2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

canım saglıklı olsunda gerısı boş benım kızımda kılolu bu ay doktora gıtmedık daha 8 ay kontrolunde 9100 gr dı ama bızımkıde emekleme ve yurume yok ılk kez bugun surunmeyle karısık emekledı sızınkıler yurumeye baslamıs her bebegın kendıne gore bır ozellıgı var canını sıkma saglıklı olsunlarda

canım seninki kaç kilo?

6 aylık bebek 90 cm olamaz,yanlış yazmiştır.Eğer öyleyse de hormonal bir problem vardır Allah korusun.

Canım böyle şeylere takılma.Benim de ilk kızım çok iriydi,9 aylıkken 80 cm ve 11 kg civarıydı. Bu kızım daha minyon,hem kiloda hem boyda.Tamam da her türlü büyüyorlar.Dün Harpy bir yazı göndermişti,Türk analarıyla ilgili. Türk anaları yedirmeye,giydirmeye meraklıdır diyordu,bir de uzun boy ve kilolu bebeğe meraklıyız ne yazık ki.Hiç bir başka ülke insanı bebeklerinin boyunu ya da kilosunu,bir problem olmadığı müddetçe,dert etmez! Ama biz dert ederizz,kıyasarız(buna ben de dahilim tabii bazen!) Ama düşününce,bebeklerin normal sınırları o kadar geniş ki,69 cm de normal 79 cm de! Nedense bizde boy ve kilosu fazlaysa bu gurur duyulacak bir mesele haline geliyor. Bir de gelişimi önden gidiyorsa.Önden gitse ne olur,normal gitse ne olur,problem yoksa biraz geriden gelse ne olur.Her sağlıklı bebe bir gün emekleyecek(emeklemeden yürümezse tabii),yürüyecek,konuşacak,erken olunca ne oluyor ki,bu sabırsızlık neden? Benim büyük kız 1 yaşında bülbül gibi konuştu,psikolog 20 aylıkken konuşma gelişimi 5 yaş civarı dedi.Herşeyi hep önden gitti.3 yaş sonrası,kişilik oturunca sustu,şimdi az konuşur,konuşkan değil sessiz biridir. O günlerde bakanlar bu ileride hatip olur falan diyorlardı!!!Canını sıkma yani,hiç belli olmaz.Hepsi genetikle ilgili,siz uzun boyluysanız (anne ya da baba),o da uzun boylu olur büyük ihtimal,sonradan uzar.

doğru söylüyorsun. ben de hiç takmicam aslında ama her doktor kontrolünde daha kötü konuşuyor doktor.. sanki daha zayıf olmaması gerekiyor gibi. ne biliyim doktor normal dese hiç üzerinde durmicam aslında :44: bu önden gitme olayının öncüsü benim kv 2. ayından beri emekliyor mu diye soruyordu en sonunda emekledi de rahtladık. demin annemle konuşuyoruz 1 yaşında yürümezse yandık dedi neden dedim, ne biliyim dedi bana da 4 alsam neden 5 almadığımı sorarlardı.. türk analarına yaranılmaz..

evet ya toplum baskısı var galiba üzerimizde,her görwn ay ne kadar zayıf deyince ister istemez insan bi kötü oluyor,geçen eşimin halası gördü,ilk tepkisi amaaaaaan bu çocuk hiç gelişmemiş 4 aylıkken gördüğümde de bu kadardı,iyi bakamıyosunuz dedi.benim kv de seninkinden farklı değil.geçen cuma günü görmüştü en son,bugün eşime soruyormuş yürümeye başladımı diye,daha utku emekleyeli 2 hafta felan oluyor.hiç unutmuyorum 2 aylık hamileydim,bebek hareket ediyormu diye soruyordu,hayır hiçbirşey hissetmiyorum deyince de o kesin kız bebektir,erkek bebekler 1 aylıkken harekete başlar diyordu,cinsiyetini öğrenince de ama ben kız bekliyordum demişti,gülermisin ağlarmısın

günaydın kızlar :) nasılsınız?

Sinek sikletDoktor bizimkinede çırpı bacak demişti6 aylık 90 cmOfff gerçek mi bu ya

benim oğlan da küçük zürafakilomuz 8350 idi en son,boyumuz aynıydı, artık kontrole gelmenize gerek yok,1 yaşında getirin dedi zaten.sizler kontrole götürüyormusunuz bebişleri?
Biz hasta olmadıkça doktora götürmüyoruz canım.Ayda 1 sağlık ocağına götürüp boy ve kilosuna bakıyoruz doktora bile çıkmadan hemşire ölçüyo.Bi arkadaşa doktoru bebeğin ateşler içinde olmadığı sürece bana gelme demiş:44:

Benim oğlumda da demir eksikliği var, ama demiri bi düzenli veremedik.Grip oldu arkasından ishal.Demir mikropları beslediği için veremedik 1 ay kadarCanım oğluna geçmiş olsun bu arada

Sağol dilekcim.Faziletede söyledim ben kilosuna takılmıyorum.Benim derdim boyuyla.Neden dersen bebeklikte zeka gelişimi ve boy gelişiminin doğru orantılı olduğunu duymuştum.Yani asıl derdim boyu değil aslında.Bak senin büyük kıza maşallah uzunmuş 20 aylıkken 5 yaş gibi konuşuyormuşhep önden gitmiş.Demek ki duyduğum şey doğru.Benim asıl derdim bu yani yoksa zayıf olmuş kilolu olmuş, uzun olmuş kısa olmuş değil yani.Bunların zeka gelişimi ile ilgili bi gösterge olmasıBizim boyumuzda ortalarda işte baba 1.73 ben 1.70

günaydın kızlar :) nasılsınız?
Günaydın harpycimBen çok yoğunum valla 2 hafta sonra eşimin memleketine gideceğiz, oğlumun izin verdiği kadarıyla yaz temizliğine başladım.Eşim kadın tutalım dedi ama ben ilk defa evdeyim ben yapayım dedim.Ama oğlum sayesinde çok yavaş ilerliyoruz

mrb kızlar .okuldan bağlanıyorum.dün kısa süre okulda bulundum.toplantı vardı oda bizi ilgilendirmiyodu ben katılmadım.ı yüzden kızım zorluk yaşamadı.ama onu eve bırakıp alışverişe gittik .o zaman mızmızlanmış.emmek istiyo sık sık.dişleri kızıyo heralde cadı kızın.,
sizden naber bakalım.

okyanus taşınma hazırlıkları nasıl gidiyor,ne zaman gidiyosunuz,eylül nasıl?

okyanus taşınma hazırlıkları nasıl gidiyor,ne zaman gidiyosunuz,eylül nasıl?

ehh işte hafta sonları eşim evdeyken yapıyoruz ben eylül hanımla yapamıyorum yava yavas yapıyoruz daha vaktımız varbiz iş yaparken bacaklarımıza yapııyor aglıyor bızımkı bıraz karısık esyaları 3e bolerek hazırlıyorum ızmırde kalıcaklar kıbrısa gıdıcekler ve suan yanı ıkıay kadar kullanacaklarımız bırgıtsekte rahatlasak temmuz sonunda esyaları ızmıre yollıycaz agusts baında eşim gidicek bızde artık agustos sonu falan belkı bayramı gecırırız ızmırde eylul ıyı allaha sukur koca popolu kızım yenı emeklemeye basladı daha 5 aylıkken ıkı dısımızı cıkardık arkaarkaya hala ıkıde kaldık ama yurumeye cok heveslı sureklı ellerınden tut o yurusun onu ıstıyor

günaydın kızlar bugün evdeyim oğlumla beraber benim alerjiler azdığı için dr 1 hafta rapor verecğim dedi ama ben almadım 3 gün aldım sonra çoooooooooook pişman oldum neden almadım 1 hafta diye salaklık yaptım işte millet rapor almak için çırpınır ben almayacagım derim dr garip garip baktı zaten 3 gün yetmez mi deyince :) neyse siz nasılsınız? oğlum gel gel yapıyor kv de seviniyor ben yaptırdım diye anne ozaten yapıyordu deyince de bozuluyor Allah Allahaaaah

merhaba kızlar.. nasılsınız?
oğlumayemek yedirmek hergün daha da zorlaşıyor. eskiden eline oyuncak verince yemeğini yerdi şimdi yemiyor.. yeni bi taktik geliştirmem lazım.

herhese merhaba sayfalardan belli oldugu gibi eskisi gibi giremiyoruz bu danalar yüzünden bizde diş çıkarmadık emekleme deseniz oda yok sadece çabalıyo en son aglıyo tabii yemek konusuna gelince çorba meyve suyu falan yiyo aklıma gelenler bunlar şimdilik zaten daha fazla bişey yazamıyorum kucagımda şekilden şekile girdi benim kız

canım çok tatlı senin kız :) bu fotosu yenilerden mi? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…