günaydın sekerlerim :) tuanas canım oğluma diş buğdayı yapacagım sen yapmıştın ya nasıl yaptınız menude neler vardı bi anlatabilir misin ayrıntılı olarak?
teşekkür ederim canım internetten araştırdım biraz baya öğrendim. sağolasın ellerine sağlık.ilk dişini kv gördü bilmiyor herhalde diye anne ilk dişini gören hediye alırmış dedim hııııııı biliyorum bi atlet bi kiülot alırım dedimrb canım tuanas nsl yaptı bilmiyorum ama buğdayla nohutu akşamdan haşla gelecek kişi sayısına göre ayarla..
haşlayıp pişireceksin piştikten sonra üzerini süsle isteyen tuzlu yesin isteyen şekerli fındık fıstık ceviz nar kuru üzüm vs ne istersen koy kaselere koy kaselerden birinin içine bişey sakla altın yada para gibi yüzük gibi bozuk para gibi peçete gibi bişeyin içine sarıp koy küçük olsun sakladığın şey kime gelirse bebeğe hediye alcak dişi ilk gören kişininde hediye alması gerekiyo menüye istediğini koyabilirsintuzlu tatlı ne istiyosan yap kaseleri süsle daha sonra yeme işi bitince bebeğin önüne meslekleri temsil eden eşyalar koycaksın hangisini önce alırsa o mesleği seçecek denir... işte böyle ben kızıma yapmıştım oğlumun henüz dişi yok oğlumada yaparmıyım bilmiyorum
diş hediği denir bizde özellikle aile büyükleri çağırılır..
teşekkür ederim canım internetten araştırdım biraz baya öğrendim. sağolasın ellerine sağlık.ilk dişini kv gördü bilmiyor herhalde diye anne ilk dişini gören hediye alırmış dedim hııııııı biliyorum bi atlet bi kiülot alırım dedi
günaydın sekerlerim :) tuanas canım oğluma diş buğdayı yapacagım sen yapmıştın ya nasıl yaptınız menude neler vardı bi anlatabilir misin ayrıntılı olarak?
canım senin kv de çok komikmiş gönlü de pek zengin anlaşılan,ay ben de saatlerdir ne hediye alacağım diye bakınıyorum hoş ne alsam kesin beğenmez ama blender setlerine bakıyorum önereceğiniz bir marka var mı ?karar veremedim de:44:
güzel olmuş canım teşekkürler. canım hediği tatlı mı yaptın tuzlu mu? ben tuzlu diy biliyordum ama nette hep tatlı anlatmışlar pudra şekeri ile yapmışlar.
canım ben hediklik buğday bulamadım aşurelik buğdayı haşladık nohutu da ayrıca haşlayıp tekrar karıştırdık biraz da beraber haşlandılar. üzerine fındık ceviz ve nar (çok güzel oluyor) serptik. sonra sehpanın üzerine kuran-ı kerim (ulema olsun), tarak (bakımlı olsun), altın( zengin olsun), makas(eli işe yatkın olsun), kalem (bilgin olsun) koyduk. kafasına örtü açtık açtığımız örtüye dua okuyarak biraz hedik döktük sonra sehpaya yaklaştırdık bizimki kalem ve altına elini attıörtüde kalanları da kuşlara döktük doğaya faydalı olsun diye hediklerin arkasından da tatlı servis ettik zaten aile arasında oldu ama galiba faydası oldu dişleri pıtır pıtır çıktı bu diş hediğinin anlamı dişlerin kaynayan buğday gibi pıtır pıtır kaynayıp hemen çıkmasıymış işte eğlenceli oluyor ama
güzel olmuş canım teşekkürler. canım hediği tatlı mı yaptın tuzlu mu? ben tuzlu diy biliyordum ama nette hep tatlı anlatmışlar pudra şekeri ile yapmışlar.
bide günüm var onunla aynı günde yapacagım akrabalar var zaten hep hala teyze yenge kv ve yakın akrabalarını da davet ederim diyorum. ikisi bi arada çıkmış olur. pasta servisini önce hediği sonra yapayım diyorum nasıl olur?
canım ben de blender aldım set olarak braun benimki çok kaliteli çok memnunum. ama fiyatı biraz pahalıydı diğerlerinden yani bide annene hediye alacaksın. kv me de fakir aldım o da güzel
kimseler yok.tabi hava güzel.günlerden pazar.herkes gezmelere gittii.benim gibi eşi çalışanlar da evde oturur iştekızımın bebek arabasıda bizim arabanın içindeydi.arabada eşimde.ama bende kızımı kucağıma alıp çıkacam napayım
kızlar kuzenim kız arkadaşına evlenme teklif edecek ama nasıl edeceğine karar verememiş ,bana sordu benimde aklıma birşey gelmedi hiç romantik değilimdirsizin var mı bir fikriniz:44:
Aynen benimki de öyle yapıyor yaaa, çok acıyor.kızlar mehmet sercan benim saçlarımı çok yoluyor başımı eliyle çeviriyo ensemden yoluyo sizdede varmı çok acıtıyor:78::78::78::78::89::89::89::89::89:
kızlar sizin çocukların iştahı nasıl ? ben bugünlerde günde bir öğün bile veremiyorum yemiyor diye zorlamakta istemiyorum ama benim sinirim iyice bozuldu ,bu arada benim yirmilik diş yine ağrımaya başladı bir de onun acısı
henüz gerçekleşmedi canım ,bir bakayım o başlıklara belki bi farklı birşeyler vardır ,sağol...Bilmiyorum teklif gerçekleşti mi ama bununla ilgili başlıklar burda var canım. Bİr bak istersen.
Aynen benimki de öyle yapıyor yaaa, çok acıyor.
Canım benimki de çok iştahsız hatta farnjit olmuş,koh koh öksürüüyor. Bir gece hiç uyumadık 3 şurubu var artık kullandığı. Çok üzgünüm.Süzüldü yavrucum iki günde. Bu arada evime dönmeme de az kaldı.
canım çok geçmiş olsunAynen benimki de öyle yapıyor yaaa, çok acıyor.
Canım benimki de çok iştahsız hatta farnjit olmuş,koh koh öksürüüyor. Bir gece hiç uyumadık 3 şurubu var artık kullandığı. Çok üzgünüm.Süzüldü yavrucum iki günde. Bu arada evime dönmeme de az kaldı.
henüz gerçekleşmedi canım ,bir bakayım o başlıklara belki bi farklı birşeyler vardır ,sağol...
geçmiş olsun canım ,yazık yavrucağa çok zor oluyor hastalıkları inşallah biran önce geçer,bizimkinin de dişi çıkıyor onun huysuzluğu var doğru düzgün uyumuyor yemiyor ne zamana kadar sürecek bilmiyorum
canım çok geçmiş olsun
bizde öyleyiz ne uyuyor ne yiyor hiç bişeyden memnun olmuyorhakkaten ne zamana kadar sürcek :26:benim sinirlerim alt üst olmuş durumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?