2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

canım vitamin şurubu değil sanırım,mehmet alp sık sık hasta olduğu için doktora nasıl daha dinrençli olur diye sordum bu şurubu önerdi iştahta açıyor gibi geldi bana ,öncesinde kullanıp kullanmamakta kararsızdım ama bugün başka bi doktora daha sordum o da bitkisel şurupları önerdi şimdi içim rahat ,balık yağını doktorumuz önermedi ama ben yinede ilerleyen zamanlarda kullanmayı düşünüyorum...

şekerdelisi canım senin bana konyada önerebileceğin bi doktor var mı acaba ,bugün başkente gittik ama pek beğenmedim...

canım bizimde kabızlık sorunumuz yok,hergün kahvaltısından hemen sonra yapar ,ben yulaf sık veriyorum belki ondandır...

kızlar bana önerebileceğiniz bi uyku tulumu markası var mı ?mehmet alp hep üzeri açık yatıyor ...

canım bebek ekmekli kahvaltıyı nasıl hazırlıyorsun?

canım ben mother care den almıştım 6-18 aylık hala kullanıyorum çok memnunum sleeping bag diye satılıyor yani bacakları yok torba gibi fermuarlı.. tavsiye ederim.

canım bebek ekmekli kahvaltıyı nasıl hazırlıyorsun?

bebek ekmeklerinin üzerine ılık süt döküyorum ekemekler iyice çekip kocaman olunca çatalla iyice eziyorum. biraz ılınınca, yani yeme sıcaklığına gelince ceviz tereyağı pekmez ve bazen de tahin ekliyorum . ama tahini pek severek yemiyor ondan arada ekliyorum. yanında da yumurta peynir.. eğer sen içine katıyorsan onları da katıp yedirebilirsin. eğer herzaman severek yediği bi maması varsa onu yarı yarıya bebek ekmeğiyle yapıp alıştıktan sonra tamamen bebek ekmeğine geçmek daha kolay olacaktır ben öyle yapmıştım.

Canım hangi dr a gittiniz? ben orada Yasemin hanım a götürüyorum nokta teşhis yapıyor sanki onun verdiği ilaçlar çok iyi geliyor. bide Kızılay hastanesinde Eylem hanım var Konya nın yarısı ona gidiyor nerdeyse bebekleri için, memnun olmayan hiç görmedim. Eylem hanım da herşeye ilaç dayayan bir dr değil çok itinalı bu konuda. ben 2 kere götürdüm memnun da kaldım ama çok ters geliyor hastane bize. yani rahatsızlanınca Yasemin Hanım a ağır hasta olursa Eylem hanım a götürüyorum tatlım

Kızlar merhaba, uzun zamandır giremedim, dolayısıyla geçmişi de okuyamadım,(en son sayfa hariç) keyifler nasıl?Neler yapıyorsunuz?
Levent bey hala yürümedi, ama ayaktayken epey düşündükten sonra 3-4 adım atıp oturuyor Yaramazlıklar hat safhada.
Ben de evdi okuldu koşturuyorum. Zaten her yeri kar kapladı, oğlum eve hapsoldu. Dışarısı gece gündüz 0'ın aktında .
Sormak istediğim bir kaç konu var, ben hiç araştırma yapmadım bir bilene de sormadım. İlk defa size
Süt vermeye başladınız mı?
Bıldırcın yumurtası ile ilgili ne biliyorsunuz?
Emzirmeyi bırakanlarınız var mı?
Gece hala 3 -4 kere uyanıyor musunuz?
Kaç dişiniz var?
Kullandığınız vitaminler var mı?
Sünnet olanlarınız var mı?

Bir de balık yağından bahsetmişsiniz, hamileyken doktor bana bile tavsiye etmemişti, onun yerine balık ye bol bol demişti, Şimdi de tam mevsimi bence balık yağı yerine balık yemek daha faydalı. Omegalar için ceviz falan...

merhaba canım özlettin kendini :) iyi olduğunuza sevindim.. bizde de durum aynı eve kapanmış durumdayız maksimum arabaya binip alışveriş merkezinin kapalı otoparkına gidip oradan eve dönüyoruz. yani toplam 1 dk temiz hava soluyor oğlum.. kış böyle ne yapalım..

sorularına ilk ben cevap vereyim;

Süt vermeye başladınız mı?
ben hala inek sütü vermedim, aptamil juniora devam ediyoruz.. yakın zamanda da vermeyi düşünmüyorum. bunu sevdi böyle gitsin bir süre daha. belki 2 yaşından sonra verebilirim.

Bıldırcın yumurtası ile ilgili ne biliyorsunuz?
ben hiç vermedim aklıma da gelmedi açıkcası ama bi araştırabilirim..

Emzirmeyi bırakanlarınız var mı?
malesef biz bıraktık yaklaşık 1 ay oldu. başlarda kendime bile itiraf edemiyordum ama şuanda emzirmiyor olmaya alışmış olmak garip geliyor. bıraktıktan 1 hafta sonra eşime 2 hafta sonra anneme söyledim onun dışında bilen kimse yok.. çok zorlanmadık tek tek kestim öğünleri yerlerine devam sütü koydum..

Gece hala 3 -4 kere uyanıyor musunuz?
1 bazen 2 kere

Kaç dişiniz var?
toplam 4 oldu yeni. alttakiler daha uzamadı üsler balta boyutunda

Kullandığınız vitaminler var mı?
minadex

Sünnet olanlarınız var mı?
biz 1 aylıkken hallettik o işi

neyse şimdi ütüme dönmem gerekiyor çok işim var çoook..

merhabalar,
ben yaklaşık bi aydır foruma üyeyim.vitamin yada balık yağı kullanmıyorum. Zaten bodrumda yaşıyoruz taze balık yedirmeye gayret gösteriyorum yada balık çorbası yapıorum. Ama dorukan 7 aylıkken emmeyi bıraktı, kendinliğinden bıraktı, ben daha uzun süre emmesini çok isterdim ama ek gıdalara başlayınca ne kadar uğraşsanda istemedi. Ama ilk 6-7 ay sadece anne sütü aldı su bile içmedi bende bunla avunuyorum. Oğlumun şuan 10tane kendini göstermiş dişi var, 4 üstte, 4 altta, 2 tane azısı var bir de patlamış fakat çıkmayanı var. gece 3-4 sefer uyanıyor fakat uzun süreli değil, pişpişliyorum uykusuna devam ediyor.Yattığı pozisyondan yoruluyor sanırım ve üstündeki battaniyeden dönemiyor ve uyanıyor die yorumluyorum. Sünnet olmadık, ben yeni doğan sünneti yaptırmayı çok istedim fakat aile büyüklerimiz ilk torunumuz düğün vs istediler. Saygı göstedik ve sonraya bıraktık. Ve kesinlik bıldırcın yumurtası yediriyorum. KAhvaltısına 2 tane katıyorum. Protein , demir ve B12 Yönünden tavuk yumurtasından daha zengin olduğunu biliyorum. Kendimizede zaten yumurta alıyorsam organik olmasına çok dikkat ediyorum.BEnde aptamil juniar'a devam ediyorum.Biraz iştahlı bi çocuk olsa neler yapıcam ama malesef

ben 1 yaşını doldurur doldurmaz inek süttü vermeye başladım..her nedense benim o devam sütleri hiç içime sinmiyor. allaha şükür bi problem de yaşamadım şimdiye kadar inek sütünden, taze günlük süt içiyor.

bıldırcın yumurtasını hiç denemedim..

emzirmeyi bırakmadım ama gece uykularımız çok çok kötü..gece uyanıyor ve emmeden uykuya dalmıyor ve çok zorlanıyorum..ben de hala benim durumumda olan var mı merak ediyorum..

vitamin kullanmıyoruz..allahtan her tür meyveyi yiyor..

bebeklerinize içirdiğiniz değişik çorba tarifleriniz var mı arkadaşlar? paylaşırsanız sevinirim :)

sizlere sormak istediğim bi kaç şey var, ben genelde dorukanın yoğurdunu günlük sütten yada keçi sütünden mayalıyorum. biraz önce tv.de daninonun reklamını verince aklıma takıldı, aranızda bebeklerine danino veren var mı?

dorukan bebek arabasında hiç oturmuyor, dışarı çıktığımızda bebek arabasına koyuyorum bi kaç dakika sonra inmek istiyor
bende çok zorlanıyorum hem bebek arabasını it hem ona göz kulak ol. bi mağazaya girip bişey bakamıyorum, bakmak için kucağımdan indirsem mağazada onun peşinden koşarken buluyorum kendimi.şöyle bebek arabasında otursa,etrafa bakınsa uyusa dışarı çıkmamızdan keyif alsak keşke.Sizlerin bebişleri nasıllar?

dorukana bi kaç ay önce çok oyuncak alırdım fakat ciddi bi masraf teşkil etmeye başladı.kaç aylık olduğunu dikkat ederek Fisher-price yada pllayskool marka oyuncaklar alıyordum.Şimdi almıyorum ya sanki beyin gelişimini önemsemiyormuş gibi hissetneye başladım.Sizler neler yapıorsunuz?

birde bebeğime "hayır"ı öğretmek istiyorum evde karıştırmasını istemediğim şeylere "hayır" diyorum o anlık ellemiyor, fakat ben başka şeyle ilgilendiğim yada tel.de konuştuğum zaman gözümün içine baka baka tekrar eliyor

bebekleriniz öğlen kaç defa uyuyor? uyutma yöntemleriniz neler?

Herkese merhaba,
Öncelikle değerli cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

Ben de istedim ama sünneti erken halledemedik malesef. Şimdi de çok hareketli, yaptırmak, daha doğrusu iyileştirmek problem olabilir. Aklı erince de psikolojik açıdan problem olabilir diye okumuştum, arada kaldık...

Foruma hoşgeldin canım,
Biz buralardan çok şey öğrendik. Umarım sen de faydalanırsın, faydalandırırsın. Bıldırcın yumurtasını bir de doktora danışmak istiyorum, ilk fırsatta.

Devam sütü içine sinmeyenlerden biri de benim, Levent de hiç sevmiyor zaten. Ben arada sırada gündüzleri süt vermeye çalışıyorum alışsın diye. 30 ml lik bir bardağı var onunla içiyor. Biberonu beceremiyor. Bitki çaylarına bayılıyor , kendim hazırladığım mandalina suyunu havada kapıyor. Nar tanelerini kendi kendine yiyor. Beğendiği yemek olursa da eliyle "nefis" işareti yapıyor. Ben işe giderken pencereden bana el sallıyor, Ben yoluma devam edince de ağlıyormuş ardımdan...
Ben ACD3 diye bir vitamin kullanıyorum. D3 1 yaşına kadardı ama ben devam ediyorum biraz daha , bu memlekette çok az güneş oluyor.

Genelde kendimiz için yaptığımız çorbalardan yiyor. Babannesinin yaptığı tarhana var içinde hemen herşey var. (buğday, nohut, iki çeşit mercimek, pirinç , bulgur, domates kırmızı biber soğan, maydanoz.... ) onu çok seviyor. Yayla çorbasını da öyle. 2 günde bir 3 günde bir ona özel sebze çorbasu yaptığım da oluyor. Prasa, karnıbahar, havuç, patates, maydanoz... hangi sebzeyi bulursam koyup az tuz ve az zeytin yağı ile haşlıyorum. Bazen suyu da kıvamlı olsun diye silme bir kaşık tarhana da attığım oluyor. Çok fazla ezmeden hafifi bütürlü yediriyorum. Bebek ekmeği kullanıyorum kahvaltı ve yemeklerinde.
Bayramda konuk olduğumuz bir yerde et suyuna tel şehriye yapmışlardı, onu da çok sevdi.Ben de evde yaptım
Şu şekilde, iki kaşık şehriye , bir kaşık buğday ununu bir çay kaşığı salça katarak bir miktar soğuk su ile açtım. Üzerine yine soğuk olan et suyunu döktüm . Topak topak olmaması için sürekli karıştırarak pişirdim. Su ölçüsüne gelince 3 lü tencere setleri oluyor ya onun orta boyuna tam dolmayacak kadar ; 3-4 parmak boşluk kalacak şekilde et suyu koydum. Ocaktan almadan ince kıydığım maydonozları ekledim. Bebek ekmeği katıp yedirdim.
Bir de babannesinin ev için yaptığı bir çorba var onu da çok sevdi o da şu şekilde. Sebzelisini ya da tavuklusunu yapabiliyorsun. ( ben balıklısını da deneyeceğim) Sebzeleri(ne katmak istiyorsan) rendeleyip yeterince suda sonuna kadar pişirmeden haşlıyorsun,Çok az zeytinyağı da ekleyebilirsin. Bir kenara alıyorsun. Başka bir tencerede un helvası yapar gibi biraz un kavuruyorsun. (kavrulmuş un çok değişik bir tat veriyor çorbaya) Kavurma işi bitince kenara alıp karıştırarak ılımasını bekliyorsun , ılıyınca diğer tenceredeki sebzeleri katıyorsun. Topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırarak göz kararı suyunu koyup ocakta birlikte pişirmeye alıyorsun, Sebze yerine tavuğu da aynı işlemlerden geçirerek tavuklusunu da yapabiliyorsun.
Ben bir de somon balıklı deneyeceğim.

Uykuya gelince sabah 6 -6 buçuk gibi uyanan oğlum 10-10 buçuk arası ilk uykusuna yatıyor. Akşama doğru da ikinci uykusuna ya yatıyor ya yatmıyor. Toplamda gündüzleri 2,5 - 3 saat uyumuş oluyor. Gece uykusu için de 9,5-10gibi uytmaya çalışıyoruz. Ayakta sallanıyor malesef. Ama gece uykusu için bana sokularak saçımı başımı çekiştirerek sallanmadan uyumayı tercih ediyor. Sallarsam daha uzun zaman alıyor uyuması.
Oyuncaklarımız bizim de fisher ve playskool genelde, ama oyuncaklardan çabuk sıkılıp evde ne bulduysa kurcalamayı çok seviyor. Elektrik süpürgesini araba yapıyordu çok sık. Ben de büyük bi araba alalım dedim ve playskool ilk arabam aldık. ama hala gözü süpürgede. Sadece arabanın bagajına cisimler tıkıştırıp dizinin üstünde sürerek gidiyor. Bir de arabayı ters çevirip tekerlekleriyle oynuyor.

Bitti

birde bebeğime "hayır"ı öğretmek istiyorum evde karıştırmasını istemediğim şeylere "hayır" diyorum o anlık ellemiyor, fakat ben başka şeyle ilgilendiğim yada tel.de konuştuğum zaman gözümün içine baka baka tekrar eliyor

SORU : Merhaba Adem bey, benim kızım 13 aylık ve çok huysuz ve hırçın bir kız, hem beni hemde etrafındakileri devamlı tokatlıyor, saçlarımızı çekiyor ve tırmalıyor bunu bazen durup dururken bazende istediği şeyi vermediğimzde yapıyor. Yaşıtlarıyla bir araya getiriyorum ama bu seferde onların oyuncaklarını vermek istemiyor ya da hemen çocukları tırmıklamak veya saçlarını çekmek istiyor kucağıma alıp hayır dedikçe daha da agresifleşiyor, sizce ne yapmam lazım? Nasıl bir yol izleyeyim lütfen yardım edin, saygılar.

CEVAP : Değerli Gülçin Hanım, şu an ciddi bir yanılgı içindesiniz… 13 aylık bir çocuk hiç engellenir mi? Ona hiç hayır denilir mi? Bir bebeği yenebilecek bir anne daha dünyaya gelmedi… Bu dönemde çocuklar çelik bir bilye gibidir, isterseniz üzerine balyozla vurun ezemezsiniz, ona gücünüz yetmez. Eğer bu yaştaki bir çocukla inatlaşırsanız, çocuğunuzu hırslandırır, kızdırır, agresiflerştirirsiniz. Hele ki bu yaştaki bir çocuğa “Hayır” demek, çocuk için en sinir olduğu şeydir. Erken çocukluk döneminde çocuğunuzu engellemeye çalışmayın ki çocuğunuz “öğrenme” sürecini tamamlasın…

Yapacağınız şey, rahat bırakın çocuğunuzu… o içindeki öğrenme kılavuzu ile eşyayı ve dünyaya tanımaya çalışyor, onun bu isteğinin önüne geçmeyin… Bu dönem sözel davranış eğitim dönemi değildir.

Eğer engellemelerinizi kaldırırsanız, çocuğunuzun normalleştiğini görürsünüz…

Selamlar,

Uzman Pedagog Adem Güneş

size bişey sorucam sizinkiler hergün kaka yapıyor mu biz kabızlık çekiyoruz müdehale etmezsem 1 hafta falan yapmıyo sizinkiler nasıl
Canım benimki her sabah 10 gibi yapıyo günde bi defa.Dışarı çıkmadığımız sürece böyle düzenli.Ama o saatlerde dışardaysak, bi gün yapmadığı oluyo

papatyam seninde bayramın mübarek olsun
Teşekkürler güzel bayan

Çalışan annenin durumu zor, tabi bebeğininde.Ne kadar sevselerde senin yerini alamazlar, ama yapacak bişey de yokTekrardan geçmiş olsun canım

1.Canım ben yaşına girer girmez süt vermeye başladım.Açık süt ama çok güvendiğimiz birinden
2.Bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasının 8 katı demir içeriyor süper yani.Ama fazlası böbrekleri yorarmış.Özellikle bebeklere verirken dikkat etmek lazımmış.Hergün fazla gelirmiş.Haftada 2 3 olabilirmiş.Ben bulsam başlıycam haftada 2 defa verecem şimdilik
3.Emzirmeye 2 yaşına kadar devam inşallah
4.Evet 1 yaşına kadar gece hiç uyanmayan oğlum bir yaşına girdi gireli gece 4 defa falan uyanıyo, emip tekrar uyuyo
5.8 dişimiz var
6. sadece d3 oda dışarı çıkmadığı günlerde
7.Biz 5 aylıkken yaptırmıştık.Çooook rahat ettik.Oda bizde.Herkesede tavsiyem 6 aylık olmadan yaptırmaları

Canım sanada sırası ile cevap veriyim
1.Ben hertürlü çorbayı veriyorum aklına ne gelirse.Ama değişik olsun diye bi tanesini yazayım.Kemik suyuna çok az ev yapımı salça ekliyorum az pişirip içine bi yumurta kırıyorum, kırar kırmaz hızlı hızlı karıştırıyorum.o dağılıyo çorbanın içinde küçük diş sarımsakda rendeliyorum.Bizimki seviyo bu çorbayı
2. Ben danino falan vermiyorum, ev yapımı yoğurt en sağlıklısı
3. Benim küçük danamda arabayı sevmiyo.Kol kası yaptım sayesinde
4. Bende ayına göre oyuncak alıyorum.Masraf dersen oluyo ama ne yapayım onlar oynayarak öğreniyorlar
5. Hayıra gelince sadece ona zarar verecek şeylere hayır diyorum.Herşeye değil.Bu onon özgüvenini zedelermiş.Elimden geldiğince serbest bırakıyorum.Karıştırıyo heryeri.Olsun önemli değil.Zaten hayır dediğim şeylere bi daha dokunmuyo, o yüzden bu kelimeyi çok duymuyo
6.Akşam 9.30 uyuyo, sabah 8 de kalkıyo.Gün içinde de 1 2 gibi iki saatlik bi uyku çekiyo

mehmet alp çok deli yatıyor torba gibi olanlarda kesinlikle uyuyamaz ...
canım ayşegül hanıma götürdüm ben ama çok memnun kalmadım kızılay hastanesine giderim belki bir sonraki kontrolde ,bu arada suçiçeği aşısını yaptırdınız mı?

merhaba canım
ben hala devam sütü veriyorum aptamil junior şu pastörize süt şeklinde olanlardan toz olan değil de,açıkcası inek sütüne başlamak istiyorum devam sütü çok içeme sinmiyor gerçekten faydalımı diye şüpheliyim .
bıldırcın yumurtası bir dönem verdim ama mehmet alp 'in biraz alerjiye yatkınlığı var şimdilerde yumurtayı kestik.
gece kaç defa uyanıyorum sayısını bilmiyorum birde bugünlerde emziği bıraktırdık daha sık uyanıyor.
emzirmeyi bırakmadım ama günde iki üç defa ancak emiyor
8 dişimiz var
vitamin kullanmıyorum ama strath diye bir bitkisel şurup kullanıyorum
yazın sünnet oldu ve hala tam yürümeye başlamadı 4 -5 adım atıp oturuyor...
haftada birgün balık veriyorum

farklı bi çorba yapmıyorum ben,bakıcımız yoğurdu bi dönem keselim yemek istemiyor sıkılmış gibi dedi bu aralar yoğurtta vermiyor,bebek arabasında gezmeyi bizimkide sevmiyor ,tek oynadığı oyuncağı minik iki tane arabası var onları sürmeyi seviyor ,hayır kelimesini hiç sevmiyor duyduğu an çıldırıyor

bEN DE TEK TEK VERİYORUM. AMA bu aralar ne peynir ne zeytin yiyo ne yapacağımı şaşırdım. Tatlı sevmiyo. Bal-reçel de yok. Tek yumurta menemen patares kızartmasına kaldık.

Yaaaa bizde de aynı sorun sürekli üzerindeki yorganı tepikliyor bende artık yelekle falan yatırıyorum sürekli üstü açık. Bende bakıyorum ama hala içime sinen bişey bulAMADIM.

Emizrmeye devam.
Bizim doktor hiç farketmez ister devam ister normal süt verebilirsin dedi. Ama emdiği için ben gerek görmüyorum.
balık yağını bizim doktorda tavsiye etmedi.
Geceleri artık dayanma gücüm bitti. Yanıma alıyorum. Bizle yatarsa pışpışlayınca uyuyo. Ama yatağındayken kıyametleri koparıyo saat başı uyanıyo. Bende artık pes ettim ve yanıma alıyorum.

Öğlen 1 bazen 2 kere uyuyor. Ama hala düzenimiz yok. Akşam uykusu 10-12 arası ne zaman keyfi gelirse. Bende saati gelince uyusun istiyorum ama bazen çok inat ediyo biz yatana kadar yatmıyo.
Doktor hayır demeyin onla başedemezsiniz demişti bende sadece gezmede isek hayır diyorum. İnsanlar laf etmesin die. Çünkü ilgisiz anne oluyosun hiçbişeye hayır demeyince. ama evde herşeyi döküp saçıyo.
Birsürü oyuncak var ama hala en favori oyuncağımız çaydanlık :))))
Bebek arabasına hiç oturmadı hiç uyumadı. KEşke almasaydım.

Tuvalet eğitimine başlayanlara şaşırdım. Bu kadar erken mi?Ama ısrarcı olunursa cimri olduklarını okumuştum. Ben acele etmiycem yaza kadar. Yazın Öğrenir inşallah.

Konuşan bebek var mı? Bizimki herşeyi anlıyo. Dediğimizi yapıyo. Hatta ayak işlerini bile. GEtir götür? :))) Ama anne baba meme dede al gibi basit kelimelerden başka bişiy sölemiyo. Erkek geç konuşur diyolar. Kızı olanlar neler sölüyo kızlarınız :)))))

mrb kızlar çoktandır okuyup okuyup çıktım cevap yazdırmadı benim dana. önceden alırdım kucagıma otururdum bilgisayara şimi heryeri karıştırıyor. şimdi uyuyor :) aklımda kaldıgı kadarıyla cevap yazayım sorulara; gece uykumuz hiç yok kucagımda uyuyor doğdugu günden beri çok sık uyanırdı ama bir iki aydır geceleri bir felaket. derin uykuyya dalıyor kucagımdan bir bırakıyorum beşiğine uyuyan o değil sanki ağlamaya başlıyor babasında da uyumuyor hep kucagımda emerek uyuyor. gögüs uçlarım yara oldu tekrar
pek sütüm yok ama hala emziriyorum gece uyanması da meme yüzünden sanırım biberondan süt da almadı karnı da acıkıyor.
bıldırcın yumurtası aldım bir kaç kez verdim ama nedense pek sevmedi.
kahvaltı tek tek yedirmeye çalışıyorum ama yemezse karıştırıveriyorum.
inek sütü çorbasına ve başka yiyeceklerine ekliyorum sade içmiyor. oğlum bana çok sadık benden baska süt ağzına sürmüyor:)
hayır kelimesini gerektiği zaman kullanıyorum yoksa evde kırılmadık bişey bırakmayacak. hayır kelimsinden sonra genellikle ağlıyor ama başedemiyorum.
gündüz bir sabah uykusu var 2 saat civarında, gündüz az uyursa bide aksam üstü yarım saat uyumak istiyor.
8 dişimiz var.

Naksis canım aysegül hanım a da götürdüm ben çok memnun kalmadım. Yasemin hanım dan memnunum doğdugundan beri ona götürüyorum neredeyse iyice tanıdı oğlumu güzel ilgileniyor. kanını bile hemşirelere aldırmaz sağolsun gelir kendi alır, kan alımı zor bizim oğlanın.

şimdilik bu kadar öpüyorum kızlar sizi

Canım bizde senin gibiydik. Hala emerek uyuyo. Bi ara benimde tekrar meme ucu yaralarım oldu. Süt olmadan emdiği için. Hatta geçenlerde yine süt ateşi oldum. 3 gün gece gündüz yattım. Ve hastayken çok emzirmedim. Gece eşim ilgilendi.Ben çok az emzirdim çünkü hep yatıyodum. Mucizevi bi şekilde gece uyanmaları azaldı. İlk başlarda çok ağladı ama sona alıştı. Yatmadan önce emzir bayaca sonra ya salla ya yanına yat. Ağlıyolar ama alışıyolar. Ben artık öle yapıyorum. maximum yarım saat emziriyorum sona yanına yatıyorum. Uğraşa sağa sola döne kendi kendine uyuyo. Hatta geçenlerde doğduğundan beri ilk defa 5 saat kesiksiz uyudu. Uyansada hemen meme vermiyorum. Pışpışlıyorum. Yada 5dk emzirip pışpışlıoyorum. Ağlasa da naapyım. alışıyolar bi süre sonra. Çalışmaya da başladım. Ben de dayanamıyorum artık. Uyumamız lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…