2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

Hımmm.İnşallah öyledir canım ben yinede bi ürolojiye gidiyim, göstereyim

Ebeveynlerin çoğu bebek şampuanlarını çok köpürmediği, sabun içermediği için ‘sağlıklı’ zannediyor. Evet, piyasadaki birçok yetişkin şampuanına göre kimyasal içeriği daha makul. Fakat yine de minicik bir bebeğe, çocuğa gönül rahatlığıyla kullanılabilecek durumda değiller ne yazık ki. Gelin, hep birlikte bebe şampuanlarının içeriğindeki zararlı kimyasallara bakalım...

SLS (Sodium Lauryl Sulfate): Köpürme işlevini gerçekleştiriyor. Ciltte ve gözde tahrişe neden olarak cildin yağ dengesini bozabiliyor ve bağışıklık sistemini olumsuz etkiliyor.

Paraben: Raf ömrünü uzatmak için kullanılıyor. Ciltte egzama tipi tahriş ve alerjik reaksiyonlara sebep oluyor. Benzoik asidin bir türevi olan paraben zehirli ve toksik bir madde. Üstelik vücutta östrojeni taklit edebiliyor. Göğüs kanserine sebep olduğu birçok bilimsel araştırmayla ispatlanmış durumda. Çeşitleri: methyl, propyl, butyl ve ethyl…

Formaldehit: Vücuda solunum, sindirim ve az miktarda da deri yoluyla girip kişiyi duyarlılığına göre farklı şekilde etkiliyor. Bunların çoğu; göz, burun, boğaz tahrişi gibi mukozalarla ilgili belirtiler. Ancak, formaldehit soluyan bazı hassas kişilerde yorgunluk, uyuklama, deri döküntüleri, baş ağrısı ve baş dönmesi, konsantrasyon bozukluğu gibi çok farklı şikâyetler görülebiliyor.

Polietilen Glikol: Cildin tabii nem değerini çoğaltıp azaltabilen, petrolden üretilmiş kanserojen bir katkı maddesi. Bu, cildin yaşlı görünümünü artırıp onu bakterilere karşı daha savunmasız duruma sokuyor. Ayrıca tahriş, kaşıntı, göz hasarı yapabiliyor.

Propylene glycol(PG): Bir petrol türevi. Cilde nüfuz ederek proteini ve hücresel yapıyı zayıflatıyor.

Silikon: Cildin ve saçın yumuşak ve canlı görünmesi için kullanılıyor. Cildi kaplayarak hava ile teması engelliyor. Bu yüzden sivilce ve pullanmalara neden olabiliyor.

1,4-dioxane: Kansere yol açan maddelerin başında yer alıyor. Köpük yapıcı ve nemlendiricili ürünlerde yaygın şekilde kullanılıyor. Etiket üzerinde, PEG, “Polyethylene”, “Polyethylene glycol”, “Polyoxyethylene” kelimeleri ile tanımlanıyor. Göz ve mukozada kaşıntıya, deride tahrişe, santral sinir sisteminde depresyona ve zehirlenmeye sebep olabiliyor. Akut maruz kalma durumunda ise tahriş, baş ağrısı-dönmesi ve uyuşukluk yapıyor.

geçmiş olsun canım ama sonuçların iyi olması sevindirici.Allah büyügünden korusun bebeklerimizi..

evet canım bizlerinde yaşı ilerliyor tabi ama çok komik ben hala kadın olduğumu bile kabullenemiyorum genç kız olduğumu düşünüyorum nedense
aynen
Arabayı genelde severler ama bebekten bebeğe değişebilir tabi.
Canım çekirdekleri yok gibi, ve çok küçük. Direk ürolojiye mi gitmek lazım. Tedirginim çok.

Kızlar ben oğlumun sabununu ve şampuanını değiştirdim siz neler kullanıyorsunuz
Ben BABE kullanıyorum çok çok memnunum. Dermatiti var benim bebeğimin.
Hımmm.İnşallah öyledir canım ben yinede bi ürolojiye gidiyim, göstereyim
Ben de..

Sabunu da var. Ben almıştım, cildine değil de çamaşırlarına kullandım. Komili bebek sabunu, zeytinyağlı.

ya 2 dk börek yapmaya gelmiyorsunuz haa.. böreği yapıp gelene kadar doldurmuşsunuz sayfaları şimdi de oğlum uyandı gittim ben babay..

bu sayfanın (onlara göre) "sahibi" ben olduğuma göre hepimiz burada mutlu mesud yaşayabiliriz menfez ve boza gelse onları bile kovmam nasıl olsa konuşur konuşur giderler

canım ben memlekete gittim ama uçakla gittim yoksa mehmet alp' le uzun bi yolculuk yapmam çok zor,uslu bi bebekse çok zor olmayabilir canım arabada hareket halinde olunca beşik gibi gelir inşallah uyuyarak gider.

biz de uçakla gittik giderken uyudu ama dönerken huysuzlandı biraz..

canım çok küçük bir ihtimal doğumdan sonra geri kaçabiliyor testisler.. eğer üşümediğinden eminsen mutlaka götür doktora..

Son düzenleme:
harpy börek mi yapıyosun acıktım bende...

harpy börek mi yapıyosun acıktım bende...

gel yiyelim canım :) akşama pişircektim ama geleceksen şimdi atarım fırına :) bu arada pırasalı börek denemediyseniz deneyin derim olağan üstü bişi

yine iştahsızız bugün sabahtan beri sadece emdi çok çok az kahvaltı yaptı öğlen ve ikindiyi resmen boş geçti.. bıktım nazlamaktan kolum ağrıyor ağzırla tabak arasında aynı kaşığa gitgel yapmaktan.. ben de zorlamadım yoğurda bile burun kıvırdı 4.kez uzatmadım.. aç olan yer .. :95:

Hiç üşümedi doğdu doğalı, banyolarda bile. PEki yukarı kaçmışsa çaresi vardır değil mi? Üzüldüm bak şimdi.

Hiç üşümedi doğdu doğalı, banyolarda bile. PEki yukarı kaçmışsa çaresi vardır değil mi? Üzüldüm bak şimdi.

mutlaka vardır üzülme yanlış hatırlamıyorsam genelde kendi dönüyor ama 3-5 yaşına kadar dönmezse bi müdehale gerekiyor sanırsam.. kafana takma inşallah kaçmamıştır..
bu arada üşüdü derken üşütmekten bahsetmiyorum oda biraz serinse altını açınca hemen küçülüyor gözümün önünde.. ya da çok sıcakladıysa bezini açınca tamamen dışarda oluyor.. açar açmaz ilk onu kontrol et bakalım belki sen temizleyip bakana kadar kaçıyordur o (komik oldu kabul ediyorum )

:26::26:merhaba kızlar ben ğeldimm..uzun zamndır burda sizlerle birşeyler paylaşamıyorum.genellikle facede karşılaştığım kızlarla konuşuyorum.ama suç bende değil.buraya ne zamn ğelsem in cin top oynuyoo.kimseler olmuyordu..yaniiiiiiiiiii benim suçum yokkk.:26::26::26:

kızalr diyete başladım oğlum iyice ayaklandı. dişi çıktı çok ama çokk yaramaz.1 dakika gözünün önünden ayrılıyım evi yıkıyor ek besinlere iyice alıştık ğün ğünü tutmuyor.ama buğün tam 1 yumurta sarısını yedi.reçeli çok seviyor.1 hafdada tam 3 cm.incelmem var...regl olmadım daha şişliğim var...benden bu kadar kızlarrr..

gel yiyelim canım :) akşama pişircektim ama geleceksen şimdi atarım fırına :) bu arada pırasalı börek denemediyseniz deneyin derim olağan üstü bişi
canım tarifi verirsen sevinirim keşke yazını daha önce görseydim bende bugün pırasa yemeği yapmıştım böreğini denerdim

ankaradan döndükten sonra mehmet alp'in de iştahı çok kötü ankarada gayet güzel yiyordu buraya geldik yine birşey yemiyor

senin yaramazın ayaklanmış halini hiç düşünemiyorum işin çok zoraman dikkat et diyet yaparken sütün azalmasın sakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…