Çok güldürdü beni yaramaz,almış sallıyor ha bizimki de çekmecelere hasta, açıyor ama kapatamıyordu, şimdi kapatmayı da yapıyor.
alıştırma bardağıyla veriyorum da biberon daha iyi olur ya alışsa keşke mama veremiyorum sütümde azaldı...canım bu saatten sonra alıştırma bardağından ver daha iyi benimki de çok zor alıştı hatta hala almak istemiyor bazen ama şimdi yaz da geldi susayınca içerler bence.. bir de ben çok sokmuyorum ağzına sadece ucunu üst dudağına değdiriyorum o zaman içiyor ama çok sokarsam benimki de dişliyor..
saol canım dün akşam hiç uyuyamadım bizimki uyku tulumuyla terliyor diye 2 kat giydirip yatırdım bu sefer de üşüdü üşümedi diye tek gözüm açık uyudum
bu arada dünden beri bizimki biraz sürünüyor ama görmelisiniz lazım 5cm ilerlemek için 10mlik enerji harcıyor.
yalancı memeyi emiyor biberonu diliyle itiyor ağzına sokmuyor hiç..slm herkese benimkide biberon almayanlardanalışsın diye su biberonu gün içinde sürekli elinde ama ne fayda hala ısırıyo bu olaya çözüm bulan varsa bizede söylesin vallaa
geçti canım çok şükür bende sizleri özledim MEHMET SERCAN uyudukça gelirim..Hımm anladım canım yoksun bi süredir, özlettin kendiniGeçmiş olsun tekrardan:94:
ayy dikkat et hareketler başladı kazalar arttı çok dikkat etmek lazım...kızlar mehmet alp bugün bi ara telefonun şarj aletiyle oynuyordu ben de ses çıkarmıyor nasılsa birşey olmaz diye elinden almadım,sonra ne göreyim bizimki şarj aletinin ucunu koparmış allahtan yere atmış yutmamış ,hiç aklıma gelmecek şeyleri yapıyor daha dikkatli olmalıyım ,akşamda yoğurtunu mayalım bir havluya sarıp masaya bıraktım bi ara gözüm mehmet alp e ilişti bir baktımki bizim havlunun bunun elinde sallıyor,tabi bizim mayalanan yoğurtta yerde
MEHMET SERCAN'da onuyor çok komik ellerini kaldırıyor zıplıyor ellerine bakıyor olmuşmu diye... Elsallamayıda öğrendi çok tatlı oluyor...bu arada bizimki oynamayı öğrendi son 1 haftadır müzik başlayınca totosunu kaydıra kaydıra oynuyor.. ama sadece 3-5sn sonra tekrar müzik başlarsa yine sallanmaya başlıyorçok tatlı aslında geç kaldı galiba zira anası da babası da çok sever oynamayı
dolunay hoşgeldin tanışamadık seninle yenisin heralde...slm kızlar....
bende yemeğini küçük bir tencere ayarladım oğluşum için ona yapıyorum ondan yedireceğim zaman bi kase alıp ısıtıyorum öyle yiyor bizim paşa iki gün... ısıttığımı o yemezsse bennn yiiorum bi güzelce gözünün önünde ...banamısın demiyor kuzum... yemeyenin malını yerler napalım...
Kızlar bebeklerinizi güneşten korumak için krem kullanıyor musunuz? :26:
kızlar günaydın.. bizimki sürünmeyi iyice kaptı halıda sürünemiyordu artık halıda da sürünüüyor.. bu sabah oturarak bıraktım bir baktım sürünerek laptopun kablolarının yanına gitmiş ayırmış onları oynuyo :18: tehlikenin farkında mısınız? emekleyen bebek anneleri güvenlik için neler yapıyorsunuz?
kızlar günaydın.. bizimki sürünmeyi iyice kaptı halıda sürünemiyordu artık halıda da sürünüüyor.. bu sabah oturarak bıraktım bir baktım sürünerek laptopun kablolarının yanına gitmiş ayırmış onları oynuyo :18: tehlikenin farkında mısınız? emekleyen bebek anneleri güvenlik için neler yapıyorsunuz?
slm kızlar,ben geldimmmmm.dün utkuyu doktor kontrolüne götürdük,hastalığı geçmiş çok şükür,doktor amcası atlatmış hastalığını dedi,ilaç içmekten kurtuldu oğluşumiştahı hiç yok dedim ısrarla,doktor da ısrarla kilosu iyi iştah açıcı ilaca gerek yok ben önermiyorum zaten o tür şurupları dedi:44: ek gıda döneminde iştahsızlık normalmiş,zaman tanımak lazım bebeklere dedi,ne zamana kadar zaman tanıyacaksam anlamadım gitti
ben yerde hiçbirşey bırakmamaya çalışıyorum,ağzına alabilecek,kırıp dökebileceği tarzda şeyleri.uyandığı zamanlar yere temiz bir yazlık yorgan seriyorum mutlaka üzerinde oynaması için(ince ve biraz yumuşak olan)ben de terlikle felan basmamaya çalışıyorum,sonuçta yeri yalıyor,ağzı yere değiyor.geçen gün yerde bebe bisküvisi yiyordum laptop kucağımdaydı,bi ara mutfağa gittim bi geldim emekleyerek bisküvi tabağına ulaşmış,1 bisküvi yemiş diğeri elinde yakaladımyerde bişeyler unutmamaya çalışıyorum,bi kere de laptobın kablosunu ağzına alınca yakalamıştım,o günden sonra yerde hiçbirşey bırakmıyorum,sadece oyuncakları oluyor,ara ara da ince yastıklar koyuyorum,yorulunca yatma pozisyonuna geçiyor,başını koyuyor,dinlenmesi için iyi oluyor şimdilik aklıma gelenler bunlar canım
kızlar bugün biz de doktora gittik.kızımın kulakları iyileşmiş.azcık boğazı kızarmış dedi doktor.zaten boğazı hep kızarık kızımın.dilide beyaz genelde.ağzına ne var ne yok alıyo cadı.doktor kızımın çıkardığı sesleri çok beğendi.kelimelere dönüşecek sesler çıkarıyor dedi.bu arada hergün yumurta ver dedi zaten veriyordum.kırmızı et çok önemli yedir dedi. haftada 4 günde kıyma katıyorum sebze yemeklerine.köfte yaptım ama yemedi onu.
benim kızım 2 aydır sürünüyor 2 haftadır da emekliyor.biz salonun şeklini dila ya göre ayarladık.orta sehpayı kaldırdık.koltıkları,masayı,konsolu falan hep kenarlara aldık.ortada 10 m karelik alan kaldı.orda halı serili onun üstünde emekler diyoduk ama bizimki kenarlardaki boş zeminleri daha çok seviyo.üşütecek diye korkuyorum zira buz gibi yerler.gözümüz hep üzerlerinde olacak başka yolu yok.ne zaman ne yapacakları belli olmuyo.
Bizde dünöğlen eşimle yemeğe gittik oğluma balık yedirelim diye o kadar uğraşmama rağmen sanırım 1 tatlı kaşığı anca yemiştir. Ağzını kapatıp kafasını çeviriyo. Sonra benim yemeğim biraz geç gelince eşim cuma namazına gitti. Oğlumun yapmadığı kalmadı. Mama sandalyesinde deli gibi bağırmaya başlayınca kucağıma aldım. tabağımdaki soğanları rokaları limonları aldı aldı yere attı. Sonra bi ara tabağımı alabora edecekti son anda elinden aldım. Tuzluk biberlik herşeyin yeri değişti. En son çayıda masaya döktü. Benim gözlüğümü fırlattı. Şöle uzaktan bakan biri acımıştır bana. Tazmanya canavarı diyorum den oğluma. Hergün mutlaka bişeyler döküyoruz ya da kırıyoruz.
Kızlar bu arada benim oğlumda kendi yemek yeme merakı başladı. Bugün eline çilek verdim şağ sup bi çileği bitirdi tabi kaşları ve kulak kepçeleride dahil heryer çilek. Meyvelerden kayısı ve şeftaliyi hiç sevmedi ama çilek ve salatalalık favorimiz. Hatta geçen yumurtasını verdim eline ısırdı bikaç tane sonra yumurtayı sıktı. İçi tam soğumamış parmağı yanı ağlamaya başladı :)))) Ertesi gün yumurtayı hiç eline almaz diye korktum ama unutmuş Allahtan. Yumurtanın sadece 10/1'ini yiyebiliyor ama ben verince hiç yemiyo bende veriyom eline. mama sandalyesinden topluyom geri kalan yumurtayı :)) Bi yerde okumuştum 9 aylıktan sonra kendi kendine yeme egzersizlerine başlanabilir die.
Hastalığımız halen devam galiba iştahsızlığımızda bu yüzden geçeceği günü özlemle bekliyoruz. :))
Herkese kolay gelsin :
geçmiş olsun canım,ah yeselerde hergün versek hergün yumurta yapıyorum ama yiyen kim bende kırmızı et yeni vermeye başladım dün köfte yaptım oğlum sevdi karnı toktu ama iki tane yedi benim oğlum böyle kuru elle yenecek şeyleri yiyor ,maşallah dila ya demek iki haftadır emekliyor ne güzel bizimki hala emeklemiyor çok hareketlendi ama sanırım emeklemeyecek
kızlar bugün biz de doktora gittik.kızımın kulakları iyileşmiş.azcık boğazı kızarmış dedi doktor.zaten boğazı hep kızarık kızımın.dilide beyaz genelde.ağzına ne var ne yok alıyo cadı.doktor kızımın çıkardığı sesleri çok beğendi.kelimelere dönüşecek sesler çıkarıyor dedi.bu arada hergün yumurta ver dedi zaten veriyordum.kırmızı et çok önemli yedir dedi. haftada 4 günde kıyma katıyorum sebze yemeklerine.köfte yaptım ama yemedi onu.
benim kızım 2 aydır sürünüyor 2 haftadır da emekliyor.biz salonun şeklini dila ya göre ayarladık.orta sehpayı kaldırdık.koltıkları,masayı,konsolu falan hep kenarlara aldık.ortada 10 m karelik alan kaldı.orda halı serili onun üstünde emekler diyoduk ama bizimki kenarlardaki boş zeminleri daha çok seviyo.üşütecek diye korkuyorum zira buz gibi yerler.gözümüz hep üzerlerinde olacak başka yolu yok.ne zaman ne yapacakları belli olmuyo.
Canım ben de emeklemeyecek diyordum ama emeklemeye başladı. ama daha geliştirmesi gerek kendiniAma hala oturamıyor, aslında oturamıyor değil, oturmuyor, aklı fikri yaramazlıkta , sürünmede, çekmecelerde...
Geçmiş olsun canım, emen bebeklerin ağzı beyaz olabilir diye okumuştum bir kitapta.Köfteyi ona özel mi yaptın?
Naksis sen nasıl yapıyorsun?
Ya ben köfte yapmasını beceremiyorum, bize bile... Nasıl yapıyorsunuz güzel köfteyi...:26:
canım normalde yaptığım köfteye köfte harcı kullanıyorum ama bu sefer mehmet alp e vereceğim diye kullanmadım,yarım kilo kıymaya biraz bayat ekmek rendeledim ,1 soğan iki üç diş kadar sarımsak 1 yumurta ve maydanoz ekleyip biraz yoğurdum sonra 15 dk kadar dinlendirdim şekil vermeden önce bi kez daha yoğurdum önce mehmet alp in köftelerini yaptım bizimkilere tuz ve baharat eklemek için ,tepsiye dizdim patates de koydum ve üzerine bir bardak kadar sıcak suyla salçalı sos yaptım aliminyum folyoyla tepsiyi kapatıp fırına sürdüm fırından çıkarmadan 15 dk kadar öncede folyoyu çıkardım birazda öyle pişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?