merhaba kızlar :) nasılsınız? bizim maşallahımız var. milupanın kahvaltısını bıraktık yerine bebek ekmekli bi kahvaltı yediriyorum. çok şükür iştahı düzene girdi. yine sevmediği şeyleri yedirmek pek mümkün olmuyor ama en azından midesine bişeyler gidiyor. ağız kokusu da geçti.
vitamin şurubu değil mi canım? biz de minadex kullanıyoruz ama biraz aksatıyorum son günlerde. balık yağını ben de soracağım aralık başı gittiğimizde.
canım üzülme eninde sonunda alışacaklar.. karıştırıp versen de aynı şeyi yiyor sonuçta.. sen arada denemeler yap mutlaka birgün alışır..
canım bağırsak hareketleri biraz genetik oluyor. mesela ben de haftada bir çıkarım. eşim hergün çıkar, oğlumda çok şükür ondan almış hergün yapıyor hatta saati bile var. 10 gibi yapıyor kakasını :) sence çok müdehale etme rahatsız olmuyorsa. sebzesini meyvesini eksik etme, lifli meyvelerden yedirmeye çalış. bunu muhtemelen hayatının sonuna kadar yaşicak.
herkese merhaba uzun zamandır giremedim malum bu yaramazlardan artık kimse sık giremiyo zatenbiz hala yürümüyoruz ama sıralamaya başladık malum hastalık havaları bizimkide üşüttü :2:bide size bişey sorucam sizinkiler hergün kaka yapıyor mu biz kabızlık çekiyoruz müdehale etmezsem 1 hafta falan yapmıyo sizinkiler nasıl
merhaba kızlar :) nasılsınız? bizim maşallahımız var. milupanın kahvaltısını bıraktık yerine bebek ekmekli bi kahvaltı yediriyorum. çok şükür iştahı düzene girdi. yine sevmediği şeyleri yedirmek pek mümkün olmuyor ama en azından midesine bişeyler gidiyor. ağız kokusu da geçti.
.
canım bizimde kabızlık sorunumuz yok,hergün kahvaltısından hemen sonra yapar ,ben yulaf sık veriyorum belki ondandır...
kızlar bana önerebileceğiniz bi uyku tulumu markası var mı ?mehmet alp hep üzeri açık yatıyor ...
canım bebek ekmekli kahvaltıyı nasıl hazırlıyorsun?
canım vitamin şurubu değil sanırım,mehmet alp sık sık hasta olduğu için doktora nasıl daha dinrençli olur diye sordum bu şurubu önerdi iştahta açıyor gibi geldi bana ,öncesinde kullanıp kullanmamakta kararsızdım ama bugün başka bi doktora daha sordum o da bitkisel şurupları önerdi şimdi içim rahat ,balık yağını doktorumuz önermedi ama ben yinede ilerleyen zamanlarda kullanmayı düşünüyorum...
şekerdelisi canım senin bana konyada önerebileceğin bi doktor var mı acaba ,bugün başkente gittik ama pek beğenmedim...
Kızlar merhaba, uzun zamandır giremedim, dolayısıyla geçmişi de okuyamadım,(en son sayfa hariç) keyifler nasıl?Neler yapıyorsunuz?
Levent bey hala yürümedi, ama ayaktayken epey düşündükten sonra 3-4 adım atıp oturuyorYaramazlıklar hat safhada.
Ben de evdi okuldu koşturuyorum. Zaten her yeri kar kapladı, oğlum eve hapsoldu. Dışarısı gece gündüz 0'ın aktında .
Sormak istediğim bir kaç konu var, ben hiç araştırma yapmadım bir bilene de sormadım. İlk defa size
Süt vermeye başladınız mı?
Bıldırcın yumurtası ile ilgili ne biliyorsunuz?
Emzirmeyi bırakanlarınız var mı?
Gece hala 3 -4 kere uyanıyor musunuz?
Kaç dişiniz var?
Kullandığınız vitaminler var mı?
Sünnet olanlarınız var mı?
Bir de balık yağından bahsetmişsiniz, hamileyken doktor bana bile tavsiye etmemişti, onun yerine balık ye bol bol demişti, Şimdi de tam mevsimi bence balık yağı yerine balık yemek daha faydalı. Omegalar için ceviz falan...
Kızlar merhaba, uzun zamandır giremedim, dolayısıyla geçmişi de okuyamadım,(en son sayfa hariç) keyifler nasıl?Neler yapıyorsunuz?
Levent bey hala yürümedi, ama ayaktayken epey düşündükten sonra 3-4 adım atıp oturuyorYaramazlıklar hat safhada.
Ben de evdi okuldu koşturuyorum. Zaten her yeri kar kapladı, oğlum eve hapsoldu. Dışarısı gece gündüz 0'ın aktında .
Sormak istediğim bir kaç konu var, ben hiç araştırma yapmadım bir bilene de sormadım. İlk defa size
Kaç dişiniz var?
Bir de balık yağından bahsetmişsiniz, hamileyken doktor bana bile tavsiye etmemişti, onun yerine balık ye bol bol demişti, Şimdi de tam mevsimi bence balık yağı yerine balık yemek daha faydalı. Omegalar için ceviz falan...
Kaç dişiniz var?
merhaba canım özlettin kendini :) iyi olduğunuza sevindim.. bizde de durum aynı eve kapanmış durumdayız maksimum arabaya binip alışveriş merkezinin kapalı otoparkına gidip oradan eve dönüyoruz. yani toplam 1 dk temiz hava soluyor oğlum.. kış böyle ne yapalım..
sorularına ilk ben cevap vereyim;
ben hala inek sütü vermedim, aptamil juniora devam ediyoruz.. yakın zamanda da vermeyi düşünmüyorum. bunu sevdi böyle gitsin bir süre daha. belki 2 yaşından sonra verebilirim.
ben hiç vermedim aklıma da gelmedi açıkcası ama bi araştırabilirim..
malesef biz bıraktık yaklaşık 1 ay oldu. başlarda kendime bile itiraf edemiyordum ama şuanda emzirmiyor olmaya alışmış olmak garip geliyor. bıraktıktan 1 hafta sonra eşime 2 hafta sonra anneme söyledim onun dışında bilen kimse yok.. çok zorlanmadık tek tek kestim öğünleri yerlerine devam sütü koydum..
1 bazen 2 kere
Kaç dişiniz var?
toplam 4 oldu yeni. alttakiler daha uzamadı üsler balta boyutunda
minadex
biz 1 aylıkken hallettik o işi
neyse şimdi ütüme dönmem gerekiyor çok işim var çoook..
Foruma hoşgeldin canım,merhabalar,
ben yaklaşık bi aydır foruma üyeyim.vitamin yada balık yağı kullanmıyorum. Zaten bodrumda yaşıyoruz taze balık yedirmeye gayret gösteriyorum yada balık çorbası yapıorum. Ama dorukan 7 aylıkken emmeyi bıraktı, kendinliğinden bıraktı, ben daha uzun süre emmesini çok isterdim ama ek gıdalara başlayınca ne kadar uğraşsanda istemedi. Ama ilk 6-7 ay sadece anne sütü aldı su bile içmedi bende bunla avunuyorum. Oğlumun şuan 10tane kendini göstermiş dişi var, 4 üstte, 4 altta, 2 tane azısı var bir de patlamış fakat çıkmayanı var. gece 3-4 sefer uyanıyor fakat uzun süreli değil, pişpişliyorum uykusuna devam ediyor.Yattığı pozisyondan yoruluyor sanırım ve üstündeki battaniyeden dönemiyor ve uyanıyor die yorumluyorum. Sünnet olmadık, ben yeni doğan sünneti yaptırmayı çok istedim fakat aile büyüklerimiz ilk torunumuz düğün vs istediler. Saygı göstedik ve sonraya bıraktık. Ve kesinlik bıldırcın yumurtası yediriyorum. KAhvaltısına 2 tane katıyorum. Protein , demir ve B12 Yönünden tavuk yumurtasından daha zengin olduğunu biliyorum. Kendimizede zaten yumurta alıyorsam organik olmasına çok dikkat ediyorum.BEnde aptamil juniar'a devam ediyorum.Biraz iştahlı bi çocuk olsa neler yapıcam ama malesef
Devam sütü içine sinmeyenlerden biri de benim, Levent de hiç sevmiyor zaten. Ben arada sırada gündüzleri süt vermeye çalışıyorum alışsın diye. 30 ml lik bir bardağı var onunla içiyor. Biberonu beceremiyor. Bitki çaylarına bayılıyor , kendim hazırladığım mandalina suyunu havada kapıyor. Nar tanelerini kendi kendine yiyor. Beğendiği yemek olursa da eliyle "nefis" işareti yapıyor. Ben işe giderken pencereden bana el sallıyor, Ben yoluma devam edince de ağlıyormuş ardımdan...ben 1 yaşını doldurur doldurmaz inek süttü vermeye başladım..her nedense benim o devam sütleri hiç içime sinmiyor. allaha şükür bi problem de yaşamadım şimdiye kadar inek sütünden, taze günlük süt içiyor.
bıldırcın yumurtasını hiç denemedim..
emzirmeyi bırakmadım ama gece uykularımız çok çok kötü..gece uyanıyor ve emmeden uykuya dalmıyor ve çok zorlanıyorum..ben de hala benim durumumda olan var mı merak ediyorum..
vitamin kullanmıyoruz..allahtan her tür meyveyi yiyor..
bebeklerinize içirdiğiniz değişik çorba tarifleriniz var mı arkadaşlar? paylaşırsanız sevinirim :)
sizlere sormak istediğim bi kaç şey var, ben genelde dorukanın yoğurdunu günlük sütten yada keçi sütünden mayalıyorum. biraz önce tv.de daninonun reklamını verince aklıma takıldı, aranızda bebeklerine danino veren var mı?
dorukan bebek arabasında hiç oturmuyor, dışarı çıktığımızda bebek arabasına koyuyorum bi kaç dakika sonra inmek istiyor
bende çok zorlanıyorum hem bebek arabasını it hem ona göz kulak ol. bi mağazaya girip bişey bakamıyorum, bakmak için kucağımdan indirsem mağazada onun peşinden koşarken buluyorum kendimi.şöyle bebek arabasında otursa,etrafa bakınsa uyusa dışarı çıkmamızdan keyif alsak keşke.Sizlerin bebişleri nasıllar?
dorukana bi kaç ay önce çok oyuncak alırdım fakat ciddi bi masraf teşkil etmeye başladı.kaç aylık olduğunu dikkat ederek Fisher-price yada pllayskool marka oyuncaklar alıyordum.Şimdi almıyorum ya sanki beyin gelişimini önemsemiyormuş gibi hissetneye başladım.Sizler neler yapıorsunuz?
birde bebeğime "hayır"ı öğretmek istiyorum evde karıştırmasını istemediğim şeylere "hayır" diyorum o anlık ellemiyor, fakat ben başka şeyle ilgilendiğim yada tel.de konuştuğum zaman gözümün içine baka baka tekrar eliyor
bebekleriniz öğlen kaç defa uyuyor? uyutma yöntemleriniz neler?
Canım benimki her sabah 10 gibi yapıyo günde bi defa.Dışarı çıkmadığımız sürece böyle düzenli.Ama o saatlerde dışardaysak, bi gün yapmadığı oluyosize bişey sorucam sizinkiler hergün kaka yapıyor mu biz kabızlık çekiyoruz müdehale etmezsem 1 hafta falan yapmıyo sizinkiler nasıl
Teşekkürler güzel bayanpapatyam seninde bayramın mübarek olsun
Çalışan annenin durumu zor, tabi bebeğininde.Ne kadar sevselerde senin yerini alamazlar, ama yapacak bişey de yokcanım sağolasın annem hastaydı ondan geçti sanırım benim kadar dikkat etseler hasta olmaz sanırım bi çocuga 3 kişi bakarsa böyle olur. ben, annem ve k.validem. ikisi de bakmak istiyor ama ben bu hastalıklardan çok sıkılmaya başladım artık bi gün birine patlayacagım diye korkuyorum
1.Canım ben yaşına girer girmez süt vermeye başladım.Açık süt ama çok güvendiğimiz birindenSormak istediğim bir kaç konu var, ben hiç araştırma yapmadım bir bilene de sormadım. İlk defa size
Kaç dişiniz var?
bebeklerinize içirdiğiniz değişik çorba tarifleriniz var mı arkadaşlar? paylaşırsanız sevinirim :)
sizlere sormak istediğim bi kaç şey var, ben genelde dorukanın yoğurdunu günlük sütten yada keçi sütünden mayalıyorum. biraz önce tv.de daninonun reklamını verince aklıma takıldı, aranızda bebeklerine danino veren var mı?
dorukan bebek arabasında hiç oturmuyor, dışarı çıktığımızda bebek arabasına koyuyorum bi kaç dakika sonra inmek istiyor
bende çok zorlanıyorum hem bebek arabasını it hem ona göz kulak ol. bi mağazaya girip bişey bakamıyorum, bakmak için kucağımdan indirsem mağazada onun peşinden koşarken buluyorum kendimi.şöyle bebek arabasında otursa,etrafa bakınsa uyusa dışarı çıkmamızdan keyif alsak keşke.Sizlerin bebişleri nasıllar?
dorukana bi kaç ay önce çok oyuncak alırdım fakat ciddi bi masraf teşkil etmeye başladı.kaç aylık olduğunu dikkat ederek Fisher-price yada pllayskool marka oyuncaklar alıyordum.Şimdi almıyorum ya sanki beyin gelişimini önemsemiyormuş gibi hissetneye başladım.Sizler neler yapıorsunuz?
birde bebeğime "hayır"ı öğretmek istiyorum evde karıştırmasını istemediğim şeylere "hayır" diyorum o anlık ellemiyor, fakat ben başka şeyle ilgilendiğim yada tel.de konuştuğum zaman gözümün içine baka baka tekrar eliyor
mehmet alp çok deli yatıyor torba gibi olanlarda kesinlikle uyuyamaz ...canım ben mother care den almıştım 6-18 aylık hala kullanıyorum çok memnunum sleeping bag diye satılıyor yani bacakları yok torba gibi fermuarlı.. tavsiye ederim.
bebek ekmeklerinin üzerine ılık süt döküyorum ekemekler iyice çekip kocaman olunca çatalla iyice eziyorum. biraz ılınınca, yani yeme sıcaklığına gelince ceviz tereyağı pekmez ve bazen de tahin ekliyorum . ama tahini pek severek yemiyor ondan arada ekliyorum. yanında da yumurta peynir.. eğer sen içine katıyorsan onları da katıp yedirebilirsin. eğer herzaman severek yediği bi maması varsa onu yarı yarıya bebek ekmeğiyle yapıp alıştıktan sonra tamamen bebek ekmeğine geçmek daha kolay olacaktır ben öyle yapmıştım.
canım ayşegül hanıma götürdüm ben ama çok memnun kalmadım kızılay hastanesine giderim belki bir sonraki kontrolde ,bu arada suçiçeği aşısını yaptırdınız mı?Canım hangi dr a gittiniz? ben orada Yasemin hanım a götürüyorum nokta teşhis yapıyor sanki onun verdiği ilaçlar çok iyi geliyor. bide Kızılay hastanesinde Eylem hanım var Konya nın yarısı ona gidiyor nerdeyse bebekleri için, memnun olmayan hiç görmedim. Eylem hanım da herşeye ilaç dayayan bir dr değil çok itinalı bu konuda. ben 2 kere götürdüm memnun da kaldım ama çok ters geliyor hastane bize. yani rahatsızlanınca Yasemin Hanım a ağır hasta olursa Eylem hanım a götürüyorum tatlım
Kaç dişiniz var?
farklı bi çorba yapmıyorum ben,bakıcımız yoğurdu bi dönem keselim yemek istemiyor sıkılmış gibi dedi bu aralar yoğurtta vermiyor,bebek arabasında gezmeyi bizimkide sevmiyor ,tek oynadığı oyuncağı minik iki tane arabası var onları sürmeyi seviyor ,hayır kelimesini hiç sevmiyor duyduğu an çıldırıyorbebeklerinize içirdiğiniz değişik çorba tarifleriniz var mı arkadaşlar? paylaşırsanız sevinirim :)
bizimkinde de 6 diş var ne kadar çok dişiniz çıkmış maşşallah...
bu arada benim gibi kahvaltıyı karıştırmadan veren var mı..ben de tek tek yedirmeye çalışıyorum. ama böylr çok az yiyor..azıcık yumurta yiyo hiç peynir yemiyo...ama diğer öğünlerini zor da olsa yiyo..benim gibi kahvaltı veren var mı?
canım bizimde kabızlık sorunumuz yok,hergün kahvaltısından hemen sonra yapar ,ben yulaf sık veriyorum belki ondandır...
kızlar bana önerebileceğiniz bi uyku tulumu markası var mı ?mehmet alp hep üzeri açık yatıyor ...
Kaç dişiniz var?
Öğlen 1 bazen 2 kere uyuyor. Ama hala düzenimiz yok. Akşam uykusu 10-12 arası ne zaman keyfi gelirse. Bende saati gelince uyusun istiyorum ama bazen çok inat ediyo biz yatana kadar yatmıyo.bebeklerinize içirdiğiniz değişik çorba tarifleriniz var mı arkadaşlar? paylaşırsanız sevinirim :)
mrb kızlar çoktandır okuyup okuyup çıktım cevap yazdırmadı benim dana. önceden alırdım kucagıma otururdum bilgisayara şimi heryeri karıştırıyor. şimdi uyuyor :) aklımda kaldıgı kadarıyla cevap yazayım sorulara; gece uykumuz hiç yok kucagımda uyuyor doğdugu günden beri çok sık uyanırdı ama bir iki aydır geceleri bir felaket. derin uykuyya dalıyor kucagımdan bir bırakıyorum beşiğine uyuyan o değil sanki ağlamaya başlıyor babasında da uyumuyor hep kucagımda emerek uyuyor. gögüs uçlarım yara oldu tekrar
pek sütüm yok ama hala emziriyorum gece uyanması da meme yüzünden sanırım biberondan süt da almadı karnı da acıkıyor.
bıldırcın yumurtası aldım bir kaç kez verdim ama nedense pek sevmedi.
kahvaltı tek tek yedirmeye çalışıyorum ama yemezse karıştırıveriyorum.
inek sütü çorbasına ve başka yiyeceklerine ekliyorum sade içmiyor. oğlum bana çok sadık benden baska süt ağzına sürmüyor:)
hayır kelimesini gerektiği zaman kullanıyorum yoksa evde kırılmadık bişey bırakmayacak. hayır kelimsinden sonra genellikle ağlıyor ama başedemiyorum.
gündüz bir sabah uykusu var 2 saat civarında, gündüz az uyursa bide aksam üstü yarım saat uyumak istiyor.
8 dişimiz var.
Naksis canım aysegül hanım a da götürdüm ben çok memnun kalmadım. Yasemin hanım dan memnunum doğdugundan beri ona götürüyorum neredeyse iyice tanıdı oğlumu güzel ilgileniyor. kanını bile hemşirelere aldırmaz sağolsun gelir kendi alır, kan alımı zor bizim oğlanın.
şimdilik bu kadar öpüyorum kızlar sizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?