2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

Doğum sonrası aylıksız izin
Madde 31-Doğum yapan memurlara istekleri halinde 104 üncü maddenin (A)
bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren 12 aya kadar aylıksız izin verilir. Bu
sürenin tamamı bir defada verilebileceği gibi istek üzerine daha az sürede de verilebilir. 12
aylık aylıksız iznin başlangıç tarihi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü
maddesinin (A) bendinde belirtilen sürelerin bitim tarihidir. Bu süre sonunda göreve
başlayıpta daha sonra aylıksız izin almak isteyenlere verilecek izinden görev yaptığı
süreler düşülerek kalan süre kadar aylıksız izin verilir. 12 aylık sürenin bitimine 1 aydan
daha az bir zaman kalmışsa aylıksız izin verilmez.

slm asualp,aylıksız izni ben de 24 ay diye biliyorum hani torba yasa çıktı ya,12 aydan 24 aya uzatıldı diye biliyorum ben:26:

işte buldum

2011 Yılı Torba Yasayla Değişen Doğum İzni Ve Süt İzni Süreleri;

Kadın işçiler doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta toplamda 16 hafta çalıştırılamazlar. Bu sürelerde doğum iznine ayrılabilirler…
Kadınlar eğer erken doğum yaparlarsa kullanmadıkları izinleri doğum sonrasına aktarabilirler.
Kadın memurlara; doktor raporuyla, hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve hamileliğin yirmidördüncü haftasından sonra ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası verielemez.
Çoğul gebelik durumlarında ise doğum öncesi 8 haftalık süre 10 haftaya çıkarılır. Yani çoğul gebeliklerde gebelik izni doğumdan öncesi için 8+2 doğumdan sonrası için 8 hafta olacak şekilde 18 hafta olarak kullanılabilir. Ancak gebelikte anne adayının sağlık durumu iyiyse anne adayı doğuma 3 hafta kalaya kadar doktor izniyle işinde çalışabilir.
Doğum yapan memura verilen doğum sonrası annelik izniniz bittikten sonra, eşi doğum yapan memura bebeğin doğum tarihinden itibaren geçerli olabilecek 24 aya kadar ücretsiz izin verilebilir.

Ondan haberim yoktu. Şimdi baktım. Evet 24 ay diyor. Şimdi göreve başlayanlar eylülde ayrılabilirler yani. :)

galibaasualp sizde hala öğrenci var mı?,bizimkiler haftaya gidecekler büyük bir kısmı,konular felan da bitti,not işleriyle uğraşıyoruz

Ben 11lere giriyorum koca sıpalar 19.5 gün devamsızlık sınırına geldikleri için çoğu okulda :)

Ben 11lere giriyorum koca sıpalar 19.5 gün devamsızlık sınırına geldikleri için çoğu okulda :)

ay çok güldürdün beni bizimki yibo,çoğu 2.dönem başladığından beri gitmemiş evine,sbsnin bitmesini iple çekiyorlar eve gitmek için,bir yandan da müdür yardımcısı her gün uyarıyor öğrencileri kimse gitmesin son güne kadar ders işleyecez diyezafer kimin olacak bakalım,pazartesi belli olur

tünaydın kızlar nasılsınız? qoğlum yeni ve tehlikeli şeyler keşvetmeye başladı.. birkaçını kaldırmam gerekti.. sizinkiler napıyor? mavi ve meltemin bebişleri yürümeye başlamıştır.

tünaydın kızlar nasılsınız? qoğlum yeni ve tehlikeli şeyler keşvetmeye başladı.. birkaçını kaldırmam gerekti.. sizinkiler napıyor? mavi ve meltemin bebişleri yürümeye başlamıştır.

Meltem yani faziletin bebişimi, bide mavinin bebişi mi?MaşallahSüperler darısı bizimkilerin başına.Yürümek derken hiçbiryen tutmadan mı, kanepe, annesinin eli:26:Süper bebişler tekrardan

Kızlar bu arada babalar günüde yaklaşıyo, hatırlatıyım dedim:80:
Bebişlerinize labne veriyormusunuz, ben tuzsuz lor veriyorum ama 2 gün önce labnede aldım tadına bayıldı ama labne tuzlu.Doktora soran oldu mu hiç bunu kızlar.
Bide yulaf ezmesi veriyoruz ya bebişlere.Malum çok yararlı.Ben Etinin yulaf ezmesini almıştım.Kutunun üstünde süt çocularına vermeyin yazıyo:26:
Lor ve yulaf ezmesi ile ilgili cevap kafam karıştı

Son düzenleme:

herkese selammm:80:benim ki hala aynı totosu kaldırıp gidemiyo bile şu an yerde oynuyo büyük çabalar sarfediyo ama nafilee

Meltem yani faziletin bebişimi, bide mavinin bebişi mi?MaşallahSüperler darısı bizimkilerin başına.Yürümek derken hiçbiryen tutmadan mı, kanepe, annesinin eli:26:Süper bebişler tekrardan

tahminen söyledim bilmiyorum ama maviyle son konuşmamızda neredeyse yürüyecek demişti... herhalde yürümüştür artık..

Ben labne veriyorum hergün 20 gr. Çok tuzlu değil labne,
Lifalifden bahsediyorsun canım, ben yaptım da sevmedi bizimki, sebzesine katıyoruz bazen, çok az.

tahminen söyledim bilmiyorum ama maviyle son konuşmamızda neredeyse yürüyecek demişti... herhalde yürümüştür artık..

Yürümek de baya zaman alıyor canım, yürüyemiyor da olabilir.

Levent de emekliyor artık. Ama karnını sürterek. Tv sehpasının çekmecelerini çekip içini boşaltmaya çalışıyor. Yerde duran sahte çiçeğimiz var onu devirmeye çalışıyor sürekli. Salon kapısını iterek kapatıyor. Tutmaması gereken şeyleri "hayır" ve "cısss" diyerek uyarmaya çalışıyoruz ama nafile. Bizi "cısss" diye taklit ediyor.

maşallah canım.. bizimki de bayağı ilerletti sürünme işini salonda bırakıyorum mutfağa geliyor henüz çekmeceleri keşvetmedi ama mutfak dolabını açık bulursa affetmiyor.. bir de 2 gündür nargileye taktı kafasına indirecek diye korkuyorum.. kaldırdım bende.. o hayır işini nasıl yapcaz bilmiyorum. yarın doktora sorcam çünkü kablolara felan çok meraklı allah korusun gözümden kaçarsa birgün nolacak?

bilgisayar, kablo, şarj aleti, telefon, hoparlör, kumanda, bunlar en çok sevdikleri... ev telefonunun cevir sesini dinletiyorum bazen kulağına koyup, çığlık atıyor, bağırıyor, nasıl heyecanlanıyor bilsen...

merhaba kızlar nasılsınız? oğlum biraz daha iyi gibi en azından gündüzleri bana yapışmadan salıncakta uyumaya başladı :) 4. dişimiz de geliyor bizim :)

ya bide bişey soracagım benim oğlum hiç bişey söyleyemiyor bazen anne diyor ama o da ağlarken bide meme diyor geceleri. sizinkiler baba dede falan diyor sanırım sürekli de konuşuyorum karsısında ama geç konuşacak sanırım

utkumuz canım kv nasıl? alıştın mı utkuya bakmasına?

ya bazen çok güldürüyor beni mustafa. nasıl canla başla dans ediyor görmeniz lazım sanki çok önemli bi işi var bu arada bizimki el sallayıp babaaa diyordu ya şimdi el sallayıp dedeeee diyor hatlar karıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…