2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

Ben doğurduğumda daha inceydim,doğumdan 1 hafta sonra hamilelik öncesi kilomdan 1 kg aşağıdaydım.Ama kızım 5 aylık olduktan sonra hızla kilo aldım,tam 7 kg

Görünümünden memnunsan sayıların hiç önemi yok bence. Ben mesela kiloca ağır gelirim hep. ama halimden memnunum bikini giymediğim sürece Biraz sıkılaşmam lazım sadece

memleketten geldik kızlarrr... tatile gitmiştik.yazayım şimdi...

geç olacak ama olsun.. naksiscim beninkide akşam 7:00 de doğdu..bak senin ki büyük bizim oğlandan..

Bu arada naksis gelmiyor uzun zamandır. Belli ki telaşede

Bizimki kimsede gözlük bırakmıyor. Gözlüklü birine gitse ilk iş gözlüğünü çıkarmak. :103:

çok tatlıdır ooooo...

Ben de sabah 1 - 2 saatliğine yanıma almıştım. Ama yanımda olduğu için neredeyse kıpırdamadan uyumuşum. Hem de ikimizin de ayakları yatağın başlık tarafında. yastıksız. Bugün okulda sürekli kolumu bağağımı esnettim durdum, çok komiktim...

Son düzenleme:

cnm aynen ya 2 saat uyumak çok gibi geliyor.ben de garelgine veriyorum ama işe yaramıyor heralde.bide om-x deneyim.burnu tıkalı değil arasıra tıkanıyor ama geçenlerde epey aktı açıldı.

bizim gece uykuları da çok kötü ..uyanıyo doğru düzgün emmeden tekrar uyuyo...yani yalancı meme yerine kullanıyo beni..bi de teyzeler ee kızım alıştırmıycaktın gece emzirmeye ben gece 12 de emzirir yatırırdım sabaha kadar bi daha istese de vermezdim...öyle alıştırcaksın deyip sinir bozuyolar..en az 3-5 kişiden bu yorumu duydum ve çok sinirim bozuluyo..

sizce çocuğu bişeye alıştımak diye bi kavram var mı? bence yok çünkü hiçbişey bizim kontrolümüzde değil o ne isterse onu yapıyoruz..bişeyi deniyoruz o olmazsa başka bişey deniyoruz birinden biri tutuyo ama burada belirleyici biz değil o...yani en azından bizim için öyle...

kızlar merhaba.. oğlum yine kustu bu akşam yedirdiğim tabağı altına koydum tamamen doldu ne zaman yemekten inceki yarım saat içinde su içirsem yiyiyp yiyip kusuyor neden dersiniz?

Bu arada naksis gelmiyor uzun zamandır. Belli ki telaşede

canım o memleketine gitti sanırım..
bu arada seni geri arayamadım kusura bakma tam oğlum uyanmıştı yedir avut yemek yap yıka uyut derken bu saat oldu
oğlumu sormuştun, iyi sayılır yemek aralarını iyice açtım 3 öğün veriyorum iyice acıkınca eline oyuncak felan tut edip yediriyorum.. yoksa yine yemek istemiyor.. levent nasıl çıkarttı mı dişlerini :)

Sevindim biraz olsun düzelmesine. Dönememen sorun değil , çok iyi anlayabiliyorum seni,
İyi canım bizimki, ama aklı fikri yaramazlıkta. Salonda nerde bir ara görse girip gitmeye çalışıyor. Çekmecelere hücum ediyor. Artık o uyanık olduğunda koltuk yastıklarını indirim tv sehpasının önüne ve girecileceği deliklere kapatıyoruz Dişimiz hala yok. Gündüz uykumuz da iyice azaldı, sabah da çok erken kalkıyor. Sabahları kahvaltıya alıştırdık biraz. Kaşar rendesi, yumurta, ıhlamurda ıslanmış bebek ekmeği yiyor. iki sabah böyle yaptı.
Zeytin de eklemek istiyorum ama nasıl olacak, veriilir mi sizce kızlar, nasıl verilir?

yaramaz çocuk zeki olurmuş (al sana bi züğürt tesellisi daha ) bizimki de çok yaramaz saksılara dadandı 2 gündür. elini atıpne gelirse ağzına koyuyor.. dün ağzında yaprakla yakaladım.. :96: allah korusun onlar zehirli olabilir. özellikle difenbahya ve zambak zehirliymiş. bizimki solmuş zambak yaprağı götürmüştü ağzına ama yemeden kurtardım..

kahvaltı için kaşar rendesini nasıl yiyor canım yaa ben bi kere elinevereyim dedim anında kustu zeytin içinsetuzlu olduğu için sorun olabilir eğer tamamen tuzsuz bulursan yemesinde sakınca olacağını sanmıyorum..
... labne ve kaşar ve yumurta olsa ağır gelir mi?

ben hem peynir hem yumurta vermiyorum çünkü proteyinli yiyecekler zor hazmedildiği için akşama kadar acıkmıyor. eğer sıkıntı olmazsa ver tabi ama sonra yemeklerini yemezse şaşırma :)

canım bence alıştırmak diye bişey var ben oğluma kendim yaptım biliyorum şöyle oldu sünnet olduktan sonra iki gece uyandı sanırım pipisi acıdıgından dolayı ağlamasına kıyamadım sakinleştirmek için meme verdim ve sustu o iki geceden sonra sürekli gece uyanıp emmek istiyor daha önce sabaha kadar uyudugu olurdu korkar kontrol ederdim bile nefes alıyor mu diye. İşte böyleeeeeee....

Bizimle sofraya otura otura pütüre biraz alıştı canım, kaşarı severek yiyor. Normalde parçacık koysam kusardı bizimki de. Zeytinin tuzunu alsam diyorum kendim suda bekleterek. Çok mu kötü bişey yapmış olurum.:26:

yok canım ama yine de tam olarak gitmeyebilir tuzu.. bence acele etme.. sen ekmeğine biraz zeytin yağı damlat aynı şey :)

iyigeceler kızlar çok uykum geldi

iyi geceler canım, sağol tavsiyeler için.
Babası bi bilgisayar başında ben bir bilgisayar başında bütün akşam oyuncak seçtik kuzucuma... İnşallah beğenir

bebeklerinizi 9 aydır emzirebiliyorsunuz diye sevinmeniz gerekir,
ben sadece 4,5 ay emzirebildim ve sütüm kesildi. doktora ağlayarak söylüyor gibiydim. "ne saçmalıyorsun sen, hiç emziremeyen var sabacım, sen 4,5 ay onu beslediğin için şanslısın" demişti. sonra kendimden utanmıştım. çünkü doğru söylüyordu, sonra hatırladım ki, yakın bir arkadaşım çocuğunu hiç emzirememişti. hatta başkasının emzirmesine izin vermişti ki, bu bence bir anne için çok zor olsa gerek.
o nedenle lütfen abartmayın. şanslısınız, ama nankörlük etmeyin Allaha. Şükredin ki bu zaman kadar emzirebilmişsiniz, artık devam sütü vermek sizi bu kadar üzmemeli.

inanın kendinizi bu yönde düşünmeye sevk etmeniz daha iyi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…