2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

stresten kurtulmanın tek yolu yemek yedirmemek heralde:) bişey sorucam yemek yemediği zaman çok mız mız oluyo mu..mesela benimki öyle hem yemez hem mız mız insanı sinir eder..hem açtır hem yemek istemez yani..ama eğer mız mızlanmıyorsa gerçekten acıkmıyordur..yani öğünlerin arasını açabilirsin..

canım bizimki 7/24 mızmız artık.. çekilmez bi çocuk oldu resmen. öğünlerimiz 2ye düştü en son. sabah kahvaltı akşam çorba. ama akşam yemeklerinde yine de sinir krizi geçiriyorum. 3-4 gündür ilkkez bugün öğlen bin bir şaklabanlıkla meyve yoğurt yedi biraz. sakin olmam lazım yoksa yemekten iyice nefret edecek.

kızlar nasılsınız? biz hastalıktan kırılıyoruz oğlum bi türlü iyileşemedi. Önce kulak lenf bezi şisti sonra grip oldu sonra laranjit oldu sonra akciğer iltihabı şimdi de düzelmeden gözleri iltihaplanmış bu nedir ya? iszde de var mı bu kadar yoğun hastalık 10 gündür bitti oğlum

herkese iyi bayramlar, bayram hazırlığıydı misafir karşılamaydı derken iki üç gündür aklımda olmasına rağmen giremedim. İnşallah bebişlerimizle beraber sağlıklı sıhatli istahlı mutlu bayramlarımız olur :)

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki...Ve inan kimsenin sıkıldığını zannetmiyorum.Çünkü çoğumuzda aynı problem var. Dorukanın iştahında bi kaç gündür biraz değişim var. Etkisi var mı bilmiyorum henüz kan testi yaptırmadığım için sadece varsayım yapıyorum ama sanada bi fikir veriyim die söyliiyim dedim.Bir haftadır devit kullanmıyorum. Şişe bittikten sonra alıcam alıcam derken her dışarı çıkışımda unuttum almaya malum bayram hazırlığı.Biraz iştahlandı sanki. Biliyosunuzdur, devit eksikliği iştahsızlığa yol açtığı gibi fazlasıda yol açıyor. Bir de dorukanın kuzeni geldi, maşallah iştahlı bi bebek. Dorukan gündüz süt içen bi çocuk değildir onu gördükçe süt istemeye başladı. Belki bebişini başka bebeklerle bir araya getirirsen onları gördükçe isteklenir.

bir de azı dişlerini çıkardı mı bebeğin merak ettim?

mine izgi die bi yazarın "oğlumu yetiştiriyorum" die bir kitabı var ben şimdi onu okuyorum aynı yazarın "kızımı yetiştiriyorum" diyede bikitabı var bebeğin kızmı erkek mi bilemedim ama çok güzel bi kitap kesinlikle tavsiye ederim hem senide rahatlatır. kitapta gerçek bi hikaye anlatılmış, ben uzun uzun yazmıycam ama kısaca bahsediyim beni çok etkilemişti çünkü, Gürbüz isminde bi bebeğe anne-babası çalıştığı için babanesi bakıyomuş, Bebek iştahsızmış, babaneside aman hasta olmasın die elinde kaşık arkasından dolaşıyor beslemeye çalışıyormuş. yemek saatleri aynı bizimkilerinki gibi anne-baba için işkence saatleriymiş. bi lokma yutsun die herkes seferbermiş. sonra bir gün gürbüz bebekle babane bi otobüs yolculuğunda kardan dolayı yolda mahsur kalmışlar. iki gün boyunca yolda kalmışlar ve gürbüzle kimse yemek için ilgilenememiş. eve varabildiklerinde gürbüz o kadar açmışki , ailesiyle oturmuş güzelce yemeğini yemiş o günden sonra da bi daha iştah problemi olmamış.

bEnde dorukan ek gıdalara geçerken çok hasta yaptım onu çok zorladım, şimdi bunların acısını çekiyorum. Umarım atlatırım, atlatırız. Dorukanın hiç acıkmasına fırsat vermedim.Dorukan bi kere bile mama die ağlamadı.Açlıkla tanışmadı, şimdi o günleri telafi etmeye çalışıyorum.

öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum.. umarım herkes bayramın tadını çıkartıyordur..

canım çok teşekkürler yazın için çok güzel yazmışsın. ben de bi kaç kitap okudum konuyla ilgili. hep yazılan aynı; ihtiyacı olan kadar yer.. aslında bu kadar iştahsız olmasına ramen hiç kilo kaybetmiyor hatta sanırım alıyor bile. çünkü sabah kahvaltısı çok kalorili. hala seviyor diye milupanın 6. aydan itibaren kullanılan mamasını veriyorum onunda bi kasesi 1000 kalori. belkide o kadar kalorili bişeyi yedikten sonra başka bişey yemesine gerek kalmıyor çocuğun. zaten internette araştırdığım kadarıyla bu yaşta 1300 kalori alması gerekiyormuş.. devam sütüyle beraber tam 1300 ediyor zaten.. son zamanlarda kahvaltıyı nasıl değiştirsem diye düşünmeye başladım acaba orada bi değişiklik mi yapsam mesela süt ekmek, yumurta ve peynir versem domates salatalık zamanı geçti.. ne dersiniz? siz nasıl yaptırıyorsunuz kahvaltıyı?
bugün mesela huysuzlandı çok yemedi kahvaltısını yumurtasını bile yemedi. hiç zorlamadım anneme gelince 2 kepçe çorbayı bayıla bayıla yedi.. bilmiyorum umarım sorunumuzu kahvaltı çözer..

canım çok geçmiş olsun.. çok güzüldüm bu ne yaa yetişkin insan bile perişan olur bu kadar hastalığa. oğlun iyice bi iyleşince sen ona bağışıklığı güçlendiren bi vitamin takviyesi al e-c-omega vitaminleri olan inşallah çabucak iyleşir oğlun.

dorukan oğlumun azı dişlerini sormuşsun biz daha 3. dişimizi yeni patlattık bayağı geç çıktı dişler. üstten 2 tane var altta 1 tanesi patladı diğeri patlamak üzere. genel huysuzluğunu ona bağlyoruz zaten. bu arada son zamanlarda çok fena pişik de olmuştu minik sivilceler oldu poposunda. hep sudocream kullanırdım hemen iyleşirdi bu sefer o bile tam olarak iyleştiremedi. soldular ama yinede tam olarak geçmediler. siz ne kullanıyorsunuz pişik kremi olarak. bizim ilk defa bu kadar kötü oldu pişiğimiz.

canım ya bence kesin dişleri geliyordur bebişinizin hatta ardarda bile gelebilir bizimkinin önde 8 tane, arkada iki tane azı dişi var. pişik içinde sadece hametan kullanıyoruz.Bizimkine çok iyi geliyor. kahvaltıdada bende milupa tahıllı ballı'nın içine iki bıldırcın yumurtası bi labne peynir koyuyorum. 1 saat sonrada hip.in ya erik ya kayısı püresini yediriyorum çünkü dorukan yumurtayı zor sindiriyor.

bizimkinde de 6 diş var ne kadar çok dişiniz çıkmış maşşallah...

bu arada benim gibi kahvaltıyı karıştırmadan veren var mı..ben de tek tek yedirmeye çalışıyorum. ama böylr çok az yiyor..azıcık yumurta yiyo hiç peynir yemiyo...ama diğer öğünlerini zor da olsa yiyo..benim gibi kahvaltı veren var mı?

canım mehmet alp de yoğurt ,çorba gibi şeyleri pek sevmiyor ben de artık yumurta ,melemen,pilav gibi onun pek sıkıntı çıkarmadığı şeyleri pişiriyorum,onları biraz daha severek yiyor...
geçmiş olsun canım biz de bir ay boyunca hastaydık çok şükür şimdilerde biraz toparlandı ,artık antibiyotik kullanmak istemiyorum inşallah bundan sonra kullanmayız ,birde doktorumuz bitkisel bi şurup verdi daha dirençli olması için inşallah işe yarar...
ben de bazen normal kahvaltılık veriyorum ama çok az yiyor bir sonraki öğünde çok acıkmış oluyor...

kızlar bu arada hepinizin bayramı kutlu olsun ....

sağol canım minadex kullanıyorduk canım ama son zamanlarda o kadar çok ilaç aldı ki mnadexi bıraktık bu ilaçlar bitene kadar yanlış mı yaptım acaba?
canım ben poposunu 1 kere bile ıslak mendille silsem hemen pişik oluyor o yüzden ıslak mendil ya hiç kullanmıyorum ya da zorunlu olursam yıkayıp öyle siliyorum poposunu. hametan kullanıyoruz canım biz de.

Canım biz de çok antibiyotik kullandık kusmaya başladı artık içi almıyor çocuğun. UMCA mı verdi canım doktorun
uz adı ne ilacınızın?

Bu arada ben de herkesin bayramını kutluyorum...

canım strath diye bi şurup doktorun verdi,tadı gayet güzel gibi mehmet alp içerken pek sorun çıkarmadı ,doktora balık yağı kullanayım mı diye sordum pek önermedi bu şurubu verdi ,bir şişe kullan bir ay ara ver sonra bir şişe daha kullan dedi ...

bence sen en güzeli yapıosun cnm, ama benim oğluma tek tek verince az yiyor, zaten oyunlarla yediriyorum mecburen hepsini karıştırıyorum

Kızlar hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun

Sağol canım, haklısın hafif atlatsın bari

Su çiçeği genelde ilkokul döneminde geçirilen bi hastalık. ve bu yüzden aylarca okula gidemeyebilir.. sanırım ben yaptırcam.
Ben bebekken geçirmişim annem öyle diyo.Eğer ağır geçirilirse tehlikeli bi hastalık.doktor aşının 10 senede bi tekrarlanması gerektiği gibi bişey söylemişti doğru hatırlıyorsam

papatyam hoşgeldin mehmet sercan 10 aylıkken su çiçeği çıkardı hafif atlattık ben aşı yaptırmayı düşünüyordum ama gerek kalmadı.
Hoşbulduk LovelyangelcımCanım senin adına çok sevindim, Mehmet Sercanın adınada tabi Sizin su çiçeği aşısıda hastalığıda derdiniz kalmadı.Ne güzel

Canım çok geçmiş olsun, üzüldüm.Acaba sen okula giderken emanet ettiğin kişiler çok dikkat mi etmiyo, niye bu kadar sık hastalanıyo.Doktor ne dedi

herkese merhaba uzun zamandır giremedim malum bu yaramazlardan artık kimse sık giremiyo zaten biz hala yürümüyoruz ama sıralamaya başladık malum hastalık havaları bizimkide üşüttü :2:bide size bişey sorucam sizinkiler hergün kaka yapıyor mu biz kabızlık çekiyoruz müdehale etmezsem 1 hafta falan yapmıyo sizinkiler nasıl

canım yürüyünce işler dahada zorlaşıyor sürekli peşinde koşturuyosun oturmak yok kabızlık problemi yok bizde hemen hemen hergün kaka yapıyor

canım sağolasın annem hastaydı ondan geçti sanırım benim kadar dikkat etseler hasta olmaz sanırım bi çocuga 3 kişi bakarsa böyle olur. ben, annem ve k.validem. ikisi de bakmak istiyor ama ben bu hastalıklardan çok sıkılmaya başladım artık bi gün birine patlayacagım diye korkuyorum

merhaba kızlar :) nasılsınız? bizim maşallahımız var. milupanın kahvaltısını bıraktık yerine bebek ekmekli bi kahvaltı yediriyorum. çok şükür iştahı düzene girdi. yine sevmediği şeyleri yedirmek pek mümkün olmuyor ama en azından midesine bişeyler gidiyor. ağız kokusu da geçti.

vitamin şurubu değil mi canım? biz de minadex kullanıyoruz ama biraz aksatıyorum son günlerde. balık yağını ben de soracağım aralık başı gittiğimizde.

bence sen en güzeli yapıosun cnm, ama benim oğluma tek tek verince az yiyor, zaten oyunlarla yediriyorum mecburen hepsini karıştırıyorum

canım üzülme eninde sonunda alışacaklar.. karıştırıp versen de aynı şeyi yiyor sonuçta.. sen arada denemeler yap mutlaka birgün alışır..

canım bağırsak hareketleri biraz genetik oluyor. mesela ben de haftada bir çıkarım. eşim hergün çıkar, oğlumda çok şükür ondan almış hergün yapıyor hatta saati bile var. 10 gibi yapıyor kakasını :) sence çok müdehale etme rahatsız olmuyorsa. sebzesini meyvesini eksik etme, lifli meyvelerden yedirmeye çalış. bunu muhtemelen hayatının sonuna kadar yaşicak.

canım senin adına sevindim onlar bişeyler yiyince insan ne kadar seviniyo anlıyorum seni nazar degmesin maşallahmeyvesini güzel yiyo ama dedigin gibi genetik galiba bizde öyle bi problem yok ama halası yaşıyo bagırsak problemini sanırım ona çekmiş sıcak suya oturtuyorum ama bu sıra onuda yapamıyoruz üşüttügü için ama denicem bikaç kişi aynı tavsiyede bulundu çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…