Ne olur tombul bebeği olan anneler yanlış anlamayın. Sizin adınıza çok seviniyorum. Ama ben kendime üzülüyorum bu sufer. Bakamıyo gibi hissediyoum. Kayınvaldem boşver canı içinde olsun diyo. Bende artık üzülmüyorum napıyım tek sağlıklı olsunda.
Ne olur tombul bebeği olan anneler yanlış anlamayın. Sizin adınıza çok seviniyorum. Ama ben kendime üzülüyorum bu sufer. Bakamıyo gibi hissediyoum. Kayınvaldem boşver canı içinde olsun diyo. Bende artık üzülmüyorum napıyım tek sağlıklı olsunda.
al benden de o kadar, 72 cm 7830gr doktor son görüşünde sinek siklet dedi oğlumabizimkinin de motor ince motor fena değil dil gelişimi de iyi ama dediğin gibi kilo aldıramıyorum.. iştah bi gidiyor bi geliyor. yese güzel yiyor ama yemezse de kavga dövüş lokma yediremiyorum.. tinkerbell diye biarkdaş vardı artık uğramaz oldu maşallah onun bebeği 6 aylıkken 90cmdi. şimdi 100 olmuştur :44: senin bebişin kaç kilo doğdu?
Kızlar merhaba:80:
Ben oğlumun boy ve kilosunu takıntı haline getirdim.
Boyu 69 cm kilosu 7.800 gördüğünüz gibi takılmayacak gibi değil
Sizde durumlar ne ben mi abartıyorum:44:Mesela meltem878 Allah nazarlardan korusun oğlunun 79 cm 11 kg olduğunu yazmıştıBildiğim kadarıyla utkumuzda en son 74 cm di
Benim oğlanı her gören ne sevimli diyo, tabi sevimli hiç 9 aylık bir bebek gibi değil ki küçük dana
Canım böyle şeylere takılma.Benim de ilk kızım çok iriydi,9 aylıkken 80 cm ve 11 kg civarıydı. Bu kızım daha minyon,hem kiloda hem boyda.Tamam da her türlü büyüyorlar.Dün Harpy bir yazı göndermişti,Türk analarıyla ilgili. Türk anaları yedirmeye,giydirmeye meraklıdır diyordu,bir de uzun boy ve kilolu bebeğe meraklıyız ne yazık ki.Hiç bir başka ülke insanı bebeklerinin boyunu ya da kilosunu,bir problem olmadığı müddetçe,dert etmez! Ama biz dert ederizz,kıyasarız(buna ben de dahilim tabii bazen!) Ama düşününce,bebeklerin normal sınırları o kadar geniş ki,69 cm de normal 79 cm de! Nedense bizde boy ve kilosu fazlaysa bu gurur duyulacak bir mesele haline geliyor. Bir de gelişimi önden gidiyorsa.Önden gitse ne olur,normal gitse ne olur,problem yoksa biraz geriden gelse ne olur.Her sağlıklı bebe bir gün emekleyecek(emeklemeden yürümezse tabii),yürüyecek,konuşacak,erken olunca ne oluyor ki,bu sabırsızlık neden? Benim büyük kız 1 yaşında bülbül gibi konuştu,psikolog 20 aylıkken konuşma gelişimi 5 yaş civarı dedi.Herşeyi hep önden gitti.3 yaş sonrası,kişilik oturunca sustu,şimdi az konuşur,konuşkan değil sessiz biridir. O günlerde bakanlar bu ileride hatip olur falan diyorlardı!!!Canını sıkma yani,hiç belli olmaz.Hepsi genetikle ilgili,siz uzun boyluysanız (anne ya da baba),o da uzun boylu olur büyük ihtimal,sonradan uzar.
doğru söylüyorsun. ben de hiç takmicam aslında ama her doktor kontrolünde daha kötü konuşuyor doktor.. sanki daha zayıf olmaması gerekiyor gibi. ne biliyim doktor normal dese hiç üzerinde durmicam aslında :44: bu önden gitme olayının öncüsü benim kv 2. ayından beri emekliyor mu diye soruyorduen sonunda emekledi de rahtladık. demin annemle konuşuyoruz 1 yaşında yürümezse yandık dedi neden dedim, ne biliyim dedi bana da 4 alsam neden 5 almadığımı sorarlardı.. türk analarına yaranılmaz..
Sinek sikletal benden de o kadar, 72 cm 7830gr doktor son görüşünde sinek siklet dedi oğlumatinkerbell diye biarkdaş vardı artık uğramaz oldu maşallah onun bebeği 6 aylıkken 90cmdi. şimdi 100 olmuştur :44: senin bebişin kaç kilo doğdu?
Biz hasta olmadıkça doktora götürmüyoruz canım.Ayda 1 sağlık ocağına götürüp boy ve kilosuna bakıyoruz doktora bile çıkmadan hemşire ölçüyo.Bi arkadaşa doktoru bebeğin ateşler içinde olmadığı sürece bana gelme demiş:44:benim oğlan da küçük zürafakilomuz 8350 idi en son,boyumuz aynıydı, artık kontrole gelmenize gerek yok,1 yaşında getirin dedi zaten.sizler kontrole götürüyormusunuz bebişleri?
Benim oğlumda da demir eksikliği var, ama demiri bi düzenli veremedik.Grip oldu arkasından ishal.Demir mikropları beslediği için veremedik 1 ay kadarBu enfeksiyonlar sırasında kan damlasınıda kesti doktor. Mikropları besler diye. Doğru dürüst kan damlasıda veremedim. tek tesellim böyle küçükken çok hasta olan bebekler ilerde daha az hasta oluyomuş. Oğlumun dişler çıktı şimdide soğuk algınlığı başladı. Bi görseniz sarı sarı sümük akıyo((
Sağol dilekcim.Benim de ilk kızım çok iriydi,9 aylıkken 80 cm ve 11 kg civarıydı. Bu kızım daha minyon,hem kiloda hem boyda. uzun boy ve kilolu bebeğe meraklıyız ne yazık ki.Benim büyük kız 1 yaşında bülbül gibi konuştu,psikolog 20 aylıkken konuşma gelişimi 5 yaş civarı dedi.Herşeyi hep önden gitti.3 yaş sonrası,kişilik oturunca sustu,şimdi az konuşur,konuşkan değil sessiz biridir. Canını sıkma yani,hiç belli olmaz.Hepsi genetikle ilgili,siz uzun boyluysanız (anne ya da baba),o da uzun boylu olur büyük ihtimal,sonradan uzar.
Günaydın harpycimgünaydın kızlar :) nasılsınız?
okyanus taşınma hazırlıkları nasıl gidiyor,ne zaman gidiyosunuz,eylül nasıl?
herkese merhaba kızlar bizim2, dişimizde çıktı 5 gün arayla
herkese merhaba kızlar bizim2, dişimizde çıktı 5 gün arayla
herhese merhaba sayfalardan belli oldugu gibi eskisi gibi giremiyoruz bu danalar yüzündenbizde diş çıkarmadık emekleme deseniz oda yok sadece çabalıyo en son aglıyo tabii yemek konusuna gelince çorba meyve suyu falan yiyo aklıma gelenler bunlar şimdilik zaten daha fazla bişey yazamıyorum kucagımda şekilden şekile girdi benim kız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?