2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

sorayım mı diyorsun dur yarın sorayım iikinci dönemde yollarsam kardeşi doğdu d,ye evden yollandım diye düşünüsün istemediğim içinii eylül2014te yollayayım d,ye düşündüm

selam kızlar..
bugün keyfim yerinde.. maşallah diyeyim gece ilk defa tam 4 saat aralıksız uyudum :) doruk paşamında öğleden sonra gezisi var.. annem dylannı , kayınvalide de brianna yı aldı oyalıyorlar.. bende biraz keyif yapıyorum :)) hakkettim ama son iki haftadır.
gece tuvaleti hepimizde sorun heralde. ama zamanla geçecek alışacaklar . ben çözümü uyandırıp wc ye götürmek ve yatmadan 2 saat öncesine kadar sıvı tükettirmemekte bulmuştum. ama şimdi şu taş olayı çıkınca bol su içmesi gerektiğinden gece bile kalkıp istediğinde veriyorum..dün gece o yüzden vukuatlıydı :)
emelcim , cerene katılıyorum , okul gerçekten çok değiştiriyor.. doruk okula başladığından beri hem kendi özbakımında daha iyi , hem daha disiplinli hem de daha mutlu.. paylaşması da çok iyi... kardeş kıskançlığı illaki oluyor da okul biraz daha azaltıyor sanırım.. yoksa doruk un tüm gün evde olduğunu düşünemiyorum.. yarım günde bile annneeee bunlar deli deli bağırıyor verelim bunları polise diyor. özeller tahmin edebiliyorum pahalıdır ama ya devlette şansını dene yada ne bileyim yarım gün haftada 3 yarım gün falan yada oyun gruplarını dene.. öyle daha uygun oluyor.. inan cerenin dediği gibi daha ilk haftadan farkı hissedersin oğluşundaki.. bizimki bak şimdi öğleden sonra kukla tiyatrosuna gidecek.. sabah çok heyecanlıydı..
ya kızlar size ne sorucam.. unutmuşum heralde :) sütüm biraz azaldı sanki.. iki canavar emse de.. nasıl arttırsam.. burada bazı bitki çayları var ama ben onları ne zaman kullansam bizimkilerde gaz yaptı.. bir akıl verin bana..burda bulamazsam tr den getirtcem artık..

sorayım mı diyorsun dur yarın sorayım iikinci dönemde yollarsam kardeşi doğdu d,ye evden yollandım diye düşünüsün istemediğim içinii eylül2014te yollayayım d,ye düşündüm
hadi sor bakalım ne diyecekler:)bence kabul ederler..:)evet ikinci dönme olursa kardeşten dolayı olduğunu düşünür,haklısın o konuda..devlet okulları özel kreşler gibi inan.geçenlerde tiyatroya gittiler,sonra 3 boyutlu film kurdular okullarına,orda çizgi film izlediler. sorn atiyatro gurubu okullarına geldi,palyaçolar falan eğlendiler..(ata palyaçodan korkuyor çok:) mel in dediği gibi kendi öz bakımlarını yapmaları(tuvalete kendisi gidiyor),paylaşmayı öğrenmeleri vs. çok farkediyor.bizi de haberdar et olur mu sonuçtan..

mell kayınvalide de orda demek,ne güzel sana yardımcı olsunlar tabii..:)yap tabi keyif ohh hakettin sen ..ne zaman sıpacıkları bırakıcak birini bulursan kafa izni yap sen böyle
süt artırmak için öncelikle bol su,biliyosun zaten...bir de bulgur pilavı,doktorum söylemişti bunu..bir de ben malt içeceği içiyodum,çok faydasını gördüm.alkolsüz bira gibi bişey,çok çok farkettirmişti bende..orda bulur musun acaba bilemedim ama
kolay gelsin canım sana da...

Kızlar kısa yazıp çıkıcam sonra uzun uzun yazarım
Mell süt için bulgur pilavı,kısır yiyebilirsin yani soğan ve bulgur çok süt yapıyor içecek olaraksa başlıca içeceğimiz su:) rezene çayı hem gaz yapmaz,kuru dut kompostosu ben bunların faydasını gördüm birde şimdi çıkmış ya LACTAMİL(galiba böyle yazılıyor) içebilirsin komşum içiyordu güzel bileymiş deneyebilirsin

bugün şeker yüklemem vardı soramadım ama yarın kesin hafta birkaç gün gitse ne güzel olur adanada oyun grubu bulamadım ben araştırdım büyükşehir nasıl olmaz ouşturmak istedim ama etraftan bulaamdum yaaaa

Bol bol su iç, gece yatmadan önce ve sabah kalkar kalkmaz bebeğini emzirmeden yarım saat önce bir bardak süt iç, birde tahin helvasını dilimle vakit buldukça geliş gidiş ağzına at
En iyi sut getiren sey kuru incir bes tane kuru incir kaynatip sabah aksam suyunu ic
tahin helvası. Tut hoşafı
1 tatlı kaşığı tane kimyon , 1 tatlı kaşığı rezene , 2 tatlı kaşığı ısırgan otu ,1 tatlı kaşığı anason bu karışımı 1 kupa bardak su ile kaynatın süzün için günde 3 kez her seferinde taze olarak tatlandırmak için bal
1) Humana cayi al eczaneden
2) kuru sogan tohumluk satilir kucuk her sabah 2 tane kahvaltida ye.
3) yogurt ılık olsun soguk gaz yapiyor
4) hurma
5) tahin
6) pekmezi cay bardagina 2 cay kasigi su ile karistir ic.
7) bi 20 dk bi 30 dk 30 dk emzir ben 1 er saat emzirdim 1 hafta simdi sağıyorum 100 luk cikiyor
Duş yap hergün bi soguk bi sicak şok lama yap sut kanalları acilsin
8) irmik tatlisi sut irmik seker karışımı olan
kuru börülce cok sut yapiyor bunun yaninda bulgur ve yesillik ayrica sogan bir de emziren anne cayi humana dahaiyi rezene cayi
ayva kayısı incir kaynatın onlar da süt yapıyo ve banyo yapmakta çok iyi
laktamili öneririm
marul sut yapio ama bebege gaz da yapio gaz damlasi ver
bol bol su iç ve günde 3 tane hurma ye inşallah çoğalır.
Dere otu tulum peyniri
bol yeşillik incir maden suyu
bulgur da çok güzel süt yapıo bi de İbrahim Saraçoğlu'nun incir kürü
soğan ,bol sebzeli bulgur pilavı ve günde en az 3 litre su ve bolca hoşaf içersen ve bolca uyu bebek her uyuduğunda uyu sen dinlendikçe sütün artıcaktır.Ve sütüm az olayını unut
incir ve havuc kompostosunu kaynatip icin sutu cogaltiyor
Kuru inciri suda kaynatıp suyunu içebilirsiniz bir de çörek otuyla balı macun kıvamı olacak şekilde karıştırıp yiyebilirsiniz
Bulgur pilavı mercimek çorbası tarhana çorbası
patlamis misir cok sut yapiyo ayva süt yapıyor
kuru inciri zeytin yağında bekletip yemelisin birde dereotu
Cemen tohumu bulun icin,cok faydasi oluyor.
Ihlamur cok iyi geliyo
Bebek Yapım Bakım Onarım da Dr. Tomris Cesuroğlunun süt artırma ve süt kampı yazılarını okuyun lütfen
canım bunları ben biriktirdim mert eren de de yoğun sütüm olmadı o yüzen bulduklarımı eklemdim düzenleyemedim ama kusura bakma
bir de melek baykalın melek programı var ya 30 eylül programında bu konu vardı bir yemek tarileri verdi taylan kümeli ona bak canım

arkadaşlıyla oynayınca çok mutlu oluyor mert eren de mesela hafta sonu bir arkadaşa gittik ondan 3 büyük yaş büyük arkadaşıyla bir güzel oynuyor hiç bize ihtiyacı olmuyor tabi çişi de sallıyor o zaman kaçıyor külota ama çok mutlu oluyor çocuk görünce arkadaş canlısı haberdar ederim tabiiiii

iyi geceler ekimcikler
nasılsınız hiç kimsecikler sormamış beni hamilelere allah kolaylık versin
ekimciklerin kardeşleri teker teker oluyor darısı isteyenlerin başına
geceleri altına kaçırma sorunu benim sıpacık dada var bıktım artık yatak yorgan yıkamadkdan bi ara iyice
abarttı öğlen uykusunda bile yapıyodu, öğlen uykusu demişken kızım genellikle uyumuyor öğlen uykularını
bıraktı sayılır daha gündüz gece olmadı neden uyumamı istiyosun diye bana sitem ediyo üstüne durmuyorum artık
cünkü akşam erkenden uyuya kalıyor.
onun dışında bi sorunumuz yok çok şükür
ceren canım atanın okula alışmasına çok sevindim
aslı çok gçmiş olsun daha öncede yazmışdım ama cvp yazmamışsın
özlem çok zayıflamışsın nereye taşınıyosunuz anadolu avp.
esin uzun zamandır yazmaış oda kaçak benm gibi
loveli tırnak yemeye yöneldiği anda ilgisini dagıtmaya calış bu her zaman psikolojik olmaya bilir
can sıkıntısı ndan olabilir
mel ikizler 2,5 aylık oldu demek mşlh onlara paşayıda öpüyorum
hoşcakalın ekimcikler

Selam kızlar. herkes iyidir inşallah diye başlayayım =) Kübraa sesin çıkı sonunda darısı Esin'in başına =) Yine aynı semtteyim canım Başakşehir'de Avrupa yakasında yani. Bizimkini buralara karşı bir zaafı var, çıkamıyoruz.
Evde tekim artık yavaş yavaş yemek yapmaya da başladım. Aspiratör ve maske eşliğinde tabi =) Bugünlere de şükür. Ayşe de tam abla modunda. Bir bilmişlik var görmeyin. Sürekli cevap veriyor. Garip garip sorular soruyor. Geçen gün tv izlerken öpüşme sahnesi çıktı. Farkında bile değilim, o da oyuncakarıya oynuyordu. Birden bunlar napıyor anne diye sordu. Afalladım tabi. Hiç beklemiyordum. Gözlerine bakıyorlar diye birşeyler uydurdum. Artık izlediklerimize de dikkat ediyoruz.

Emell, naptın okul işini? Alt ıslatma demişsiniz. Ayşe'yi gece bezliyorum. 10 günde bir kere yapıyor. Ama kış günü yatak yorgan yıkamak eziyet geliyor. Bir iki gecedir de uyanıp çiş yapıyor. Bir doktorla görüş ya da zamana bırak derim. Bebek de olunca zor olabilir. Allah yardımcın olsun. Aslı, Ceren, Mel, Gülşah yavrular iyidir inşallah. Öpüyoruz sizi. Kızımdan bir iki poz ekleyeyim teyzelerine=)

Son düzenleme:
Kizlar mesaji yazdim. Bugun sabah bi baktim Ayse cis yapmis bezine. Iki gun oldu yapiyor. Niye yapiyorsun kizim diye sordum. Babam yap dedi ben de yaptim diye cevap verdi. Esimi aradim guluyor. Gece Ayse uyanip su istiyor ya da cisim geldi deyince esim ilgileniyor. Uyanmamak icin cocuga bezine yap demis. Aksam gelince telafi et dedim, kizima da anlattim. Rahatina duskun adama bakin ciks ciks, guler misin ağlar mısın :)

Kızlar merhaba
Nasılsınız? Ben artık son 1 ayıma girdim iyice agırlaştım:)
Kış hamileliği zormuş tavsiye etmem :) ekim süperdi valla
Sizin minnoşlar da çok sık hasta oluyorlar mı ? Benimkini yuvaya alıştırmaya calışayım dedim bebek doğmadan ama 2-3 haftada bir ateş oksuruk nezle deli olucam valla.. Bu yaşa kadar iyiydik ama 3 ten sonra sık ateşlenmeye başladı.. Ola ola alışacaklar tabi biz kimbilir nasıl buyuduk ben de cok sık hastalanırdım ama ortaokuldan sonra ateş grip yaşamadım allaha şükür..
Size de sorayım dedim aynı durumda mısınız? Doktorlar 6 yaşa kadar yuvadan sürekli mikrop alırlar normal diyorlar ama..

hepinizin yeniyılını kutluyorum canlar,ekimciklerimizle beraber,ailelerimizle brilikte,deildiğimiz ne varsa gerçekleşmesini,hamileilere de yeni bebklerini sağlıkla kucaklarına almalarını diliyorum..
hepinizi içten kucaklarım

maşallah ayşeyeeee enişte de alemmiş bezine yap demiş haaa

mert ereni almadı devlet okulu yine küçükmüş o yaş grubu yokmuş seneye kaldı
çiş işi aynı valla dün 21.30 da uyumadan yaptırdım 23.30 da yaptırdım gece 2.30da kaldırdım yaptırdım sabah bir uyandık 7 de altına yapmış yok uyanmıyor kafayı yicem dr sorduk normal olabilir dedi çok önemsemedi ama içime sinmedi nerdeyse 2 güne bir altına yapıyor uyurken uyanmıyor yaaaa uykusu ağır dicem çıt sesine kalkıyor suyu az veriyorum ama ısrarla su içmek iistiyor azcık veriyorum anlayacağın ilerleme sıfır biz de ne zaman çözülür bilmem

aman diyim geriye dönüş yaptırmasın valla depresyon sebebiii

Geçmiş oldun dileğin için çok teşekkür ederim daha önce cvp yazmadığım için özür dilerim ayıp etmişim :/

Iyi geceler kızlar foruma sürekli giriyorum ama topiğimize bakmıyorum artık hep aynı sayfada çünkü ( Esin gitti,kübra işten çıkınca daha seyrek gelmeye başladı topiğimiz sessizleşti ( inşallah tekrardan toplanıp yazışırız çok güzeldi

geçmiş olsun barış mançonun nane limonkabuğu tarifin uygula canım çok iyi geliyor
bi de yatarken zeytinyağı için boğazı yumuşatır. bi de tabi burna su çekmek iyi geliyor bi de sürekli sıcak duş

Geçmiş olsun Aslııı. Çok dikkat et canım etrafımdaki bütün çocuklar hastanelik valla. Kardeşimin oğluna iğne verdi doktor salgın var sanırım. Bol bol su içip C vitamini deposu yap inşallah hemen atlatırsınız.

Emell kendini üzme canım demek ki hazır değil Mert Eren. Ayşe de arada kaçırıyor. takmıyorum açıkçası Allah başka dert vermesin. Eninde sonunda bırakacak =) Maşallah 30 haftayı görmüşsün az kaldı doğuma. Hayırlısıyla kucağına al inşallah. Ben de böylee gün sayanları görünce heyecanlanıyorum valla. İki gün önce ablam doğum yaptı. Misss kokulu bir kızı oldu Allahım nasıl heveslendim anlatamam. Kız çocuklarına hastayım. Şimdi erkek olacağını düşündükçe nasıl yaparım diyorum. Temizlemesi ayrı giydirmesi ayrı konuşması bile ayrı olacak gibi geliyor =)) Neyse ki burada siz tecrübeli arkadaşlarım varsınız.

Okul konusunda da hasta çocukları görünce iyi ki göndermemişim diyorum bazen. Salgın heryerde. Ama bir yandan da kaçış yok tabi bu sene olmasa diğer sene olacak. Allah yardımcımız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…