2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

hayırlı olsun güzelim çok sevindim.Hamilelik günleri çok güzel oluyor.Bi an gözümde canlandı.Kıskandırdın valla bizleri. enaz 2 yıl sonra diyordum ama ne güzel olurdu şimdi. Kısmetiniz bol olsun..inşallah kolay geçer

Canım benim oğlumda sayılıdır iştahlıca yediği. Hiç bi zaman yedikleri beni tatmin etmiyo. Ama eşimin dayısının bi kızı var. Ve o da h,ç bişey yemezmiş hatta hala yemiyo. Ben hiç bi zaman bi tabak yemeği bitirdiğini görmedim. Şu an 8 yaşında ve bugün birlikte boyunu ölçtük tam 140 cm. Ortalamayı bırak üstsınırın bile üstünde. Annesi bebekken çok ağlarmış üzülürmüş. Yarım biberon süt içse sevincimden ne yapacağımı bilmezdim diyo. Bi kaç birlikte kaldık düğünde gerçekten tam bi sabır istiyo. Hiç bi şey yemiyo ama bakıyorum çok güzel uzun selvi gibi ve derslerinde de çok başarılı. Eşim çok zeki olduğunu söylüyo. Bizimkide şu an 9.5 falan geçen gezmeye gittik 7 aylık bebek 10.5 kiloydu annesi şaşırdı. Bu bizimkinden hafif diye. Aman napalım sağlıklı olsunlarda bu gün bi kitapta yazıyodu. Anneler kaşıkla peşinde gezmeyin acıkırsa yer. İnsan doğası gereği aç duramaz diye.... Yani kabullen bence ben öyle yapıyorum. Çok takıyodum zayıf diye ama sağlıklı olsunda napalım dimi )))

çok saol canım yazdıkların için.. bugün biz tahlil yaptırdık.. oğlum bi posta doktorun yanında ağladı. doktor yürü bakiyim bi göreyim dedi oğlum korkusundan yere basmadı bile o kadar tırsıyo ki doktordan neyse sonra kan vermek için labaratuara gittik. oğlum daha muayene masasını görür görmez ağlamaya başladı 2-3 dk iğnenin hazır olmasını bekledik 3 hemşire geldi biri kolunu biri iğneyi biri tüpü tuttu eşim oğlumu tuttu ben de baçaklarını tutamadım. sonra da susturmaya çalıştık bi 5 dk kan aldırmak bize toplam 15 dk hönkürerek ağlamaya maloldu neyseki ilkinde damarı buldular çok şükür.. sabah 10 gibi aldılar kanı öğleden sonra 3te uyutmaya çalışırken hala iç geçiriyordu yavrum zaten çok korkarak gittim ve korktuğum kadar da kötü geçti gerçekten daha bi 10 yıl daha tahlil yaptırmam oğluma. inşallah sonuçlar güzel çıkar ptesi belli olacak buradan yazarım.

Kızlar merhaba oğlum hasta oldu çok kötü öksürüyor doktora götürdük hastalığı antibiyotik gerektirmiyormuş öksürüğü için rahatlaması için ilaç verdi doktor harpycim benim bebişimdende kan aldılar antibiyogram için çok zor oldu çok ağladı elinin üstünden aldılar.Huysuzluğumuz tavan yaptı olmayan iştahımız iyice gitti sadece emiyo başka bişey yemiyor ama geçicek inş.bu arada 20gündür iyice yürüyor çok komik eller yanlara açılıyor sağa sola sallanarak çok komik yürüyor kemaraya çektim ileride izletirim ilk adımlarını kendiside güler.
kilomuz 9,5 boyumuz 76cm...

çok geçmiş olsun canım, benim bebişimde nezle oldu o küçücük burnu şırıl şırıl akıyor. Havalardan sanırım Doktorunun antibiyotik vermemesine çok sevindim. Genelde doktorlar dikkat etmezler ama diş çıkardıkları için antibiyotiğin diş hassasiyetini zayıflattığını söylemişti bizim doktorumuz. Bizde şimdi peditus kullanıyoruz nezlesi için umarım ağırlaşmaz.
iştah sorunu ne yazıkki bizdede var. iştahlı çocukların anneleri gerçekten çok şanslılar. Allah esirgesin sağlık sorunu olmasında die dua ediyorum ama şıpırdata şıpırdata yemek yemesi teek hayalim.

canım çok sağol sizede çok geçmiş olsun buarada hoşgeldin aramızda galiba yenisin yada ben daha önce görmedim

merhaba kızlar
bizim test sonuçlarımız iyi çıktı maşallah. ama 2 gündürçok yüksek ateşle cebelleşiyorum. dün gece 2 kere ishal yaptı bugün devam ediyor ishali.. dün gece neredeyse hiç uyumadım. o da bi uyudu bi uyandı. 3 saatte bir ateş düşürücü verdim ancak kontrol altına aldım ateşini. şuan yine iacın etkisiyle düştü ateşi. tahmin edersiniz ki var olan iştahimiz da kaçtı bugün sadece biraz süt ve az bielma püresiyle duruyor. öğlen yemeğini yemesi için masasına oturttuğum gibi yarım saat önce içirdiğim suyu kustu.. sonra da lokma yemedi.. çok şükür şu devam sütü var da her fırsatta yardımımıza koşuyor.. yoksa çok daha halsiz ve aç olacaktı.. zaten haftalardır emeklemeyi bırakmıştık bugün tekrar emeklemeye başladı çünkü hiç hali yok dengesini bulamıyor.. inşallah çabucak atlatırız.

çok çok geçmiş olsun ateş bebişleri çok sarsıyor.inşallah bir an önce toparlar. benim oğluşda ateşlendiği zaman ağzına lokma sürmez.seninki yine sütünü içiyormuş benimki onuda reddederdi. ben bacağımda sallayarak uyutuyorum, uyumasına yakın biboranda devam sütü verirdim. uyku mahmurluğundan mı nedir sonuna kadar içerdi sütünü. hem karnı tok uyuduğu için uykusu daha uzun sürerdi.

umarım sana yardımcı olucak yanında birileri vardır. çünkü seninde dinlenmeye ihtiyacın varki bebişine daha yardımcı olabilesin.

teşekkür ederim canım. saolsun bugün annem geldi oğlumu uyuttum o da koltukta uyuya kalmış :44: yani gelende yardıma değil oturmaya geliyor. ben doğuştan yalnız bi insanım..
bugün ateşimiz yükselmedi tekrar en son dün akşam 9da vermiştim ateş düşürücü, gece 10 kere kalktım tabi ölçmek için. şimdi öğle uykusuna yattı sabah kahvaltısını pas geçtik yine, uyumadan biraz devam sütü içti . ishali devam ediyor.. eğer yarında devam ederse muhtemelen antibiyotik ya da serum verecek doktor :18: kan tahlilinden daha büyük bir fobi yaratabilir bende bu serum olayı :18: inşallah gerek kalmaz.

hoşbuldukkkk D aslında hem yeniyim hem değilim üye olarak yeniyim ama sitenin yıllardır takipçisiyim :)

bu arada hoş geldin canım :) ben de yaklaşık 1 yıl önce senin gibi damdan düşer gibi konuya girmiştim yazın bana o günleri hatırlattı o günden bugüne de işte her gün girmzsem rahat edemiyorum :) sen de benim gibi memnun kalırsın umarım..

çok memnun kalıcağıma eminim :) şimdiden oğluşum izin verdikçe iletileri formları sık sık kontrol ediyorum.zaten bu zamana kadar paylaşımlardan çok şey öğrendim bende tecrübelerimi paylaşmak isterim,anne olmak çok zorlu , sabır isteyen bi tecrübe.çevremde çok fazla beenim oğlumla yaşıt anne yok.sizlerin tecrübelerini okudukça kendime pay çıkartıyorum kendi yaşadıklarımı anlatmak için can atıyorum.umarım beni aranıza kabul edersiniz :)

geçmiş olsun canım,geçen haftasonu mehmet alp'inde ateşi çıktı iki gece hiç uyumadan başında bekledim sürekli ateş düşürücü ,ılık duş derken sabahı ettik ,kulağında enfeksiyon vardı iki hafta önce onun için ilaç kullanmıştık tam iyileşti diyordum ilaçların geçici etkisiymiş enfeksiyon tam geçmemiş hastalık tabi tekrarladı sürekli antibiyotik kullanır olduk bıktım artık ,çok şükür ki biraz toparlandı ...

geçmiş olsun canım ,bu mevsimde hastalıklarda artıyor galiba

sağol canım.. aynen ben de 2 gündür neredeyse hiç uyumuyorum. şimdi yatmadan tekrar ölçeceğim ateşini eğer yüksek değilse deliksiz uyumayı umuyorum bu gece kısmetse :) ateşimiz yükselmedi bugün çok şükür ama ishalimiz devam ediyor hala

canım kendi derdimden sana geçmiş olsun demeyi unutmuşum kusuruma bakma anladığım kadarıyla ateşi falan yok maşallah. bugün eşimle konuşuyorduk boğaz enfeksyonu yerine ishali tercih ederim genelde kısa sürüyor dedim. boğaz sıkıntısı genelde uzunsürüyor kendimden biliyorum. inşallah en kısa zamanda iyleşir bebeklerimiz. lütfen bebekler hasta olmasın artık :113:

canım şehriye çorbasını nasıl yapıyorsun tarif edebilir misin? ben dün yaptım kıymalı ama yemedi belki senin tarif hoşuna gider. makarnayı da bazen yiyor bazen yemiyor günü var yani :)

ben kıyma koymuyorum tadı ağır oluyor diye..bir domatesi rendeliyorum..(aslında yapmamak lazım ama ben yağda kavuruyorum) çünkü öyle lezzetli oluyo..onların da damak tadı var tabi..bizimki lezzetli şeyleri çok ayırıyo.. sonra bildiğin su ve şehriye..eğer varsa erişte ile de yapabilirsin..ben erişteleri poşetin içinde kırıyorum küçük küçük oluyo kus kus gibi öyle yapıyorum..içine de taze veya önceden dondurduğum et suyundan koyuyorum 1 tutam da tuz atıyorum..tuzu çok az koyuyorum ama koyuyorum...benimki çok seviyo..

kızlar merhaba..
sonunda hastalığımızın adı kondu. 6. hastalık.. bugün tüm vucudumuzda döküntüler çıktı. doktorla konuştum yapacak bişey yok dedi. biz enfeksyondan süphelenirken virüs çıktı. her bebek 4 yaşına kadar bu hastalığı geçirirmiş bi ilacı yok sadece yüksek ateş bazen bizimki gibi ishal ve hemen ateş düştükten sonra tüm vücutta kırmızı noktalar. işin en komik yanı hastalığın adının herşey olup bittikten sonra konabilmiş olması. çok şükür atlattık allah tüm hasta bebeklere acil şifalar versin.

geçmiş olsun canım ,bu mevsimde hastalıklarda artıyor galiba
canım çok teşekkür ederim

harpycim canım çok teşekkür ederim,sizede geçmiş olsun daha duymadığımız netür hastalıklar çıkıcak bakalım :26::26:

çok çok geçmiş olsun Allah'a çok şükür ki atlatmışsınız çok sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…