pardon benim bıdık huysuzlanıyo arada yazabiliyorum..benimki dönüyo ve agzına götürüyo tuttugunu,çongıragını bile sallıyo arada :))bebekleriniz dönmeye başladımı kızlar, eline bişey verince tutup agzına götürebiliyomu?
selam lara..
bende de durum aynı ironic, tam dönemiyo ama ayakları havaya kaldırıp sonra hoop saga yada sola yatırıyo..
bitter, beni cok güldürdün ya, Allahta seni güldürsün :) duru hanım uluyomu hala :))
merhaba arkadaşlar... benimde 3 ay 2 günlük bir oğluşum var... ben de istanbula gelin geldim. burda ne bi komşuluk var ne de arkadaşlık. beni de aranıza kabul edermisiniz??? ben de ekim annesiyim...
merhaba arkadaşlar... benimde 3 ay 2 günlük bir oğluşum var... ben de istanbula gelin geldim. burda ne bi komşuluk var ne de arkadaşlık. beni de aranıza kabul edermisiniz??? ben de ekim annesiyim...
benim dr4 bucuk aydan sonra baslıyor ablam 6 .aydan sonra baslamıstı.. ek gıdaya erken baslanınca ılerde alerjı .böbrek.karaciğer hastalıkları daha fazla oluyor..Ben tesadüfmü böyleyim bilmiyorum bende 3 aydan sonra başlamış ek gıdaya annem demişti ve allerjik çok hassas bir bünyem var.....
eylül anneleri topiğinde üyelerin yazılarını kopyaladım herdr farklı söylüyor nedense
6. ayından önce tadına alışsın diye verdiğin besinler nedeniyle bebeğin sütünü eskisi kadar hevesle istekle emmez, en azından günün her saati eski randımanı alamazsın ve zamanla bünyen daha az süt üretmeye başlar. 6. aydan sonra ek gıdaya geçsen bile onun asıl besin kaynağı yine sen olmalısın, en azından bir kaç ay daha. Ama sen farklı besinleri 6. aydan önce tadtırıp da sütünü azaltırsan bebeğin 6. aydan sonra seni sadece atıştırmalık olarak kullanır ve bir süre sonra da sütün tamamen kesilir" dedi.
Tabi sütten erken kesmek isteyen anneler için sorun da yok dedi.
Ayrıca "Ama ben asla önermiyorum, harika bir gıda, mükkemel bir besin, anne sütü. Anlamıyorum nedir bu ek gıdaya geçme hevesi, telaşı. Zaten ömrü billah başka besinlerle beslenecek, bari hayatının ilk 1-2 senesinde tam anlamıyla onun için yaratılmış mükkemel bir besinden faydalansın" dedi.
Dun tvde bi doktor konustu ek gida hakkinda 6 aydan once kesinlikle verilmemeli ve yapilan en buyuk yanlislik meyve sulariyla baslamak oldugunu soyledi bebek tatli seyleri daha gec tatmaliymis sonra diger corba yogurt gibi seyleri istemezmis ilk once yogurt sonra sebze corbasi daha sonra meyve puresi suyu degil pure halinde verilmeliymis kesinlikle muhallebi onermiyo hic bi yarari olmaz
:26::26:
aynen ya katılıyorum bu konuya ya kızlar anne sütü o kadar kıymetliki ne gerek var ek gıdaya damağı alışsın diyolar 4 ayda başlayınca alışıyoda 6 da başlayınca alışmıyomu yani saçma geliyo bana bu durum hatta yurt dışında anne sütü satılıyomuş mama yerine sütü olmayan anneler için doktorlar bir damlası bile çok kıymetli diyolar bizde cart diye geçelim istiyoz ay valla ben bide böle bi rahatım hazırla ısısına dikkat et sterilize et ohhooooo çok iş ne var acıktı çıkar memeyi ver ne ısıtma var ne bişi
evet valla rahatlık ek gıdaya geçince iişlerin hiç bitmicek diyolar banabirde uzman tvde dinledim şimdi cok guzel anlatıyor drlar ilk baslayısta bıraz sulu corba püre mesela sonra hemennnn kasıktan akmayacak şekilde püre olsun 1-2 ay sonrada çatalla ezilmişe geçin dıyo.. annelerde hata bence pütürlü besinleri yutamıyor diyolarya cocugun suçu ne suç annede
bana hoşgeldin diyen herkese çok teşekkür ediyorum arkadaşlar... çok sağolun bana yalnız olmadığımı hissettirdiniz. :)))
hoşgeldin canım bebeğin kızmı erkekmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?