2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

hepinize teşekkr ederim siirtteyiz kıbrısı yazdık bakalım kesın olur dıyor herkes ama ısparta falan var bakalım hayırlısı ayesercım evet kaldı acıklanmadı cuma gun duymustuk ama soylentı dıye kulak asmadık ama gercekmıs bakalım pazartesıyı beklıyoruz salı carsambayada sarkabılır dıyorlar ama artık pazartesı acıklanır dıye ümiit ediyorumm pazartesi internettımde olmıycak ama en kısa zamanda net bulup haber verıem sıze

Hayırlısı, biz de seneye yaşayacağız bu heyecanı, batıya gitme planlarımız var. Kıbrısa da Levent eğitimine başlamadan gitsek çok iyi olacak... Hayırlısı.

Nasıl yani, aylıksız izinde olduğum zamanları da mı alabiliyorum?

eğer normalde çalısıyorsan suan ücretsiz izindeysen 150 alırsınız bunu sen çalışmadığın için eşin alabiliyor.ben suan ücretsiz izindeyim geçmişe dönük olarak 4 aylık aldık bu para eşine cocuk ve çalışmayan eş yardımı olarak veriliyor.

Süpermiş,ama anladığımı özetlemek istiyorum.
Ben üzretsiz izindeyken eşim hem çocuk hem de çalışmayan eş yardımını alabiliyor. Ve ben 5 ay ücretsiz izin aldım. 5x150 den 750 yapar. Süper yeni ayakkabılar ve çantalar
ama işte geriye dönük alabiliyor muyum o var. :26: Bazen farklı uygulamalarla karşılaşabiliyoruz.
Şu an eşim yurt dışında yapabilir miyiz bilmiyorum . Zaman aşımına ne zaman uğrar acaba.:26:

ikimiz de yeni ayakkabı ve çanta hayali kurmuşuz desene yaz geliyor bir de ohhh tabi kocişimin bunlardan haberi yok

Ya ben çok severim ayakkabı ve çantayı, ama son bir iki yıldır bakıp bakıp almıyorum zorunlu olmadıkça. Bulamıyorum buralarda kafama göre.

aysercim eşin çalıştığı kuruma dilekçeyle başvurup bu yardımı alabilir.biz de bunu öğrendikten sonra dilekçeyle başvurup geriye dönük olarak 4 aylık aldık.ben ve eşim öğretmeniz.eşin memur mu?

Memur sayılır. Emekli sandığına bağlı da 657 e mi tabiler tam bilmiyorum. Eşim subay. Onlar da durum farklı olabiliyor bazen :26:

havalar güzel tabi herkes gezmeye çıktı,ben de yeni eve girdim biraz dolandık ailece ,oltu taşı satan çarşı varmış biraz gezdim harika şeyler vardı bi tane kolye küpe aldım ama gözüm bi çok şeyde kaldı haftaya tekrar uğrayacağız bakalım

sen de uyuyamamışsın galiba benim gibi neyse ben yatsam iyi olacak iyi geceler canım
Aslında hiç huyum değildir canım o saatlere kalmak.Ben yastığı görünce uyuyanlardanım:78:Ben çay yada kahve içince böyle oluyo.Eşimin çayından 1 2 yudum aldım öyle oldu

ben de oğlumun keyfi yerinde sadece biraz hırıltısı var belki pekmezle ıhlamurla toparlanır diye gitmek istememiştim güya ilaç kullanmadan tedavi edecektim salak kafam
Tam benlik bi hareket, ilaç vermemek için pekmez, ıhlamur yapmak:26:

günaydın kızlar naasılsınız ben geçtiğimiz 4 günün yorgunluğunu atmaya çalışıyrroum.. eşim izinliydi ama şehir dışına kaçamadık zaten hava kötü diye biz de şehir içini arşınladık.. devamlı huysuz bir çocuk ve 2 manyak dolaştık durduk.. bu arada allah bu diş jelini icad edenden razı olsun.. günde 1-2 saatimizi olsun sakin geçirmemize yardımcı oluyor..

harpy canım uzun zamandır yazmıyorsun,nerelerdesin ?

canım dediğim gibi sadece akşamları 5 dk girebiliyordum onda da yazacak halim kalmıyordu bugün itibariyle güç toplamaya başladım tam gaz döncem :) siz nasıl oldunuz? bebişin daha iyi mi? peki ya dişin?

benimde eylül doğumlu 2 oğlum var.1. 5.5 yaşında 2. 8.5 aylık.06 eylül diğeri13 eylül.henüz dişimiz çıkmadı.buradaki güzel sohbetin,ize bizide alırmısınız

kızlar 2 gündür giremiyorum.benim kızım gripti.cuma gecesi sabaha kadar çığırdı durdu.eşimde yoktu evde.halimi anlayın artık.cumartesi doktora götrüdük kulakları iltihap kapmış dedi.o gece kayınvalidemgilde kaldık.yardımcı oldular sağolsunlar bana.dün akşam döndük eve.öksürüğü yoktu doktora gittiğimizde.biz ateşini düşürecez derken üşüttük harelde yavrumu.öksürük başladı bide.balgamı nasıl çıkaracakki bunlar.uyuyunca öksürüğü başlıyo.10 dk da bi ağlayarak uyanıyor.
buarada banada geçti ondan galiba.yada yorgunlıktanmı bilmiyorum bende hasta oldum.bi haftada anca kendime gelirim.geçmişi okdudum bebekler hep hasta galiba.
hepimize geçmiş olsun.

Tekrar hoşgeldin canım,

Bugün okula gittim iki derse gittim geldim. Çıkmadan biraz önce emzirmiştim kuzumu, gelince de emzirdim. ama yarın bütün gün gideceğim, 15:00 gibi evde olacağım. Emzirme işini nasıl yapacağım, gelince emzirsem olur deil mi, 1. sabah 7:00 de ikincisi de 15:00 da. Bu iki gün bu şekilde olacak. Sizce sağmalı mıyım sütümü yoksa bu şekilde idare edebilr miyiz?

benimde eylül doğumlu 2 oğlum var.1. 5.5 yaşında 2. 8.5 aylık.06 eylül diğeri13 eylül.henüz dişimiz çıkmadı.buradaki güzel sohbetin,ize bizide alırmısınız
Hoşgeldin canım

Öncelikle geçmiş olsun canım. Bizde de burun akıntısı var yoğun bir şekilde, sanki sümükten oluşan bir yumak burnuna kaçmış , çektikçe geliyor, burnu sümüksüz durmuyor.
Baldamı öksürüp kusarak çıkarabilir ancak. Ya da öksürüp midesine gidecek.
Öksürük Levent'i de uyandırıyor. Normalde öksürmüyor ama uyuyunca başlıyor.

Ya ben çok severim ayakkabı ve çantayı, ama son bir iki yıldır bakıp bakıp almıyorum zorunlu olmadıkça. Bulamıyorum buralarda kafama göre.
aynen bakıp bakıp almayanlardan oldum ben de hamilelilkten sonra oldu bu bende nasılsa şişicem dedim almadım şimdi zayıfladım ama bu sefer de kafama göre bişey yok ya da bana öyle geliyor

o gece biz de misafire gitmiştik kalkmadan 11 gibi kahve içtik ve ben 3te yattım ilk defa

hoşgeldiniz tabi ki alırız ne demek benim de oğluşum 6 eylül doğumlu

bebişlere acil şifalar canlarım çok geçmiş olsun ayesercim bence sağabilirsen sağ nerden baksan 8 saat biraz uzun bir süre emzirmemek için.

Ya benim ayakkabılarım dar gelmeye başladı hamileilkten sonra ayaklar büyür mü? :26:
Canım oğlum sütsüz kalıyor diye mi uzun bir süre olduğunu söyledin, yoksa sütün geri gitmesin azalmasın diye mi sağmamı önerdin. Salı ve Perşembe gübü 7:30da çıkıp -15:00 de evde olacağım. Bir de benim ki biberon tutmuyor, sağıp bıraksam kaşıkla içirecek babannesi.:44:

Kızlar aranızda kendi ya da eşi bankacı olan var mı? Ona göre bir sorum olacak da?:93:

hamilelikte benim ayaklarım 1 numaradan fazla büyüdü ama sonra eski haline döndüler. sütün geri gitmesin diye söyledim canım ama haftada 2 günmüş belki etkilenmeyebilir de. bence bir kontrol et benim sütüm çok nazlı 1 öğün yemesem azalacak gibi oluyor. sen de anlarsın eğer öyle azalacak gibi olursa sağarsın yoksa önemli değil. eve gelince çokça emzirirsin tolere eder. sağacak olursan da muhallebi gibi bişey yaparsın öyle yedirirler

Son düzenleme:

Sağol tatlım. Milipanın sallama çaylarından aldım, Anne sütünü artırıcı öğretmenler odasında içerim diye, Zaten 3 hafta sonra karneler veriliyor. Sonra iki hafta dana gideceğim ama günde birkaç saat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…