Merhaba ,
Ebenin aptamil e başla demesinin sebebi ne? ek gıda demek aptamil demek değil ki, hem emiyormuş da, yetmiyor mu ki sütün,
ilk olarak yoğur sebze püresi bunlarla başlayacaksın, azar azar tattıra tattıra.
canım üzülme o kadar iyice azalacak sütün.bak biberona alışırsa eğer hem seni emip hem biberon da alabilir.
benimde sütüm az ve kızım emmeyi çok seviyor ama gündüzleri (sabah 8 akşam 9 ) 3 kez falan emziriyoumki sütüm biriksin diye.4 öğün yemek yediriyorum.artık büyüdüler zaten hiçbirimiz sütümüzle doyuramayız onları.yoluna girer merak etme.
leyla gökçen aksu? böyle birisi bende yok canım sanırım,tam olarak ismi hatırlayabiliyormusun?utkumuz canım senin resimlerde face de leyla gökçen aksu kim? aynı bemnim kv me benziyor da görünce şok oldum
canım öyle de nasıl olacak bilemiyorum.. memeye güüvenip ne yemek yiyor ne biberon alıyor çocuk.. çıldırcam bir gün.. ne kadar zor çocuk büyütmek
leyla gökçen aksu? böyle birisi bende yok canım sanırım,tam olarak ismi hatırlayabiliyormusun?
canım moralini yüksek tutmaya çalış,ablamın kzı da öyle yapmıştı sadece memeye güvanmişti kilo alımı 1 yaşına doğru iyice azalmıştı,sonunda 14 aylıkken memeden kesti ablam doktor tavsiyesiyle,14 aylık oluncaya kadar ağzına lokma koymuyordu sadece emiyordu.memeden kesildikten sonra 2 hafta çok zor geçti alışma süreci,ama ondan sonra çok güzel yemek yemeye başladı,biberona da zor da olsa alıştı ablam da senin gibi ilk başlarda çok üzüldü ama sonradan iyiki bırakmışım emzirmeyi dedi,sana bırak demiyorum yanlış anlama sadece bi fikir.sonuçta yetersiz besleniyorsa kilo alımı iyi değilse mecburen vereceksin,çok ta kötü birşey değil devam sütü.annem bazen ben okuldayken durmazsa utkuya az az veriyormuş biberonla,hem biberona alışmış olur hem devam sütüne.benim sütüm de az,yetersiz geliyor.
canım ablan nasıl alıştırmış biberona? benim görümcem dealıştırmış ama onun oğlu çok iştahlı bir bebek. ne versen yiyor hiç kaşığa yok dediğini görmedim o kadar çok yiyo ki sonra kusuyo bazen :44: offf çok yorgun bi insanım ben
yoğurdu çok seviyordu,çok koyu kıvamda ayran yaptı biberona,meyve suyu,çorba yaptı,ama ablam normal biberon kullandı sütten kesmeyi tamamen göze aldığı için,yani akış hızı anne göğsüne uyumlu olmayanlar var ya,ayına göre olanlardan.uyumadığı zamanlar ayran meyve suyu,çorba verdi bireronla,uyuduğu zamanlarda da devam sütü verdi az az 30 cclik,1-2 saat arayla alışıncaya kadar,bazen biberronu almamak için yemek yemeyi bile tercih ediyordu geçiş sürecinde.sonradan alıştı çok şükür,şimdi de çok kilolu bi çocuk değil 5 yaşında,ama eskiye göre çok çok iyi,en azından yemek yiyor seçmeden.Allah yardımcın olsun çok zor bir süreç
kızlar yaa moralim çok bozuk gene.. bir doktor kazası daha yaşadık.. oğlumun kilosu 7850gr.. yine sınırda çıktı.. doktor direk sütümü sordu ben de pek iyi değil dedim.. eğer kötüye giderse sütten keseriz dedi :85: ondan ümidini keserse biberon alır dedi. sinirden başıma ağrılar girdi sabahdan beri.. nubynin biberonunu aldım bu akşam yatmadan vermeyi denicem uyku sersemi belki alır.. ptesi günü de yemek vermeyip bütün gün biberon vermeyi denicem. inşallah alışır kızlar.. neden bu kadar zor olmak zorunda neden :85: resmen vicudum bana ihanet ediyor gibi hissediyorum.. bu kadar emmek isteyen bir bebeğe neden yeterli sütüm yok :85: çok üzülüyorum..
canım üzülme o kadar iyice azalacak sütün.bak biberona alışırsa eğer hem seni emip hem biberon da alabilir.
benimde sütüm az ve kızım emmeyi çok seviyor ama gündüzleri (sabah 8 akşam 9 ) 3 kez falan emziriyoumki sütüm biriksin diye.4 öğün yemek yediriyorum.artık büyüdüler zaten hiçbirimiz sütümüzle doyuramayız onları.yoluna girer merak etme.
yok cok sükür sütüm yetiyo,vitamin acisindan basla dedi.ek gida derken meyvelerden basladim mesela bu gün elma püresi verdin yedi birazcik.
bazi yazilar okudum bi anda birkac gidaya baslamayin diye yaziyodu.öylemi yapsam yoksa aksamlari emzirmeyip sebze corbasimi versem.
birde cevap icin tesekkürler..
canım ablan nasıl alıştırmış biberona? benim görümcem dealıştırmış ama onun oğlu çok iştahlı bir bebek. ne versen yiyor hiç kaşığa yok dediğini görmedim o kadar çok yiyo ki sonra kusuyo bazen :44: offf çok yorgun bi insanım ben
Canım sütün biriksin diye emzirmemezlik etme, emdikçe geliyor, artık birikme diye birşey yok, azalır sütün haberin olsun, dikkatli ol,
Harpycim merak etme, üzülmeki sütün gitmesin iyice. Sık sık emziriyorsund eğil mi? Soğanlı yemekler ye, yorma kendini dinlenik ve mutlu ol.
Canım, benim bebeğim de biberon almıyor biliyorsun. Hele devam mamasını kesinlikle almıyor, uzun zamandır da denemedim. Biberonla su alıştırmak istedik onu da almadı. Çekip içmeli damlatmaz bardağa alıştı şimdi, neyse... Ama çalışmaya başlayınca ne olur ne olmaz diye süt bırakmıştım biberonla onu içti. Sorun biberonda olmayabilir, içindekinde de olabilir. Anne sütüyle alıştırmayı dene ilk etapta , Gece uyurken devam maması verirsin yavaş yavaş alışır belki, olabilir mi? :44:
O günden sonra sağmadım, öğlen aralarında çıkıp geliyorum okuldan , sabah da emzirip çıkıyorum. ama bebek pompadan kesinlikle çok daha iyi. Nadiren birini kuvvetlice emerken diğeri sütyenimi ıslatabiliyor ama bu günlerde hiç de kuvvetli emmiyor, ya günde 500 ml anne sütü diyorlar ya hiç sanmıyorum tamamlayabildiğimizi.
harpy 1 gün boyunca bebeğine bakabilecek biri var mı belki seni görmezse o gün mecburen içer devam sütünü...
ya gerçekten o günde 500 ml. doğru mu ki..neye göre ölçmüşler..çok mantıksız geliyo bana..tamamen devam sütü satmak için uydurulmuş bi geyik gibi..bunu doktoruna soran oldu mu? benim hiç sormak aklıma gelmedi önümüzdeki ay bi soriyim bari...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?