2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

evet pilavı güzel yapan her yemeği güzel yapar derler ,ama senin kv her işi sana yıkmak için herşeyi güzel yapar şeklinde söylemiş anlaşılan

bizim kv bi alem azönce msnden gördü oğlumu ve 130. kez "yine tulum giyiyor" ve 50. kez "yemeklerden tattırıyor musun?" dedi.. ben de artık duymamazlıktan geliyorum.. napim :101: sanki tekrar tekrar söyleyince durumda bir değişiklik olacak takmayan bir günümdeyim anneler günü hediyelerinin etkisi geçmedi hala

takmada zaten canım ,bizimkide sürekli hala emeklemiyor mu ama artık emeklemesi gerekiyor deyip duruyor ne yapayım çocuk emeklemiyorsa ama anlatamıyorsun işte ,halbuki görümcemin oğlu nerdeyse bir yaşına girecekti çocuk gördüğümde sürekli yerde yatıp tv izliyor başka hiçbir hareket yapmıyordu ama herkes normal karşılıyordu bu durumu bize gelince işler değişti nedense

ha bi de o var.. görümcemin oğlu 9 aylık oturdu, bizimki 7.5 aylıkken oturduğunu söyledik o zaman inanmadı üzerinden 3 hafta geçti hala soruyor. zaten oturuyor deyince de sanki oturmuyor demişim gibi onun oturması 9. ayı bulur diyor OTURUYOR KADIN OTURUYOOOOOOR emeklemiyor deyince de çok gecikmiş gibi e artık kalkar yürür diyor sinirden ağlatırlar insanı.. :111:

ay çok komikler ,ben de 6.ayda ek gıdaya geçtim diye inatla sütün yok ondan geçiyorsundur yoksa niye ek gıdaya başlıyorsun başlama falan görümcemede 3.aydan sonra anne baba herkes karıştı birazda kendi içinde vardı 3.ayında emzirmeyi bıraktı çocuğu

tamamen mi bıraktı olan minike olmuş ben sütüm kesiliverirse naparım diye dertlenirken milletin 3 aylık bebişe yaptığına bak :85: ben 2 yaşına gelse nasıl keserimdiye düşünüyorum

tamamen mi bıraktı olan minike olmuş ben sütüm kesiliverirse naparım diye dertlenirken milletin 3 aylık bebişe yaptığına bak :85: ben 2 yaşına gelse nasıl keserimdiye düşünüyorum

evet canım tamamen bıraktı ,birde kendini kandırıp durdu yok sütüm yok falan diye ,ben de bırakmamak için elimden geleni yapıyorum uyutup emzirmek çok zor 2.aydan bu tarafa sürekli öyle emziriyorum ama alıştım artık böyle emzirmeyede ,annem sürekli senin yerinde olan birçok insan bırakırdı emzirmeyi deyip durur

kesinlikle annene katılıyorum.. bu konuda senin kadar azimli az insan vardır.. :129: sakın vazgeçme maşallah sütün çok faydalı ki çocuk hala ek gıda bile istemiyor biz kendimizi üzüyoruz ama bebeklerimiz herşeyi içgüdüsel olarak biliyor..
su içiyor mu bebişin? benimki bardaktan içmek istiyor artık.. ama her seferinde boğuluyor

Son düzenleme:

vazgeçmemek için elimden geleni yapıyorum ankarada rahat emziremedim o yüzden geçen ay kilosu düştü ,kalabalık oluyor bizimkide sesten uyanıp emmeyi bırakıyor tabi ama şunu anladım orda ek gıdayı güzel yemesinin sebebi rahat ememiyordu mecburen ek gıdayla doyuruyordu karnını,suyu bardakla içmek istiyor ama ona oyun gibi geliyor her tarafını ıslatıyor ne kadar büyüdüler bugün bir elma yiyorki eline verince ama çok büyük koparıyor ben korkuyorum elinden alıyorum nasıl bağırıyor ,artık ağlayarak yaptırmayı öğreniyorlar sanırım

meyve filesi felan alsan.. maşallah kendi yemek istiyor demekki.. bugün bizimki mutfakta yanımda oturuyor huysuzlandı ben de eline bi tane cicibebe verdim.. arkamı döndüğüm gibi ufalamış heryere eşim geldi gördü kızdı bana napim böyle öğrenecek yemeyi.. ben 1ay sonra parmak gıdaya geççem.. sebzeleri buharda pişirip eline vercem yesin bu ay başlayacaklarmış cımbız tutuşuna :)

ben de birkaç gündür eline ekmek meyve falan veriyorum( tabi yanında bekliyorum büyük koparınca almak için) ek gıdayı yemiyor bari böyle biraz tatsın diye tabi ev çok kötü oluyor ama katlanıyorum o kadarına hatta artık önlükte bağlamıyorum tepki göstermesin yemeye diye sanki biraz işe yarıyor gibi geldi bakalım ne olacak

meyve filesi aklıma gelmemişti iyi fikir inşallah burda bulabilirim bulamazsam internetten alırım

ben de bikere öyle yaptım.. en sevdiğim tulumu baştan ayağa ıspanak oldu ben de artık o oynarken çaktırmadan bağlıyorum çünkü mama sandalyesine oturduktan sonra bağlarsam kafasını sandalyeye yapıştırdığı için ağlatmadan bağlayamıyorum..

Selam kızlar :)

Görüşmeyeli nasılsınız.
Ben pişirdiğim şeylerdende veriyorum öncelikle. Tabi tuzsuz ve baharatsız. Mesela bugün dereotlu kabak yaptım ve oğlumda yedi bizle :)
Bugün eline çilek verdim. Hiç sesi çıkmadan 5dk falan oynadı bende ısırmaya çalışıyo sandım. Bi baktımki off offf heryer çilek çorapları alt üst pijaması ağzı halı. Her yer çilekte bi damla su kalmamış dişlemiş ve yere vurmuş :)))) Doğru banyoyaya koştuk.
:) Akşam yemeğindede boru makarna verdim tutuyo ama tam ısırıp yiyemiyo. Onun dışında kaşar yenidünya brokoli yeşilsoğan elime ne geçerse veriyorum.
Çünkü çok hareketli ve hep bişeyler yapmak istiyo.
Çok çabuk sıkılıyo hep biyerlere saldırıyo.
Ağlayarak ya da bağırarak istediğini yaptırıyo.
Eşim bırak ağlasın diyo ama daha küçük anlamaz ki hayır-dan.
2 gündür kendi ayağa kalkıyo benim üstümden tutunarak tabi. Bizde biraz destekliyoruz ama işin çoğunu kendi yapıyo. Bay bay demiyo daha. sadece kolunu kıpırdatıyo ama tam bay bay sayılmaz :)
Oto koltuğu aldık bu arada. Şükür içime sindi.
Ben varken durmadı ağladı. O kadar para verdik eyvah bu çocuk durmuycak dedim ama bugün babasıyla gezmeye giderken durmuş hiç ağlamamış. Eşim sen öne oturursan durur diyo.
Benden bu kadar sizde ne var ne yok :)

bende çok sevdiğim kıyafetlerini mümkün olduğu kadar yemek esnasında üzerinde bulundurmamaya çaşıyorum olmadı üzerine yelek ,hırka giydiriyorum onlar kirlensin en azından diye ,zaten bugünlerde çok sakin oldum yoğurt yerken sırf oyun oynamak için puf puf yapıyor o da ben de ev de berbat oluyoruz ama hiç umursamıyormuşum gibi yedirmeye devam ediyorum

Ben hiç önlük kullanmıyorum. Önlüğü yıkayacağıma üzerini yıkıyorum. Çünkü çekiştirmekten yemek yemiyo. Elime çarpıyo zaten üzeri batıyo. Bende vazgeçtim çoktandır hiç kullanmıyorum önlük :)

selam canım
ben bu aralar kendi yediğimiz şeylerdende biraz ona ayırıyorum bugün biraz ıspanak verebildik
çilek henüz vermiyorum doktor çilek ve kivi verme dedi
mehmet alp'in de ilgisi çabuk dağılıyor hemen başka birşey yapmak istiyor ben de artık sıkıldığı oyuncakları bir süre kaldırmayı sonra tekrar çıkarmayı düşünüyorum o zaman daha çok ilgileniyor yeni keşfetmiş gibi
bay bay ,gel gel yaptırmaya çalışıyorum hafif elini kaldırır gibi yapıyor ama ardından gülüp bırakıyor
biz sizin kadar hareketli değiliz sanırım elinden tutarak yeni yeni adımlar atıyor,güzel oturuyor,emmekleme yok henüz
bizde de gelişmeler bu kadar

Kızlar burası çok sessizleşmiş

Emekleyen bebek var mı?
Yürüyen?
Ayağa kalkan?
Yatarken oturur vaziyete geçebilen?
Dede , baba, anne, vs kelime konuşan?
bay bay diyen?
gece hiç kalkmadan uyuyan?
Kilo almaya hala devam eden?

Hadi size sorular :)
Gelsin cevaplar
:)

merhaba canım.. hoşgeldin.. ben biraz ağlamasına izin veriyorum.. katıla katıla değil ama mesela her uyku tulumunu giydirişimde feryadı basıyor.. ama kucağıma alır almaz susuyor.. zaten o ağlamayı ayırdedebiliyor insan canı yanmış ya da üzülmüş gibi değil kızmış gibi ağlıyor..
ben de ekmek ve bisküvi veriyorum ama dişi yok başka bişiler yiyemez sanki :44:

bravo :81: ben püskürtünce kızıyorum biraz sonuçta tamam oynuyor ama yemek sırasında yapmaması gerektiğinin mesajını vermeye çalışıyorum.. başarılı olabiliyor muyum? nerdeee

Son düzenleme:
Canım çilek ve kivi konusunu ben ısrarla senin gibi bi kaç kişiden duyup sordum. Hatta işte onlar böbrekta taş yapar falan diye duydum.
Kivi C vitamini deposu mutlaka vericez dedi.
Çilek alerji yapabilir o yüzden bekleyelim dedi.
Biz geçen izmire gittik orda bi köye gittik köyde çilekler. Hormonsuz gübre bile yok dediler. 2 tane ayırdım oğluma. azıcık verdim 2 saat bekledim bişey yok sonra 2 çileği o kadar güzel yediki. Demekki alerjisi yok. Artık veriyorum bende çilek. Kiviyi çoktandır veriyordum zaten. Çok araştırdım hatta bikaç diyetisyene mail attım ama. Kimsede evet onlar verilmez demedi. Ben hiç bi sitede göremedim vermeyin diye. Sadece çileğin alerjen olabileceği söyleniyo. Bana biraz asılsız bilgi gibi geldiği için ben veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…