Merhaba dilekcim,
Doktor verme mi dedi sen mi aldın bu kararı canım?
internetten bakıcam birazdan,bi de kefir verebilirsin dedi,bebekler için çok faydalıymış,bi arkadaş ta oğluna veriyor severek içiyormuş,ben hiç içmedim şahsen tadı nasıl bilmiyorum.alıp denemeyi düşünüyorum
kızlar bu arada ben ferrosanolü çikolatayla veriyorumm bilmemki nasıl olur:18:son çare bunu buldum yoksa almıyordubenimki uyandı ben çıkıyorum kızlar sohbete de katılamadım kendinize iyi bkın
Bizim doktorumuz da yumurtaya başlattı.İl 1 hafta dörtte bir,sonra bir hafta yarım,sonra da tama geçebilirmişiz,tabii sarısı sadece.Çok pişmişi kahvaltı maması yaparsan mamaya kat dedi,yani blenderdan geçecek veya çatalla ezilecek.Katı yumurta tek verme,boğazına yapışır dedi. Tek vermek istersen de kaynadıktan sonra 2,5 dk kadar haşla öyle ver dedi.
Aynen bizde de o durum var ona yaparsam yemiyor,hazır püre ben de yedirdim, hiç birşey yemediği dönemde belki yer diye denedim. Kayısı ananası çok sevdi. Ama artık vermiyorum. O küçük parçalar boğazına kaçıp tehlike oluşturmuyorsa bence problem yok canım. sindirebilir çünkü. Dişi çıkmışmıydı bizde hala tık yok.
Bu arada ben süt emmesi istediğim gibi olmayınca öğün kesiyorum bugün öğlende birşey vermedim mesela. Yanlış mı yapıyorum acaba :26:
Sağol canım paylaşımların için, biz de yumurtayı 2 ya da 3 günde bir veriyorduk. Peki ne kadasr pişirmek gerek yumurtayı, biz az pişiriyoruz. Tam pişmişi yemiyor, yapışıyor damağına.
Ben kıyma vermedim daha, tavuk verdim sevmedi.
Aynen bizde de o durum var ona yaparsam yemiyor,hazır püre ben de yedirdim, hiç birşey yemediği dönemde belki yer diye denedim. Kayısı ananası çok sevdi. Ama artık vermiyorum. O küçük parçalar boğazına kaçıp tehlike oluşturmuyorsa bence problem yok canım. sindirebilir çünkü. Dişi çıkmışmıydı bizde hala tık yok.
Bu arada ben süt emmesi istediğim gibi olmayınca öğün kesiyorum bugün öğlende birşey vermedim mesela. Yanlış mı yapıyorum acaba :26:
bende o kavonozdaki şeyleri hiç sevmiyorum ama işte hiç birşey yediremeyince mecburen onu verdim,bir dişi çıktı ikinci çıkıyor şimdi boğazına kaçmıyor bende acaba sindirebilirmi diye korkmuştum
canım emmeyi bırakacak gibiyse boşver öğünlerini azalt emzir bence anne sütü gibisi yok
sabahları kahvaltı veremiyorum ben birtürlü saatlerce aç bırakıyorum kahvaltı vereyim diye yine yemiyor ,ayrı ayrı denedim yediremedim, yulafla karıştırdım önceden yerdi şimdi öylede yemiyor:18:maşallah kızına
internetten bakıcam birazdan,bi de kefir verebilirsin dedi,bebekler için çok faydalıymış,bi arkadaş ta oğluna veriyor severek içiyormuş,ben hiç içmedim şahsen tadı nasıl bilmiyorum.alıp denemeyi düşünüyorum
Verme dedi canım.Zaten kan testinde demire onun için baktırdı,boşuna damla kullanmayalım diye.
merhaba canlar.. haftasonu olmasına ramen iyi kaynatmışız bugün..kociş yattı hemencik yazılarınıza cevap verip benn de yatacağım iyi geceler herkese
ben de rafadan veriyorum yumurtayı. doktora sordum çiftlik yumurtasıysa (keskinoğlu felan) sorun olmaz ama köy yumurtasıysa mutlaka 10 dk kaynat dedi..
bizim doktorumuz önce et suyuyla başla 1 hafta sonra (ya da alışınca) kıyma çevir dedi. 1 hafta sonra da tavuk suyu sonra tavuk kıyması.. haftada 2 gün tavuk gerisi et olacakmış..
bizde de diş yok daha.. görümcemin oğlu 13 aylık oldu dişi yeni çıkmış belki bizimki de gecikir.. kavanoz konusunda da ben daha sıcak bakıyorum bizimde ilk başladığımız zamanlar kurtarıcımız oydu hergün yapıp atmaktansa o daha mantıklı bence.. bu süteçte kullanılabilir kanımca..
aferin senin minike parça yiyor hasenin oğlun çok akıllı be annesi maşallah.
biz katı gıdaya ilk geçtiğimizde öğünden hemen sonra emzirirdim emzirdikten 3-4 saat sonra yemek verirdim. şuan daha çok zorlanıyorum çünkü o zamanlar doyanakadar yemezdi şimdi karnını doyuruyor emmek istemiyor..eskiden ağzından alamazdım şimdi 5 dkdan fazla emmiyor
yaa ben ne zaman kefir içsem gaz olur. ama bi arkadaşım sütten keserken kefire alıştırdı bebeğini şimdi süt niyetine kefir içiyor. ben de sorayım eğer ok derse doktor deneyebiliriz..
hoşgeldin canım özlettin kendini benim sana bi sorum var deneyimli bir anne olarak.. neden bana diceksin; çünkü ek gıdaya geçerken hepimizden relaxdın ve ben şimdi seni anlıyorumbir sonraki adım olan pütür konusunda ne yapacağız? çünkü benim oğlum pütürlü bişi ağzına geldiğinde dilini sonuna kadar çıkartıp 10 sn öyle tutuyor :120: sonra da ağzındakileri tükürüyor :96: peki bu çocuğa pütürü nasıl alıştırcam?.. sabahları verdiğim labneyi bile her seferinde öğürüp öyle yutuyor ki labne ağızda hemen eriyen bişi doktor nasıl olsa alışır zaten iştahsız pütür için zorlarsanız iyice zayıflar diyor. sen ne diyorsun? fikrine ihtiyacım var
Bence doktora sor canım. Ama bildiğim kadarıyla anne sütü artık doyurucu değil sadece koruyucu. Yani artık o büyüyor. Bana öğün kesmek çok mantıklı gelmiyor. Yavaş yavaş erişkin oluyolar. Ne kadar daha sütle yaşayabilirler ki. Tamam elbette anne sütü ama yemek yemeyede alışmaları lazım.Aç kaldığı zaman iyi emiyo mu bari? Benim oğlumda gündüzleri az emiyo. Hatta bazen akşama kadar emmiyo sadece gece iyiyiz. Ama ben emzirmenin artık psikolojik desteğini ve koruyuculuğunu önemsiyorum. Bi nevi hergün ilaç almak gibi düşünüyorum.
Ama yinede doktora sor ama benim doktorum anne sütü artık bir öğün değil. Sadece istediği uyuduğu zaman verebileceğin bi içecek demişti.
merhaba canlar.. haftasonu olmasına ramen iyi kaynatmışız bugün..kociş yattı hemencik yazılarınıza cevap verip benn de yatacağım iyi geceler herkese
ben de rafadan veriyorum yumurtayı. doktora sordum çiftlik yumurtasıysa (keskinoğlu felan) sorun olmaz ama köy yumurtasıysa mutlaka 10 dk kaynat dedi..
bizim doktorumuz önce et suyuyla başla 1 hafta sonra (ya da alışınca) kıyma çevir dedi. 1 hafta sonra da tavuk suyu sonra tavuk kıyması.. haftada 2 gün tavuk gerisi et olacakmış..
bizde de diş yok daha.. görümcemin oğlu 13 aylık oldu dişi yeni çıkmış belki bizimki de gecikir.. kavanoz konusunda da ben daha sıcak bakıyorum bizimde ilk başladığımız zamanlar kurtarıcımız oydu hergün yapıp atmaktansa o daha mantıklı bence.. bu süteçte kullanılabilir kanımca..
biz katı gıdaya ilk geçtiğimizde öğünden hemen sonra emzirirdim emzirdikten 3-4 saat sonra yemek verirdim. şuan daha çok zorlanıyorum çünkü o zamanlar doyanakadar yemezdi şimdi karnını doyuruyor emmek istemiyor..eskiden ağzından alamazdım şimdi 5 dkdan fazla emmiyor
yaa ben ne zaman kefir içsem gaz olur. ama bi arkadaşım sütten keserken kefire alıştırdı bebeğini şimdi süt niyetine kefir içiyor. ben de sorayım eğer ok derse doktor deneyebiliriz..
hoşgeldin canım özlettin kendini benim sana bi sorum var deneyimli bir anne olarak.. neden bana diceksin; çünkü ek gıdaya geçerken hepimizden relaxdın ve ben şimdi seni anlıyorumbir sonraki adım olan pütür konusunda ne yapacağız? çünkü benim oğlum pütürlü bişi ağzına geldiğinde dilini sonuna kadar çıkartıp 10 sn öyle tutuyor :120: sonra da ağzındakileri tükürüyor :96: peki bu çocuğa pütürü nasıl alıştırcam?.. sabahları verdiğim labneyi bile her seferinde öğürüp öyle yutuyor ki labne ağızda hemen eriyen bişi doktor nasıl olsa alışır zaten iştahsız pütür için zorlarsanız iyice zayıflar diyor. sen ne diyorsun? fikrine ihtiyacım var
hiç sorma canım artık meyveleri püre halinde hiç veremiyorum artık küçük parçalar yapıyorum öyle yiyor hatta meyveyi eline almaya çalışıyor kendisi yiyecekmiş artist :82:biraz çabuk büyüdüğünü düşünmeye başladı, ona hazırladığımı yemiyor kendimize hazırladığım erişteyi falan güzel yiyor anlamadım bu çocuğu:18:
Çok az emiyor ama iyice acıkınca biraz daha iyi. 2-4-5 dk falanBugün yine öğlen yemeği yemedi. Çünkü o kadar düzensiz ki artık. Ne uykusunun ne öğünlerinin zamanı var. Şaşırdım. Bazen çok güzel düzen tutturuyor ama bazen de böyle işte.
Bu arada avatarındaki bebişin mi? Çok tatlı.
hiç sorma canım artık meyveleri püre halinde hiç veremiyorum artık küçük parçalar yapıyorum öyle yiyor hatta meyveyi eline almaya çalışıyor kendisi yiyecekmiş artist :82:biraz çabuk büyüdüğünü düşünmeye başladı, ona hazırladığımı yemiyor kendimize hazırladığım erişteyi falan güzel yiyor anlamadım bu çocuğu:18:
canım benimki de aynı ona yaptığım hiçbişeyi yemiyor bizimkilerden istiyor bende veriyorum dün makarna yedi bugün sabah bizimle menemen yedi bizim yemeklerimizi görünce çıldırıyor nasıl anlıyor bilmiyorum ama istiyor bende azıcık azıcık veriyorum...
canım benimki de aynı ona yaptığım hiçbişeyi yemiyor bizimkilerden istiyor bende veriyorum dün makarna yedi bugün sabah bizimle menemen yedi bizim yemeklerimizi görünce çıldırıyor nasıl anlıyor bilmiyorum ama istiyor bende azıcık azıcık veriyorum...
iyi geceler kızlar.. uyuku vaktim çoktan geçti ama ben yine de bi uğramadan yatamadım..
bizimki hiç ilgilenmiyor bizim yemeklerimizle :44: daha doğrusu genel olarak yemekle ilgilenmiyor..
bu akşam yulaf yaptım içine de tatlansın diye (ayrıca meyve öğününü pas geçmiştik) biraz meyve koydum. 1.lokmada öğleden sonra yediği yoğurdun bir kısmını kustu.. gittim başka bi mama yaptım.. yedi yedi yarısında yine kustu.. ben de emzirip yatırdım. inşallah üşütmemiştir.. bu kusmalardan bıktım yaakonuşup derdini anlatabilse keşke ya da ben anlayabilecek kadar zeki olsam.. herkese iyi geceler..
Büyük kızım bir şekilde alışmıştı pütüre. Kahvaltısını başlarda blenderdan geçiriyordum sonraları bu mamanın yanında mama sandalyesi tepsisine minik beyaz peynir parçaları,minik bebek bisküvi parçaları vb koydum(7.aydan itibaren). Tam hatırlamıyorum o süreci ama hiçbir sorun yaşamadım,bir baktım ki zaten pütürlü herşeyi yemeye başlamış.
Şimdi bizim ufaklık da bazen öğürüyor aynen yazdığın gibi dil dışarıda kıpkırmızı oluyor ki bunu labneye bile yapıyor arada. Genelde fazla vermişsem yapıyor,ben de az az veriyorum.Avent'in minik kaşıkları var,onların yarısı kadar dolduruyorum. Şu anda 2 dişi var,sık sık minik bisküvi parçaları veriyorum ağzına(Hipp bebek bisküvisi,daha evde yapamadım,benim kızla zor!).Öğürdüğünde anında kaşıkla su veriyorum çünkü biberonu sadece çiğniyor!,bazen de hayat'ın bebek suyunu veriyorum. Eline sık sık ekmek kabuğu,açıkta bırakıp kuruttuğum ve susamını kazıdığım(susam biraz alerjik bir besin) simit veriyorum. Bir de doktor 5 dk haşlanmış havuç verebilirsiniz dedi.Yalnız bunları verirken bebeği 1 dk bile yalnız bırakma,gözün hep üzerinde olsun çaktırmadan.Büyük parçalar koparabiliyorlar,ağzından almak gerekiyor o zaman.
Bence de iştahsız bebeği bir de pütür yemeye zorlama,benimki de iştahsız,öğürüyorsa devam etmiyorum.Zaten kesinlikle yarım kaşık fazla yemeye zorlamıyorum,bazen 2 kaşık yiyor bazen 20 kaşık,hiç belli olmuyor.Bir de benim kız Milupa'nın kerevizli karışık sebzeli mamasını seviyor(8.aydan sonra olan),o da pütürlü.Birkaç kez onu yedi,daha sonra pütürlü şeylere sanki daha bir alıştı.Ama yine de yolun başındayız hala,favorimiz yoğurt,yani süt gibi kolay yutulur şeyler! Sana yazabileceklerim bunlar,aklıma başka şey gelirse yazarım.İçini ferah tut.Mustafa'nın kilosu çok az değil ki,8 kgya yakın galiba değil mi? Benimki de 8,7 civarı ki 4060 gr doğmuştu.İlk kızım bu devirde 9,5 kg muş.
canım bizimkide öyle artık bende isyanlardayım:95: ne verirsem verim 1-2 kaşık tadına bakıyo sonra agzıını kitliyo dün akşam çorba suyu içti oda sulu diye geçenlerede tartım evde 6400 çıktışok oldum tabi
anammm ne kaynatmışınız yaabiz üzerinize afiyet ailecek yatak döşek yatıyoruz bizim kız biraz üşütmüş tabi banada geçti bugün dışarı çıktık kızımla fosur fosur uyudu dışarda şimdide ayaktayız zaten kaç gecedir gaz sıkıntısı çekiyo bebekken bile bukadar olmuyodu anlamadım gitti:26:
günaydın kızlar.. sabahın köründen beri hüngür sümük ağlıyorum.. ben nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum yaa.. insanlar 6 aylıkken süt olmasına ramen bebeği sütten keser. ben her gece dua ediyorum sütüm olsun 2 yıl emziriyim diye (isterse daha uzun) ama yok yok yok yok.. öküz gibi yemek yiyorum su içiyorum ama olmuyor, bu sabah tek damla yutkunmadı emerken.. ben de karar verdim artık saatte bir emzircem ve gece en az 3 kere uyandırcam emzirmek için.. beyinsiz doktorları dinledikte ne oldu? gece uykusu uzadıkça benim sütüm azalıyor. önümüzdeki 1 hafta bu şekilde deneyeceğim bakalım inşallah işe yarar çünkü sanırım bitti bitiyor.
merhaba, cevabın için teşekkürler. biz de milupanın meyve kokteylinden almıştık onun içinde de küçük elma parçaları var. pek hoşlanmasada 1-2 kaşık yiyor. bu kerevizli mamadan ben de deneyeyim bakalım belki bize de faydası olur.. eline ekmek veriyorum onu kemirmeyi seviyor. bu arada bizim hiç dişimiz yok hala acaba ondan mı pütüre yanaşmıyor?
canım çorba suyu felan kalorisi çok düşük şeyler. biliyorum ne kadar cıvık olursa o kadar çok yiyorlarama midelerini suyla dolduruyorlar bu seferde.. sen biraz daha yoğun biraz daha kalorili şeyler vermelisin eğer kilosunu düşük buluyorsan. maşallah fotoda tombik görünüyor ama benimki gibi safi yanak demekki. çorba suyu yerinde sebze püresi tavsiye ederim.
geçmiş olsun canım
morali bozmamaya çalış canım ve dediğin gibi gün içinde daha sık emzir, ben eğer gün içinde pek emzirememişsem gece üç defa kalkıyorum emzirmek için ne kadar çok emzirirsen o kadar artar sütün bir de merak ettim emzirirken sütün geldiği anı hissetmiyor musun ?
Biz 7.ay sonu kan testinde demire baktırdık,doktor gayet iyi dediArtık damla vermiyorum. Normalde ferrasanol günde 7 damla veriyorduk.
Benim bebiş de öyle canım ya pütürlü şeyleri daha severek yiyiyor, meyveleri püre şeklinde sevmiyor.Bizim yemeklerden istiyor, kendine yapılanı yemiyorhiç sorma canım artık meyveleri püre halinde hiç veremiyorum artık küçük parçalar yapıyorum öyle yiyor hatta meyveyi eline almaya çalışıyor kendisi yiyecekmiş artist :82:biraz çabuk büyüdüğünü düşünmeye başladı, ona hazırladığımı yemiyor kendimize hazırladığım erişteyi falan güzel yiyor anlamadım bu çocuğu:18:
Canım evdeki tartıya güvenme.Bizde evdekiyle ölçüyoruz, hastanedekiyle birbirini tutmuyor.canım bizimkide öyle artık bende isyanlardayım:95: ne verirsem verim 1-2 kaşık tadına bakıyo sonra agzıını kitliyo dün akşam çorba suyu içti oda sulu diye geçenlerede tartım evde 6400 çıktışok oldum tabi
Canım ben hala hergün humana still tea içiyorum, ondan mı bilmiyorum ama sütüm iyi sen denedin mi hiç bu çayıgünaydın kızlar.. sabahın köründen beri hüngür sümük ağlıyorum.. ben nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum yaa.. insanlar 6 aylıkken süt olmasına ramen bebeği sütten keser. ben her gece dua ediyorum sütüm olsun 2 yıl emziriyim diye (isterse daha uzun) ama yok yok yok yok.. öküz gibi yemek yiyorum su içiyorum ama olmuyor, bu sabah tek damla yutkunmadı emerken.. ben de karar verdim artık saatte bir emzircem ve gece en az 3 kere uyandırcam emzirmek için.. beyinsiz doktorları dinledikte ne oldu? gece uykusu uzadıkça benim sütüm azalıyor. önümüzdeki 1 hafta bu şekilde deneyeceğim bakalım inşallah işe yarar çünkü sanırım bitti bitiyor.
Göğüslerin yumuşaması sütün az olduğu anlamına gelmiyormuş canım.Benimde gögüsler ilk baştakine göre yumuşadı ama sıkınca karşıya fışkırıyor.hissediyorum canım.. ama bu sabah hiç gelmedi işte.. geldiği zamanda 30 sn felan yutkunuyor sonra bitiyrben de bişey sorayım sizin memeler de yumuşak mı? yani mesela ben sabah kalktığımda hep taş gibi olurdu göğüslerim artık yumuşak.. acaba bebişler büyüdü diyemi yoksa az olduğu için mi böyle?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?