2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

Niye keyfin yok canım yaa?

Eşim yaklaşık 10 gündür evde yok, çok sıkıldım,
sıkıntıdan saçlarımı boyatmak istiyorum sanırım
Bir de alışveriş yapmak istiyorum olur olmaz.

Eşim yaklaşık 10 gündür evde yok, çok sıkıldım,
sıkıntıdan saçlarımı boyatmak istiyorum sanırım
Bir de alışveriş yapmak istiyorum olur olmaz.

yine mi yaw nereye gitti gene yaa.. emzirmeyi bıraktıysan boyatmak için beklemeye hiç gerek kalmadı.. ben de yaklaşık 2 hafta önce gidip gölge yaptırdım.
benim de acayip keyfim kaçtı az önce çok uyuz etti beni eşim. şuan kendisini boğazlamak istiyorum...

Görev icabı işte, ufff,,,
Seninki ne yaptı?
Emzirmeye devam ediyorum canım az buz...

Sevgili Anneler! 2 yaş sendromunu duymuş muydunuz? Her bebek bu dönemden geçiyor. Bu dönemi kolaylaştırmak ise sizin elinizde. Bebeğinizin 12-36 aylar arasındaki dönemine özerklik dönemi denmektedir. Bu dönemde çocuklarınızın özerkliğini engellememeniz gerekiyor, oysaki bir çok anne doğru davranışı göstermek için bu dönemde HAYIR! kelimesini sıklıkla kullanıyor. Bu tip engelleyici davranışlar çocuğun uyumsuzluğunu daha fazla arttırarak gelişimini olumsuz etkilemektedir.(milupadan alıntı)

COCUKLARDA HAYIR DONEMİ

Çocuklarda ‘hayır’ dönemi, 1 yaştan hemen sonra başlar. Bazı çocuklarda bu süre kısadır ve kendini çok hissettirmez. Bazı çocuklarda ise çok uzun süreli ve şiddetli olabilir. Bu dönemin normal ve sağlıklı bir dönem olduğunu, çocuğun birey olabilmesinde ve kendisini ifade edebilmesinde önemli bir yer tutttuğunu unutmamak gerekir.

Bu dönemi kolay ve sağlıklı geçirebilmek için nelere dikkat etmemiz gerektiğini gözden geçirelim:

Onunla konuşurken, ondan birşey yapmasın veya yapmamasını isterken, bir birey olduğunu, kendi kararlarını kendisinin verebildiğini ve bizler gibi onun da direktiflerden hoşlanmadığını unutmayın.
Hayatıyla ilgili kararları kendisinin verebildiğini düşünmesini sağlayın. ‘Yemeğini televizyon izlerken mi yemek istersin, yoksa benimle birlikte masada mı yemek istersin’ gibi bir mesaj, kararlarına saygı duyulduğunu düşündürecektir. Böyle bir mesajla onu yemeğe davet etmeniz ‘hayır, yemek yemek istemiyorum’ gibi bir yanıt alma olasılığınızı da azaltır.

Ona karşı negatif bir tutum içine girmeyin, olabildiğince az ‘hayır’ deyin. Siz ona ne kadar negatif bir tutumla yaklaşırsanız, o da size o kadar nefatif bir tutumla yaklaşacaktır. Siz ona ne kadar çok ‘hayır’ derseniz, o da size o kadar çok ‘hayır’ diyecektir.Negatif cümleler kurmaktan da kaçının. Yapılmasını istediğiniz şeyi olabildiğince pozitif cümleler kullanarak ifade etmeye çalışın. ‘Ayakkabılarını çıkart’ demek yerine, ‘Terliklerimizi giyelim haydi’ demek daha etkilidir.

Mesajlarınızı, ‘hayır’ yanıtı alamayacak şekilde iletin. ‘Sütünü iç’ yerine, ‘sütünü balıklı bardağınla mı, yoksa kupanla mı içmek istersin’ şeklinde mesajınızı iletin.

‘Hayır’ dediğinde, onunla alay etmeyin, küçümsemeyin, gülmeyin, onunla inatlaşmayın, ona kimin güçlü olduğunu ispat etmeye çalışmayın, sinirlenmeyin ve asla ona ceza vermeyin.
Aranızda çıkan sorunu ortadan kaldırmaya çalışmak yerine, uzlaşmacı bir tavırla çözüm üretmeye çalışın ve onu da çözüm üretmeye davet edin.

Kurallar çocuğun ruh sağlığını bozar mı?

İnatlaşma döneminde olması çocuğunuza hiç ‘hayır’ demeyeceğiniz anlamına gelmez. Çocuğunuza zaman zaman kısıtlamalar, yasaklar koymak zorundasınız, bunun çocuğunuzun ruh sağlığını bozmasından korkmayın. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey koyduğunuz yasakların gerekli olduğundan emin olmanızdır. Gereksiz konularda da yasaklamalar getiriyorsanı z, bir süre sonra çocuğunuza çok fazla ‘hayır’ demeye başlarsınız. Bu da çocuğunuzda, hem bağımsızlığının elinden alındığı, hem de her şeyi yanlış yaptığı hissini uyandırmaya başlar. Her iki duygu da onun kendine olan güvenini sarsar ve onu rahatsız eder. Bu yüzden, öncelikli olarak ‘hayır’ demeniz gerekenlerin listesini yapın, bunlar dışında da gereksiz zamanlarda ve durumlarda ‘hayır’ dememeye özen gösterin. Ayrıca, aşırı kurallarla büyüyen çocukların, kuralları koyan yetişkinler yanlarında olmadığı zamanlarda bu kuralları ihlal etme eğilimi duyduklarını da unutmayın.

Kurallara uyumu nasıl kolaylaştırabiliriz?

Çocukların kurallara uygun davranmalarını ve kurallardan daha az rahatsız olmalarını sağlamanın en iyi yolu bu kuralların gerekçesinin açıklanması ve kuralların çocuklarla birlikte konmasıdır. Bazı kuralların anne-babalar için de konduğunu bilmek çocuğu rahatlatır ve kurallara uyumunu kolaylaştırır. Çocuk anne-babasının sırf kendisine muhalefet olmak için değil, onun iyiliğini istedikleri için bazı kurallar koyduğunu bilmelidir.
Yasakladığınız şeyleri yapmaya kalktığında, nazikçe ona yasakladığınız şeyi yeniden hatırlatın ve yapabileceği alternatif bir şey önerin. Örneğin yemekten önce gofret yemek istiyorsa, ‘yemekten önce gofret yenmez’ demek yerine ‘yemekten önce gofret yersen yemeğini yemek istemeyebilirsin, ama istersen bu gofreti saklayabiliriz ve yemekten sonra yiyebilirsin’ diyerek ona alternatif bir gofret yeme zamanı sunabilirsiniz. Veya duvarları çiziyorsa, ‘duvarı çizme’ demek yerine, ‘duvarları çizersen duvarlar kirlenir, ama eğer istersen sana kağıt verebilirim veya çizmen için duvara kağıt yapıştırabilirim’ diyebilirsiniz. Böylece, hayırlarınız onu daha az rahatsız edecek, bağımsızlığının elinden alındığını düşünmeyecek, onun isteklerinize önem verdiğiniz düşünecek, kuralların gerekçelerini öğrenecek ve sizinle çatışmaya girmeyecektir.
Yasaklara uymadığında cezalandırmak yerine, kurallara uyduğunda onu ödüllendirin. Ödül veriken de ‘benim oğlum söz dinler, annesinin her dediğini yapar’ gibi sizin üstünlüğünüzün altının çizildiği bir cümle kullanmak yerine ‘sen harikasın, bunu ne güzel yaptın’ gibi onu onayladığınızı belirtir bir cümleyi tercih edin. Onun yanında başkalarına, çocuğunuzdan övgüyle sözedin.
Ondan olumsuz bir davranış beklentisi içinde olmadığınız mesajını verin. ‘Bıçaklarla oynamamak gerektiğini unuttun sanırım, unutmasaydın tehlikeli oldukları için oynamazdın zaten biliyorum. Onları tekrar çekmeceye bırakacağın için teşekkür ederim’ gibi bir mesaj ‘sana kaç kere söyledim, bıçaklarla oynama’ gibi bir mesajdan çok daha sağlıklıdır ve çocuğunuzun uyumunu kolaylaştırır.

merhaba kızlar umarım hepiniz iyisinizdir.uzuuun zamandır takılamıyorum hamilelik çok fena gidiyor,kanamam vardı çok şükür geçti,bulantı kusmalar çok kötüyüm.. utku çok iyi ama maaşallahüstten bi diş patlattı toplam 2.5 dişimiz oldu altta da 2 tane var.iştahı da bu aralar yerinde sayılır,kahvaltı yapıyor öğleyin çorba yapıyorum,akşama da bizimle beraber yiyor,ara öğün olarak yoğurt veriyorum,gece yatmadan da muhallebi yiyor mutlaka.birçok kelimeyi söyleyebiliyor,hergün 15-20 dk kitap okuyoruz beraber.yapbozlu bi hikaye kitabı aldım,fisher price den.hikayenin yan sayfasında 6 parça yapbozu var iri iri,onları da yapıyor çok iyi yürüyor bu arada hatta koşmaya çalışıyor,top oynamaya çalışıyor. bu arada su çiçeği aşısını geçen ay yaptırmıştık bbiz.doktor 18 aylıken hepatit a dedi sanırım yaptırın diye.sizler yaptıracakmısınız.sağlık ocağındaki doktor da gerek yok o aşıya dedi.kararsız kaldık,sizler ne düşünüyorsunuz?

arkadaşlar merhabalar,
bende günlerdir giremiyordum nihayet bugün fırsat buldum ve bir kaç sayfa ardarda okudum. Dorukanda tam gaz heryeri karıştırmaya devam ediyor. Dağıttığı yeri toplarken bi bakıyorumbaşka bi çekmece dolap bişey bulmuş. Kesinlikle damacana en favori oyuncağı bende kendi haline bıraktım annem hep derdi her çocuk mobilya değişltirtir die doğruymuş

havanın uygun olduğu günlerde bol bol dışarı çıkarmaya çalışıyorum çünkü çocuğumun etrafında ne başka çocuklar var ne komşularımız yada ailemiz..başka ortamlara girsin yeni yüzler görsün die elimden geleni yapıyorum.

geçtiğimiz hafta sağlık ocağına gittik boy ve kilosunu merak ettim. Ordaki hemşire istersen Seven Seas die bi vitamin+omega3 kullanabilirsin haftada iki kere dedi. Ben bugüne kadar devit,ferro dışında kullanmadım, balığıda yediriyordum. Aranızda kullananız var mı?

Tatlım merhaba, hamile olduğunu yeni öğrendim, hayırlı olsun,
Ben özel aşılar dışında hiç bir saşıyı yaptırmadım, kimse(doktor ve sağlık ocağındakiler) de ille de yaptırın demedi. Hatta aile hekimimiz ben kendi çokcuklarıma sadece devletin yaptırdığı aşıları yaptırdım dedi. Yani sözün kısası ben sadece sağlık bakanlığınca yaptırılan aşıları yaptırdım, yaptıracağım.

Ben sadece d vitamini kullandım, hala devam ediyorum,ama bu kezki damlamızın içinde A ve C vitaminleri de var. Söylediğin damlayı duymadım ve kullanmadım da.

merhabalar:) Allah yardımcın olsun canım ben oğluşumla bu haldeyken bile ancak başedebiliyorum sen hamileyken nasıl başarıyorsun :) üstelik zorda geçiyormuş hamileliğin yanında yardımcın varmı?

arkadaşlar ben özel ve devletin verdiği bütün aşıları yaptırıyorum özel doktorumuzda, sağlık ocağındaki aile hekimimizde şu yada bu aşıya gerek yok die hiç bişey demedi, sonuçta aşılar zayıflatılmış mikroplar ve bebeklerimizin o virüse karşı bağışıklık kazanmasına yardımcı oluyorlar.aşı olunca o hastalığı geçirmeyecek die bi kural yok ama örneğin su çiçeğini geçirse bile daha rahat atlatır. bi çok arkadaştan okuyorum aşıyı yaptırıyım mı die soruyorlar neden yaptırmak istemiyorlaR? yada doktorlar neye göre gerek yok diyor sakın kimse yalnış anlamasın ben gerçekten merak ettiğin için soruyorum. kimseyi yargılamak için değil belki benim atladığım bişey vardır.neden yaptırırken tereddütte kalıyorsunuz?

ben de hepsini yaptırıyorum canım ilerde o asıyı yaptırmadığım için kötü hastalanırsa çok pişman olurum keske yaptırsaydım diye. tedbirini almadığım için pişman olmak da en nefret ettiğim şeydir. aşıya ragmen hasta olursa insan elinden geleni yaptığı için o kadar köyü hissetmiyo kendini. Ası olsa da olmasa da Rabbim herkesin yavrusunu korusun tabi ki

Herkese merhabalar arkadaşlar oğlum umut ege 27 eylülde doğdu yürümeye başladı düzgün yürüyor.ama iştahı hiç yok yemek yedirmek zulüm emmeye devam ediyor.grip oldu burnu akıyor geceleri tıkanıyor zor zamanlar geçiriyoruz çok halsiz uyumuyor doktora götürmedim evde nasıl geçiririz bilemiyorum hepiiinizi öptüm sağlıklı ,mutlu günler

slm kızlar herkes iyidir işallah bizde durumlar iyi hala yürümüyoruz 7 ve 8 inci dişlerimizde çıktı biraz sancılı geçti ama atlattık herkese iyi akşamlar şimdilik

Geçmiş olsun canım, Burun tıkanıklığı bizde de var, bebekken, yani çok daha bebekken kullandığımız damlalardan evde bulunduruyorum ben, onlardan bolca sıkabileceğimi söylemişti doktor. Kaloriferler kurutuyordur yavrucağı.

Bu arada oğlum aşağı yukarı 2 haftadır yürüyor.
6 tane dişi var, uzun zamandır diş çıkarmadı.
Çöp atmayı öğrendi, ama artık bulduğu herşeyi çö çö deyip mutfaktakı çöp kutusuna taşıyor.

Macidecim dişiniz hayırlı olsun

kızlar mrb ya oğluma hiç birşey yediremiyorum kaşıktan tiksinmiş sanki siz neler yediriyorsunuz?
bir de kiloları ne kadar çoktandır ölçtürmedim kilosunu haftaya gideceğim sizinkileri öğrenmek istedim?

kızlar mrb ya oğluma hiç birşey yediremiyorum kaşıktan tiksinmiş sanki siz neler yediriyorsunuz?
bir de kiloları ne kadar çoktandır ölçtürmedim kilosunu haftaya gideceğim sizinkileri öğrenmek istedim?

mrb benim kız 8400 dü çorbayı güzel yiyor başka şeyleri pek severek yemiyo yese bile bikaç kaşık falan ama diş çıkardıgı zaman oda agzına bişey sürmüyo hep beni emmek istiyo belki seninkide diş falan çıkarıyodur Allah yardımcın olsun

Merhaba canım,
Bizim iştah problemimiz yok şimdilik. Bazen yemek istemediğinde reklam açıyorum yiyor. Her çeşit çorbadan veriyorum artık. Geçen gün balık çorbası yaptım, sevdi. Hatta eve yaptım çok da güzel oldu , merak edenlere tarif verebilirim.
Ben 3-4 aydır sabah kahvaltıdan önce bir tatlı kaşıpı keçiboynuzu pekmezi veriyorum. Demir açısından zengin olduğunu duymuştum. Ve de iştah açıyormuş. Bir de kullandığımız ACD3 diye bir vitamin var belki o da iştah açıyordur. Doktoruna bir sor bakalım.

Uykularınız ne alemde peki kızlar. Kaç kere gündüz uykusuna yatıyorlar?

Bu arada sekercim, ingilizce çalışmaya başlıyorum. ÜDS ve KPSS için. Aslında lisedeyken ingilizcem çok iyiydi. Kullanmaya kullanmaya unuttum. Hatırlamak için Oxford Grammer in Use diye bir kitabım var yine liseden kalma, ona çalışıyorum. İyidir değil mi? Düşük seviyeli kitaplardan alıp okumaya da başlayacağım, Bir de karşılaştığım kelimeler için kelime kartı oluşturup yanımda gezdireceğim. İngilizce -ingilizce sözlük dışında sözlük kullanmak da yok. Senin varmı tavsiyen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…