2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

Çok güldürdü beni yaramaz, almış sallıyor ha bizimki de çekmecelere hasta, açıyor ama kapatamıyordu, şimdi kapatmayı da yapıyor.

bizimki henüz çekmeceleri keşfedemedi ama her an neye saldırsam diye bi bakışı var ki çok komik önceleri uslu bi çocuk olacak galiba diyordum, babası biraz yaramaz bi çocuk olsun istiyor nedense ve sanki onun istediği olacak gibi görünüyor bugünlerde

kızlar günaydın.. bizimki sürünmeyi iyice kaptı halıda sürünemiyordu artık halıda da sürünüüyor.. bu sabah oturarak bıraktım bir baktım sürünerek laptopun kablolarının yanına gitmiş ayırmış onları oynuyo :18: tehlikenin farkında mısınız? emekleyen bebek anneleri güvenlik için neler yapıyorsunuz?

alıştırma bardağıyla veriyorum da biberon daha iyi olur ya alışsa keşke mama veremiyorum sütümde azaldı...
uykusuzluk başağrısı yapıyor geçicek inş.sabır sabır..
slm herkese benimkide biberon almayanlardan alışsın diye su biberonu gün içinde sürekli elinde ama ne fayda hala ısırıyo bu olaya çözüm bulan varsa bizede söylesin vallaa
yalancı memeyi emiyor biberonu diliyle itiyor ağzına sokmuyor hiç..
Hımm anladım canım yoksun bi süredir, özlettin kendiniGeçmiş olsun tekrardan:94:
geçti canım çok şükür bende sizleri özledim MEHMET SERCAN uyudukça gelirim..
ayy dikkat et hareketler başladı kazalar arttı çok dikkat etmek lazım...
MEHMET SERCAN'da onuyor çok komik ellerini kaldırıyor zıplıyor ellerine bakıyor olmuşmu diye... Elsallamayıda öğrendi çok tatlı oluyor...
dolunay hoşgeldin tanışamadık seninle yenisin heralde...
Kızlar bebeklerinizi güneşten korumak için krem kullanıyor musunuz? :26:

canım daha güneşi göremedik biz...

Son düzenleme:

maşallah canım

slm kızlar,ben geldimmmmm.dün utkuyu doktor kontrolüne götürdük,hastalığı geçmiş çok şükür,doktor amcası atlatmış hastalığını dedi,ilaç içmekten kurtuldu oğluşum iştahı hiç yok dedim ısrarla,doktor da ısrarla kilosu iyi iştah açıcı ilaca gerek yok ben önermiyorum zaten o tür şurupları dedi:44: ek gıda döneminde iştahsızlık normalmiş,zaman tanımak lazım bebeklere dedi,ne zamana kadar zaman tanıyacaksam anlamadım gitti

ben yerde hiçbirşey bırakmamaya çalışıyorum,ağzına alabilecek,kırıp dökebileceği tarzda şeyleri.uyandığı zamanlar yere temiz bir yazlık yorgan seriyorum mutlaka üzerinde oynaması için(ince ve biraz yumuşak olan)ben de terlikle felan basmamaya çalışıyorum,sonuçta yeri yalıyor,ağzı yere değiyor.geçen gün yerde bebe bisküvisi yiyordum laptop kucağımdaydı,bi ara mutfağa gittim bi geldim emekleyerek bisküvi tabağına ulaşmış,1 bisküvi yemiş diğeri elinde yakaladım yerde bişeyler unutmamaya çalışıyorum,bi kere de laptobın kablosunu ağzına alınca yakalamıştım,o günden sonra yerde hiçbirşey bırakmıyorum,sadece oyuncakları oluyor,ara ara da ince yastıklar koyuyorum,yorulunca yatma pozisyonuna geçiyor,başını koyuyor,dinlenmesi için iyi oluyor şimdilik aklıma gelenler bunlar canım

Bizde dünöğlen eşimle yemeğe gittik oğluma balık yedirelim diye o kadar uğraşmama rağmen sanırım 1 tatlı kaşığı anca yemiştir. Ağzını kapatıp kafasını çeviriyo. Sonra benim yemeğim biraz geç gelince eşim cuma namazına gitti. Oğlumun yapmadığı kalmadı. Mama sandalyesinde deli gibi bağırmaya başlayınca kucağıma aldım. tabağımdaki soğanları rokaları limonları aldı aldı yere attı. Sonra bi ara tabağımı alabora edecekti son anda elinden aldım. Tuzluk biberlik herşeyin yeri değişti. En son çayıda masaya döktü. Benim gözlüğümü fırlattı. Şöle uzaktan bakan biri acımıştır bana. Tazmanya canavarı diyorum den oğluma. Hergün mutlaka bişeyler döküyoruz ya da kırıyoruz.
Kızlar bu arada benim oğlumda kendi yemek yeme merakı başladı. Bugün eline çilek verdim şağ sup bi çileği bitirdi tabi kaşları ve kulak kepçeleride dahil heryer çilek. Meyvelerden kayısı ve şeftaliyi hiç sevmedi ama çilek ve salatalalık favorimiz. Hatta geçen yumurtasını verdim eline ısırdı bikaç tane sonra yumurtayı sıktı. İçi tam soğumamış parmağı yanı ağlamaya başladı :)))) Ertesi gün yumurtayı hiç eline almaz diye korktum ama unutmuş Allahtan. Yumurtanın sadece 10/1'ini yiyebiliyor ama ben verince hiç yemiyo bende veriyom eline. mama sandalyesinden topluyom geri kalan yumurtayı :)) Bi yerde okumuştum 9 aylıktan sonra kendi kendine yeme egzersizlerine başlanabilir die.

Hastalığımız halen devam galiba iştahsızlığımızda bu yüzden geçeceği günü özlemle bekliyoruz. :))
Herkese kolay gelsin :

maşallah mustafaya

geçmiş olsun canım ,çok sevindim utkunun iyileşmesine mehmet alp de iyileşti ama bu seferde eşim grip oldu korkuyorum tekrar mehmet alp e bulaştıracak diye

kızlar bugün biz de doktora gittik.kızımın kulakları iyileşmiş.azcık boğazı kızarmış dedi doktor.zaten boğazı hep kızarık kızımın.dilide beyaz genelde.ağzına ne var ne yok alıyo cadı.doktor kızımın çıkardığı sesleri çok beğendi.kelimelere dönüşecek sesler çıkarıyor dedi.bu arada hergün yumurta ver dedi zaten veriyordum.kırmızı et çok önemli yedir dedi. haftada 4 günde kıyma katıyorum sebze yemeklerine.köfte yaptım ama yemedi onu.
benim kızım 2 aydır sürünüyor 2 haftadır da emekliyor.biz salonun şeklini dila ya göre ayarladık.orta sehpayı kaldırdık.koltıkları,masayı,konsolu falan hep kenarlara aldık.ortada 10 m karelik alan kaldı.orda halı serili onun üstünde emekler diyoduk ama bizimki kenarlardaki boş zeminleri daha çok seviyo.üşütecek diye korkuyorum zira buz gibi yerler.gözümüz hep üzerlerinde olacak başka yolu yok.ne zaman ne yapacakları belli olmuyo.

geçmiş olsun canım,ah yeselerde hergün versek hergün yumurta yapıyorum ama yiyen kim bende kırmızı et yeni vermeye başladım dün köfte yaptım oğlum sevdi karnı toktu ama iki tane yedi benim oğlum böyle kuru elle yenecek şeyleri yiyor ,maşallah dila ya demek iki haftadır emekliyor ne güzel bizimki hala emeklemiyor çok hareketlendi ama sanırım emeklemeyecek

Ben seviyorum böyle yaramaz çocukları
Ben de bugün sebze yedirirken, oyalamak için dönüp tezgahta duran bardağını alcaktım ki dönmeme kalmadı mama kasesi yerle bir. Sebze aynı anda hem bacağıma hem mama sandalyesidnen aşağıya hem de yere döküldü. Kızamadım ya, minik yaramazım benim.
Emeklemeyi i lerletti biraz daha, tırtıl gibi gidiyor.

Canım ben de emeklemeyecek diyordum ama emeklemeye başladı. ama daha geliştirmesi gerek kendini Ama hala oturamıyor, aslında oturamıyor değil, oturmuyor, aklı fikri yaramazlıkta , sürünmede, çekmecelerde...

Geçmiş olsun canım, emen bebeklerin ağzı beyaz olabilir diye okumuştum bir kitapta.Köfteyi ona özel mi yaptın?

Naksis sen nasıl yapıyorsun?
Ya ben köfte yapmasını beceremiyorum, bize bile... Nasıl yapıyorsunuz güzel köfteyi...:26:

Canım ben de emeklemeyecek diyordum ama emeklemeye başladı. ama daha geliştirmesi gerek kendini Ama hala oturamıyor, aslında oturamıyor değil, oturmuyor, aklı fikri yaramazlıkta , sürünmede, çekmecelerde...

çok emeklemek için çaba harcamıyor bizimki hemen sinirleniyor yüzüstü yatınca bağırıyor,güzel oturuyor hatta iki gündür tutunarak kalkma çabası içinde ama daha zor gibi görünüyor bu aralar kasları baya kuvvetlendi yataktan oturur pozisyona gelmeye başladı ,artık daha dikkatli olmak gerekiyor çok hareketlendiler ama benim çok hoşuma gidiyor onun bu hallerini görmek

Aynen, çok şebekler, ne kadar büyüdüler ya, daha dün doğmuşlardı. Bir tane penye yeleği vardı oğlumun, beyaz. İlk doğduğunda büyük müyük giydirdiğim oluyordu, pardesü gibi oluyordu üstüne, dizlerine iniyordu. Şimdi bel üstü kaldı

canım normalde yaptığım köfteye köfte harcı kullanıyorum ama bu sefer mehmet alp e vereceğim diye kullanmadım,yarım kilo kıymaya biraz bayat ekmek rendeledim ,1 soğan iki üç diş kadar sarımsak 1 yumurta ve maydanoz ekleyip biraz yoğurdum sonra 15 dk kadar dinlendirdim şekil vermeden önce bi kez daha yoğurdum önce mehmet alp in köftelerini yaptım bizimkilere tuz ve baharat eklemek için ,tepsiye dizdim patates de koydum ve üzerine bir bardak kadar sıcak suyla salçalı sos yaptım aliminyum folyoyla tepsiyi kapatıp fırına sürdüm fırından çıkarmadan 15 dk kadar öncede folyoyu çıkardım birazda öyle pişti

Ben çok az tuz atıyorum yiyeceklerine, minicik...

slm kızlar,neredesiniz,ben kıymayı çorbalarına katıyorum daha köfte yapmadım ben de.her gün katıyorum ben çorbalarına biraz yiyordu,bugün katmadım hiç yemedi çorbasını

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…