2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

ANNE OLUNCA HAYATINIZDA OLAN 24 DEĞİŞİKLİK :)
Acaba anne olunca insanın hayatınızda neler değişiyor? Şüphesiz ki cevabınız ”ço...k şey” olacaktır. İşte, bu ”çokları” maddelendirildi veee o uzun liste

1) Artık çiçek koklamamaya başlarsınız. Bunun yerine bebeğinizi koklamaya başlarsınız,
2) Hiçbir şeyden korkmadığınızı düşündüğünüz anda yepyeni korkuların sahibi olmaya başlarsınız,
3) Nihayet kendi vücudunuza saygı göstermeye başlarsınız,
4) Anne-babanıza daha fazla saygı göstermeye başlarsınız,
5) Bebeğinizin ağrılarının, sizin kendi ağrılarınızdan daha yaralayıcı olduğunu hissedersiniz,
6) Kalbinizin daha kolay kırıldığını görmeye başlarsınız,
7) Hayatınızın yeni anlamını günde ”bir milyon kez” düşündüğünüz olur,
8 ) Her yeni günün size yeni bir sürpriz getirebileceğini görürsünüz,
9) Aynaya bakarken kendinize değil de, kucağınızdaki mucizeye baktığınızı farkedersiniz,
10) Sabahın erken saatleri olduğunu da keşfedersiniz(!),
11) İşlere nasıl yetiştiğinize kendiniz dahi şaşırıp kalırsınız,
12) Cumartesi akşamı saat 21.00′de de uykuya dalınabileceğini öğrenirsiniz,
13) İşlerinizi saate göre değil, bebeğinizin programına göre ayarlamaya başlarsınız,
14) İşe geç kalacağınızı bilseniz de küçücük bir öpücük için zaman harcarsınız,
15) Dünyayı değiştirme istekliliğinizdeki güce, inanamazsınız,
16) Göğüslerinizin asıl anlamının ne olduğunu en sonunda anlarsınız,
17) Çocuğunuza baktıkça ”ne büyük iş başarıyorum, Allahım” diye haykırmak istersiniz,
18) Bebeğinize daha iyi bakmak için kendinize daha iyi baktığınızı görürsünüz (Emziren annelerin kocaman bir helva tabakasını mideye bir seferde indirmeleri gibi!)
19) Sorumluluklarınızın artışına şaşırırsınız,
20) Günlerce uykusuz da yaşayabildiğinizi öğrenirsiniz,
21) Her şeye bir de çocukların gözüyle bakmaya başlarsınız, örneğin balonların ne kadar eğlenceli olabileceğini yeniden anlarsınız,
22) Çocuğunuz, göğsünüzde uyuyunca çift değil, tek bir yürek sesi duyarsınız,
23) İçgüdünün ne olduğunu anlarsınız,
24) Sevginin aslında sınırı olmadığını öğrenirsiniz..
Ekleyen: NLP - POZİTİF DÜŞÜNCE..

Sen doğum öncesi çok zayıfmışsın demek ki canım.İyi olmuş o zaman senin için kilolarZayıf annenin zayıf çocuğumuSağlığı sıhhati yerinde olsunda ben kilodan geçtim artık bizimkide 1 yaşında 10 kiloyu görmiyecek galiba

yine kilolardan bahsedilmiş heralde kızlar... bende hamilelikten once 52 kiloydum gecen tartıldımm yine 52 kıloyum...çoook sevindim..darısı sizlere kızlar bu arada kılo vermek için hiç bişey yapmadım..
:92:
Canım bende senin gibi hiç bişey yapmadım sadece emzirdim.Şuan eski kilomun 1 kilo altındayımSağolsun oğlum bişey yemeyip sık sık beni emdiği için aldı götürdü ne varsa

günaydın kızlar.bugün yine 7 de ayaktaydık.sabahın köründe güne başlayınca zamanda geçmiyo.
Biz de de durum tam tersi 9.30 10 gibi uyanıyor oğlum.Bende çalışmaya başlayınca bi daha bulamam bu şansı diye yatıyorum onunla.Gün ölüyor bu seferde

Hepsine evet ama bu 6 maddeye evet evet evet

Kızlar oğlum eline ne alsa kanepenin altına sokuşturuyor.Evi süpürürken farkettim, oyuncakları, yiyeceklerEline denemek için salatalık verdim, huppp kanepenin altına

Bide geçen gün yüzüme yoğurt sürdüm nemlensin diye, babasının kucağındaydı.Beni görünce başladı içini çeke çeke ağlamaya:26:Bana bakıp bakıp ağlıyo.Gittim yıkadım yüzümü sustu2 gün önce yine yaptım bu sefer ağlamadı ama uzun uzun inceledi fındığım

çok alemsin canım yaa.. ben de deneyeceğim bunu bakalım benimki napcak güneş gözlüğü taktığım zaman bi başka bakıyor bana.. sanki beğenmiş gibi böyle hayret eder gibi gülümseyerek uzun uzun bakıyor :)

Son düzenleme:
2) Hiçbir şeyden korkmadığınızı düşündüğünüz anda yepyeni korkuların sahibi olmaya başlarsınız,
tam tersi bende, geceleri kabus görürsem falan uzun süre etkisinden kurtulamam.. ama oğlumu düşününce hemen geçiyor çünkü onun için güçlü olmalıyım..

3) Nihayet kendi vücudunuza saygı göstermeye başlarsınız,
hala nefret ediyorum..
4) Anne-babanıza daha fazla saygı göstermeye başlarsınız,
evet
5) Bebeğinizin ağrılarının, sizin kendi ağrılarınızdan daha yaralayıcı olduğunu hissedersiniz,
doğru
6) Kalbinizin daha kolay kırıldığını görmeye başlarsınız,
aynen
7) Hayatınızın yeni anlamını günde ”bir milyon kez” düşündüğünüz olur,
hayatımın eski bir anlamı daha mı var :44: benim haberim yoktu..
8 ) Her yeni günün size yeni bir sürpriz getirebileceğini görürsünüz,
ve hergün ne kadar büyümüş diye şaşırırsınız..
9) Aynaya bakarken kendinize değil de, kucağınızdaki mucizeye baktığınızı farkedersiniz,
evet
10) Sabahın erken saatleri olduğunu da keşfedersiniz(!),
:)
11) İşlere nasıl yetiştiğinize kendiniz dahi şaşırıp kalırsınız,
evet bazen gerçekten şaşırıyorum..
12) Cumartesi akşamı saat 21.00′de de uykuya dalınabileceğini öğrenirsiniz,
ve cumartesi akşamları evde oturulabileceğini..
13) İşlerinizi saate göre değil, bebeğinizin programına göre ayarlamaya başlarsınız,
ayyyynen
15) Dünyayı değiştirme istekliliğinizdeki güce, inanamazsınız,
ya da türkiyeyi terketmek istememdeki güce..
16) Göğüslerinizin asıl anlamının ne olduğunu en sonunda anlarsınız,
ve ne kadar daha sarkabileceklerini
17) Çocuğunuza baktıkça ”ne büyük iş başarıyorum, Allahım” diye haykırmak istersiniz,
ve ya nasıl yapamıyorum :44:
20) Günlerce uykusuz da yaşayabildiğinizi öğrenirsiniz,
rekorum 5 gün
21) Her şeye bir de çocukların gözüyle bakmaya başlarsınız, örneğin balonların ne kadar eğlenceli olabileceğini yeniden anlarsınız,
ve ya en basit şeyin bile ne kadar ilgiç olabileceğini

Son düzenleme:

ben anketi farklı cevaplar vererek denedim hepsinde de dikkat 250-300 ml. süt veriyorsunuz diyo...hiç inandırıcı değil yani...

ayy çok duygulandım...:2:

Biz her sabah 6:30-7'de ayaktayız!

dilek daha önce sizin gece uykularının çok kötü olduğunu yazmıştın..sizinki düzeldi mi acaba? bizimki hala düzelmedi...bu arada aynen biz de en geç 7 de ayaktayız ve gece boyu kaç kez kalkacağı hiç belli olmuyo malesef...

Merhaba canım.Kayısı kuruyunca normalde kahverengi olur.Sarı gördüklerin sülfür denen madde ile sarartılıyor ki o madde sağlık için çok iyi değil.

Aslında bizim gündüz uykuları kötüydü,yanına yatıp koluma alıyordum ve ağzında meme ile emerek uyuyordu.Son 3 aydır daha da kötüleşti çünkü artık kolumda yatırsam da uyanıyor ve ağlıyor.Çareyi sallanan koltukta kucakta uyutmakta ve uyanana kadar öyle tutmakta buldum. Tabii ki sık sık yatağına koymayı deniyorum ,nadiren uykusuna devam ediyor yarım saat-1 saat kadar. Gecelerimizse çok düzenli değil.Her gece 21:00 civarı uyuyor ,gece 2'ye kadar bazen 5-6 kere kalkıyor ,bazense uyuyor ve tüm gece sabah 7'ye kadar 2-3 kere kalkıyor ama tabii bu çok daha nadir oluyor.Sizin uykular ne alemde?

kızlar hepinize merhaba kaç gündür yoğun stres altındaydım giremedim.. haftaya çarşamba işe başlayacağım. birkaç tane bakıcı adayı var onları değerlendiriyorm kafamda. eğer adaylar olmasaydı çok bunalıma girmiştim neyse ki biraz daha iyiyim.
bugün oğlum iki tane ilki gerçekleştirdi ve bizi çok şaşırttı
1.ilk defa uyanıp yatağının içinde oturdu! ve bize öyle seslendi
2. ki benim için çok önemli kanepeye tutunarak ayağa kalktı ve bunu 3-4 kez tekrarladı
o zaman fark ettimki bebişim büyüyor.. bazen yüzüne baktığımda kocaman bir adam görür gibi oluyorum. bu aralar biraz hassaslaştım galiba

maşallah bebişine :) ben de son zamanlarda ona ne zaman baksam ne zaman büyüdün sen diyorum.. sanki uyurken birden boy atıyor gün gelecek okula gidecek gün gelecek evlenecek dün doğdular ama kocaman oldular bile :26:

uyumuyor yaaa benim kzıım uyumuyor.gece sürekli ıhı ıhı ıhı ıhı.artık kabuslar görüyorum bölük pörçük uyumaktan.gecede 6 kere emiyor.4-5 kez de öylesine uyanıyor sallıyorum.napacam ben .

canım biberon almıyor değil mi? gece yatmadan önce ne yediriyorsun aptamilin iyi geceler serisinden denedin mi enazından 5 saat felan tok tutar belki.. bir de gece kalktığında su vermeyi denedin mi? belki susadığı için uyanıyordur..

Sütlü Muzlu Pirinçli
Sütlü Bisküvili
Sütlü Tahıl Karışımı

canım denedim sayılır o tarz şeyler.bir tane muzu yiyip yatıyo yine uyanıyor.açlığından değil çoğunlukla fazla emmiyoda ağzında tutuyo.bence alışkanlık edindi.yada dişleri çok zorluyo.kışın biara düzelmişti.diş derdi başladı çilede başladı ama 3 aydır böyle bu kız.anca üstten bi dişi çıkabildi.(alttakiler daha önce çıkmıştı 3 tane)

canım biz de aynen öyleyiz kafayı sıyıracagım 2 saat aralıksız uyusam 2 gün deliksiz uyumuş gibi uykumu almış hissediyorum kendimi bide çalışınca hiç çekilmez oluyor. seni o kadar iyi anlıyorum ki... canım üst dişler çok sorunlu om-x versene günde 3 defa 1 tatlı kaşığı tamamen bitkisel ve inan çok işe yarıyor ama bizim bi sorun daha var doğdugundan beri burnu tıkalı ve uykularında hep nefes alamadıgı için bağırarak uyanıyor. seninkinin de öyle bir şikayeti olabilir mi?

Kaç kilo seninki canım? Hem elalemi takm boşver. Sağlığı yerindeyse ve sınırın altında değilse mutlu ol. Her bebek sınırı zorlayacak değil ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…