canım diş çıkarıyor zaten ama yazdan bu yana diş çıkarıyor sürekli, zorda olsa yiyordu şimdi hiç yemiyormrb benim kız 8400 dü çorbayı güzel yiyor başka şeyleri pek severek yemiyo yese bile bikaç kaşık falan ama diş çıkardıgı zaman oda agzına bişey sürmüyo hep beni emmek istiyo belki seninkide diş falan çıkarıyodur Allah yardımcın olsun
Merhaba canım,
Bizim iştah problemimiz yok şimdilik. Bazen yemek istemediğinde reklam açıyorum yiyor. Her çeşit çorbadan veriyorum artık. Geçen gün balık çorbası yaptım, sevdi. Hatta eve yaptım çok da güzel oldu , merak edenlere tarif verebilirim.
Ben 3-4 aydır sabah kahvaltıdan önce bir tatlı kaşıpı keçiboynuzu pekmezi veriyorum. Demir açısından zengin olduğunu duymuştum. Ve de iştah açıyormuş. Bir de kullandığımız ACD3 diye bir vitamin var belki o da iştah açıyordur. Doktoruna bir sor bakalım.
Uykularınız ne alemde peki kızlar. Kaç kere gündüz uykusuna yatıyorlar?
Bu arada sekercim, ingilizce çalışmaya başlıyorum. ÜDS ve KPSS için. Aslında lisedeyken ingilizcem çok iyiydi. Kullanmaya kullanmaya unuttum. Hatırlamak için Oxford Grammer in Use diye bir kitabım var yine liseden kalma, ona çalışıyorum. İyidir değil mi? Düşük seviyeli kitaplardan alıp okumaya da başlayacağım, Bir de karşılaştığım kelimeler için kelime kartı oluşturup yanımda gezdireceğim. İngilizce -ingilizce sözlük dışında sözlük kullanmak da yok.Senin varmı tavsiyen?
Merhaba canım,
Bizim iştah problemimiz yok şimdilik. Bazen yemek istemediğinde reklam açıyorum yiyor. Her çeşit çorbadan veriyorum artık. Geçen gün balık çorbası yaptım, sevdi. Hatta eve yaptım çok da güzel oldu , merak edenlere tarif verebilirim.
Ben 3-4 aydır sabah kahvaltıdan önce bir tatlı kaşıpı keçiboynuzu pekmezi veriyorum. Demir açısından zengin olduğunu duymuştum. Ve de iştah açıyormuş. Bir de kullandığımız ACD3 diye bir vitamin var belki o da iştah açıyordur. Doktoruna bir sor bakalım.
Bu arada sekercim, ingilizce çalışmaya başlıyorum. ÜDS ve KPSS için. Aslında lisedeyken ingilizcem çok iyiydi. Kullanmaya kullanmaya unuttum. Hatırlamak için Oxford Grammer in Use diye bir kitabım var yine liseden kalma, ona çalışıyorum. İyidir değil mi? Düşük seviyeli kitaplardan alıp okumaya da başlayacağım, Bir de karşılaştığım kelimeler için kelime kartı oluşturup yanımda gezdireceğim. İngilizce -ingilizce sözlük dışında sözlük kullanmak da yok.Senin varmı tavsiyen?
Bilgisayarıma Reader at Work diye bi kitap indirdim, metin ve metinle ilgili sorular var altında , , seviyesi de çok zor değil, şevkimi kırmadan birçok şeyi hatırlarım diye düşündüm. Bu kitabı da eşim tavsiye etti. Belki senin dediğini de indirebilirim PDF olarak, bakacağım. KElimeye gelince, kitap okuyorum okurken zaten anlaşılıyor anlamı ,yani dediğin gibi metin içinde öğreniyorum, teyit etmek için de sözlükten bakıyorum, eğer çok çok yabancı bir kelimeyse onu karta yazıyorum. Öyle işte.canım diş çıkarıyor zaten ama yazdan bu yana diş çıkarıyor sürekli, zorda olsa yiyordu şimdi hiç yemiyor
mrb canım maşallah diyelim size yemeyen çocuk çok zor. uykuya gelince gündüz bir kere uykuya yatıyor canım akşam da istiyor ama uyutmuyorum yoksa geceleri hiç uyumuyor.
İngilizce konusunda kolay gelsin tatlım Oxford Grammer in Use başlangıç için iyi bir kitap. Ama biraz daha ilerleyince Cesur Öztürk'ün "A Systematic Approach to KPDS ÜDS" adında bir kitabı var ben özel öğrencilerimi bu kitapla çalıştırıyordum sonuç gayet iyiydi. Özet olarak akılda kalacak şekilde konu hatırlatmaları da var. Bir şeye takılınca başka kitapları karıştırmana gerek kalmıyor pek. ama zor bulunan bir kitap ben urfada hep netten sipariş veriyordum. Kelime öğrenmek için de bol bol hikaye oku canım. Sözlük tarzında kelime öğrenme tekniği kolay unutulan bir tekniktir ama bir metnin içinde öğrenirsen kelimeleri çok daha kalıcı olacağını garanti edebilirim. Umarım tavsiyelerimin faydası olur :)
canım bende gün içinde 3 defa uyutuyorum genelde 7veya 8 den sonra uyutmuyorum gece iyi uyusun diye fakat pek bi faydasını göremiyoruzsaat başı uyanıyo çünkü
Slm kızlarr,
Bizde galiba 10 kilo ciavrındayız. Ama herkes çok zayıflamış diyo galiba boyu uzadı.
İştahsızlık bizdede var. Özelikle sabahları hiçbirşey yediremiyorum.
Bebek yemeklerininin hiç birini yemiyo. Ne muhallebi ne süt ne bisküvi büyük adam yemekleri yiyo bolca. Ve hep gezerek yiyo. Dolaşırken ağzına tıkıyorum.
Ama kan damlasının çok faydası oluyor. Ama bu aralara hasta olduğu için veremiyorum.
Emzirmeyi bırakan var mı?
Ben artık yanıma alıyorum. Yatağına koyuyorum ama bi kaç kez kalktıktAN sonra alıyom yanıma. Napayım artık çalışmaya da başlayınca dayanacak gücüm kalmadı.
Bir de kayınvaldem oğlumun gündüz çok keyifli olduğunu ama ben gelince çok mızmız olduğunu söylüyo. Bana bi naz bi sitem mızmız senden önce çok iyiydi diyolar. Kızda sizde durum nasıl? Çocuklar anneleri bırakıp gittiği için intikam alırlarmış.
Slm kızlarr,
Bizde galiba 10 kilo ciavrındayız. Ama herkes çok zayıflamış diyo galiba boyu uzadı.
Bebek yemeklerininin hiç birini yemiyo. Ne muhallebi ne süt ne bisküvi büyük adam yemekleri yiyo bolca. Ve hep gezerek yiyo. Dolaşırken ağzına tıkıyorum.
Ama kan damlasının çok faydası oluyor. Ama bu aralara hasta olduğu için veremiyorum.
Ben artık yanıma alıyorum. Yatağına koyuyorum ama bi kaç kez kalktıktAN sonra alıyom yanıma. Napayım artık çalışmaya da başlayınca dayanacak gücüm kalmadı.
Bir de kayınvaldem oğlumun gündüz çok keyifli olduğunu ama ben gelince çok mızmız olduğunu söylüyo. Bana bi naz bi sitem mızmız senden önce çok iyiydi diyolar. Kızda sizde durum nasıl? Çocuklar anneleri bırakıp gittiği için intikam alırlarmış.
canım biz en son 11 kiloyduk,bence pek iştahlı bi çocuk değil sabah ,öğlen,akşam öğünleri var yatmadan süt içiyor yada kaşık maması yiyor yeterli mi bilmiyorum .kızlar mrb ya oğluma hiç birşey yediremiyorum kaşıktan tiksinmiş sanki siz neler yediriyorsunuz?
bir de kiloları ne kadar çoktandır ölçtürmedim kilosunu haftaya gideceğim sizinkileri öğrenmek istedim?
gün içinde iki defa uyuyor ,geceleri çok uyanıyor ama öğle uykusunu azaltsak bile değişen birşey olmadı gece uykusundaMerhaba canım,
emzirmeyi bırakmadım ama günde iki defa emiyor çok değil,yalancı emzik kullanıyorduk bir buçuk ay oldu onu bıraktık ve çok rahatladıkSlm kızlarr,
Cesur Öztürk'ün kitabı bizde varmış,eşim birine ödünç vermiş. Ama bana ağırmış o, eşim öyle diyor.
Neyse benim şimdiki hedefim o kitabın seviyesine erişmek olsun.
evet canım üds ve kpds seviyesinde bir kitap, seviyeni bilmediğim için pek bişey de söyleyemiyorum. Neden gireceksin sınava canım?
kızlar mrb ya oğluma hiç birşey yediremiyorum kaşıktan tiksinmiş sanki siz neler yediriyorsunuz?
bir de kiloları ne kadar çoktandır ölçtürmedim kilosunu haftaya gideceğim sizinkileri öğrenmek istedim?
Merhaba canım,
canım bende gün içinde 3 defa uyutuyorum genelde 7veya 8 den sonra uyutmuyorum gece iyi uyusun diye fakat pek bi faydasını göremiyoruzsaat başı uyanıyo çünkü
Slm kızlarr,
Tatlım merhaba,merhaba kızlar.. bizim bugün bi tane azı dişimiz patladıdün gece uyanıp saatlerce uyumamasını sabah 6da kalkmasını ona bağlıyorum şuan hatta azı dişinin patladığını da ağlarken gördüm :) zaten iştah da kayıp kaç gündür..
biz 1-2 hafta önce tarttırdık 9,5 kilo oluş doktor bile çok şükür 9ü aştık dedi :)
bizimki çorbadan çok biraz taneli yemek istiyor. mesela eline parmak şeklindeki makarnalardan veriyorum.. o onu yerken ben de arada tıkıyorum ağzına :)
canım 3 bana da çok geliyor. ben 1 yaşından sonra 2 kere uyutursam gece 1e kadar oturuyordu. bende 1 e indirdim. şimdi akşam biraz huysuzlansa da 9-10 gibi uyuyor akşamları..
ben artık iştahsızlığı takmıyorum bizim yaptığımız yemeklerden yiyor zaten. sadece kahvaltısını bebek ekmeğiyle hazırlıyorum. onun dışında baktım yemiyor hiç zorlamıyorum. 1-2 gün hiç ısrar etmediğim için aç kalınca 3. gün güzel yiyor :) kısacası bir musubet bin nasiyatten iyidir yapıyorum. hem ben stres olmuyorum hem onu üzmüyorum. hemde çabucak atlatıyoruz iştahsız dönemi.
çalışan annelere kolay gelsin bu arada. ben bu halimle bazen öğlen uykusuna oğlumla beraber yatıyorum dayanamayıp.. sizin için çok zor oluyordur.
Tatlım merhaba,
İştahsızlık bende de var, çok kötü birşey bu.
Cumartesi gini göğsümün birinde bi sertlik çıktı doktora gittim bugün, perşembeye USG çekilecek, bakalım ne çıkacak altından. Uzun zamandır aç geziyormuşum bunu öğrendim. Aslında bana öyle gibi gelmiyor ama, kahvaltılarım aksak sadece. Çok mutsuz bir gün geçirdim. İnsan anne olunca daha farklı oluyor hissettikleri. Ölmek bile isteyemiyorsun.
canım geçmiş olsun. ama telaş yapma emzirirken olabilir böyle şeyler. kafana çok takmamaya çalış, inşallah önemli bişey çıkmaz.. bu arada iştahsızlık bende değil oğlumdakeşke bende olsa..
biz hala 4 kullanıyoruz.. bu arada 5ten önce bir de 4+ var 5 çok büyük olmaz mı?Kızlar 5 numara beze geçeniniz var mı?
İştahsızlık çok kötü birşey canım ya, keşke bende olsa deme.
Bu arada limangoda bebek bezleri (prima ama) hem indirimde hem de kargo ücreti almıyorlar, haberiniz ola...
biz hala 4 kullanıyoruz.. bu arada 5ten önce bir de 4+ var 5 çok büyük olmaz mı?
olsa yaaaşırı iştah da çok kötü bişi hala doğum öncesi kiloma bile dönemedim..
canım geçmiş olsun bende de olmuştu doğumdan sonra ama süt bezesiymiş korkma öyle bişeydir inşallahTatlım merhaba,
İştahsızlık bende de var, çok kötü birşey bu.
Cumartesi gini göğsümün birinde bi sertlik çıktı doktora gittim bugün, perşembeye USG çekilecek, bakalım ne çıkacak altından. Uzun zamandır aç geziyormuşum bunu öğrendim. Aslında bana öyle gibi gelmiyor ama, kahvaltılarım aksak sadece. Çok mutsuz bir gün geçirdim. İnsan anne olunca daha farklı oluyor hissettikleri. Ölmek bile isteyemiyorsun.
Kızlar 5 numara beze geçeniniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?