2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

bence de unutmak en güzeli...ben takip ediyorum ama 1- 2 defa yazmıştım..ve eylül annelerine bakıyordum hep..muhabbet daim olsun inşallah..

tünaydın sevgili anneler ve bebişleri:118::118::118::118:

Son düzenleme:
merhaba kızlar.
okyanus en iyisi bebeğinin doktoruna sorman ama benim bulduğum kaynaklara göre bir zararı olmazmış;

Radyoterapi (Işın tedavisi)
Hızlı bölünen kanser hücrelerinin yüksek enerjili X ışınları ile öldürülmesi esasına dayanır. Bu tedavi uygulandığı bölgedeki tümör hücrelerini öldürmektedir. Tümör hücreleri bu tedaviye normal hücrelerden daha fazla duyarlıdır, bu nedenle daha fazla ölürler. Etkilenen bölgedeki normal hücreler hızla kendilerini yenilerler.
Işın tedavisi
Radyoterapi öncesinde tedavinin yapılacağı klinikte tedavi planlanır. Bu süre içerisinde tedavi masasında hareketsiz yatan hastanın tedavi alanı, deri üzerine çizilerek belirlenir.

Tedavi odasında kalış süresi 10-30 dakikadır, tedavi 1-5 dakika sürer. Genellikle tedavi 2-6 hafta devam eder.
Tedavi hastayı radyoaktif hale getirmez, çevredeki insanlara zarar vermez.

kaynak: Akcier Kanserinde Tedavi

Radyoterapinin en sık görülen yan etkileri nelerdir?
Radyoterapinin yan etkileri uygulandığı organ ve dokulara göre değişiyor. Bununla birlikte en sık iştahsızlık, bulantı yan etkileri görülüyor. Radyoterapi sırasında görülen yan etkilerin çoğu tedavi bitiminden kısa bir süre sonra tamamen kayboluyor ya da çok azalıyor. Sanılanın aksine radyoterapi ağrı vermeyen bir işlem. Çevredeki insanlara ışın yaymak gibi bir durum söz konusu değil. Başa ya da omuz bölgesine radyasyon uygulanmadıkça saç kaybı görülmüyor.Tedavi süresince normal hayatın sürdürülmesinde bir sakınca yok.
kaynak: Radyoterapi tedavisi hakkında bilgiler | 7 Gün Sağlık

merhaba kızlar biz geldik,bayadır yazamamıştım.haberleri vereyim yaklaşık 1 haftadır oğlum sıralıyor.sürekli gazi durumda nekadar dikkat edersem edeyim yinede düşüyor.Kafasını biyerlere çarpıyor. HErgün bişeyler oluyor illa elimizde buzla geziyoruz bazende ekmek koyuyorum . Şişmesin diye. Halim harap tuvalete gidemiyorum hemen koltuğa yada sehpaya tutunup kalkıyor.Çok profesyonelde olmadığı için inişler genelde düşerek oluyor.Çok yorgunum.Ne olcak bizim bu halimiz. Gün geçtikçe zorlaşıyor.Bebekken ne kadar kolaymış.gece uykusunu hallettik sayılır buarada.onuda söyliyim unutmadan.Hani denemeler yapıyordum ya.işe yaradı.Gündüz mümkün oldugunca az uyutuyorum. Mesela çok mızladı uyuttum salonda tv yanında uyutuyorum 15 20 dk sonra kalkıyor geri uyutmuyorum hemen alıyorum yataktan.gecelerde eskiye göre daha iyi.Allah yardımcımız olsun hepimizin ...

ben de 2 yıl alacağım iznni ama bunaldığım yerde başlayacağım işimi garantiye alayım diyorum
İyi fikir canım, bende mi öyle yapsam.Ayrılmak çok zor olacak, 9 ay karnımda 8 ay kucağımda hep beraberdik.Off off

bu bölüm sonere ben gıcık oldum nefret ettim hırsımı eşimden çıkardım
Yazık canım adama boş boş bakmışdır, ne yaptım ben şimdi diye

Süper bi tarif olmuş naksiscim bugün bende deniycem bunu

kendine yakın bi de arkadaş edindi evin içinde,salondaki prizle konuşuyor her salona gidişinde
Görüntü gözümün önüne geldi de

biz bugün alışverişe gittik, nükah için bi elbise aldım atalardan umarım orada aynı kıyafeti giymiş yaşlıbir teyzeyle karşılaşmam çünkü biraz yaşlı elbisesi gibi..
Alemsin valla Harpy.Keşke resmini koysaydın merak ettim elbiseni

bu arada bugün kemik haşladım utkuyaiilikleri de sıyırdım ekledim suyuna,yarına verecem,ilik ağır olurmu acaba kızlar,sizler veriyormusunuz?
Canım ben haşladığım suya ilikleri ekledim soğuyunca buz kalıplarına boşalttım.Şimdi her çorba yapışımda 1 2 küp atıyorum

Bir de kızlar benim oğlum yaptığım yoğurtları yemiyor ama hazır yoğurdu çok seviyor. Ne yapacağım bilemedim
dışarda yapılmış köy yoğurdu alacağım galiba orta yolu bulup. Sizce?
Aynı dert bizde de var.Benim yaptığımı yemiyo.Kaynanamın gönderdiği süzme yoğurdu yiyo.Ama onun içinde de tuz var,bozulmasın diye

Canım doktora sorana kadar sende bebişte uzak durmaya çalışın bence

tünaydın sevgili anneler ve bebişleri:118::118::118::118:

Tünayyyyyyyyyyydın canım

Ne ne oldu?Başka eylül anaları topiğide mi var?:44:

maşallah canım oğlunane kadar hareketliymiş ,tabi bu dönemlerinde oluyor baya kazalar dikkatli olmak gerek ,benim oğluşum baya tembel elinden tutarak bile adım attıramıyorum daha doğrusu adım atmayı bilmiyor elinden tutuyorum adım atsın diye bizimki tıplamaya çalışıyor çok komikler ya

ay sorma çok komikler ellerinden tutunca bir yürüyüşü var görmen lazım.koşuyor ama hoplaya zıplaya.
benim oğlum çok hareketli ve çok gayretli ilk kalktıgı gün alemdi valla.sürekli ayağa kalkmaya çalışıyor başka hiç birşey ilgisini çekmiyor ayağa dikilsin elinden tutup yürüsün ctesi erdekteydik.babası yolda yürüttü onu ama nasıl mutlu oldu anlatamam çıldırdı resmen çimenlerde yürüdü çimenleri yoldu. daha küçücük ama zehir gibiler valla.benim gücüm yetmiyor ona

maaşallah canım bebişine ne güzel uykunuzda düzene girmiş ..ya ben gündüz uyutmazsam gecede uyumuyor bizimkine aksi tesir yapıyor gündüz uyumazsa çok huysuz oluyor gecede devam ediyor huysuzluğu gündüzde 2 defa uyuyor toplam 1,5 saat
hoşgeldin canım naber bebiş nsl sonuçlarınız ne çıktı görüşemedik
Ne ne oldu?Başka eylül anaları topiğide mi var?:44:
2010 eylül anneleri topiği vardıda biz buraya sonradan geçtik danalı topiğe...

uzun ve gereksiz bi konu canım, bence bahsetmeye değmez ,unuttuk bile burda gayet mutluyuz

Tamam canım ben doğru yerdeyim hissediyorum.Buraya ilk girdiğimde topiğin ismi ilgimi çekmişti, çok hoşuma gitmişti.
Baktım isim güzel kızlar güzel, kalıyım ben burda dedim

Süpermişşşşşşş

hoşgeldin canım naber bebiş nsl sonuçlarınız ne çıktı görüşemedik
2010 eylül anneleri topiği vardıda biz buraya sonradan geçtik danalı topiğe...
Canım iyi desem yalan olur ama tahmin ettiğimiz kadar kötü değil.
Bebeğimde diyabet/tiroid/karaciğer sorunları şüphesi vardı.Kan verdik.Allahtan hemşire işinin ehli çıktı, tek seferde buldu damarı.Ama 2 koca tüp aldı, uzun sürdü.O içerde ağladı ben dışarda ağladım
Sünnet bile daha kolaydı.Ama sonuç iyi bu hastalıklar yokmuş.Kalsiyumu çok iyiymiş.Ama demir değeri yerlerde sürünüyo.Ferra sanolu içmediği için Ferruma başladık bakalım günde 20 damla

maşallah canım ne güzel ya,çok mu çabuk büyüdüler bana mı öyle geliyor :44:

Tamam canım ben doğru yerdeyim hissediyorum.Buraya ilk girdiğimde topiğin ismi ilgimi çekmişti, çok hoşuma gitmişti.
Baktım isim güzel kızlar güzel, kalıyım ben burda dedim

evet arkadaşlar çok güzel bi isim buldular,sen de tekrardan hoşgeldin aramıza gerçi bayadır burdasın sanırım ama ben uzun bi süre yoktum inşallah hep güzel,mutlu paylaşımlarımız olur bu sayfalarda

geçmiş olsun canım ,ferrum günde 20 damla çok değil mi ?

çok geçmiş olsun canım rabbim korusun bebişlerimizi kan alma işi zor oluyo ya elinden alıyolar çok canları yanıyordur inş. hiçbiri hasta olmazda böyle şeylere gerek kalmaz canları yanmazz (amiinn)

büyüyolar canım bizide büyütüyolar yaşlanıyoruuuzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…