2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

Bence minicik yağ konulabilir, tavayı ıslatacak kadar, kısık ateşte pişirebilirsin bence. Kıymayı saklama yöntemin de güzelmiş. Ben de öyle yapacağım.

Ben 71 doğumluyum.İlk kızımı 31 yaşında dünyaya getirdim. İkinci şu anda tam 9 aylık,araları 8 yaş. Bu kadar ara vermek yerine 5 yıl kadar aranın ideal olduğu fikrindeyim. İnsan yavrusunun annesine en ihtiyaç duyduğu dönem ilk 3-4 yıl.Bu dönemde tek çocuk olması daha iyi bence. Tabii ki araları 1-2 yaş olursa da bir seferde ikisi de büyüyor,anne baba ileriki yıllarda rahat ediyor. Biz şimdi 8 yıl sonra sil baştan herşeyi tekrar yaşıyoruz. Bunun yanında,olgun anne olmak çok güzel,herşeyi daha doya doya yaşıyorsun.Benim ilk çocuğumun bebekliği zordu,o sebeple de ilk 3-4 yıl yapmadık başka çocuk.Sonra da bir türlü zamanına karar veremeyip,ha bugün ha yarın derken 8 yıl geçiverdi.35 yaş üstü hamilelik riskli söylemine ise çok takılma .Ben çok normal ve sorunsuz bir hamilelik geçirdim,ilkinden farkı yoktu.

Benim bebeğim abdestsiz mi şimdi Benm sadece güzelce yıkadım onu, yıkarken sağlıklı uzun ömürler diledim. Kendim deabderst aldım. Taşmış , kevgirmiş bişey kullanmadım.:82:

Ay ben hiçbir şey yapmadım.Birkaç arkadaşım bize gelmişti tesadüfen,kızımın da o güne kadarki en huysuz günüydü,kırk mırk anlamadık yani.

Ben ilk aylardan beri vermeye çalıştım.Birkaç kere anne sütü içmişti biberondan,ama alışmadı,almadı bir türlü sonra. Birçok marka denedim,sonuç hüsran!

ıslak kurumu aldın harpy.bende almak istiyorum.bebekli eve şart .

yok canım şarjlı süpürge pratik olsun diye aldım.

tefal tavada yapabilirsin ama herhalde en güzeli ızgarada olur ya da fırında.

Ben kıymayı az suyla pişirip minik minik parçalara ayırıyorum ve yağlı kağıda sarıp buzluğa atıyorum.Her çorba yapışımda çorbanın içine katıyorum.

Kızlar birisi güneş kremi kullanıyor musunuz bebişlere diye sormuştu. Ben bugünlerde başlayacağım kullanmaya ama aradığım markayı bulamadım bir türlü.Trukid markası en masum olanı araştırmalarıma göre.Kozmetikler için bir site var,İngilizce bilenler girebilir,www.ewg.org.Bu sitede tüm markaların sağlığa ve çevreye etkileri açısından değerlendirmeleri var.Bu arada, spf30+ koruma en iyisiymiş,koruma faktörü 50'ye doğru arttıkça fayda çok az artıyor ama kimyasal oranı çok yükseliyormuş.
Ben şu anda kızımı sadece 17:30 ve sonrası güneşe çıkarıyorum kremlemediğim için.Gerçi son birkaç gündür güneş yok.

Canım kapaklı borcamlarda pişirsek daha sağlıklı olur sanki, bu da şimdi geldi aklıma.

bencede :) Ben zaten oğlumun yoğurdunu en küçük kapaklı borcamda yapıyorum dolabada giriyo.
Naksiscim yemek pişerken buhar olup folyoya çarpıyo geri içine düşüyo :))))

Canım etin ve sebzenin pişme süreleri farklı:) şöyleki et pişene kadar sebzeler çoktan pişer ve hiç bi besin değeri kalmaz. O yüzden yarım kilo 2 kere çektirilmiş kıyma al. Güzelce pişir ve buzdolobı poşetlerine köfte gibi basık basık yapıp deepfreze koyabilirsin ama pişmiş kıyma dolabta 1 hafta çok rahat durur. ben bittikçe yarım kilo et alıyorum köfte yapıyom o gün kalanıda pişince 200-250 gram oluyo hiç dolaba atmadan kendi yemeklerimize de kullanarak bitiriyoruz. Sonuçta bizimde et yememiz lazım :)

harpycim ya ben evde kalabalık yapar die düşünüyorum. Ama kullan bakalım gerçekten pratikse bizde alalım. Bu indirim ne zamana kadar devam ediyomuş?

harpycim ya ben evde kalabalık yapar die düşünüyorum. Ama kullan bakalım gerçekten pratikse bizde alalım. Bu indirim ne zamana kadar devam ediyomuş?

canım şimdi kullandım. motoru üzerinde olduğu için ileri geriyapmak çok zor belki gücü kuvveti yerinde biri için değildir ama ben 2 elimi kullanmak zorunda kaldım. ama kablo olmaması ordan çıkar buraya tak olmaması çok zaman kazandırıyor.. kısacakullanımı çok kolay diyemicem ama pratik olduğu kesin..

Kızlar bebeği isilik olan var mıBizim burada havalar ısındı, nemde iyice yükseldi ya, oğlumun kol içleri boyun çevresi isilik olduHergün yıkamama rağmen hala biraz var.Denize henüz sokmadık ama deniz eve 20 metre babası doldurdu geldi denizden suyu onla yıkadık bi de karbonatlı su sürdüm bakalım geçecek mi:26:Off yaz zor geçecek şimdiden belli

canım likid pudralar var onlardan kullanabilirsin ben hamileyken göğüslerimin altı olmuştu düzenli sürdüm bişi kalmadı. eğer organik olsun dersen nişasta da sürebilirsin..

merhaba kızlar ne zamandır yoktum nasıl minnaklarınız ....

Son düzenleme:

biz de olduk daha yeni yeni geçti dr ılaç yazdı surup ve krem..bızım gogus ustu ve yuzumuz oldu..çok kasındı kuzum..ılaçları bıtırdık şimdi de sebamed baby cream suruyorum o da ıyı geldı baya

yaa ben biliyorum bu siteyi ama hangimarkayı arasam bulamıyorum.. keşke bi türk sitesi olsa böyle..

canım et geç pişer ama kıymanın pişmesi çok zor olmaz eğer pişmeyeceğini düşünüyorsan ilk önce kıymayı pişir sonra sebzeleri koy ama bence havuç pişene kadar kıyma da pişiyor çoktan

dün akşam oğluma muhallebisinden sonra, biz yemek yerken oyalansın diye, ekmek verdim az daha boğuluyordu kıpkırmızı oldu öksüremedi bile ben de mama sandalyesinin bağlarını çözüp sırtına vuriyim diyene kadar kustu çok şükür bişi olmadı ama çok korkuttu beni.. :18: neyseki eşim görmedi görse kıyamet kopardı.. mnyk bizim oğlan ısırıp çekiyor parça kopsun diye kocaman kocaman parçalar geliyor ağzına ama onlar ağzındayken hala ısırmaya devam ediyor dur çiğneyeyim yutayım yok ağız hep dolu :44:

Sağol tatlım, cevapların tatmin etti.

kızlar ben geldim kaç gündür yoktum. ankaradan annemler geldi. ben de dayanamadım onlarla ankaraya geldim. salih efe çok seviyor onları bizden ne kadar sıkıldıysa yavrucak hoplayıp zıplıyor
ama havalar bana inat gidiyor olabildiğine kapalı. eşimin ahımı tutuyor nedir...

slm kızlar,bugün öğleden sonra alışverişteydim bu defa kendim için birşeyler aldım,ama abartmışım galiba,eşim elimde mağaza çantalarını görünce şaşırdı,herhalde tüm aileye hediye aldın dedi

utku da mı isilik oldu acaba,nasıl birşey oluyor kızlar isilik,oğlumun da kol içlerinde ve göğsünün çevresinde var,kırmızımsı ve kuru kuru birşeyler,ben de bepanten sürmüştüm ama geçmedi kaç gündür,doktora sormaya da unutuyorum hep.hangi krem iyi geliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…