2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

çocuklarla nasıl ders çalışılır bilmem ki ben sınav sorularını bile hazırlayamıyorum bide senin 2 çocuk var kolay gelsin. Bransın neydi canım?
evet çok zor oluyo uyuduğu zaman bakıyorum biraz kızım büyüdü artık onun çok sıkıntısı olmuyo mehmet sercan'la ders çalışmak çok zor işletme mezunuyum buarada özelde çalıştım devlette deniycem şansımı kaymakamlık sınavlarınada hazırlanıyorum bakalım hangisi olursa
Branşını ben de merak ettim, seni çalışıyor biliyordum bu arada...

maşallah

canım ben işletme mezunuyum bi dönem çalıştım ama çocuklar olunca iş hayatı biraz ertelendi

kızlar yeni yılınız çok keyifli renkli mutluluk dolu olsun bebişlerinizle sevdiklerinizle geçireceğiniz huzur dolu bir yıl diliyorum...mutlu yıllar

Mutlu yıllar kızlaaaaaaaaaaar oğlumu eşimi ailemi evimi işimi ve sizi çoooooooooooooooooooook seviyorum

arkadaşlar tekrardan herkese merhabalar, bir ara forum hareketsizdi bende 15-20 gün girememişti şimdi tekrardan hareketlenmiş çok sevindim :)

herkese mutlu yıllar öncelikle, Allah evlatlarımızla birlikte nice yeni yıllar karşılamayı nasip etsin inşallah.

benim oğlumda zor yiyen bi bebek, ve inanılmaz hareketli. tek başına oyun oynamıyor asla benle otursun oynasın çok mutlu ama mutfakta bi işim olsun deliriyor çekmeceleri açıp boşaltmaya başlıyor. gündüz bir kere uyuyor ve o 1-2 saatte ben helak oluyorum yemek,bulaşık, çamaşır vs.. bana bu aralar inanılmaz düşkün evde babasıda olsa ben tek başıma tuvalete gidemiyorum kapıda ağlamaya başlıyor. Bazen bu düşkünlü hoşuma gidiyor ama yavaş yavaş özgürlüğümü kısıtlamaya başladı. Sanırım bunun tek sebebi benden başka çevresinde kimseyi görmüyor oluşu bende bu hafta bi oyun grubuna başlıyorum, Amerikan Kültür derneğinin annelerin bebekleri katıldığı bi etkinlik. Bakalım inşallah oğlum biraz açılır. Benden kopmasını tabiki istemiyorum ama başka çocuklarlada kaynaşabilsin sosyal olsun istiyorum. Benim gibi olan var mı,?

canım nerden buldun o derneği?

aslen istanbulluyuz ama eşimin işi nedeniyle bodrumda yaşıyoruz. Bodrumda Amerikan kültür derneğinin KIDS&PARENTS die bi oyun grubu var. Bugün ilk defa gittik başlangıçta çekingendi ama oyunlar şarkılar derken açılmaya başladı.

arkadaşlar oğlumun ağzında pamukçuk oluşmuş. neden olur nasıl geçer bileniniz var mı? ilk defa oldu böyle bişey dilinin üstü bembeyaz olmuş sabah farkettim

arkadaşlar oğlumun ağzında pamukçuk oluşmuş. neden olur nasıl geçer bileniniz var mı? ilk defa oldu böyle bişey dilinin üstü bembeyaz olmuş sabah farkettim

canım uzun süre antibiyotik, soğuk algınlığı yada buna benzer bir ilaç kullandınız mı? karbonatlı su ile sil canım yada dentoks diye bir ağız spreyi var dişler için yaraya yada pamukçuga da çok iyi geliyor

cnm sana düşkün olması senden başka kimseyi görmemsiyle alakalı olmayabilir.benim kızım da bana zaman zaman aşırı düşer.oysa ben çalışıyorum yarım gün kızıma kimi zaman babaannesi bakıyorki orda bir de kuzeni var.babaannenin annesi ve babası var.bazen annemler geliyorlat memleketten onlar oluyor bizde.ayda 10 gün falan eşimin çalışma saatleri uygun oluyor ve o bakıyor kıızımıza.bütün bunlara rağmen sosyal ama bana çok düşkün.evde olduğum zamanımızda biz de hep dipdibeyiz.ama ben iş falan yapabiliyorum.o ben nerdeysem oraya gelip oyun kuruyor kendine.

benim oğlum hala babasına düşkün. akşam geliyor 2 dkda kuduruyorlar.
bu arada size bir sorum olacak kızlar; bebişlerden kreşe giden var mı? daha küçükler biliyorum ama bizyakın zamanda yurt dışına çıkacağız 1 yıllığına.. orada belki bi oyun gurubuna falan gönderirsek ingilizce öğrenir diye düşünüyorum.. siz ne dersiniz?
bu arada ne numaralar yapabiliryor sizin bebişler? mustafa birçok hayvan seslerini çıkartabiliyor inek fil aslan köpek kedi (pisi pisi miyav demiyor) ördek kuş daha aklıma gelmeyen bikaçtane daha. ayrıca burnunu kulağını ağzını dişini gösteriyor. ayağını koklayabilir miyim deyince ayağını uzatıp koklar gibi derin derin nefes alıyor. elini öpebilir miyim deyince elini, kolunu ısırabilir miyim yiyince kolunu uzatıyor. babaya gıdı gıdı yap diyorum babasının yanına gidene kadar kendini gidince babasını gidıklıyor şımarınca karnını tuta tuta gülüyor.. çok komik oluyor.

Ay süper, yerim ben onu,
Levent de yapıyor öyle şeyler, sümüklü deyünce burnunu çekip veriyor fır fır, kapı kollarını kullanarak kapıları açıp gidebiliyor, bana nenne diyor ve her fırsatta koynumu açıp meme arıyor uluorta yerde, memme deyip ilan da ediyor, bizden ne görürse yapmaya çalışıyor, kanepe altına kaçan küçük oyuncakları almak için oklava kullanıyoruz, bazen o da oklavayı alıp geliyor oyuncakları çıkarmak için
Canım iki yaşından sonra dil gelişimi için çok uygun zaman diye hatırlıyorum dediğin gibi ingilizce öğrenebilir, ama yine de iyice araştır, neden olmasın...

maşallah levente
ya sümüklü diyince aklıma geldi.. bizim burun temizliğimiz hala sorunlu hiç elletmiyor burnunu. 5 snde bitecek iş için 10 dk uğraşıyorum... benim bilmediğim yöntemler varsa bana yardım edin. siz nasıl yapıyorsunuz?

evt canım 5 gün kadar antiybiyotik kullandık bunun sebep olabiliceğini bilmiyordum bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. yarınn eczaneden söylediğin ilacı bir soruyım.çok saolasın

Bizimki de öyle , burnunu pek elletmez, bir yöntemi yok, uğraşuyoruz. Ama biraz biraz sümkürmeyi öğrendi, özellikle banyoda yumuşayınca sümkürme sesi yapıyorum , O da taklit edeyim derken beceriyor biraz çıkarmayı.
Bu günlerde çok mızmız, galiba 8. diş geliyor, ondan mı ki?

canım ben haftada iki gün iki saat katılıyorum oyun grubuna iyi giderse haftada 3e çıkarıcam. benimle beraber ordada zaten. sadece başka bebeklerle oyun oynayarak etkinlikler yaparak kaynaşma fırsatı buluyor.Bence katılmalısın ingilizce öğrenmese bile bilinçaltına yerleşir ve öğrenmeye başladıgı zaman yatkınlığı olur. Öğrenmeside kolaylaşır böylece.

Ne güzel böyle imkanlarınızın olması, buralrda yok öyle şeyler, sen hangi şehirdeydin dorukan?
Biz de yakında buradan göçeceğiz, bu yaza...
Oyun gurubundan biraz bahseder misin bize? Ortam nasıl anne/babalasr çocukların yanında mı neler yapılıyor, merak ettim doğrusu, benim de imkanım olsa ben de katılırdım sanırım...

mutlaka dişle alakalıdır. biz de her diş çıkarmadan 1 hafta önce huysuzluk, takip eden 1-2 hafta boyunca iştahsızlık oluyor. sanırım dişi patladıktan sonra yemek yerken canı yanıyor.. ben ona yordum.. allah yardım etsin bu bebişlere yaa çok zor bişey derdini anlatamamak.

hep derdim; acıkınca mama susayınca su desin dertlerim yarıya iner diye. çok şükür o günleri gördük. şimdi "mama yicekmisin" ya da "acıktın mı" diye sorunca hı hı diyip kafa sallıyor evet anlamında ya da kaçıp gidiyor acıkmadıysa.. suyun adı da "du" ama hala biberonunu tutup kendi içemiyor alıp bana getiriyor ben içiriyorum. sanırım biraz tembellik bunun sebebi, ben de zorlamıyorum.

canım inşallah hayırlısıyla gidebilirsek oyun gurubuna götürebilirim. teşekkürler cevabın için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…