Harpy, kilo almamış mı hiç, yoksa çok az mı almış? Hiç de öyle görünmüyor ama ya.. :26:
canım bizimki yanaktan şanslı.. 7300dü 1,5 ay önce tam 500 gr almış.. hala alt sınırda emeklemeye de başladı bu ay daha az alır dedi doktor bilmiyorum.. iştahı dalgalı gidiyor. özellikle kahvaltıyı hiç yemek istemiyor.. siz kahvaltı için neler yapıyorsunuz bana bi tavsiyede bulunun.. eğer kahvaltı düzelmezse inek sütü vermeyi düşünüyorum..
Canım ben kahvaltıda kaşıkmaması veriyorum, milupanın kahvaltılık kaşık mamasını aldım, heronunkini veriyorum: pekmezli peynirli ballı var. Bayılıyor ona, mamanın yanında labne veya yumurta yiyor.
Bikaç gündür kaşar rendesi de verdim, tadımlık, Malesef kahvaltı mamamız hazır mamalardan
Günlük dengesizliklerini takmıyorum ben, ama böyleyse hep müdahale etmen gerekir. Başka mamalar denemen gerek bence tatlım.
kuru kayısıyla falan bi tarif var internette onu denemeyi düşünüyorum.. belki beğenir öyle bi tarifi..
Ben çıkıyorum canım , iyi geceler. Malum yarın mesaide olacağım. Kendine iyi bak, moralini yüksek tut. Belki geçici bir dönemdir bu da. Dişi rahatsız ediyordur.
Umarım kısa zamanda atlatırsınız. Atlatırız.
Hoşçakal...
yulaflı olan mı? Dene bakalım, ben yaptım da yemedi, kayısı tadı çıktı çok. Tatlıyla arası yok hiç.
canım bizimki yanaktan şanslı.. 7300dü 1,5 ay önce tam 500 gr almış.. hala alt sınırda emeklemeye de başladı bu ay daha az alır dedi doktor bilmiyorum.. iştahı dalgalı gidiyor. özellikle kahvaltıyı hiç yemek istemiyor.. siz kahvaltı için neler yapıyorsunuz bana bi tavsiyede bulunun.. eğer kahvaltı düzelmezse inek sütü vermeyi düşünüyorum..
Bizim bebeleri kesin buluşturalım ki tantanayı görelim!canım anneme bırakabilirim aslında ama akşam kadın nehalde oluronu bilemiyorum.. bizimki emmeden uyumaz, başka evde uyumaz, uyumazsa çıldırır.. bilmiyorum yarın tam günü ona ayırcam bakalım ne olacak.. olmazsasalı günü annem gelecek o zaman bir deneriz bakalım dediğin gibi başkasından alır belki..
Canım su iç. Ama 2 saat arayla koca bi bardak değil. Sürekli yudum yudum. Mesela her yarım saate bi çaybardağı çok açık çay. Bak ben çok denedim bu formülü ve bi yerde okumuştum annelerin %90-95'inin ikiz bebeğe bile yetecek kadar sütü olur yeterki doğru beslenip yeterli sıvı alsınlar. Ben günde 2 litre su devirdim hiç sütüm olmadı ama akşama kadar sadece yudum yudum düzenli bi şekilde açık çay içtim. Çünkü suyu çok içemiyodum. Çay yanımda olunca yudum yudum içtim ve sütüm oldu. 3gün dene. Ve tabi emzirmen gerekecek. Yani en azından 2-3 saate bir emecek.
Ben artık sütüm olunca oğlum hiç yemek yemiyo diye bıraktım ama bi ara hasta oldu yemek yemiyo bari emsin diye yine uyguladım bu formülü ve neredeyse bi hafta oğlum sadece emdi. hiç yemek yemedi.
Bizim bebeleri kesin buluşturalım ki tantanayı görelim!Mustafa aynı Ela(benim kız ) ya sadece benimki uyumak istiyor ama uykuyu devam ettiremiyor daldıktan sonra ,bu sebeple genelde çıldırmış vaziyette oluyor!: Bunları bir araya getirelim ya,körler sağırlar birbirini ağırlar! Benimki başka evde değil sadece evinden başka herhangi bir mekanda da uyuyamıyor!!!
Bu arada,kilo alımları da yemeleri de benzer.Benim kız da 8850 gr .Arada 1 kg var deme,benimki 4060 gr doğmuştu,seninki 3 kg falan doğduysa aradaki 1 kg o doğumdaki farktır. Hep sınırda kilo aldı kızım,şimdi de seninki gibi emme düşkünü,yemeklerin çoğuna burun kıvırıyor,biberon asla almıyor(ben de nuby deniyorum bugünlerde). Sağlıklı olsunlar geçer bunlar,gülerek hatırlarsın.
Benim kız 28 Ağustos doğumlu,bunların doğumgünü de aynı olmasın???
Ben son günlerde yarım yumurta sarısı,2 çay kaşığı pekmez,1 çay kaşığı dövülmüş ceviz,1 çay kaşığı tereyağını Hipp'in yulaflı elmalı muhallebisiyle karıştırıp veriyorum(çok koyu kıvamlı değil ama),yiyor genelde.Bir dene istersen.
kızlar dün oğlumla düğüne gitmeye çalıştık ama başaramadık,hazırlandık mızmızlanmaya başladı,sonunda anneme bıraktık gittik,orda epey eğlenmişkardeşim de gelmiş annemlere oğlu da sürekli ağlıyor onun,geldik akşam yemekten sonra da dayımlara gidelim dedik oğlu askerden gelmiş.bizimki kardeşimin oğlunun ağlamasından etkilendi,o ağladıkça ağladı annemlerdeyken.arabaya bindik yol boyu kardeşimin oğlu ağladı bizimki ağladı,sonunda dayımlara ulaştık kardeşimin oğlu sustu bizimki susmak bilmiyor,1 saat boyunca mız mız ağladı kardeşimin oğluna bakarak,kimsenin kucağında durmuyor biri dokunsa ağlıyor,en sonunda kalktık eve geldik,bi sevindi eve girince,hiç o huysuzlukları yapmış olan utku değildi sankiben acayip yoruldum gün sonunda tabiki,sinir oldum.ay bi de düğünde görümcem üzerime buz gibi suyu döktü daha gider gitmez.benim kıyafet mahvoldu,bu kadının sakarlıklarından bıktımmmmm
yazık olmuş utkuya naapsın çocuk birisi yanında hönkürerek ağlasa seninde sinirlerin bozulur (ki bozulmuş) bence suç utkuda değin kardeşinin oğlunda.. benimde görümceminoğlu çınlardı zil gibi hala kulaklarımda sesi. daha dahuysuz olmuş diyorlar; şahsen hayal gücüm buna yetmiyor..
düğün kıyafetine de üzüldüm. bizimde düğün var 18ind ve ben şişkoyumen yakın arkadaşımın düğününde şişman fotolar çektirmeyi hiç istemezdim. neyse evlenecek bir arkadaşım daha var. azimliyim o evlenene kadar vercem biraz. en azından koca karı kıyafeti giymemin gerekmeyeceği bir kiloyo gelcem..
mustafa kahvaltı yaptı mı harpy?nasıl gidiyor emzirme işi?utkunun hassas olduğuna karar verdik biz de,aslında daha çok küçükken belliymiş,hastanede kaldığı sürede emzirmeye aldığım zaman başka bebekler ağladığında emmeyi bırakır beklerdi bebeğin susmasınıdüğün kıyafetimden suyun lekesi çıkmıyor ya,acaba bardağın içinde başka birşeyler mi vardı,suyla beraber döküldü:44:bizim de daha 2 düğün var,artık o kıyafeti giyebilirmiyim bilmiyorum
bugün okulda stresli geçiyor zaten çıldırmak üzereyim,sabah ders işlemiyorum diye müdür yardımcısından uyarı aldım,hiç kimse ders işlemiyordu adam tesadüfen benim sınıfa geldi,beni uyardı,hep zaten böyle işlerde hedef noktası ben olurumben de yüzsüzlük yapıp 6 kişiyle mi ders işleyeyim dedim sonra öğrencinin birine çay getirmesini söylemiştim hep öğretmenler getirtiyorlardı çaycı abla olmadığı zaman öğrencilere, bi kere de ben isteyeyim demiştim,müdür bey çay yapan ablayı uyarmış artık öğrenciler çay götürmeyecek,öğretmenler kendileri gelip alacak çayı demiş bugünün şimdiden bitmesini istemeye başladım,üstüne bi de kv geliyormuş akşama yatıya kalacakmış.ben uyanmadım kabus mu görüyorum acaba:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?