2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

çocuklar dönem dönem farklı huylar ediniyorlar.sizinki biraz tehlikeli olmuş.heryeri kapalı tutman lazım allah korusun.benim oğlumda evdeki tüm yastıklarla ev yapıyor çıldırmak üzereyim.baştan hoşuma gitmişti oyalanıyordu.ama artık abartmaya başladı.yattığımız yastıklar dahil nerde ne varsa çıkarıyor.yetmiyor kendi battaniyeleriyle halı yapıyor ve asla kaldırmama müsade etmiyor gülermisin ağlarmısın.....eşime söyledim oyun çadırlarından alalımda ev diyelim oyalansın diye kandırabilirmiyiz bilmiyorum....

Kizlarr selam herkese. Nasilsiniz? Asli Fatih'i mincir yerime. Cok guldum sipaya :)
Ben hala annemdeyim. Bugun biraz daha iyiyim. Sanırım bir de oglumuz olacak:) doktor buyuk ihtimal erkek dedi. Ayse de sapitti. Simarikligin kiskancligin doruk noktasinda valla.

Sizler ne durumdasiniz? Bakiyorum da bos kalmis topigimiz. Opuyoruz sizi cok.

Özlem ne güzel yaaa hem kız hem erkek annesi olucan ikisimizde tadına bakıcan :) Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah, sağlıklı,hayırlı,uzun ömürlü ...olsun inşallah
Sende Ayşe yi mıncır benim yerime o tombik yanaklarını öp, yok yok öpme ısır :))
Emel sen nasılsın? Nasıl gidiyor annelik ve hamilelik oğlunu(Mert Eren İ)anlatmana biraz
Hadi kızlar gelin artık evrene msj yolladım çabuk gelin :)))
Oğlumda bu ara pek sosyalleşti sürekli ya arkadaşları geliyor Yada oğlum gidiyor onlara (yalnız gidiyor aynı binadayız)

iyiym hayatım ben de hamilelik iyi gidiyor şükür 3 ay sonra toparldım 6 aya geldik çok şükür
mert eren iiiyi eğer öğle uyursa melek gibi bir oğlan ama uyumazsa cinnet geçirtecek kadar yaramaz oluyor o da abiyim ben deyip dolanıyor kucağıma gelmiyor kardeşim var orda diyor
nerden duymuşsa anne dr amca senin karnını kesecek kardeşimi alacak dimi ya sana bişey olursa ne yaparım dedi dün şok oldum ne diyeceğimi bilemedim kim dedi dedim dr dedi diyor tabi dr demedi de kim dedi bilmiyoruz üzülüdm ne düşünmüş kuzum yok annem dedi bişey olmayacak dr gidecem sen babanla beni bekleyeceksiniz ben kardeşini alıp gelecem dedim nasıl anlatılır ki bilemedim
kıyafet konusunda sizinkiler nasıl dışarı asla eşfmanla çıkmıyor illa kot pantalonlarını giyiyor mont giymek istemiyor kıyafeti görünmüyormuş sürekli saçını azcık ıslatıp model veriyor nasıl yakışıklı mıyım diyor
babayı çok kıskanıyor babaya aşkım dedim diye küstü hani bendim aşkın diye üzüldü odasına gitti yatağına yattı gittim gönlünü aldım öylryiz valla

Emel vallahi bazıları küçük çocuğu yok diye herhalde çocuklarla nasıl konuşacağını bilmiyor herşeyi söylüyorlar.farih telefonu atınca bir tanıdık "bidaha atma atarsan baban anneye kızar döverdedi" önce şok sonra sinir oldum

Kıyafet konusunda benim oğlanın hiç takıntısı yok çok rahat o Konuda pijamaya çıksa ses etmez herhalde :)) bir tek saç konusunda taktı benim saçımı uzat diyor :/ birde benimki tam anneci geçen gün eşimden telefonu istedim vermedi Fatih bir hışım kalktı yetinden anneme tlf ver diye bağırdı babasına hatta sinirden ağladı,
Halası montunun fermuarını biraz açtı sıcak diye onu annem kapatmıştı deyip bir kızdı kapattırdı fetmuarını :)) oğlum beni böyle savundukta sırtım asla yere gelmez :))

ekimcikler merhaba..
hepsi pek tatlı dilli pek sevimli maşallah ekimciklerimizin..biraza da afacan galiba...
benim paşa da okula gidiyor biliyosunuz..alıştı çok şükür severek gidiyor.sabah 8:30 gibi okulda oluyor,12 de çıkıyor..okul çok farkettirdi.konuşması tarzı tavrı çok değişti.paylaşmayı öğrendi,kendi işlerini halledebiliyor artık.mesela tuvalete yalnız giriyor,el yüz yıkama,yemek yeme,banyo yapma,bazen giyinme,vs gibi konularda bireyselci oldu kuşum:)gerçi evde bize nazlanıyo biraz,sen yedir annecim,ben okulda çok yoruldum diyor
şu ara sıkıntımız devamlı aksiyon istemesi.yemek yemek için bile sofrada oturamıyor..2 kaşık yiyip kalkıyor,bişeylerle uğraşıyor..okulda da böyleymiş..kitapları çok sevmmesine rağmen,öğretmeni kıpır kıpır anında kaçacak diyor.:)
hele uyku zamanı.diş fırçalaması tuvalete girmesi yarım saat,pijama giymesi yarım saat,kitap okumam 2 dakika,onun bana kiytap okuması yarım saat
çoğunluk 2.bebekler hamile ne güzel,sağlıkla doğum yapın inşallah..en hızlımız Mel galiba,Allah kolaylık versin sana da..
bizden bu kadar şimdilik,daha sık gelirim artık,çok şükür evdeki sorunlar halledildi gibi,huzurumuza kavuşuyoruz yavaştan..
esin nerelerde bu arada acaba?

herkesi öpüyorum

Özleeemm rüyamda seni gördüm umarım iyisinizdir

Son düzenleme:
selam kızlar.. nasılsınız bakalım.. ne zamandır benim canavarlardan fırsat bulup giremiyorum.. topiğimize nazar mı değdi.. sayfalar hiç ilerlememiş
siteye girdim şaşırdım.. nasıl oldu bilmiyorum ama 2013 yılın annesine aday olmuşum :) heralde acıdılar bana yazık buna hem 3 yaş sendromlu bir oğlu hem 2,5 aylık minik canavarları var diye :)
sizler nasılsınız bakalım.. emel , özlem nasıl gidiyor hamilelik.. umarım herşey yolundadır.. aslı bu arada içimden bir ses sen de yakın zamanda ikinci kez anne olacaksın diyor.. bak yabana atma benim altıncı his kuvvetlidir :)
bana gelince ikizler canımı okuyor..günler nasıl geçiyor farkına bile varmıyorum..uzun zamandır saçımı boyatmak istiyorum ona bile fırsatım olmuyor. acınası haldeyim yani .. bu arada doruk paşam da rahatsız. geçen gün karnım ağrıyor diye kıvrandı. dr. a gittik.. idrar testi yaptılar.. idrarında kristalleşme çıktı yoğun oranda.. ilaç kullanıyoruz. taş oluşumunun başlangıç evresiymiş.. bol su ve limonata içiyoruz.. çok şükür grip olmadı bu sene derken bu çıktı bide başımıza..neyse Allah beterinden korusun.. hepinizi en kocamanından öptüm..

iyiyiz canım biz de okul ev çocuk ve hamilelik yoruluyorum da kimse anlamıyor canım sıkkın işte ne bileyim
oy doruk paşama geçmiş olsun
kadınlık zor zanaaat bu biliyorum
mert erenin çiş konusunda ve tırnak yeme konusunda sıkıntımız var gece altını ıslatma devam ediyor eğer biz bir kere kaldırmazsak
uyanmııyor bir türlü çişi gelince bu aralar da oyuna dalıyor ya da oyunu bırakmak istemiyor altına kaçırıyor üzülüyorum tırnak kemirmede var üzülüyorrum derdi mi var çok şey mi bekliyorum ondan üzülüyorum anneli hayatımda en zorlandığım dönemi bu ne yapacağımı bilemiyorum kızsam üzülüyor sen bana kızıyorsun üzlüyorum diyor olur böyle desem bu sefer her altına kaçırdığında olur böyle şeyler diyor ne yapacağımı bilememiyorum
ne yapyım kzılarrrrrr

Selam kızlar. Aslıı nasıl gördün kız hayırdır inşallah =) Biz iyiyiz çok şükür düzeldim sayılır. Bir ara Ayşe ishal kusma yaşadı. Anne kız kustuk durduk =) 56'dan 52 kiloya düştüm. Pek bir fitim Cinsiyetimiz de erkek olarak kesinleşti =) Bu arada ev sahibimiz evi satmaya karar verdi. Taşınıma telaşına başladık yani. Annem gelin geldi sağolsunlar yardım ediyorlar. Birkaç güne yeni eve geçeceğiz, soğuklar gelmez inşallah.

Mell, yılın annesi adayısın demek. E haklılar seni seçmekte, birden ülke değiştirip beş kişilik bir aileye sahip oldun maşallah. Doruk paşaya da geçmiş olsun, taş düşürme raddesine gelmez inşallah. Minikleri kokla yerime mis gibi.

Emel, hormonlar baş göstermeye başladı desene. Havalar da kasvetli normaldir kendini mutsuz hissetmen. Ama kendini üzüp Mert'le miniği huzursuz etme canım. Bana da arada oluyor, her midem bulandığında eşime surat asıyorum, senin yüzünden oldu diye =) Tırnak yeme olayı da pek psikolojik değil bence. Ablam da abim de yer, ablamın kızı da başladı yemeye. Gayet de umursamaz herşeyden mutlu olan insanlar. Kötü bir alışkanlık bulmuş kendine diye düşün. Belki zamanla geçer:/ Sıkma canını. Hem iş hem hamilelik hem de annelik ve eşlik yapıyorsun. Bence gayet de başarılısın.

Çenem düştü yine. Esin'i merak ediyorum, bir şey yazmamış. Kübra, Ceren, Gülşah sizler de iyisiniz inşallah. Öptük çok.

meeellll,ben gösterdim seni aday olarak :):)umarım kazanırsın,ama benim gözümde zaten öylesin ben biriyle zor başa çıkarken sen bi de ikiz yaptın üstelik ülke değiştirdin
doruk paşama da geçmiş olsun,kısa zamanda atlatrısınız umarım,sıkma canını,şu günler geçsin,ikizler biraz büyüyünce kardeşler beraberce vakit geçirirler,seni de karıştırmazlar işlerine..:):)rahatlarsın birazcık..öpüyorum hepinizi..

canım şu anda farklı tepkiler vermesi çok normal.tırnak yeme de,büyük iht,malle kardeş sıkıntısının dışarı vurmasıdır.iyi ifade edemediği için duygularını,böyle dışa vuruyodur.ayrıca kızınca üzülüyorum triplerine kanmayın,resmen duygu sömürüsü yapıyolar bize bücürler..kendini kötü hissetme canım,sana kızmamı istem,yosan böyle şeyler yapma de bence..ben öyle yapıyorum,sana kızmak istemiyorum ,sen de istemyosan uygun davranışlarda bulun diyorum...

özlemcim sen de hamile triplerinde herşeyden eşini mi sorumlu tutuyosun çok şekersinev için de kolaylıklar dilerim..

oğluşum da bu arad ablamın kızına taktı.1 yaş büyük Ata dan..çok kıskanıyo onu,kızın üstüne saldırıyo resmen,oyuncak vermiyo,sen git diyo,ben teyzemle oynıcam diyo...normalde pek agresif değildir,geçen gün kıza saldırdı resmen elinden zor aldık..ben de kendimi kaybettim resmen..sonra sakinleşti dedi ki gidip özür dilicem,,gerçek sandım,gitti kıza bi vurdu,kendimi zor tuttum vallahi ben de...
olur diyolar,bu yaşlarda değiişk huylar gelişiyomuş .kendi kararları uyugulansın istiyolarmışş..aman ne bileyim zor zanaat annelik işte:):)

öpüyorum ekimciikler..
bu arada esinden haberi olan var mı,nasıl acaba??

selam kızlar..
ceren demek yüzümü gülümseten sendin.. ben de ne alaka aday oldum diyordum.. ne zamandır da girmiyordum şaşırdım.. çok teşekkür ederim.. kazanmam mümkün değil zaten bana gelene kadar ne çok hak eden anneler var da dün öyle görmek bile bana iyi geldi. çünkü dün fena bunalımda ve yorgundum..geçen aya kadar daha sakin olan ikizler son iki haftadır canıma okuyor..sen nasılsın bu arada.. bazı sorunlar var evde diyordun..umarım hallolmuştur herşey..
özlem nasıl o kadar kilo verdin sen ya..ama 3. aydan sonra toparlanırsın.. her gebelik aynı olmuyor işte. demek bir de oğlan anası olucan sen.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım..
emelcim daha önce yazmıştım buraya doruk da tırnaklarını kemiriyordu bir ara.. 2-3 ay sürdü heralde. acı ojelerden biberlere herşeyi denedim fayda etmedi. tek çare kesinlikle yeme yapma diye engellemiceksin. baktın eli ağzında hemen sakız ver yada ilgisini farklı birşeye yönelt. bir de ben hergün olmasada tırnaklarını kesiyordum :) kesiyormuş gibi yapıyordum. ve bu dönemde en çok oynadığımız şey parmak boyası idi.. sürekli eller boyalı gezdik.. sakız ve parmak boyası işin sırrı :) şimdi geçti şükür hiç kalmadı öyle bir şey. ruhsal halinin de böyle olması normal tabi. seni çok iyi anlıyorum.. benim de hele son zamanlarda korkularım bunalıma sokmuştu.. gece bile ağlayarak kabusla uyanıyordum.. bu kesinlikle ya yetemezsem nasıl yaparım korkusu bence.. tabi hormonların da etkisi var..gece işemesi biz de vardı. geçti.. gece wc ye ben yatakta kaldırıp lazımlığı getirip yaptırıyordum.. sonra dr dediki öyle yapma, çocuğu tamamen uyandırmaya çalış ve wc ye götür bak wc ye geldik hadi diye de uyar dedi. hakkaten işe yaradı.. ben şimdi uyuduktan 2 saat sonra bir de ondan 3-4 saat sonra kaldırıyorum.. hatta son bir haftadır kendi kalkar oldu..
çenem fena düştü.. hepinizi kocaman öptük..
bu arada esin ortalarda yok.. umarım bir sorun yoktur..

kızlar gece tuvaleti konusunda,ben de kaldırıyodum 1 kere,ama maşallah benim oğlan kocaman oldu kaldıramıyorum uyurken falan,ablam dedi ki kaldırma bişey olmaz. 1haftadır kaldırmıyorum hiç.kaçırma da olmadı..
bence yavaştan uyandırmamaya alıştırın,tutabilirler artık bence..arada ufak tefek kazalar olacak tabi ama alışkanlık önemli..

ahhh canım ben de kaldırıyorum bir kere genelde kaldırınca yapmıyor ama bazen ondan sonra da yapıyor
ama unutursam kesin yapıyor bu aralar iyice abarttı demin öğle uykusundan kalktı farketmedik çiş yapmış ona da uyanmadı yaa tırnak yemesi hamileliğimden önce de vardı ben görmezden geliyorum ama eşim çok geriliyor bir elin tırnakları uzamıyor bile kemirmekten bazen gizli gizli kemiriyor nasıl davranacağımı bilemiyorum :2::2::2::2:
üzülüyorum kızlar anneliğimin en zoru bu dönemi oldu hep korktum başıma geldi su içmesine dikkat ediyorum
ben tamamıyile uyandırıyorum çişe kadırınca ama farkeden bişey olmadı önceden kaldırmıyorum sıkınca gece kendi kalkar dedim ama olmadı bir kere kaldırayım dedim ama bazen uyuyakalıyoruz karı koca bir kalkıyoruz gölet üstü başı çarşafı yorganı hep çiş oluyor geriliyorum ve bazen kızıyorum moralimi fena bozuyor dr götürmeyi düşünüyorum ne dersiniz

emelcim ,altına kaçırma konusunda eğer standart şeyleri yapmışsın,bu durumda fiziksel bir durum da olabilir.bence öncelikle bir doktora götürün idrar yollarıyla ilgili bir şey var mı diye..bazen çok kolay tedavi edilebilir rahatsızlıkları uzun zaman çekmiş oluyoruz:)
sen sıkma canını her işin bir çözümü var..Allah sağlık sıhhat versin..
emelcim sen bu sene okula vermedin değil mi? ben bir düşün derim..üstelik mert de kardeş kıskançlığı yaşıyor şimdiden ,bence çok faydalı olur okul..arkadaşları ile vakit geçirir,aktivitelere katılır ,inan çok farkediyor..
gerçi sen de öğretmensin ama okul konusunda sormak istediğin şeyler olursa sorabilirsin,artık tecrübe kazandım:)

vermek istedim devlet okulu almadı özeller de çok pahalı bütçeyi çok aşınca olmadı babaanne bakıyor sağolsun
çünkü oyun isiyor arkadaş istiyor ama olmadı seneye vereceğiz mecbur
2.dönemde evde olacağım mert ereni de yollamayacağım arada gider bazen babayla gider okula
bakalım ne olacakkk

devlet okulu 1 aydan dolayı resmi kayıt almadı ilk ay,sonrasında sorun olmadı.şuan kabul ederler,36 ayı geçmiş olduğu için.ata da devlet anaokuluna gidiyor zaten..
artık onların enerjisine yetişemiyoruz,hele ki sen hamile halinle çok zorlanırsın..bence okulu düşünün cidden çok farkediyor.hem enrjisin boşaltmış olur,hem değişiklik olur ,farklı şeylerle meşgul olmak akrdeş kıskançlığını da unutturur biraz d,ye düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…