2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

oooooO hayırlı olsun. Ne kadar tatlı yürüyolar dimi paytak paytak :)
Yaaa bende çok istiyorum. Eşimde yurtdışı görevi alma durumu var bende çok istiyorum. Ama cesaret edemiyorum. Oğlum bir dil daha öğrenecek yeni bi kültür bence çok iyi olur. Bence gitmelisin. :)

gece uykularınız nasıl çok merak ediyorum dün nerdeyse yarım sa. bir uyandı saat 3 ten sonra..sizin nasıl

Canım kayınvaldem emdiği sürece gece uykuları düzelmez diyor. Bizde aynıyız.

Yaaa bizde öleyiz. Gece yanımdayken uyansa da zoruma gitmiyo. Ama odasında yatınca kalk odaya git otur emzir geri gel. .... Çoğu zaman bende yanıma alıyom. Ama alışmasından çok korkuyorum.

Aaaa bende çok şaşırdım ama bi arkadaşımın bi sözü var. Bende bi ara hamileyim sandım ve ağladım ona ben nasıl bakıcam diye. O da bebek istiyo ama olmuyo bana şöle dedi. "Bakmak zor olabilir ama emin ol aramak daha zor" Rabbim sana aratmadı. Belki bakmak zor ama hiç olmasa aramak daha zor. Boşver benimle kardeşim arasında 17 ay vardı ve annem çalışıyodu. Eskiden hiçbişey yoktu diyo annem başta zor ama biraz büyüyünce çok güzel olur. İkiz bebeğin olmuş gibi düşün :))) Hayırlı olsun bence. Söylenecek tek şey ne mutlu sana. Sonucu değiştiremezsin bence tadını çıkar. :)))

dün oktora gittik kızlar 5 haftalık hamileyim.moralim çok bozuk,hala aklım almıyorkendimi çok kötü hissediyorum...

canım ya üzülme hayırlısı olsun biraz zorlanırsın ama ikisi birarada büyür biz ikinciyi 10 yıl sonra yaptık çok zor oluyor

dün oktora gittik kızlar 5 haftalık hamileyim.moralim çok bozuk,hala aklım almıyorkendimi çok kötü hissediyorum...

Canım bence hiç üzülme ikisini beraber büyütürsün ,ben de bi iki gün önce bunu düşünüyordum hamile kalsam ne düşünürüm acaba diye üzülmezdim sanırım en azından bir yaşını doldurdu şimdi biraz zorlanırsın ama ilerde daha rahat olursun ikisinide büyütmüş olursun herşeyi baştan yaşamak zorunda kalmasın ,güzel taraflarını görmeye çalış ...

bana moral verdiğiniz için saolun arkadaşlar ama hala o şoku atamadım üzerimden yaptığımız tek hata prezervatifi kontrol etmemek oldu,yırtık olduğunu sonradan farketmiştikbi yönden de dünyada kısmeti varmış diye düşünüyorum birşeyler bahane olacak illaki....en büyük korkum erken doğum yapmak öncelikle sonrasında da tabi nasıl büyüteceğim konusu.doktor ilk bebeğin erken doğduğu için erken doğum tehliken var ayrıca sezeryan yerinde ağrıların çok olur karnın büyüdükçe dedi.ayrıca utkuyu sütten kesmem gerekecek.çok emmiyor zaten devam sütüne alıştı ama yine de zor olacak onun ve benim için.bu arada hala yürümüyor utku.4-5 adım atıp oturuyor.1 dişimiz var ama eğri çıktı nedense:26:

merhaba canım öncelikle ben senin adına çok sevindim.ben 1 aydır uğraşıyorum ama ben hamile değilmişim.ve inannn yoğun bir şekilde uğraşıyorum oğluma kardeş yapmak için.bence olumlu düşün tatlım.2. bebeğine kıyafet almak zorunda değilsin.uykusuzluğa yorgunluğa alt değiştirmeye kucakta bebek taşımaya evin dağınıklığına emzirmeye üstüne eline kusmaya sürekli üst baş değiştirmeye evde vakişt ğeçirmeye hatta çizği filmizlemeye bile alışmıştın şimdi ikinci bebekte gelince hiçç zorlanmayacaksın.ama aralarında 4 yada 5 yaş olsa tam rahatlığa alışıp başka sorunlarla uğraşırken sil baştan bunlara alışmaya çalışıcaksın.ama şimi ikisi birden büyecek ikisininde elinden tutup birden okula ğideceksin.çokk ğüzel hamişlerin duası kabul olur lütfen benim içinde duaa et canım bende şişikkk olmak istiyorum..tadını çıkarrrrrr..

ay canım inşallah hamile olursun,önce de demiştim beklemediğim için şok oldum ben,ama artık kabullenmeye başladim.1 kasıma randevum vur,inşallah kalp atışlarını duyarım bebişimin.

ay canım inşallah hamile olursun,önce de demiştim beklemediğim için şok oldum ben,ama artık kabullenmeye başladim.1 kasıma randevum vur,inşallah kalp atışlarını duyarım bebişimin.

canım çok sevindim durumu kabullenmeye başlamana. benim bi arkadaşım doğum yapmak üzere. geçen gün oturup düşündüm nasıldı o günler diye.. gerçekten herşey unutuluyor. sen erken doğumu engellemek için elinden geleni yap sonrası allaha kalmış. utku erken doğdu çok zor günlerdi tahmin edebiliyorum ama çok şükür sağlığı yerinde normal zamanda doğan bebeklerden hiç bi eksiği yok çok şükür. süt konusunda da utkuyu çok zorlama zaten sütün tadı değiştiği için bebekler istemiyormuş artık.. ayrıca doğuma daha aylar var o zamana kadar utku iyice büyür, belki tuvaletini bile öğrenir..
nasıl büyüteceğine gelince utkudana çok daha deneyimlisin artık sana çok kolay ve zevkli gelecek çünkü sen artık kendinden emin bi annesin sütün mü yetmiyor gazı mı var terlemiş mi üşümüşmü herşeyini hemen anlayacak durumdasın.

tabii bu kadar şeyin içinde olumsuz bir durum var o daaa 2010 eylül analarının tatlı mı tatlı 2. danaları konusunu senin açman gerekecek

canım senin adına sevindim inşallah sağlıklı bir şekilde olur kucağına alırsın

Ayyy ne güzel
Tebrik ederim. Allah bir avazda kurtarsın. İkisinin arası az olacak belki ama birbirlerine çok yakın olacaklar, birbirlerinin ilk arkadaşları olacaklar. Allah yardımcınız olsun, güzel şeyler bunlar

Canım senin adına çoooooook sevindim.Vardır bunda bi hayır de.Ve moralini yüksek tut, hem utku için hem de o doğmamış melek için.Darısı başıma inşallah daha çalışmalara başlamadık ama ne yalan söyliyim nerde bi hamile görsem veya yenidoğan görsem içim gidiyo

merhaba kızlar.. ben yine bezmiş durumdayım oğlum kahvaltıdan başka bişi yemiyor hala 3 hafta oluyor bi ara düzelir gibi oldu tekrar başladı.. bugün özene bezene yaptığım kıyma püresinden 2 çatalın ucuyla yedi başka da yemedi resmen aç yaşıyor bugün süt ısıttım bakalım içecek mi diye 100 ml içti daha istedi, demekki aç ama ne yapsam yemiyor neden böyle olabilir kızlar bi fikri olan var mı çok üzülüyorum biz hep böyle kavga dövüş olacağız herhalde oğlumla

canım mehmet alp de kendine özel hazırladığım şeyleri pek istekli yemiyor ama bize yaptığım yemekleri güzel yiyor bende artık kendi yemeklerimizi daha tuzsuz yapıyorum ,dolma içini ,bulgur pilavını (bakıcımızın söylediğine göre karnıbaharı),tavuk,ve balıklardan somon balığını güzel yiyor ...
kendi yemeklerinizde vermeyi dene muhakkak denemişsindir ama bu çocukların belli olmuyor iştahları birde ben yemek aralıklarını uzun tutuyorum acıksın istekli yesin diye

canım kendi yemeğimiz, tuzlu, tatlı saldım artık ne yerse yesin diyorum. mesela geçen gün pazardan aldıklarımızı balkona koymuştum oradan üzüm poşetini bulmuş atmış ağzına. hemen yıkadım yicek diye verdim yemedi. yakında yerlere yemek kırıntıları bırakcam bulur yer diye. çünkü yemek yedirmeye çalışıyorum yemiyor 5 dk sonra bulaşık makinesini dizerken kapağa dökülen kırıntıları atıyor ağzına. oğlan bana gıcık. :26:

maşallah mehmet alp yemeklerini güzel yiyormuş keşke benim oğlum da yese ben hergün deniyorum bizim yemeklerden ama keyfine bağlı birazda. inşallah atlatcaz bu günleri de... :105:

yemeyen bebek çok zor gerçekten, yalnız hemen hemen her çocuğun çok severek yediği bazı şeyler var onları denedin mi..gerçi denemişsindir ama..mesela bizimki makarna ve şehriye çorbasını çok seviyor herşeyi zorla yiyor..şehriye çorbasına bayılıyor..o da benim için sigorta oluyor. hiçbişey yediremezsem et sulu bi şehriye yapıyorum en azından karnı doyuyor..karnı doymayınca da çok eziyet ediyolar çünkü ...hem yemiyolar hem de aç olunca eziyet ediyolar..

canım şehriye çorbasını nasıl yapıyorsun tarif edebilir misin? ben dün yaptım kıymalı ama yemedi belki senin tarif hoşuna gider. makarnayı da bazen yiyor bazen yemiyor günü var yani :)

canım şehriye çorbasını nasıl yapıyorsun tarif edebilir misin? ben dün yaptım kıymalı ama yemedi belki senin tarif hoşuna gider. makarnayı da bazen yiyor bazen yemiyor günü var yani :)

canım utkunun da vazgeçemediği bi yulaf çornası var tarifi vereyim mustafa da sever inşallah.
1 domatesi rendeliyorsun,4-5 tutam maydonozu ince ince kıy, az zeytinyağında domatesi ve maydonozu kavur çok az tuz ekle,üzerine 2 su bardağı sıcak su ekle, kaynayınca da 2 yemek kaşığı yulaf ekle,biraz da yulafla pişsin ocağın altını kapat isteğe bağlı olarak kaşar rendesi de ekleyebilirsin kasesine.ben yedirmeden önce bikaç damla da limon damlatıyorum..inşallah beğenerek yer

bu Aarada utku yürümeye başladı,daha doğrusu canı isterse çok güzel yürüyor,yoksa emekliyor. 1 tane de dişimiz var hala.o da eğri çıktı

slm kızlar.arada bi uğruyorum yazılanları okuyorum ama yazmaya vaktim olmuyor pek işe başlayalalı.bu sene sabahçoıyım okulda.12.30 da çıkıyorum.kızıma kayınvalidem bakıyo kendi evinde.kızımı alıp geliyorum sonrası bize ait.zeynep dila 2 aydır yürüyor.artık hiç emeklemiyor.derdini anlatacak kadar sözcük dağarcığı var.callio hastası.müziğini duymuş bi kere kuzeni izlerken.gayo gayyooo diye şarkı söylüyo.bebeğini aldık sarılıyor ona sürekli .anne, bazen isimlerimizi söylüyor gülüyoruz.
yemesi iyi ama gece uykusu hala düzensiz.geceleri 3-4 kez uyanıyor enaz.gündüzleri pek emmezdi sadece uyuycağı zaman emerdi.ben işe başlayalı sürekli emmek istiyor artık sıkılıdım.4 üstte 4 altta 8 dişimiz var.
buarada çok hastalık geçirdi 1 ay önce boğazı ağrıyodu.iğne oldu 6 tane.
suçiçeği aşısını yaptıran varmı aranızda.doktorumuz ekim 17 demişti biz geçirdik biraz.eylül 17 de yaşına girdi.ne kadarlıkken yapılıyo bu aşı bilrn varmı.

canım 15 aylıkken yapılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…