2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

Ben her gün kefir içerim,tadı bana göre çok güzel ama genelde sevilmez.Kafkaslar çocuklarını kefirle büyütüyorlar .Ben de vermeyi düşündüm bir ara,doktora soracağım.

kızlar bu arada ben ferrosanolü çikolatayla veriyorumm bilmemki nasıl olur:18:son çare bunu buldum yoksa almıyordubenimki uyandı ben çıkıyorum kızlar sohbete de katılamadım kendinize iyi bkın

Bildiğim kadarıyla kafein demir emilimin azaltır yani vücut verilen demiri yeterince kullanamaz.Bu nedenle demir ilacından 2 saat önce ve sonra çay içmeyin der doktorlar. Çikolatada kafein var ,faydasını azaltabilir.

ben hep katı vermeye çalıştım yumurtayı cıvık vermekten de korktum zararı olur mu diye ,senin söylediğin gibi deneyeyim bir de belki sever ,paylaştığın için sağol

Bence doktora sor canım. Ama bildiğim kadarıyla anne sütü artık doyurucu değil sadece koruyucu. Yani artık o büyüyor. Bana öğün kesmek çok mantıklı gelmiyor. Yavaş yavaş erişkin oluyolar. Ne kadar daha sütle yaşayabilirler ki. Tamam elbette anne sütü ama yemek yemeyede alışmaları lazım.Aç kaldığı zaman iyi emiyo mu bari? Benim oğlumda gündüzleri az emiyo. Hatta bazen akşama kadar emmiyo sadece gece iyiyiz. Ama ben emzirmenin artık psikolojik desteğini ve koruyuculuğunu önemsiyorum. Bi nevi hergün ilaç almak gibi düşünüyorum.
Ama yinede doktora sor ama benim doktorum anne sütü artık bir öğün değil. Sadece istediği uyuduğu zaman verebileceğin bi içecek demişti.

merhaba canlar.. haftasonu olmasına ramen iyi kaynatmışız bugün.. kociş yattı hemencik yazılarınıza cevap verip benn de yatacağım iyi geceler herkese

Sağol canım paylaşımların için, biz de yumurtayı 2 ya da 3 günde bir veriyorduk. Peki ne kadasr pişirmek gerek yumurtayı, biz az pişiriyoruz. Tam pişmişi yemiyor, yapışıyor damağına.

ben de rafadan veriyorum yumurtayı. doktora sordum çiftlik yumurtasıysa (keskinoğlu felan) sorun olmaz ama köy yumurtasıysa mutlaka 10 dk kaynat dedi..

Ben kıyma vermedim daha, tavuk verdim sevmedi.

bizim doktorumuz önce et suyuyla başla 1 hafta sonra (ya da alışınca) kıyma çevir dedi. 1 hafta sonra da tavuk suyu sonra tavuk kıyması.. haftada 2 gün tavuk gerisi et olacakmış..

bizde de diş yok daha.. görümcemin oğlu 13 aylık oldu dişi yeni çıkmış belki bizimki de gecikir.. kavanoz konusunda da ben daha sıcak bakıyorum bizimde ilk başladığımız zamanlar kurtarıcımız oydu hergün yapıp atmaktansa o daha mantıklı bence.. bu süteçte kullanılabilir kanımca..

aferin senin minike parça yiyor ha senin oğlun çok akıllı be annesi maşallah.
biz katı gıdaya ilk geçtiğimizde öğünden hemen sonra emzirirdim emzirdikten 3-4 saat sonra yemek verirdim. şuan daha çok zorlanıyorum çünkü o zamanlar doyanakadar yemezdi şimdi karnını doyuruyor emmek istemiyor.. eskiden ağzından alamazdım şimdi 5 dkdan fazla emmiyor

yaa ben ne zaman kefir içsem gaz olur. ama bi arkadaşım sütten keserken kefire alıştırdı bebeğini şimdi süt niyetine kefir içiyor. ben de sorayım eğer ok derse doktor deneyebiliriz..

Verme dedi canım.Zaten kan testinde demire onun için baktırdı,boşuna damla kullanmayalım diye.

hoşgeldin canım özlettin kendini benim sana bi sorum var deneyimli bir anne olarak.. neden bana diceksin; çünkü ek gıdaya geçerken hepimizden relaxdın ve ben şimdi seni anlıyorum bir sonraki adım olan pütür konusunda ne yapacağız? çünkü benim oğlum pütürlü bişi ağzına geldiğinde dilini sonuna kadar çıkartıp 10 sn öyle tutuyor :120: sonra da ağzındakileri tükürüyor :96: peki bu çocuğa pütürü nasıl alıştırcam?.. sabahları verdiğim labneyi bile her seferinde öğürüp öyle yutuyor ki labne ağızda hemen eriyen bişi doktor nasıl olsa alışır zaten iştahsız pütür için zorlarsanız iyice zayıflar diyor. sen ne diyorsun? fikrine ihtiyacım var

Merhabalar,
Bugün kimse uğrayıp birşey yazmamış,

Yani hergün et türünden yemeleri gerekiyor öyle mi? Umarım sever ve yer, Uzun zamandır doktora birşey danışmadım ben. Hem orda burda misafirdim , yeni gelip yerleştim evime. Zaten Levent de hasta galiba. Sabaha karşı öksürükle uyanıyor, sallanmayı kesinlikle istemiyor ve uyutmak için öyle çaba sarfediyorum ki. Çok yoruldu ve yoruldum. Galiba yarın doktora götüreceğim. İki günde süzüldü yanakları.

Pütür konusundaki tavsiyeleri ben de takip edeceğim. Minik bir parçacık gitse ağzına kusacak gibi yapıyor aleleacele dışarı atıyor onu ağzından.

Çok az emiyor ama iyice acıkınca biraz daha iyi. 2-4-5 dk falan Bugün yine öğlen yemeği yemedi. Çünkü o kadar düzensiz ki artık. Ne uykusunun ne öğünlerinin zamanı var. Şaşırdım. Bazen çok güzel düzen tutturuyor ama bazen de böyle işte.
Bu arada avatarındaki bebişin mi? Çok tatlı.

hiç sorma canım artık meyveleri püre halinde hiç veremiyorum artık küçük parçalar yapıyorum öyle yiyor hatta meyveyi eline almaya çalışıyor kendisi yiyecekmiş artist :82:biraz çabuk büyüdüğünü düşünmeye başladı, ona hazırladığımı yemiyor kendimize hazırladığım erişteyi falan güzel yiyor anlamadım bu çocuğu:18:

canım benimki de aynı ona yaptığım hiçbişeyi yemiyor bizimkilerden istiyor bende veriyorum dün makarna yedi bugün sabah bizimle menemen yedi bizim yemeklerimizi görünce çıldırıyor nasıl anlıyor bilmiyorum ama istiyor bende azıcık azıcık veriyorum...

Zaten 5 dkdan fazla emen bebek var mı ? Oğlumsadece uyumak istediği zaman 5dkdan fazla tutuyo. Ondanda süt çekmiyo sadece ağzında duruyo.
Evet oğlum canım. :)))

Benim oğlumda aynen öyle.
Bende yine ona özel ama bizim yemekler gibi şeyler yapıyorum.

Mesela bugün. Daha önceden tavuk göğsünü haşlayıp minicik minicik doğrayıp suyuyla birlikte dondurmuştum. Öyle donmuş tavuklu tavuk suyunda tel şehriye haşladım pişmesine yakın 1 domates rendeledim. Çok güzel oldu ve çok sevdi. Kalanını da akşam tekrar ısıttım içine ekmek ve yoğurt ilave edip tekrar yedirdim.

Sonra soğan sarımsak biber domates mantar kabak brokoli hepsini haşlayıp tel süzgeçe basarak eziyorum. üzerine limon ve zeytinyağı.

Kızlar hazır mamalarda da eser miktarda tuz ve şeker var. günde 1mg tuz serbest. Ben o yüzden minicik kullanıyorum. Kuzenim 2 çocuk büyüttü. Oda böbreklerini yormayacak kadar çok az tuz atabilirsin demişti doktorum da çok az atabilirsin dedi. Ben o yüzden azıcık atıyorum. Sonuçta tuzun içindeki iyotta faydalı.

Büyük kızım bir şekilde alışmıştı pütüre. Kahvaltısını başlarda blenderdan geçiriyordum sonraları bu mamanın yanında mama sandalyesi tepsisine minik beyaz peynir parçaları,minik bebek bisküvi parçaları vb koydum(7.aydan itibaren). Tam hatırlamıyorum o süreci ama hiçbir sorun yaşamadım,bir baktım ki zaten pütürlü herşeyi yemeye başlamış.
Şimdi bizim ufaklık da bazen öğürüyor aynen yazdığın gibi dil dışarıda kıpkırmızı oluyor ki bunu labneye bile yapıyor arada. Genelde fazla vermişsem yapıyor,ben de az az veriyorum.Avent'in minik kaşıkları var,onların yarısı kadar dolduruyorum. Şu anda 2 dişi var,sık sık minik bisküvi parçaları veriyorum ağzına(Hipp bebek bisküvisi,daha evde yapamadım,benim kızla zor!).Öğürdüğünde anında kaşıkla su veriyorum çünkü biberonu sadece çiğniyor!,bazen de hayat'ın bebek suyunu veriyorum. Eline sık sık ekmek kabuğu,açıkta bırakıp kuruttuğum ve susamını kazıdığım(susam biraz alerjik bir besin) simit veriyorum. Bir de doktor 5 dk haşlanmış havuç verebilirsiniz dedi.Yalnız bunları verirken bebeği 1 dk bile yalnız bırakma,gözün hep üzerinde olsun çaktırmadan.Büyük parçalar koparabiliyorlar,ağzından almak gerekiyor o zaman.
Bence de iştahsız bebeği bir de pütür yemeye zorlama,benimki de iştahsız,öğürüyorsa devam etmiyorum.Zaten kesinlikle yarım kaşık fazla yemeye zorlamıyorum,bazen 2 kaşık yiyor bazen 20 kaşık,hiç belli olmuyor.Bir de benim kız Milupa'nın kerevizli karışık sebzeli mamasını seviyor(8.aydan sonra olan),o da pütürlü.Birkaç kez onu yedi,daha sonra pütürlü şeylere sanki daha bir alıştı.Ama yine de yolun başındayız hala,favorimiz yoğurt,yani süt gibi kolay yutulur şeyler! Sana yazabileceklerim bunlar,aklıma başka şey gelirse yazarım.İçini ferah tut.Mustafa'nın kilosu çok az değil ki,8 kgya yakın galiba değil mi? Benimki de 8,7 civarı ki 4060 gr doğmuştu.İlk kızım bu devirde 9,5 kg muş.

iyi geceler kızlar.. uyuku vaktim çoktan geçti ama ben yine de bi uğramadan yatamadım..

bizimki hiç ilgilenmiyor bizim yemeklerimizle :44: daha doğrusu genel olarak yemekle ilgilenmiyor..
bu akşam yulaf yaptım içine de tatlansın diye (ayrıca meyve öğününü pas geçmiştik) biraz meyve koydum. 1.lokmada öğleden sonra yediği yoğurdun bir kısmını kustu.. gittim başka bi mama yaptım.. yedi yedi yarısında yine kustu.. ben de emzirip yatırdım. inşallah üşütmemiştir.. bu kusmalardan bıktım yaa konuşup derdini anlatabilse keşke ya da ben anlayabilecek kadar zeki olsam.. herkese iyi geceler..

anammm ne kaynatmışınız yaabiz üzerinize afiyet ailecek yatak döşek yatıyoruz bizim kız biraz üşütmüş tabi banada geçti bugün dışarı çıktık kızımla fosur fosur uyudu dışarda şimdide ayaktayız zaten kaç gecedir gaz sıkıntısı çekiyo bebekken bile bukadar olmuyodu anlamadım gitti:26:

canım bizimkide öyle artık bende isyanlardayım:95: ne verirsem verim 1-2 kaşık tadına bakıyo sonra agzıını kitliyo dün akşam çorba suyu içti oda sulu diye geçenlerede tartım evde 6400 çıktı şok oldum tabi

Son düzenleme:
günaydın kızlar.. sabahın köründen beri hüngür sümük ağlıyorum.. ben nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum yaa.. insanlar 6 aylıkken süt olmasına ramen bebeği sütten keser. ben her gece dua ediyorum sütüm olsun 2 yıl emziriyim diye (isterse daha uzun) ama yok yok yok yok.. öküz gibi yemek yiyorum su içiyorum ama olmuyor, bu sabah tek damla yutkunmadı emerken.. ben de karar verdim artık saatte bir emzircem ve gece en az 3 kere uyandırcam emzirmek için.. beyinsiz doktorları dinledikte ne oldu? gece uykusu uzadıkça benim sütüm azalıyor. önümüzdeki 1 hafta bu şekilde deneyeceğim bakalım inşallah işe yarar çünkü sanırım bitti bitiyor.

merhaba, cevabın için teşekkürler. biz de milupanın meyve kokteylinden almıştık onun içinde de küçük elma parçaları var. pek hoşlanmasada 1-2 kaşık yiyor. bu kerevizli mamadan ben de deneyeyim bakalım belki bize de faydası olur.. eline ekmek veriyorum onu kemirmeyi seviyor. bu arada bizim hiç dişimiz yok hala acaba ondan mı pütüre yanaşmıyor?

canım çorba suyu felan kalorisi çok düşük şeyler. biliyorum ne kadar cıvık olursa o kadar çok yiyorlarama midelerini suyla dolduruyorlar bu seferde.. sen biraz daha yoğun biraz daha kalorili şeyler vermelisin eğer kilosunu düşük buluyorsan. maşallah fotoda tombik görünüyor ama benimki gibi safi yanak demekki. çorba suyu yerinde sebze püresi tavsiye ederim.

geçmiş olsun canım

morali bozmamaya çalış canım ve dediğin gibi gün içinde daha sık emzir, ben eğer gün içinde pek emzirememişsem gece üç defa kalkıyorum emzirmek için ne kadar çok emzirirsen o kadar artar sütün bir de merak ettim emzirirken sütün geldiği anı hissetmiyor musun ?

hissediyorum canım.. ama bu sabah hiç gelmedi işte.. geldiği zamanda 30 sn felan yutkunuyor sonra bitiyr ben de bişey sorayım sizin memeler de yumuşak mı? yani mesela ben sabah kalktığımda hep taş gibi olurdu göğüslerim artık yumuşak.. acaba bebişler büyüdü diyemi yoksa az olduğu için mi böyle?

Biz 7.ay sonu kan testinde demire baktırdık,doktor gayet iyi dediArtık damla vermiyorum. Normalde ferrasanol günde 7 damla veriyorduk.
Bebeğin için çok sevindim demekki hamileliğinde senden demiri iyi almış, ne güzel ilaçtan kurtuldu.Darısı başımıza inşallah

Benim bebiş de öyle canım ya pütürlü şeyleri daha severek yiyiyor, meyveleri püre şeklinde sevmiyor.Bizim yemeklerden istiyor, kendine yapılanı yemiyor

Canım evdeki tartıya güvenme.Bizde evdekiyle ölçüyoruz, hastanedekiyle birbirini tutmuyor.

Canım ben hala hergün humana still tea içiyorum, ondan mı bilmiyorum ama sütüm iyi sen denedin mi hiç bu çayı

Göğüslerin yumuşaması sütün az olduğu anlamına gelmiyormuş canım.Benimde gögüsler ilk baştakine göre yumuşadı ama sıkınca karşıya fışkırıyor.
İlk 3 ay göğüslerim hep taş gibiydi, bebeğim ağlayınca kendiliğinden akardı, emzirme zamanı gelince sızlardı.Dediğin gibi bunların hiçbiri kalmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…