Sünnet düğünü yapacak mısınız peki?1.Canım ben yaşına girer girmez süt vermeye başladım.Açık süt ama çok güvendiğimiz birinden
2.Bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasının 8 katı demir içeriyor süper yani.Ama fazlası böbrekleri yorarmış.Özellikle bebeklere verirken dikkat etmek lazımmış.Hergün fazla gelirmiş.Haftada 2 3 olabilirmiş.Ben bulsam başlıycam haftada 2 defa verecem şimdilik
3.Emzirmeye 2 yaşına kadar devam inşallah
4.Evet 1 yaşına kadar gece hiç uyanmayan oğlum bir yaşına girdi gireli gece 4 defa falan uyanıyo, emip tekrar uyuyo
5.8 dişimiz var
6. sadece d3 oda dışarı çıkmadığı günlerde
7.Biz 5 aylıkken yaptırmıştık.Çooook rahat ettik.Oda bizde.Herkesede tavsiyem 6 aylık olmadan yaptırmaları
Yanımıza gelme olayı bizde de var.ÖZellikle sabaha karşı, sallayıp beşiğine koydum bş kaç kez ama 10 dk uyuyup tekrar yanımıza gelmek istedi hep, ben de mecburen alıyorum. Yanımıza yatınca da ne sallama istiyor ne bişey, uyuyor hemen... Ama sabah uyanıp da onu yanımızda görmek de ayrı bir keyif...bEN DE TEK TEK VERİYORUM. AMA bu aralar ne peynir ne zeytin yiyo ne yapacağımı şaşırdım. Tatlı sevmiyo. Bal-reçel de yok. Tek yumurta menemen patares kızartmasına kaldık.
Yaaaa bizde de aynı sorun sürekli üzerindeki yorganı tepikliyor bende artık yelekle falan yatırıyorum sürekli üstü açık. Bende bakıyorum ama hala içime sinen bişey bulAMADIM.
Emizrmeye devam.
Bizim doktor hiç farketmez ister devam ister normal süt verebilirsin dedi. Ama emdiği için ben gerek görmüyorum.
balık yağını bizim doktorda tavsiye etmedi.
Geceleri artık dayanma gücüm bitti. Yanıma alıyorum. Bizle yatarsa pışpışlayınca uyuyo. Ama yatağındayken kıyametleri koparıyo saat başı uyanıyo. Bende artık pes ettim ve yanıma alıyorum.
Öğlen 1 bazen 2 kere uyuyor. Ama hala düzenimiz yok. Akşam uykusu 10-12 arası ne zaman keyfi gelirse. Bende saati gelince uyusun istiyorum ama bazen çok inat ediyo biz yatana kadar yatmıyo.
Doktor hayır demeyin onla başedemezsiniz demişti bende sadece gezmede isek hayır diyorum. İnsanlar laf etmesin die. Çünkü ilgisiz anne oluyosun hiçbişeye hayır demeyince. ama evde herşeyi döküp saçıyo.
Birsürü oyuncak var ama hala en favori oyuncağımız çaydanlık :))))
Bebek arabasına hiç oturmadı hiç uyumadı. KEşke almasaydım.
Tuvalet eğitimine başlayanlara şaşırdım. Bu kadar erken mi?Ama ısrarcı olunursa cimri olduklarını okumuştum. Ben acele etmiycem yaza kadar. Yazın Öğrenir inşallah.
Konuşan bebek var mı? Bizimki herşeyi anlıyo. Dediğimizi yapıyo. Hatta ayak işlerini bile. GEtir götür? :))) Ama anne baba meme dede al gibi basit kelimelerden başka bişiy sölemiyo. Erkek geç konuşur diyolar. Kızı olanlar neler sölüyo kızlarınız :)))))
bilmiyorum canım ya alışır mı boğazları yırtılacak diye korkuyorum ağlarken anrmal bir ağlaması var sanki bi tarafı kopmuş sanırsın. Kesintisiz 2 saat uyusam 24 saat uyumuş gibi yenilenmiş hissediyorum kendimi, tabi 2 saat sonra oğlumun nefesini dinliyorum nefes alıyor mu diye.Canım bizde senin gibiydik. Hala emerek uyuyo. Bi ara benimde tekrar meme ucu yaralarım oldu. Süt olmadan emdiği için. Hatta geçenlerde yine süt ateşi oldum. 3 gün gece gündüz yattım. Ve hastayken çok emzirmedim. Gece eşim ilgilendi.Ben çok az emzirdim çünkü hep yatıyodum. Mucizevi bi şekilde gece uyanmaları azaldı. İlk başlarda çok ağladı ama sona alıştı. Yatmadan önce emzir bayaca sonra ya salla ya yanına yat. Ağlıyolar ama alışıyolar. Ben artık öle yapıyorum. maximum yarım saat emziriyorum sona yanına yatıyorum. Uğraşa sağa sola döne kendi kendine uyuyo. Hatta geçenlerde doğduğundan beri ilk defa 5 saat kesiksiz uyudu. Uyansada hemen meme vermiyorum. Pışpışlıyorum. Yada 5dk emzirip pışpışlıoyorum. Ağlasa da naapyım. alışıyolar bi süre sonra. Çalışmaya da başladım. Ben de dayanamıyorum artık. Uyumamız lazım.
canım biz de 4 aylıkken yaptırdık inşallah ana okulnuna başlayınca düğününü yapacagız arkadaşlarını öğretmenini de davet edeceğiz Allah ın izniyle :)Sünnet düğünü yapacak mısınız peki?
Yanımıza gelme olayı bizde de var.ÖZellikle sabaha karşı, sallayıp beşiğine koydum bş kaç kez ama 10 dk uyuyup tekrar yanımıza gelmek istedi hep, ben de mecburen alıyorum. Yanımıza yatınca da ne sallama istiyor ne bişey, uyuyor hemen... Ama sabah uyanıp da onu yanımızda görmek de ayrı bir keyif...
Söylediği bir kaç kelime var , dede, mama, meme, giy, yattı, düştü gibi, söyleyemediği şeyleri de hep "de" hecesini kullanarak söylemeye çalışıyor . Ama söylenenlerin çoğunuanlıyor gibime geliyor.
Yok ayesercim ben o tip şeyleri sevmiyorum, bana kalsa kendi düğünümü bile yapmayacaktım da kaynanamı ikna edemedim.Ama ilerde kendisi isterse yaparız tabi.İçinde kalsın istememSünnet düğünü yapacak mısınız peki?
Canım ben su çiçeği için hala kararsızım, ama kabakulak aşısı 12.aydaki aşının içinde vardı k.k.k denilen aşının açılımı kızamık, kızamıkçık, kabakulak.Ayrı bi aşısı yok yanibide kızlar 15. ayda su çiçegi ve kabakulak asısı var ya yaptıracak mısınız ya da yaptırdınız mı?
bilmiyorum canım ya alışır mı boğazları yırtılacak diye korkuyorum ağlarken anrmal bir ağlaması var sanki bi tarafı kopmuş sanırsın. Kesintisiz 2 saat uyusam 24 saat uyumuş gibi yenilenmiş hissediyorum kendimi, tabi 2 saat sonra oğlumun nefesini dinliyorum nefes alıyor mu diye.
canım biz de 4 aylıkken yaptırdık inşallah ana okulnuna başlayınca düğününü yapacagız arkadaşlarını öğretmenini de davet edeceğiz Allah ın izniyle :)
bide kızlar 15. ayda su çiçegi ve kabakulak asısı var ya yaptıracak mısınız ya da yaptırdınız mı?
Yok ayesercim ben o tip şeyleri sevmiyorum, bana kalsa kendi düğünümü bile yapmayacaktım da kaynanamı ikna edemedim.Ama ilerde kendisi isterse yaparız tabi.İçinde kalsın istemem
Canım ben su çiçeği için hala kararsızım, ama kabakulak aşısı 12.aydaki aşının içinde vardı k.k.k denilen aşının açılımı kızamık, kızamıkçık, kabakulak.Ayrı bi aşısı yok yani
mrb kızlar çoktandır okuyup okuyup çıktım cevap yazdırmadı benim dana. önceden alırdım kucagıma otururdum bilgisayara şimi heryeri karıştırıyor. şimdi uyuyor :) aklımda kaldıgı kadarıyla cevap yazayım sorulara; gece uykumuz hiç yok kucagımda uyuyor doğdugu günden beri çok sık uyanırdı ama bir iki aydır geceleri bir felaket. derin uykuyya dalıyor kucagımdan bir bırakıyorum beşiğine uyuyan o değil sanki ağlamaya başlıyor babasında da uyumuyor hep kucagımda emerek uyuyor. gögüs uçlarım yara oldu tekrar
pek sütüm yok ama hala emziriyorum gece uyanması da meme yüzünden sanırım biberondan süt da almadı karnı da acıkıyor.
bıldırcın yumurtası aldım bir kaç kez verdim ama nedense pek sevmedi.
kahvaltı tek tek yedirmeye çalışıyorum ama yemezse karıştırıveriyorum.
inek sütü çorbasına ve başka yiyeceklerine ekliyorum sade içmiyor. oğlum bana çok sadık benden baska süt ağzına sürmüyor:)
hayır kelimesini gerektiği zaman kullanıyorum yoksa evde kırılmadık bişey bırakmayacak. hayır kelimsinden sonra genellikle ağlıyor ama başedemiyorum.
gündüz bir sabah uykusu var 2 saat civarında, gündüz az uyursa bide aksam üstü yarım saat uyumak istiyor.
8 dişimiz var.
Naksis canım aysegül hanım a da götürdüm ben çok memnun kalmadım. Yasemin hanım dan memnunum doğdugundan beri ona götürüyorum neredeyse iyice tanıdı oğlumu güzel ilgileniyor. kanını bile hemşirelere aldırmaz sağolsun gelir kendi alır, kan alımı zor bizim oğlanın.
şimdilik bu kadar öpüyorum kızlar sizi
mrb kızlar çoktandır okuyup okuyup çıktım cevap yazdırmadı benim dana. önceden alırdım kucagıma otururdum bilgisayara şimi heryeri karıştırıyor. şimdi uyuyor :) aklımda kaldıgı kadarıyla cevap yazayım sorulara; gece uykumuz hiç yok kucagımda uyuyor doğdugu günden beri çok sık uyanırdı ama bir iki aydır geceleri bir felaket. derin uykuyya dalıyor kucagımdan bir bırakıyorum beşiğine uyuyan o değil sanki ağlamaya başlıyor babasında da uyumuyor hep kucagımda emerek uyuyor. gögüs uçlarım yara oldu tekrar
pek sütüm yok ama hala emziriyorum gece uyanması da meme yüzünden sanırım biberondan süt da almadı karnı da acıkıyor.
bıldırcın yumurtası aldım bir kaç kez verdim ama nedense pek sevmedi.
kahvaltı tek tek yedirmeye çalışıyorum ama yemezse karıştırıveriyorum.
inek sütü çorbasına ve başka yiyeceklerine ekliyorum sade içmiyor. oğlum bana çok sadık benden baska süt ağzına sürmüyor:)
hayır kelimesini gerektiği zaman kullanıyorum yoksa evde kırılmadık bişey bırakmayacak. hayır kelimsinden sonra genellikle ağlıyor ama başedemiyorum.
gündüz bir sabah uykusu var 2 saat civarında, gündüz az uyursa bide aksam üstü yarım saat uyumak istiyor.
8 dişimiz var.
Naksis canım aysegül hanım a da götürdüm ben çok memnun kalmadım. Yasemin hanım dan memnunum doğdugundan beri ona götürüyorum neredeyse iyice tanıdı oğlumu güzel ilgileniyor. kanını bile hemşirelere aldırmaz sağolsun gelir kendi alır, kan alımı zor bizim oğlanın.
şimdilik bu kadar öpüyorum kızlar sizi
bilmiyorum canım ya alışır mı boğazları yırtılacak diye korkuyorum ağlarken anrmal bir ağlaması var sanki bi tarafı kopmuş sanırsın. Kesintisiz 2 saat uyusam 24 saat uyumuş gibi yenilenmiş hissediyorum kendimi, tabi 2 saat sonra oğlumun nefesini dinliyorum nefes alıyor mu diye.
canım biz de 4 aylıkken yaptırdık inşallah ana okulnuna başlayınca düğününü yapacagız arkadaşlarını öğretmenini de davet edeceğiz Allah ın izniyle :)
bide kızlar 15. ayda su çiçegi ve kabakulak asısı var ya yaptıracak mısınız ya da yaptırdınız mı?
Yok ayesercim ben o tip şeyleri sevmiyorum, bana kalsa kendi düğünümü bile yapmayacaktım da kaynanamı ikna edemedim.Ama ilerde kendisi isterse yaparız tabi.İçinde kalsın istemem
Canım ben su çiçeği için hala kararsızım, ama kabakulak aşısı 12.aydaki aşının içinde vardı k.k.k denilen aşının açılımı kızamık, kızamıkçık, kabakulak.Ayrı bi aşısı yok yani
bana nasıl moral oldun anlatamam çok felaket ötesi bizim de gece uykularımız, ben de kendimi çok yalnız hissediyordum bu konuda..bir de çk hastalandı bizimki salgın bir virüs mü ne? ishal kusma yüksek ateş...aranızda olan var mı ya da çevrenizde böyle bişey duydunuz mu?
bu arada oğlumun gelişimi çokk güzel gıdıyor...hemen hemen herseyi söylüyor.cok zor 3 yada 4heceli kelimeleri diyemıyor ama derdını iyice anlatıyor...görenleri hayran bıraktırıyor masallah...dediği kelimelerı yazamıyorum bıle artık..
bide gecen sabah saat 6 gibi uyandı bende yanımıza aldım..gözleri görsenizfaltası gıbı hiiiç uyumaya nıyeti yok eşimde baktı bunun haline _oğlum senın uykun yokmu yaaa _ dedi bizimkide gülerek memesını agzından cıkardı ve _bitiiii_ dedı ama nasıl koptuk sabah sabah anlatamam ne kadar tatlıydı oylee...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?