2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

ben çoktan yaşlandım canım özellikle bugün o kadar yorduki beni, kendimi sıkmaktan çenem ve omuzlarım ağrıdı napcamben bu çocukla

Harpy ben senin oğlanı benim kıza iç güveysi düşünüyorum verir misin?Çok benziyorlar benim kızla,mutlu mesut geçinir giderler. Benimki de beni çok yoruyor,hep mızır mızır.Ha ama senin oğlan çok uyuyordu ,işte o olmadı.benim kız uykusuz,yer seninkinin başını,uyan da gezelim vb diye

Kızlar naksis in yulaflı kayısılı tarifini bilen var mı, ne kadar miktarı ne kadar süre pişirmek gerek. Çok acil lazım.

Canım kızın yürüyor mu, ne alemde anlatsana, vaktin varsa.

Canım ne kadar uyusun istersen içinden o kadar uyumaz.Çünkü senin o stresin ona geçiyor biliyorsun.Ben şöyle çözüm buldum ve işe yarıyo;,uyutmaya çalışırken kendimi zorlayıp tamamen başka şeyler düşünüyorum.Mesela evde yapmayı planladığım düzenlemeleri,ertesi gün yapılacak işleri,ne yemek pişireceğimi vb ya da hayal kuruyorum.Böyle yaptığımda daha çabuk uyuyor.Dikkatini ona vermeyeceksin.

Ben çıkmalıyım. Uzaklardan emir geldi Herkese iyi geceler.

demekki gerçekmiş ben de bana öyle geliyor diyordum çok ilginç ama benim bunu anlamam 6 ay sürdü zavallı eşim çok çekti elimden

Canım kızın yürüyor mu, ne alemde anlatsana, vaktin varsa.

Çok güldüm Emine,yürümeyi bırak tam basmıyor bile daha,tembel fıstık! Bastırınca zıp zıp zıplamaya başlıyor,çok tatlı. Tencere tıkırtısına oynar derler ya,öyle bizimki.Dedesi ablasına bir horoz almış,kovboy müziği çalıyor.O müzik çalınca tutuyoruz kucağımızda bir tepinmek ki görmeye değer,eller ayaklar .Çik çiki çik çiki yapıyoruz başlıyor tepinmeye. Yerde oturtuyorum ama hiç sevmiyor,en fazla 10 dk.Sonra kendini bilerek deviriyor,yoksa güzel oturuyor 1 aydır. Sanırım en erken yaşında yürür.
Konuşmaya gelince; 6. ay sonunda ilk olarak anne dedi.Geçen gün anneannesi gelmişti,anneanne demeye başladı.Bir de dıgıl dıgıl,mama,meme falan anlatıyor bir şeyler.Çok bağırıyor ve öyle gür bir sesi var ki apartman inliyordur o kadar yani. Bir yerde durma süresi en fazla 15 dk,ablası yanındaysa biraz daha uzun.Sıkıntılı ve istediği olmadığında sabırsız ve öfkeli bir tip! Kızdığında burnundan soluyor,böylece uğraşmadan bütün sümükleri çıkıyor!Ağlama krizleri meşhur,bir girdi mi bayağı bir süre çıkamıyor.İçini çeke çeke,katıla katıla ağlarken kendini kaybediyor! Sonrasında da yarım saat iç çekiyor. Hiç ağlatmıyorum ama mesela doktorda hep böyle oluyor ya da uyuyamazsa.
Çok tatlılar,Allah hepimizin yavrusuna mutlu ömürler versin inşallah.

demekki gerçekmiş ben de bana öyle geliyor diyordum çok ilginç ama benim bunu anlamam 6 ay sürdü zavallı eşim çok çekti elimden

Sen yine çabuk anlamışsın.Ben ancak ikinci çocukta anladım!Birincide uykudan çektiğim kadar hiçbir şeyden çekmedim çünkü hep takardım uykusuna. Bu da uykusuz ama yine daha iyi

Maşallah bebeğine , aman sağlıklı olsun da yaramaz olsun boşver. Levent de dededede diyor. Bize isteğini yaptıramayınca bağırıyor dededede. Dedesi yapıyor her istediğini.
Hadi iyi geceler.

Son düzenleme:
Kızlar naksis in yulaflı kayısılı tarifini bilen var mı, ne kadar miktarı ne kadar süre pişirmek gerek. Çok acil lazım.

Bildiğim kadarıyla 1 tatlı kaşığı yulafı yarım su bardağı suyla ve 1 kuru kayısıyla 5 dk pişiriyor.İçine bazen balkabağı da atıyor biraz. Sonra da biraz ceviz,pekmez ekleyip blenderdan geçiriyor.Bazen de reçel ekliyor.Ben de böyle yapıyorum,bazen kuru incirle,bazen günkurusu kayısı ile. Reçel değil pekmez ekliyorum,balkabağıyla yapmadım henüz. Suyu biraz daha fazla koyabilirsin daha sulu istersen.

Benimki yüzüstü yatıyor hep doğduğundan beri,üstünü nadiren açabiliyor. İnce uyku tulumu giydirebilirsin ve başka bir şey örtmezsin.

Bunula ilgili birşey keşfettim. Eğer uyusun da ben de şu işimi halledeyim gibi aklım başka yerdeyse çok zor uyuyor. Sanki onu uyutmaya konsantre olunca daha kolay gibi geldi bana, yani geliyor

Kesinlikle öyle,farklı şeyler düşüneceksin. O uyuyunca yapacaklarını değil,genelde yapmak istediklerini mesela.Yoksa daha da zor uyuyorlar.

pöf ben gelene kadar herkes gitmiş neyse en azından muhabbetinizi okudum

harpy cim bu arada ben soneri terk ettim artık o dramötesi diziyi izlemiyorum 2 haftadır. sinir oldum sonerin bütün tipsiz resimlerini paylaşıp ona çirkin diyebilirsin

çirkin olmakla birlikte yaşlı da ama karizma yapmışlar adamı kabul ediyorum.. bence ahmet sonere 10 basar bitiyorum kendisine işte gidip b.ka konmuş naparsın

Kıyamam sana, düzeleceğini düşün, katlan biraz. çok değişiyor huyları. İki gün ben de çok çektim, şimdi biraz düzeldi.

inşallah yakın zamanda düzelir canım..

ben de iki haftadır izlemiyorum sıkıldım artık

ben izliyorum siz bıraktınız demek ben internetten takip ediyorum hala.. geçen sarma sararken izledim tam süper oldu

canım ben de uyku tulumu kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim..

çok zekice :)

Bunula ilgili birşey keşfettim. Eğer uyusun da ben de şu işimi halledeyim gibi aklım başka yerdeyse çok zor uyuyor. Sanki onu uyutmaya konsantre olunca daha kolay gibi geldi bana, yani geliyor

ayynen öyle benim de ne zaman misafirim gelecek olsa çok zor uyuturum.. son zamanlarda farkettim artık sakin olmaya çalışıyorum hemen uyuyor

ben senin kızı beğenmiştim zaten.. sen de ideal kaynanasın olur bu iş.. tabi söylemeden edemicem; uykusuzken hepten çekilmez oluyor bizimki.. canları sağolsun walla..

maşallah erkenden konuşacak herhalde.. bizimki de çokk güzel bye bye yapıyor artık, elini sallayıp babaaa giyor hatta yemek yerken de sık sık yapıyor hadi bitsin artık der gibi bizimki de çok güzel oturuyor çok ender bişeye uzanmaya çalışırken felan devriliyor.. bir de baba diyor, anneyi de bir kere anneler gününde dedi bi daha da demedi

reçeli annemlerdeyken ekliyorum kv şeker yerine pekmez kullanmış kuşburnu reçelininde çocuklar için çok faydalı olduğu duymuştum şeker olmadığı için içerisinde içim rahat kullandım.

canım bir tatlı kaşığından biraz fazla yulaf,bir su bardağını doldurmayacak kadar su ve üç tane kayısıyı üçe dörte bölerek 5 dk kadar pişiriyorum içerisine ceviz (cevizi un gibi inceltiyorum),pekmez ekleyip blenderdan geçiriyorum
balkabağı bulabilirsen onunlada harika oluyor mehmet alp yemezse ben yiyorum

bugün açılışı ben yaptım günaydın kızlar.
hiç uyuyamadım gece yine baş dönmesiyle uyandım sonrada miğdem bulandı saatlerce oturdum,doktora gitmekten nefret ederim of of

ben de geçen gün senin incirle ve günkurusu kayısıyla olan tarifi denedim çok güzel oldu ama benim oğlum galiba çok tatlı şeyleri sevmiyor zor yedirdim(gerçi uzun zamandır herşeyi zor yiyor ya) hatta biraz kaldı onuda bir güzel ben yedim

tünaydın kızlar.. ev işler bir birikmiş ki sormayın sabah kalktığımdan beri ütü yapıyorum daha tam bitmeden oğlum uyandı.. meyve yemek istemedi şimdi yanımda çırpınıyor..

bugün açılışı ben yaptım günaydın kızlar.
hiç uyuyamadım gece yine baş dönmesiyle uyandım sonrada miğdem bulandı saatlerce oturdum,doktora gitmekten nefret ederim of of

canım erteleme böyle şeyleri.. inşallah önemli bişi yoktur ama allah korusun geç kalmadan hemen git bence doktora..

uyku tulumu terletmiyor mu benim de aklımda aslında ama terlerse diye çekiniyorum. sen daha eski bölümleri izliyorsun galiba oraları seyret güzel ama bizim sıkıldığımız yerde sen de sıkılırsın eminim. artık arap saçı oldu dolaş dolaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…