarattım kafamda da,kumral ela gözlü,uzun saçlı,buğğday tenli,1,70 boylarında:):)

aslıcım,FAtih ne komik çocuk öyle,koptum ben yine sıpalara bak sen büyümüşler de bizi parmaklarında oynatıyolar..:)

özlem,sanırım sende idrar yolu iltihabı sık oluyodu,bence doktora görünsen en iyisi,çünkü hamile kalmayı zorlaştıran bir durum..6 ay geç değil o yüzden demedim de;ben de korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra,hem de tehlikesiz denilen günlerde hamile kaldım..regl tarihimden 1 hafta önce :)umarım güzel haberlerini alırız en kısa zamanda..

esincim,yeni bir hayat derken,yeni evinizi hepberaber taşınıyosunuz değil mi,yoksa sadece sen ve doruk mu?
bu arada tuvalet eğitimi için ,sen ne kadar endişeli olursan,o kadar zor oluyor.hissediyolar bu durumu,kullanıyolar..yapmıcam işte diyerek..sen rahat ol,rüzgar da çabuk alışır merak etme,hem antalya sıcağında bezle kalmak istemez eminim:)

ben de yazz gelsin istiyorum artık....ama tatil için sadece,aynen kübracım denizkumgüneş,tatil tatil....
öpücükler sizlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…