2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Cerencim çok geçmiş olsun, biz de yeni atlattık akıntısı olunca öksürük ve kusma geliyor beraberinde, o dönem öyle kovayla yatıyorum Rüzgarın yanına akıntıyı yuttuk gece öksürüp yuttuklarını kusuyor rahatlıyor. Bir de uyurken ayaktabanlarına çok az viks sürüyorum. Ben faydasını gördüm, nefesini açıyor galiba, öksürüğe etkisi var mı emin değilim yine de araştır bi istersen.

Haklısın aslında vitamin takviyesi konusunda, ben de senin gibi düşünüyorum ama böyle çok inatlaşıp da bir şey yememeye başlayınca hemen bastırdığım endişeler geri geliyor yerken almıyor, yemezse zayıflar diye korkuyorum. Allaha şükür ki sağlıklı, enerjik, bakalım kontrolde doktor ne diyecek, ona göre herhalde yine bir şey vermez, hiç vermedi zaten.

Aslıcım keçi boynuzu pekmezi duymuştum, bir tane aldım tadı çok tuhaf geldi bana bile, normal pekmezi kaşık kaşık içirebiliyorum ama onu sevmedi, başka marka alayım belki tatları değişiyordur. Böyle kilo aldıran sağlıklı besin tavsiyeleriniz varsa kızlar memnuniyetle açığım:))

Kübracım teşekkür ederim arkadaşım.
evet o dönemlerini hatırlıyorum senin, ben de senin için çok üzülmüştüm. O zamanlar biz de yine sorunluyduk ama görmezden geliyordum bir çok şeyi, ayrılığı düşünmesi bile korkutuyordu o dönem, bir de daha küçüklerdi, diyordum Kübra nasıl dayanacak şimdi vs. Biz de erteleye erteleye buraya gelebildik ancak.

Biz daha ailelere bir şey de söylemedik, sorunlarımız konusunda iki tarafa da her zaman çok ketumduk, nasıl söyleyeceğiz, nasıl karşılayacaklar onu da bilmiyorum, evet belirsizlik çok kötü ama vardır bunda da bir hayır. ben evi taşıyacağımız için seviniyorum, bir yük kalktı üstümden sanki, hem yine birlikte yaşamaya devam edeceğiz bir süre o yerini bulana kadar.

Çok sağol arkadaşım, yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu, içim cız etti, hiç kolay değil gerçekten de. kendi açımdan sorun yok ama Rüzgar konusunda çok kötü hissediyorum kendimi, suçluluk hissi var. Rüzgar da babasına çok düşkündür, çok eğlenirler. Bu sıralar evde onların kahkahalarla oynadıklarını gördükçe bir tuhaf oluyorum. Ama biz ayrılsak bile babası istediği sürece oğlunun hayatında yanında olacak, istediği zaman, istediği kadar... tabi bir aile gibi olmaz ama biz beceremedik aile olmayı zaten.

gunaydiiiiin
Esin pldenedinmi bilmiyorum ama peknezi tahinle karistirip vermeyi denesene belki oyle sever banada kotu geliyor tadi ama fatih itiraz etmiyor(du)

Yaklaşık olarak bir çay bardağı kaynamış suyun içerisine bir çay kaşığı havuç tohumu ilave ederek, 2 dakika kaynatın. Kaynama işleminin ardından ılımasını beklerken demlenme işlemini de gerçekleştirin. Bu bitkisel formülden her öğün sonrası içmelisiniz. Özellikle bebekler ve çocuklarda iştahsız problemini çözen formül olarak bilinmektedir.

Ayva ile ahududuyu komposto biçiminde tüketmelisiniz. Bunun yanı sıra badem, ceviz, kimyon, kekik, rezene gibi bitkilerin iştah arttırıcı özellikleri bulunmaktadır.
Esin belki isine yarar
maranki nin yazisindan kopyaladim

esin probleminiz ne bilmiyorum ama umarım herşey istediğin gibi olur.umarım hakkında herşey hayırlı olur.özlem sende umarım yine yeni bir annelik heyecanı yaşarsın.uzun zaman oluyo giremiyorum hasta olan anneler ve bebişler varsa geçmiş olsun mel senin hamilelik nası gidiyo.darılıyorum valla ben uzun süre girmeyince kimse bahsetmiyo benden hemen unutuyonuz.şaka şaka

yavrum 2 haftadır kabızlık sorunu yaşıyo ne iyi gelir acep sıcak bal şerbeti armut suyu denedim yok geçmiyo.damlada veriyorum zinko die bi damla sizin önerilerinz varsa söleyin lütfen.olmazsa yine doktora

Gulsah hosgeldin ask olsun biz unutmadik seni de ama sen unutuyorsun ayda yilda bir ugruyorsun :))
kizina cook gecmis olsun kabizliga benim bildigim hakiki zeytin yagi iyi geliyor Ceren (Ata)de bir sure kabizlkik yasadi bir surup kullaniyordu ama adini hic hatirlayamadim (Duplac gibi biseymiydi yoksa alakasimi yoktu =))bilmiyorum netten bir bak istersen) birde kucukken KANSUK diye bir fitil kullaniyordum ben yarin eczaneden al yavrum rahatlasin istersen yine doktora goturursun birdaha kabiz olmasin diye birseyler verir belki
tekrar gecmis olsun sende daha cok gel tamammi?

yavrum 2 haftadır kabızlık sorunu yaşıyo ne iyi gelir acep sıcak bal şerbeti armut suyu denedim yok geçmiyo.damlada veriyorum zinko die bi damla sizin önerilerinz varsa söleyin lütfen.olmazsa yine doktora

kızlar günaydın herkese,
gülşahcım,herkesten önce sana yazmak istedim,özledik seni,nerlerdesin dicem ama biz 1 taneyle başa çıkamaken sende 2 tane var(doğruyum değil mi,diğer çocuklarından çok bahsetmediğinden yanlışım olabilir kuısura bakma canım)tabii zamanın olmaz:)ama yine de gel arada özleetme çok..
canım kabızlık için günde 3 kez yemeklerden hemen sonra DUPHALAC veriyosun,ilaç değil,süresi yok istediğin kadar devame debilrisin.kakasını yumuşatıyo sadece.ayrıca bal kabız yapar ,söyşlediğin şerbet nasıl bilmiyorum ama ...zinko artık bizimkilerde pek işe yaramaz daha küçükler için o..duphalac yumuşatıyo ama ilk başta hemen verirvermez etkil olmayabilir.ilk başta rahatlaması için aslının dediği fitili kullanabilrsin.sonrasında yumşak çıkar zaten ..
günde 3 kez duphalac,özellikle akşam da kayısı kompostosu,yerse tanesiyle beraber..kayısıyı kaynat,içine biraz tarçın da koy,az bişi 2 günlük yapsan yeter..suyunu da içsin,kayısıyı da yesin..
süt günde en fazla 1 bardak süt ver,yosun,kabız yapıyo,makarna,pirinçpilavı verme,sebze ağırlıklı yesin..
daha çok var da ;şimdilik bunlar çözüm olur sana tatlım..geçmiş olsun:)

Son düzenleme:
kübracım gittin mi doktora ,ne dedi?umarım daha iyisindir.
esincim ,tahin pekmez seviyosa ,haır karışımı da var,koskanındı sanırım,çocuklar için yapmışlar,paketi falan değişik.ata öyle yiyo..keçiboynuzu pekmezine bayılır Ata,1 kaşık yetiyo zaten diğer pekmezlerden daha kıvamlı.Rüğzgar farklı olduğunu anlayana kadar 1 kaşık verirsin ağzına:)
peki hamurişi falan da mı sevmez,pasta börek kek falan?ev yapımı olunca hem enerji verir hem de,içindeki peynir,ne bilim ceviz falan faydalı olur..
iyi haftalar öptüm ek,mcikler...
aaa asıl haberi unuttum,bakıcım geldi bugün,çok mutluyum yaaa:13:
işeyerinde tatlı dağıtıcma walla:):)

cerencim gözün aydın,mutlulugunu tahmin edebiliyorum
bende isterim tatlıdan
ata nasıl oldu? benim öksürük için çözümüm zencefil+bal (akşam)
pekmez ve limon (sabah)
gece yatmadan önce ayaklarına vick sürmek
bu seneyi böyle atlattık diyebilirim,,çok şükür 1 tane antibiyotik içtik gecen seneye nazaran bu seneyi iyi atlattık Nazar
doktora gitmedim cerencim biraz daha agrım var ama igneler iyi geldi..
ceren bu akşam mı çıkıyosun yola?

aslı sanada günaydınnnn
form açık kalınca sürekli buradayım gibi görünüyor ama değilim

esincim kilosuna hiç sıkıntı yapma,her zaman diyorum saglıklı beslensin yeter..

kızlar ecrin renkleri ve sayıları hep karıştırdı
sarıya mavi diyor pembeye yeşil
1 6 7 8 diger rakamlar yok sallıyor sürekli necen acaba :26:

iyi haftlar herkeze..

Son düzenleme:

ceren cevap yazdığın için çok teşekkürler kayısıyı denemeye çalışcam ama benim kız hala yemek konusunda çok sorunlu sebze ağzına koymaz meyvede aynen meyveyi ağzında biriktirip tükürür çok zor .çorbada yemio.bi yoğurtlu pilava bayılıyo tek sevdi o.bu arada çocuklarım 3 tane.

Selam kizlar. Hedi hosgeldin unutur muyuz seni askolsun. Kabizlik icin aktarlarda hakiki zeytinyagi satiliyor onu deneyebilirsin. Ceren'in bahsettigi kayisi kompistosu da iyi fikir. İnsallah biran once rahatlar yavru.
Ceren cok sevindim. Ata da sen de rahatlamissinizdir. Yurtdiai gezine denk gelmesi de iyi olmustir herhalde. Simdiden iyi yolculuklar.
Kubra masabasi is yapiyorsan bir sure sonra agrilar kacinilmaz oluyor. Kendimden biliyorum. Bir ara izin alip doktora gitmeye bak en iyisi. Ecrin de tepkinizi olcuyor dikkat cekmeye calisiyordur. Kendince oyn oynuyordur ya da :) Esim hep "Zaten okula baslayinca yakasini kurtaramayacak. Birak cocuga harf rakam ogretmeyi. Bunaltma" der :)
Ben de haftasonu doktora gittim. İgne falan ne varsa ver dedim. Simdi uc ignem kaldi gecerinsallah bir daha da gelmez. Ayse de surekli nereye gitsek acaba deyip duuyor. Coookkk sıkildi. Mumkun pldugunca disari cikariyorum ama hava izin vermiyo. Gunesi ozledik. Herkese iyi haftalar....

ozlem valla bunlari(en azindan benimkini) nekadar gezdirisen gezdir doymuyorlar dun sabah 9da bir ciktik aksam 7gibi geldik ama binani onune gelince anne biz eve gitmeyelim atta gidelim diyor hatta gezmekteyken bile biz gatta gidelim diyor) ama edime dedim hava isinsin Fatih i parka goturcem artik oturdugu yerde uyuya kalinca eve getircem diye :))belki doyar
Kubra canlari isteyince coook guzel herseyi biliyorlar ama istemezse aynen dedigin gii siyaha beyaz 1e 3diyorlar benimki bazen anne senin adin Dilek diyor(teyzesi) cani istiyor asli teyze diye sesleniyor hatta uzerimdeki renge gore pembe anne,beyaz anne diye sesleniyor :)))) yani herseyin dogrusunu biliyorlar ama canlari isterse soyluyorlar
Ceren bakicin geldiya valla ben bile rahatladim pasayi her sabah uyandir anneanneye b.anneye gotur uzuluyordum hadi gozun aydin hersey yoluna griyor

gülşahcım,Allah bağışlasın canım,3 tane,aynı zamanda kolaylıklar versin:)
yoğurtlu pilav kabızlık için en kötü yiyecek ne yazık ki..pirinç yerine bulgur pilavı dene bence,hem daha faydalı hem de kabızlığa iyi gelir.yoğurdu seviyosa meyveli yoğurt denesen? duphalac çok iyi gelir ama,sadece barsak düzenleyici,ben ilaç tavsiye etmem zaten,laktoz var içinde o yüzden yumuşatıcı etkisi var..1 hafta kadar kullan,etkisini görürsün..
bi de aklıma geldi,Ata sevmediğinden içmemiş yememişti,ama en güzeli kuru erik aslında..kuru erikle kayızıyı az suda kaynat içir canım..

kübracım;inşallah iyi olursun bir an önce ama iğnelere de çok yüklenme tatlım,yan etkisi çok fazla inan..
öksürük geniz akıntısındandı,ama nezle durumuna çok iyi geldi,zencefil,nane limon bal...gece yatarken burun spreyi sıkıyorum 2 gündür rahat uyuyo..
ayrıca canım daha küçükler zaten renkleri karıştırmaları,sayıları rastgele söylemeleri çok normal.özlemin dediği gibi nasılsa okulda öğrenecekler,o da okula kalsınüstüne gittikçe bilerek de yanlış söylüyolar ayrıca.)
canım ben bi aksilik olmazsa 18inde haftaya pazrtesi gidicem.
özlem senin neyin var iğne yedin o kadar?
dün hava güzeldi burda,paşam parka gitti,berbere gitti,traş olunc açok değişiyolar bu küçük herifler:):)

aslında dogru söylüyorsunuz artık unuttumu diye düşünmüşdüm..
cerencim sabahdan akşama kadar masa başındayım
boyun ve ensemin agrıları beni bitirdi, aynı zamnda gözlerimde eve gittiğimde tv izleyemiyorum gözlerim kayıyor
ah bi doktora gidebilsem bir sürü hastalıgım çıkacak boşver bilmemek en iyisi en azından şimdilik,,

özlem geçmiş olsun ne iğnesi vuruldun
pazar günü karşı yakadaydık hava epey güzeldi..

cidden çocuklar doyumsuz oluyorlar,, cumartesi günleri ecrin le gezme günümüzdür yaz kış dinlemeden.

kızımın malum bölgedeki mantar kabuklaşıp geçmiş gibiydi ama tekrar olmuş gibi
1 ay oldu ya kremde kullandım saf zeytin yagıda,, ta bursadan geldi.
çarşamba cildiye ye götürücem bakalım ne diyecek.
bu arada artık dışarıya çıktıgımız zamnda ecrin ni bezlemiyorum geceden geceye o fark etmeden
ama sabahları annem çıkarırken anlıyomuş
bazen damla damla kaçırıyo külotuna,, demek ki fark ediyo bezinin olmadıgını anne çişim geldi diyo koşuyoruz hemen
3-4 gündür tamamen attık bezi geceden geceye diyebilirim geride kalan bezlerinide kendi bebeklerini bezliyo
sen bebişsin ben çocukkum kakanı burya yap diyo

özlem geçmiş olsun neyin var nie iğne vuruluyosun.ceren ilgin için saol arkadaşım .bulgur denedim yemiyo. az önce armut suyunu vereyim dedim ortalığı yıktı. libalaks versem bişi olurmu acep doktora randevu alcam ama yinede rahatlatacak bişi olsaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…