günaydın arkadaşlar umarım bebişlerimiz iyidir..
size sormak istediğim bi konu var, tuvalet eğitimine başladınız mı yada ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz?
internette okuduğum kaynaklarda ve kitaplarda farklı farklı şeyler yazıyor, başlamak için kimisi 18 ay kimisi 24 ay diyor.
fakat en önemlisi, çocuğumuzun yürümeye başlaması, kakasını yaparken saklanması, bazı kelimeleri anlamlı olarak söylemesi tuvalet eğitiminin başlanabiliceği anlamına geliyormuş.
benim oğluşum daha 14 aylık ama acaba yavaş yavaş başlasak mı die kararsız kaldım çünkü bunların hepsini yapıyor.Sizler ne düşünüyorsunuz?
size sormak istediğim bi konu var, tuvalet eğitimine başladınız mı yada ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz?
internette okuduğum kaynaklarda ve kitaplarda farklı farklı şeyler yazıyor, başlamak için kimisi 18 ay kimisi 24 ay diyor.
fakat en önemlisi, çocuğumuzun yürümeye başlaması, kakasını yaparken saklanması, bazı kelimeleri anlamlı olarak söylemesi tuvalet eğitiminin başlanabiliceği anlamına geliyormuş.
benim oğluşum daha 14 aylık ama acaba yavaş yavaş başlasak mı die kararsız kaldım çünkü bunların hepsini yapıyor.Sizler ne düşünüyorsunuz?
ben o konuyu daha düşünmedim bile son zamanların konusu acaba 2 yaş sendromuna mı girdi? hafta sonu 10 dkda bir ağlayarak geçti. hastalıktan çıktığınız için böyle huysuz diyorlar ama biz gece onu sık sık kontrol etmemiz dışında hiç ekstra bi ilgi göstermedik. resmen huy değiştirdi çocuk, ne yapsak ağlıyor. özellikle babasını acayip kullanıyor, çünkü babası o ağlayınca hemen yapıyor. o da hatasını farketmeye başladı, sanırım artık daha mantıklı davranacaktır.
tuvalet eğitimi içinse bence zorlamadan bi şansını deneyebilirsin. ama bildiğim kadarıyla tuvaletini yapınca haber vermesi gerekiyor tam olarak hazır olması için. eğer denersen deneyimlerini paylaşırsan sevinirim.
büyüklerimiz diyorlar ya çocuğumun hasta olmasına yanmam huyu değişti ona yanarım die gerçektende öyle oluyoruzun süre devam ediceğini sanmam anladığım kadarıyla zor bi hastalıktan çıktı o kadar naz yapsın :) bizim dorukan nezlesini atlattı aynı döneme dişi de geldi tadından yenilmedi yani aynı şekilde her istediğini ağlayarak yaptırmak istediği zamanlarda ben hemen ilgisini sevdiği başka şeylere yönlendirmeye çabalıyorum bunu huy edinmesin die. Bir de kızlar ben gerçekten nazara çok inanmaya başladım. belki ben inandığım için değiyor bilemiycem ama ne kaadar severse sevsin, bi kötülük düşünmediğini bildiğim halde bazı insanlar var onların yanına dorukanı ne zmn götürsem çocuğa bi ağırlık basıyor.Çok sevdiğim bizide çok sevdiklerini biliyorum belki ben yanlış teşhis koyuyorum bilemiycem. Yusuf Tavaslı'nın kitabında okumuştum, çok ağlayan bebeğin içtiği suya 7 kere Allah'ın ismi olan "ya Mukit" okunursa ve cocuğa içirtilirse ağlamasını kısa sürede kesecektir die. Bence denemekten zarar gelmez atla deve değil ya aklımızda bulunsun.
canim merhaba
yeni uyeyim ve bende 2010 eylul annesiyim.Oglum 13 aylik.Biz annemin tavsiyesiyle 6 ayliktan bu yana hep lazimliga yapiyoruz.Oturmaya basladi zamanlar kakasinin geldigini hissettigimde butun isimi biraktim hemen oturttum.cok sukur hic bir sorun yasamadik.o gun bugundur lazimliga yapiyor.henuz soylemiyor ama ben anliyorum.zaman zaman tuvaletin kapisini acmaya calistigida oluyor.anliyorum ki kakasi var.henuz cisi icin ugrasmiyorum.derdini anlatmaya basladiktan sonra onu da soyler gibi geliyor umarim yanilmam.bir kez daha cocugum olsa yine 6 aylikken baslarim.cok memnunum.kakali bez degistirdigimi unuttugumu soyleyebilirim.
kızlar sormak istediğim birsey var sizlere.. vitamin damlalarına devam ediyor musunuz dvit yada demir yada bir baska vitamin damlası???
canim merhaba
yeni uyeyim ve bende 2010 eylul annesiyim.Oglum 13 aylik.Biz annemin tavsiyesiyle 6 ayliktan bu yana hep lazimliga yapiyoruz.Oturmaya basladi zamanlar kakasinin geldigini hissettigimde butun isimi biraktim hemen oturttum.cok sukur hic bir sorun yasamadik.o gun bugundur lazimliga yapiyor.henuz soylemiyor ama ben anliyorum.zaman zaman tuvaletin kapisini acmaya calistigida oluyor.anliyorum ki kakasi var.henuz cisi icin ugrasmiyorum.derdini anlatmaya basladiktan sonra onu da soyler gibi geliyor umarim yanilmam.bir kez daha cocugum olsa yine 6 aylikken baslarim.cok memnunum.kakali bez degistirdigimi unuttugumu soyleyebilirim.
kızlar sormak istediğim birsey var sizlere.. vitamin damlalarına devam ediyor musunuz dvit yada demir yada bir baska vitamin damlası???
15.aydaki su çiçeği aşısı isteğe bağlı.Ne yapacaksınız kızlar bu aşıyı?Ben kararsızım:44iğer özel aşıların hiçbirini yaptırmadım.
Doktorumuza sorduğumda bu aşı 10 senelik bi aşı yan etkileri tam olarak bilinmiyor.Vurdursanızda su çiçeğini geçirir ama daha hafif atlatır dedi.Karışık olan kafamı daha da karıştırdı anlayacağınız
15.aydaki su çiçeği aşısı isteğe bağlı.Ne yapacaksınız kızlar bu aşıyı?Ben kararsızım:44iğer özel aşıların hiçbirini yaptırmadım.
Doktorumuza sorduğumda bu aşı 10 senelik bi aşı yan etkileri tam olarak bilinmiyor.Vurdursanızda su çiçeğini geçirir ama daha hafif atlatır dedi.Karışık olan kafamı daha da karıştırdı anlayacağınız
merabalar :) aaa süpermiş bende cesaretlendim şimdi senden, yavaş yavaş,zorlamadan bende başlıyım.senin bebişin hala bez takıyor ama değil mi sadece kakası geldiğini anladığın zamanmı götürüyorsun? bir de lazımlığı hep tuvalette tutuyorsun demekki kakasının orada yapılcağını öğrenmiş.ben böyle oyuncaklı tekerlekli bi lazımlık aldım bi kere bezini çıkardım koydum tv.nin karşısına yapmasını bekledim.uzun süre otursun die de tv.nin karşısına koydum tabi çok fazla oturmadı yapmadıda :) demekki yanlış yapıormuşum, kakasını yaptığını anladığım zamanlar oturtucamda ortalık batmasın
canım biz kan testi yaptırdık. sonuçlar maşallah fena değil ondan bıraktık demiri ama multivitamin kullanmaya devam ediyoruz malum bizimki yemeyi pek sevmiyor. bildiğim kadarıyla d vitaminini 2 yaşına kadar içmeye devam edecekler.
papatyam hoşgeldin mehmet sercan 10 aylıkken su çiçeği çıkardı hafif atlattık ben aşı yaptırmayı düşünüyordum ama gerek kalmadı..15.aydaki su çiçeği aşısı isteğe bağlı.Ne yapacaksınız kızlar bu aşıyı?Ben kararsızım:44iğer özel aşıların hiçbirini yaptırmadım.
hmm o zaman devam edicez dvit kullanmaya..demir ilacını biz de bıraktık ki zaten cok zor ıcıyordu..canımsızın multivitaminin ismi ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?